Перейти до змісту

Хто як чистить зовнішні стінки акваріума

gorik

Рекомендовані повідомлення

Постало таке питання оскільки інколи вода "вихлюпується" з акваса і стікає по стінкам, інколи я цього не помічаю.

І потім нічим не можу відмити ці "патьоки", такі біленькі залишаються і все. Хто як бореться? Чи це в мене одного така біда?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Варіантів декілька:

- миючий засіб для скла

- розчинена в воді лимонна кислота

- оцет

Будь що з цього в невеликій кількості наносимо на тряпочку і протираємо скло. Якщо потьоків багато, то я практикую використання простого леза від радянмької бритви, а вже остаточно протираю тряпкою.

ЗІ бажано, щоб на силіконовий шов будь-яка з цих речовин не потрапляла!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я користуюсь лимонною кислотою (розчиненою), можна і оцет. Миючий засіб не радив би, щоб ця "хімія" випадково не потрапила в аквас, в невеликих кількостях від неї нічого не буде, але все ж таки вважаю не доречно. Лимонна кислота дешево і сердито.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я миючим засобом інколи протераю і все чисто. Якщо акуратно, то нічого в воду і не попаде, та і кришкою ж накритий.

Якщо чесно, то неможу уявити що в аквасі за вода така, то потьоки від неї відмити неможна :huh:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Справа в тому що миючі для скла не відмивають...

Попробую оцет.

Вода... Звичайна з-під крану. Ще як жив в батьків то звичайна була, і були патьоки, а зараз в себе на квартирі то фільтрована і все-рівно патьоки є. Звичайно, якшо його не витерти поки він ще не висох.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все одно дивно :huh: Вікна дощ мочить і мочить, а миються вони нормально... В мене після заміни води краплі на зовнішній стінці просто висихають і я можу їх витерти через пару днів -- все ок :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я миючим засобом для скла. Беру поролонову губку наношу на скло засіб, губкою протираю і чистота і красота

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Все одно дивно :huh: Вікна дощ мочить і мочить, а миються вони нормально... В мене після заміни води краплі на зовнішній стінці просто висихають і я можу їх витерти через пару днів -- все ок :)

Так, при заміні води вони висихають і все, а ось коли вихльопується з акваса - тоді сліди.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...