Перейти до змісту

Приїзд Патріарха Кирила

romaxa11

Рекомендовані повідомлення

признавайтесь, хто мої фото вже на ФУП запостив? ;)

Судя по обсуждению темы на ФУПе, тебя не поняли и тема :lopata: .

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 211
  • Створено
  • Остання відповідь
признавайтесь, хто мої фото вже на ФУП запостив? ;)

Судя по обсуждению темы на ФУПе, тебя не поняли и тема :lopata: .

а чого мене там розуміти... я ж там нічого не писав.

і фото не я виклав туди

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А почему не борются за автокефалию в католичестве:

Где Украинский патриархат? Или все дело в том, что это православный РУССКИЙ патриарх и две трети его прихода в Украине.

Мне как атеисту глубоко все-равно кто и куда приехал, он приехал к своим верянам, которые его и встречают. Если Украина хочет автокефалию, то пусть это делает законно и на уровне межконфессионных договоренностей.

Прав в этой ветке Вампирыч "церква нічого не має спільного з вірою... це просто бізнес. і доволі прибутковий... і тому патріархати гризуться".

якщо пригадати історію то річ у тім що Московський Патріархат утворився після відколу від Київськоъ митрополії Константинопольского патріархату і 140 років не був ніким признаний

" История Русской Церкви

Связывает своё возникновение с Крещением Руси, когда была создана Киевская митрополия Константинопольского патриархата. Статус автокефалии имеет де-факто с 1448 года когда Московский поместный собор осудил Флорентийскую унию и поставил на Русскую митрополию Рязанского епископа Иону без предварительных согласований с Константинополем.

В 1589 году патриарх Константинопольский Иеремия II своей Уложенной грамотой формально подтвердил статус автокефалии и поставил первого патриарха Московского и всея Руси Иова. После смерти в 1700 году патриарха Адриана новый предстоятель церкви не избирался. В 1721 году император Пётр I учредил Духовную коллегию, впоследствии переименованную в Святейший Правительствующий Синод, который стал постоянно действующим церковно-государственным органом управления — под верховной властью императора.

Патриарх Тихон

Патриаршество было восстановлено решением Всероссийского Поместного Собора 28 октября (11 ноября) 1917; первым патриархом в послесинодальный период был избран святитель Тихон (Беллавин), митрополит Московский. До февраля 1918 года Русская церковь имела статус государственного института в Российской империи и выполняла ряд связанных с ним функций.

После революции 1917 года Церковь пережила период гонений (см. в статье Религия в СССР). По смерти Патриарха Тихона в 1925 году, Патриарший престол оставался вакантным до сентября 1943 года, когда на него был избран митрополит Сергий"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ви чули з слів Кирила хоть одне погане слово в сторону української церкви?

Взагалі то чули. В Донецьку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

як тему роздули :lol: Свята людина приїхала) Рекламу російську привезла)) Прям популярніший за Королеву Британії) Тут нема про кого говорити, жаль шо план певних людей не спрацював... Мені гидко дивитись на його рожу! далі стримаюсь від коментарів...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

одним словом за 20 хв. цей Кирил приніс ворожнечу і тривогу простим мирянам.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

почув по ТВ що він був у місті лише годину - а кіпішу було за кілька годин до  приїзду - поперекривали всі дороги мов божевільні, напевно у міліціонерів немає поняття що є зв'язок і при нормальному користуванні ним можна повідомити  за 30 хв - швиденько все перекрили - пропустили до потрібного місця, відкрили дороги а перед виїздом знову перекрити і спокійно пропустити кортеж куди треба. але бачу злагоджені дії такої кількості залученого персоналу МВД - казали близько 300 - у нас  не побачимо. ладно, що було то було а от розповідь про літунів на трасі Луцьк-Володимир то вже цікаво. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо я не помиляюсь з історії то Українська православна церка після свого заснування підпорядковувалась тільки Єрусалиму і над Київським Патріархом старшим був тільки Єрусалимський. Але чи то Хмельницький чи Мазапе під час підписання однієї з угод із Московією в 17ст. визнав залежність нашої церкви від Москьвської. Тільки це малозгадуваний факт..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Расколы случаются. Обычно они начинаются точно так же как когда то один ангел Божий решил -

почему я должен подчиняться кому то. Я САМ могу делать свои решения. Это Гордыня. Гордыня ведет

к расколу всегда. И тогда возникают мысли такие - отцы церкви не правы, я знаю истину.

Все кто уходит в раскол содержат в себе зерно раскола. Раскольники раскалываются дальше. И те, кто

ушел с раскольниками берет с них же пример. Как и не почитающий отца своего и мать сын обречен на

такое же отношение со стороны детей. И раскол идет дальше. Потом, когда расколы приводят к одиночеству

люди сходят с ума, потому что раскалываются дальше. И с ними нет Бога. Почему нужна людям церковь ?

падший ангел хитер. он испытывает людей. кого явно, кого прелестью. и устоять тяжело. в церкви люди

помогают друг другу. они помогают устоять против искушений и не отпасть. если церковь раскалывается то

люди уже не могут помогать друг другу. патриарх, священники и другие люди они взяли на себя большую

ответственность. как отцы, воспитывающие детей. дети многого не знают. но должны почитать отцов своих.

иначе раскол. иначе прочь от Бога. Единство церкви это очень важно. Если продолжить то главы семейств

отколовшись от церкви и Бога пожинают раскол в своих семьях. Жены, которые и сами знают что и зачем

делать и не понимающие зачем же нужны им мужья теперь.

Дети, которые терпят своих родителей, вместо того, чтобы их уважать.

Начало и Конец. И Свобода выбора каждого.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

СТОП, давайте пригадаємо що перші християни взагалі обходились без храмів і були проти них але коли послідовників не могли зацікавити почалися переймати усілякі обряди, та інші штучки у всіх кого могли знайти - тепер ми маємо величні храми котрі прикрашені золотом, священиків у золоті та на золоті (враховуючи вартість автомобілів наприклад) і т.д. невже це шлях до Бога? напевно шлях, але нічим не кращий як і інші - не треба ділити все на світле та темне - усе відносне. Москва колись сама відділилась від Києва, а тепер забула історію свого заснування починає нам  втирати що ми не праві - люди захотіли - нехай мають, зв'язок з Богом не у церкві в першу чергу не у тому який храм правильний а який ні - зв'язок із Богом в першу чергу через серце, а прийшовши у храм ми просто легше входимо у стан спілкування з Богом, тим більше що наявність поряд сотень людей підсилює цей зв'язок у тисячі разів.плюс храми будують на місцях сили - тобто там де між Небом і Землею  проходить постіний  чітко вираженний інформаційно енергетичний обмін. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

kostya, отсыпь мне того же самого, хочу чтоб меня также расколобасило :smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Начиная с ранних христиан было чрезвычайно много расколов. И сейчас много. И УПЦ МП / УПЦ КП это совсем даже не

показательный пример. в самой РПЦ этих расколов невероятно много. Это данность. как в католичестве, протестантизме и внутри

той же УПЦ КП. И это искушение. Церковь это люди. Храмы это храмы. Хорошо когда Храм красив. Плохо когда только красив.

Осуждение имеет такую природу что осудив кого-то за что-то через некоторое время мы сами будем это совершать.

Обязательно. Собственно поэтому осуждение опасно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

kostya, отсыпь мне того же самого, хочу чтоб меня также расколобасило :smile3:

приходи с детьми. я тебе дам этих веществ.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ти правий але знаєш коли починаєш задумуватись на розколами і політикою у церкві коли  прийшовши на хрестини Батюшка РПЦ МП починає питати у хресних батьків майбутніх у якому храмі вони сповідались перед таінством хрещення - не дай Боже у РПЦ КП - все - можна йти до дому. стою і думаю - люди сповідаються церкві чи все ж таки Богу через посередника? звісно що останнєю особисто я навіть і не скажу які храми до якого патріархату відносять -  знаю 3-4 що точно а інші - звиняйте - мене це не переймає, виникло бажання зайшов і помолився

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

типа обмен? а дети какого возраста и пола тебя интересуют?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

соррі, нет щось глючить

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

madkot, приходи к kostya с детьми и инет тебе больше не понадобится :smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

типа обмен? а дети какого возраста и пола тебя интересуют?

нет. все бескорыстно. приходи со своими детьми.

иначе вещества тебя не вставят.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ага, прийду, а діти стануть між нами і будуть загадувати бажання а виконувати кому їх прийдеться  - хіба що ти Shkoder виконаєш парочку ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ти правий але знаєш коли починаєш задумуватись на розколами і політикою у церкві коли прийшовши на хрестини Батюшка РПЦ МП починає питати у хресних батьків майбутніх у якому храмі вони сповідались перед таінством хрещення - не дай Боже у РПЦ КП - все - можна йти до дому. стою і думаю - люди сповідаються церкві чи все ж таки Богу через посередника? звісно що останнєю особисто я навіть і не скажу які храми до якого патріархату відносять - знаю 3-4 що точно а інші - звиняйте - мене це не переймає, виникло бажання зайшов і помолився

Я поясню почему они спрашивают по поводу УПЦ КП. или УПЦ МП.

Дело в том, что крещение это особое таинство, а не просто обряд.

Это вообще самое основное таинство в жизни человека и люди,

которые должны отвечать перед Богом, за то приведут ли они

этого маленького человека к Богу сами должны быть с Богом.

Они должны нести на себе Благословление. Через череду таинств посвящения

священник получает на себя такой дар, чтобы давать такое Благословление.

И если например такого дара нету то крестные не будут иметь Благословления.

А соответственно не смогут справиться со своими обязанностями.

Это не прихоть священников УПЦ МП. Просто таинство причащения который совершается

в церкви это не просто обряд. И это не священник творит. Он сам просто орудие в руках

Бога. Если у него есть посвящение. А если нет то нет.

Поэтому говорят что УПЦ КП отпала. Там прервана череда посвящений. А значит

нету с ними и духа святого. И таинства не таинства, а просто обряды.

Вот где боль. Вот за что Кирилл молился и ездит по всей стране.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

kostya, я так и знал что где-то ты меня кидаешь :smile3: кстати, у тебя что было сначала, вещества или дети?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо я не помиляюсь з історії то Українська православна церка після свого заснування підпорядковувалась тільки Єрусалиму і над Київським Патріархом старшим був тільки Єрусалимський. Але чи то Хмельницький чи Мазапе під час підписання однієї з угод із Московією в 17ст. визнав залежність нашої церкви від Москьвської. Тільки це малозгадуваний факт..

Я колись звертала на це увагу. Події відбувались за гетьманства Самойловича:

В 1684р. Киево-Печерська Лавра була фактично взята з-пiд влади Царгородського патрiарха, коли архимандрити її стали стверджуватись Московським патрiархом. Наступного року була фактично взята з-пiд його канонiчної влади i вся Київська митрополiя.

Росiйський уряд прагнув дипломатично уладнати справу пiдпорядкування. У груднi 1684 направив царську грамоту Констанопольському патрiарху Якову. У Грамотi висловлювалось побажання, щоб у тодiшнiй складнiй мiжнароднiй обстановцi, яка утруднювала зв"язок з Константинополем, Киiвських митрополiтiв поставляла надалi Московська патрiархiя. Навiть не дочекавшись вiдповiдi, I.Самойловичу запропоновано провести вибори митрополита й направити для поставлення в Москву. Українське духовенство роздвоїлось.

Наприкiнцi липня 1685р гетьман посилає до Москви посланцiв з чолобитними духовенства, де висловлювалось бажання, щоб цар i патрiарх самi звернулись до патрiарха Константинопольського у справi канонiчного перепiдпорядкування Київської митрополiї, а за Киiвським митрополитом було збережено титул екзарха Вселенського патрiарха. Висловлювалось побажання про пiдтвердження всiх традицiй i привiлей українського духовенства. Росiйським послам у цьому питаннi вiдмовив Ерусалимський патрiарх Досифей, звинувачуючи в неканонiчностi перепiдпорядкування.

Тодi посли звернулись до вiзира, а той не бажаючи поривати з Москвою (Турцiя була в складному становищi) наказав Дiонiсiю покоритись. Згодом Ерусалимський Собор звинуватив Дiонiсiя в неканонiчностi.

Царгородський патрiарх Григорiй - 13 листопада 1924р.в грамотi Вселенськоi Патрiархii проголосив:" ...приеднання до Св.Московської церкви вiдбулося цiлком не за приписами канонiчних правил, а також не було додержано всього того, що було встановлене про повну українську автономiю Киiвського митрополита, що носив титул екзарха Вселенського Престолу."

Оцiнюючи акт пiдпорядкування Київської митрополiї Московськiй патрiархiї, М.Грушевський слушно зазначав: "Так зломлено церковну автономiю Украiни... i взято пiд московську церковну власть, а з нею разом - тодiшне освiтне й культурне життя українське".

Отже, в 1685 - 1686р.р. Украiнська церква з юрисдiкцii церкви - матерi, Царгородської патрiархiї, перейшла в юрисдiкцiю Московськоi патрiархiї, тобто в юрисдикцiю своєї колишньої доньки!

P.S. Отож, як бачите, і століття тому, це була політика!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Kostya, я поставлю перед тобою чашу із святою водою - ти зможеш сказати у якій церкві вона освячувалась? думаю що ні, так само як і приходячи у храм навіть РПЦ МП ти не питаєш у священника як він проходив своє "навчання" наскільки його характеристики відрізняється від іншого. це абсурд. прийшовши у храм ти приходиш до Бога а не до священника - тебе не повинно переймати хто він і звідки і т.д. мождна і у католицький зайти і поговорити із Богом, і навіть у мечеть чи синагогу - головне це віра а не церква. церква це є відображення віри втиснуте у певні межі та обряди. причому частину із них більшість людей навіть і не поясне чому саме так має бути а не як інакше - наприклад чому жінки покривають голову у храмі - значна частина людей відповіді просто не знає і каже що так треба і все

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На самом деле характер, привычки священника, как и то где именно он учился

действительно не имеют никакого значения. однако имеет очень большое значение

как именно и где он получил свое священство. собственно только это и имеет значение.

таинство творит не священник. таинство творит Бог. Если он есть со священником.

Поговорить о Боге можно с кем угодно. Однако совершать таинства кто угодно не может.

Собственно в этом вся разница.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...