Перейти до змісту

Як вибрати винос?

Рекомендовані повідомлення

Цікавить питання вибору виносу руля для кк

Ростовка вела 19",

ріст мій 182

хтось має досвід по цьому питанню, шо буде краще, 100,110, чи 120..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По идее, вынос должен быть по возможности ближе к оси переднего колеса (если я ничего не путаю)...

При моём росте около 175 см, раме 19" (Stallion) и гнутом широком (68 см) руле - стоит вынос 100 мм. Мне удобно, но иногда хочется ещё больше вынос поставить.

На 18" "Трэке" с гнутым рулём 61 см и выносом 100 мм не так удобно, посадка более вертикальная, но ездить можно.

На 14"-15" раме с выносом 120+ было удобно, но то была вряд ли КК-рама.

На Платуне (Лекса или Андрюхи) посадка более растянутая, хотя рули у них заметно уже ;) Вроде как удобно, но долго не ездил, точно не скажу.

На 17"-18" Джайанте при выносе 80 мм было неудобно, слишком короткий байк получался, недостаточный контроль над передним колесом.

Думаю, это сугубо индивидуально. Зависит от длины рук, ширины хвата (руля), положения седла (хотя сдвиг его верёд или назад от правильного положения будет влиять на угол, под которым ноги на педали стают, соответственно, эффективность педалирования может пострадать) и далеко не в последнюю очередь от длины рамы (она ведь отличается у разных производителей, несмотря на одинаковую ростовку) или точнее - от геометрии рамы (подседельная труба может быть под разным углом приварена): КК, АМ, Рэйс...

Кстати, по рамам - померял длину верхней трубы у себя и у жены. 57 см и 54 см соответственно. А ростовка-то почти одинаковая (18" и 19") :) Вот эти три сантиметра (и ещё семь - разница по рулям) и даёт удобство посадки. Хм. Аж интересно стало :)

Не утверждаю, что посадка у меня правильная для КК, но мне удобно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дада цікава дуже тема.... мало де найшов про то інфо...

просто задовгий винос добре для аеродінаміки, тобто посадка поростянутише, але і руль получається дальше , і тяще піднімати вел на кочках, або як стаєш на підалі получається сильніше нагружаєш передне колесо і задне може йти прокрутами....ще залежить від рами...

ше цікаво яка ростовка рами найкраще підходить для кк при рості моєму 182... хто шо скаже...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для КК рама берётся "по росту". Тебе примерно нужно 19.5"-20.5" (если верить всяким там таблицам). Ну и сопрячь её с вилкой надо, чтобы угол наклона рулевой был правильный и каретка провисала так, как нужно :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Суто індивідуальний вибір що до довжини виноса.

На мому коротенькому GIAN Boulder ростовка 17" з коротким виносом посадка була вертикальною, боліла спина і німіли руки.

Сідушку не рухав так як стояла правильно до каретки. А от винос замінив, з 80 на 120. Помінялась посадка, перестали терпнути руки.

Завдяки тому що посадка з матрас стала більш спортивною отримав багато плюсів в КК покатушках.

Зараз GIANT XTC. Ростовка 17,5 Винос руля 100.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Суто індивідуальний вибір що до довжини виноса.

100%. В кожної рами своя геометрія, і в кожної людини, навіть при одинаковому рості, свої анатомічні особливості (різна довжина рук, ніг, тулуба...). Тобто треба підбирати індивідуально, поки не буде зручно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Раніше стояв винос 80ка - вел в керувані був більш маневреним...

потім перейшов на 120 - стало на багато удобніше на трасі.. на бездорожі - некомфортно...

із цього я собі зробив висновок шо треба мати собі 2 виноса))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

во-во, імхо 100ка - золота середина. з кутом/перевертанням погратись можна, а так піде для 90% кроскантрійщиків

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...