Перейти до змісту

Бінокль


Yarchik

Рекомендовані повідомлення

Вирішив придбати собі гаджет - мрію кожного пацана (ну, у всякому випадку, з того дитинства, в якому ріс я :)) Бінокль.

Вибір їх зараз є досить істотний. Тут надибав бінокль з 80х силою приближення. Як на мій хлопський розум - це істотний параметр.

Хто може порадити - на що звертати увагу. Все-таки для мене сила приближення є суттєвою, тому що хочеться використовувати пристрій і для побутових потреб, і для споглядання небесних тіл (як гарно - "небесне тіло!").

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ярчик, якщо хочеш бінокль - то бінокль, телескоп - то телеском. А два в одному це теж саме, що телефон з мегапіксельною камерою. І телефон ніби крутий маєш, а як фотоапарат нікчорту.

З власного досвіду:

1. В біноклі важливо не тільки кратність, а й кут зору. В твому варіанті на відстані 1000м ти будеш бачити полосу 35м при 20-ти кратах і 22м при 80-ти кратах. Ніби і непогано, але де ти будеш спостерігати на такій відстані предмети? На ближчій відстані поле зору буде ще менше. Хоча це діло хазяйське - мо ти шпійонів видивлятися будеш :)

2. Так званий "трємор" від рук. У твому випадку при такій кратності в тебе зображення буде гуляти. Без штатива чи опори зручності мало.

Для порівняння можна привести зум фотоапарата. Чим більше крат, тим важче зфокусуватися на обєкті.

Для рибалки/полювання використовував 8-12 крат. Кут зору нескажу (паспорта вже давно нема). Але і кратність оптимальна і полоса для огляду достатня. Колись для пристрілки в тиру користував 25 -ти кратний (саме те що потрібно).

Для небесних тіл всеж варто користувати телескоп. Негодяться біноклі для спостереження неба. "Тянучки" будуть, тобто у зірок як у комет буде хвіст.

Це все моя думка, хоча може хто і заперечить.

Моя порада - якщо є можливість візьми спробувати, або в знайомих візьми поюзати щось так крат хоча б до 25-ти, щоб мати уявлення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

для спостережень нічного неба у бінокль не варто брати великої кратності. Тут краще (суттєво!) звернути увагу на діаметр вхідних лінз: чим він більший, тим краще, тобто тим більше світла збере бінокль і тим слабші об'єкти можна побачити! кратність тут ні до чого.

маркування 20-80x32 означає те, що збільшення у бінокля змінюється в діапазоні 20-80 крат, а діаметр - 32 мм. Малувато для неба. Я раджу - не менше 50 мм. З досвіду! І кут зору (залежить від кратності: чим менша кратність, тим більший кут зору за всіх інших рівних умов. але різні схеми (виробники, моделі) можуть давати різні показники. тобто це тільки орієнтувальне правило.) щоб був немалий, бо за інших рівних кут зору впливає на світлосилу (скажу просто: чим менший кут (тобто більша кратність), тим "тьмяніше" зображення). Ось так.

бінокль з зумом - перевага в тому, що є можливість змінювати кратність і всі інші пов'язані з нею параметри. але будь-яка оптична схема із зумом має меншу чіткість у порівнянні з фіксом. для зірок (планет) - байдуже. для інших тіл - може бути відчутно. але залежить від якості товару. ширше сказати не можу.

і дійсно, для такої кратності (40-80) тремтіння рук украй відчутне! без штатива важко обійтись. хіба що у пана залізна рука.

тягнучки, про які каже S30, це аберація, яка називається комою. за великого збільшення кома росте. як буде в цього конкретного бінокля - невідомо. кома помітна тільки в точкових об'єктів.

не згідний з тим (з досвіду), що спостереження нічного неба в бінокль - погане. (дивлячись, яка мета.) Чумацький Шлях у бінокль - це така божественна штука, якої не покаже жоден телескоп (який має незрівнянно менший кут зору!), це краса і супер враження. для огляду Місяця - цілком підходить. Можна розгледіти диск (кільця) Сатурна та Медицейські планети Юпітера (в Гугл). На Сонце не дивитися!!! Треба мати спецфільтр! Бінокль тим і добрий для нічного неба, що він має широкий кут (за умови малої кратності!) і цей вигялд просто вражає. Рекомендую ділянку сузір'я Лебедя (там Чумацький Шлях найгустіший). Рекомендую за картою знайти галактику Андромеди та сукупність галактик у Стрільці. Рекомендую зоряні скупчення Плеяд, також у сузір'ї Рака, в Кассіопеї. Все це непогано покаже бінокль, от тільки вхідний діаметр би якомога більшим вибирати.

Вдалої покупки!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якби хтось запропоував "пощупати" якийсь екземпляр - не відмовився б. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 тижня потому...
Якби хтось запропоував "пощупати" якийсь екземпляр - не відмовився б. :)

Або хоча би підскажіть конкретно під такі параметри яку марку найкраще шукати і чи можна в нас таке найти.

Також давно цікавить така штука.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Недавно бачив біноклі в магазині "Кльово" на пр. Волі 43, біля станції переливання крові. Про характеристикі нічого не скажу - не звертав уваги. Стояло кілька моделей різних розмірів. Придивитися є до чого.

В батька є бінокль ще з радянських часів. В нього також була така мрія :-).Виробника не знаю. Бінокль 12-кратний, 40 мм лінзи.

Все його використання звелося до пари поїздоик на Світязь, на море і поспостерігати за парашутистами. То вже більше як 10 років пройшло, як в нас таке можне було побачити з балкону.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...