Jump to content

Промисловий шпіонаж


MrVes

Recommended Posts

Пані та панове.

Власне справа в тому, що я дуже полюбляю піцу і не тільки її їсти, а й керувати процесом приготування (зараз жінка дасть в око).

Нещодавно спробували використати в якості основи заготовку на піцу з "Сан-Ремо" (вони продаються по 2,5 грн).

Результат виявися досить не поганим. Відтак хотілося б попросити консультативної допомоги у можливих співробітників цього закладу з проханням викрити рецептуру коржів.

Якщо хтось поділиться альтернативними рецептами не пухлих коржів, то теж буду вдячний :D

Link to comment
Share on other sites

на одному з торрент-трекерів я бачив кілька книжок (вроді) із рецептами приготування піцци.

не скачав. Бо маю власний рецепт (Яким вже колись тут ділився, і не тільки тут ;) )

Link to comment
Share on other sites

як хочиш щоб тісто було класне то попробуй рецепт слойоного тіста воно для деяких типів піц прикольніше

Одразу рецепт в студію плз :)

Link to comment
Share on other sites

А что же такого ужасного там? :)

По порядку:

1) - Все вірно - замісити. Якої консистенції?? Воно має сходити чи так прямо лити? Чи розкатувати?

2) Як це "раскатывать до гладкости?" А потім "скатать в плотный шар"?? Шар - це куля. То його розкатувати чи зкатувати?

3) Можна простыше сказати "до набухания". Клейковина - не кожен знає що це. :)

Ладно, то я так прискіпався. Я коли пишу рецепти - то я все детально розжовую. В кожного кухаря своя методологія, І кожен все розуміє по різному.

а за рецепти +1!

Я переглянув там майже всі. Цікаво. Особливо мене цікавлять рецепти тіста. Начинка - суто Ваша фантазія!

Одразу рецепт в студію плз :)

в пдф-ніку є рецепт слоєного тіста. З ним дуже багато мороки, маю на увазі довго. Але можна купити готове - ціна за порцію - десь 7,хх грн до 8. 500г, здається.

Link to comment
Share on other sites

1 рецепт

Приготувати звичайне дріжджове тісто, дати йому підійти години 3, потім розкатати його в пласт товщиною 1 см, змастити вершковим маслом м'яким недоходячи до краю пласта 1 см . Потім конвертом скласти пласт від країв до центру, потім ще раз скласти навпіл і розкотити обережно качалкою, так щоб не порвалося тісто і масло не витекло. Потім ще раз скласти навпіл і розкотити завтовшки 1,5 см . Повторити останню процедуру 2 рази.

2 рецепт

Інгредієнти: 4 стакани муки, 400 р. маргарину, 1 яйце, 1 столова ложка оцту, стакан води.

Інструкції по приготуванню: Маргарин порубати з мукою. Окремо розмішати яйце з ложкою столового оцту і стаканом холодної води. Продовжуючи рубати тісто, поступово додавати в нього цю рідку суміш. Добре вимісити тісто і поставити на холод на 30 - 40 хвилин.

3 рецепт

Тісто для піци

7 гр сухих дріжджів

1 ст л цукру

250 мл гарячої води

350 гр муки

1 ст л солі, 1 ст л оливкового масла

Начинка:

400 гр банку консервованих томатів, порізаних

2 зубчики часнику, роздавлені

2 ст л сухого базиліка

1 ст л оливкового масла

2 ст л томатної пасти

100 гр сира Моццарелла, порізаного

2 ст л сира Пармезан, тертого

сіль і перець

1. Покласти дріжджі і цукор в миску з діленнями і змішати з 4 ст л води. Залишити постояти в теплому місці 15 хв, поки суміш не запіниться.

2. Змішати муку з сіллю і зробити колодязь в центрі. Додати масло, суміш з дріжджами і воду, що залишилася. Дерев'яною ложкою замісити тісто.

3. Викласти тісто на посипаний мукою стіл і місити 4-5 хв. Повернути в миску, накрити рушником і залишити на 30 хв, щоб воно піднялося в 2 рази.

4. Місити тісто ще 2 мін, розтягнути його руками, потім покласти тісто на деко, пальцями розтягуючи його краї, щоб воно було рівніше. Тісто повинне розкотити не товще 6 мм, оскільки воно ще підніметься при запіканні.

5. Щоб зробити начинку, покласти помідори, часник, базилік, оливкове масло, сіль і перець у велику сковороду. Згасити 20 мін, поки соус не почне густіти. Додати томатну пасту і злегка остудити.

PS. останній рецепт класний не памятаю де викопав :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...