Перейти до змісту

Чому виключається компютер при іграх

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Vista Ultimate SP2

Phenom X4 9850 (42 C°)

Gigabyte MA790GP-DS4H (32 C°)

DDR2 2x2048 1066MHz OCZ Platinum - працюють в Unganded Mode (не кепкуйте, так шутить моя мама :lol: )

ATI 4850

3 HD + 3 cooler's

Chieftec 650W APFC

Проблема - при грі в деякі "нормальні" ігри (в яких була проблема - Bioshock, Devil may cry 4, STALKER) виключається комп наглухо, ніби хтось живлення витягнув <_< .

Час виключення 10-15 хв. від початку гри.

В Сталкері і Біошоці - при лише при поліпшеній графіці.

На віндовсі ХР - по памяті так ... таких проблем не виникало і на старому і на новому обладнані.

Чому по памяті, тому що на ХР система була іншою (мамка, проц, память, блок живлення), а ATI 4850 яка досить прожорлива працювала на слабшому блоці, де було 4 HD + 3 cooler's.

На перший погляд - нестача живлення вцілому або відяха їсть по дорослому. Як пару варіантів - перегпів проца чи системи.

Абідненько так, скачав Devil may cry 4 репак, рішив знову погамати і тут така срака :angry: - я думаю що це все клята Віста.

Да і всього третя гра в якій трабла...але дуже хочется "Вспомніть всe" і хрюшку ставить неохота даже на віртуалку...

Можливо хтось щось порадить, офтопити і флудити попрошу в інших гілках.

Опубліковано

Температуру відяшки під час гри подивитися (попробувати) І відповідно процесора.

Може бути звичайний перегрів. І "залізо" йде у захист. Вимикається, щоб не згоріти.

Опубліковано

А яка температура в БІОСІ прописана для критичного вимкнення (можливо занижена)??? Да і взагалі літом при вімкнених ігрушках компьютер починає сильніше "гудіти" тим більше в тебе Віста) Вентилятори працюють на повну) 90% шо то від перегріву) Ти написав шо три кулера, всього на весь системний блок?

Опубліковано

Спробуй протестуй систему на стабільність стрес тестом евереста. якщо комп протримається 25-30 хв і не вирубиться, значить проблема у відеокарті\енергоспоживанні. цей тест нагружає тільки проц, память і жорсткі диски

09fe2e34f577.jpg

також він показує температуруелементів що тестуються

Опубліковано

була в мене така проблема після 20хв гри вирубався комп наглухо! Після моніторингу в RivaTuner зрозумів що відеокарта сильно гріється і звичайно ж на ній включався термозахист щоб незгоріла! регулювання кулера на 100% давало не багато 5-10хв + до 20хв! відео Radeon X1900 XTX 512Mb після заміни стокового кулера на Zalman VF900-Cu LED стало на багато краще відеокарта перестала грітись!

Опубліковано

Температура проца, і мамки описана в першому пості і вона збігається з показниками Евереста (береться показникі з єдих датчиків).

Після вимкнення відразу вмикається.

Тест заліза 3DMark06 і "бубліком" :) неполадок не виявив, таку ж систему требуло нагружати для тестів і попугайчиків, але манія вже як рік пройшла.

Так - в системі 3 кулера - корпус IBM, не буду хвалитися, але це з тих "що сталюка ещо та" і важить "йа манав його нести" - всередині просторий і температурний режим мене всередині ніколи не хвилював.

А от єдине що не тестилось - так це температура відеокарти. І роботу кулера на Вісті не обмежував (панацея 4850 - якщо нагрівається то літак), поставив драйвера і заспокоївся - поки що це єдине що тривалий термін лишав без контролю.

Прийду додому - ще раз прожену...

Замічу - такий глюк лише поки з 3 іграми помічений і лише на Вісті.

Опубліковано

скоріше всього це дешевий БЖ і не тримає потужність, в мене так само вимикався при серйозній графіці, (видяха 6600GS з з додатковим живленням) , а потім згорів на ньому кулер, а потім і він сам. Поставив другий, щас нормально.

Опубліковано

Прогіняв і на Евересті - процесор з 42 C° до 65 C°, материнка 35 C° мак і тримала

хоть і південий міст - пасивка

board.jpg

Температура відео - 86° - що є в нормі ;) а коли виключався то за 100 C°, спрацьовув захист. Цікаво - обороти кулера на 50%, якщо виставити більше - літак всередині. Шукатиму заміну охолодженню - благо є варіанти.

А блок - ось ціни на нього

Опубліковано

VeryFate, я так зрозумів, що все ж таки виправдалися сподівання всіх, хто відписував. Перегрів.

Причина на Вісті? Гм.. можливо, не впевнений 100%, проблема у Софті. Типу доставити Physix, DX10, Drivers. КОЛИ СОФТ КЕРУЄ ЗАЛІЗОМ - ТУТ МОЖЕ БУТИ ВСЕ, ЩО ЗАВГОДНО. (*ля капс.лок)

Спробуй, перш ніж купувати дорогі кулери..

Опубліковано

Буквально сьогодні я цікавився цим питанням, в самого декілька машин в парку при нагрузці так гавкають, перевір БЖ, є ймовірність що вишли з ладу конденсатори.

Опубліковано

А якщо всетаки надумаєш купляти кулери, то можно купити радіатор на процесор і два кулери хороші на передню і задню стінки і температура буде в нормі =)

Опубліковано

Результат. Почистив відяшку від пилу (ужас як багато). Штатна температура - 48C°, при тестах піднялася до 86C° і далі не росла. Оберти кулера настроєні на 50%.

Тест в "Deval May Cry 4" пройшла на ДХ10, фпс 80-150. Виключень компютера не було.

Перечитав гілку частково тематичного форуму - і найшов відповідь на своє питання.

Охолодження і циркуляція повітря в середині корпуса мене мало хвилює - за мене подбали працівникі фірми IBM - спереду на вдув, ззаді на видув, один знизу на вінчестери, і блок живлення витягує все це + від процесора = за межі. Все як на прикладі Жені.

Едина проблема - бокова стінка не має кулерів - тому що там хитра система кріплення якихось пристроїв і серцевина замка.

Охолодження відеокарти рідним кулером це єдина бадильова фігня - яку забув поміняти.

Тому +1 Zhenya i sergmaestro

І хлопці вибачте, але не знати що таке "бублік" чи "кубік" - соромно для тестерів...

Опубліковано

Практично в кожному топіку, в якому мова заходить про незрозумілу поведінку комп'ютера при навантаженні, однією з перших йде порада почистити компоненти охолодження від пилу. З цього треба починати раніше, ніж писати на форум.

А "бублік" і "кубік" мають свої назви, якими вкрай рекомендую користуватись.

Топік закрито.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...