Перейти до змісту

Як заставити ЖКП поремонтувати дах?

voldf

Рекомендовані повідомлення

власне є отаке питання:

чи можна якось заставити ЖЕК поремонтувати дах, кили на звичайні дзвінки і прохання вони не реагують?

проблема в тому, що при тривалих дощах (особливо восени та при таненні снігу) відбувається затікання і заводяться всіляки комахи, що полюбляють вологу.

буду вдячний всім відповівшим.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Писати скарги скрізь - від управління ЖКГ до прокуратури. Можливо, спробувати ЗАСТАВИТИ через суд, але не факт, що це дасть позитивний результат.

Багато хто робить просто: пару раз офіційно звертаються до ЖКП, вимагають провести ремонт. В іншому випадку - вказують, що проведуть ремонт самостійно, і стягнуть з ЖКП затрачені на ремонт кошти. Якщо ЖКП не робить ремонт - жильці скидуються грошима, наймають майстрів, купують матеріали (відповідно, для всього мають бути належно оформлені чеки), і ремонт робиться за кошти жителів. Потім жителі пред'являють позова до ЖКП, і стягують гроші. Стягнути кошти все-таки легше, ніж "заставити", чи зобов'язати ЖКП щось зробити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Писати скарги скрізь - від управління ЖКГ до прокуратури. Можливо, спробувати ЗАСТАВИТИ через суд, але не факт, що це дасть позитивний результат.

Багато хто робить просто: пару раз офіційно звертаються до ЖКП, вимагають провести ремонт. В іншому випадку - вказують, що проведуть ремонт самостійно, і стягнуть з ЖКП затрачені на ремонт кошти. Якщо ЖКП не робить ремонт - жильці скидуються грошима, наймають майстрів, купують матеріали (відповідно, для всього мають бути належно оформлені чеки), і ремонт робиться за кошти жителів. Потім жителі пред'являють позова до ЖКП, і стягують гроші. Стягнути кошти все-таки легше, ніж "заставити", чи зобов'язати ЖКП щось зробити.

В мене була практика, коли внаслідок затягування із ремонтними роботами даху, під час сильної зливи у квартирі останнього поверху стався такий серйозний потоп. "Полетіла" вся електроніка у квартирі. Пред'явили позов про відшкодування шкоди, запотіяної таким затопленням - порядка 3,5 тисячі вічнозелених (2 роки тому). Про зобов'язання провести ремонт даху питання не ставилось. Але як тільки начальник ЖЕКу отримав позовну, відразу пригнали надцять працівників і дах з горем пополам залатали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ІМХО, це трохи задорога ціна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коли батьки робили дах, то в ЖЕКові сказали, що якщо скинуться всі мешканці під*їзду (а дах мусово робити над всім під*їздом, така конструкція, якщо дах плоский як в 9 поверхівках), подати списки хто скільки скинувся. Далі вони просто не будуть брти плату за утримання будинку стільки часу, на скільки хватить внеску певної квартири.

Але була умова, що кожна квартира має скинутися не більш ніж на якусь певну суму, потрібно уточнювати.

В мому випадку кількість бажаючих скинутися була недостатньою, і батьки були змушені робити ремонт даху за свої власні кошти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тобто без зусиль, якоюсь скаргою чи заявою не обійдеться? все як завжди через ... :(

а чи всі жильці зацікавленні, їм же не капає?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коли батьки робили дах, то в ЖЕКові сказали, що якщо скинуться всі мешканці під*їзду (а дах мусово робити над всім під*їздом, така конструкція, якщо дах плоский як в 9 поверхівках), подати списки хто скільки скинувся. Далі вони просто не будуть брти плату за утримання будинку стільки часу, на скільки хватить внеску певної квартири.

Але була умова, що кожна квартира має скинутися не більш ніж на якусь певну суму, потрібно уточнювати.

В мому випадку кількість бажаючих скинутися була недостатньою, і батьки були змушені робити ремонт даху за свої власні кошти.

+1 

Один в один ситуація була з моїми батьками. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я живу на 5-му поверсі 5-поверхівки. Дах не покатий, відповідно при зливах затікало, протікало в підїзд. Обійшов сусідів,: одним не треба, в других немає грошей і тп. ЖЕК сказав теж - "не магьом". Найняв бригаду, перекрили площу над моєю квартирою, оформили відповідні документи, відніс до ЖЕКу, і ч-з місяць мені суму вартості матеріалів на перекриття, роботу ні, включили передоплатою в графу "утримання будинку" в комуналці.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я живу на 5-му поверсі 5-поверхівки. Дах не покатий, відповідно при зливах затікало, протікало в підїзд. Обійшов сусідів,: одним не треба, в других немає грошей і тп. ЖЕК сказав теж - "не магьом". Найняв бригаду, перекрили площу над моєю квартирою, оформили відповідні документи, відніс до ЖЕКу, і ч-з місяць мені суму вартості матеріалів на перекриття, роботу ні, включили передоплатою в графу "утримання будинку" в комуналці.

ого, це вже цікавіше та реальніше.

а чи можливо детальніше про відповідні документи які оформляв.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ситуація приблизно така була і є:

- гроші на капітальний ремонт і на ремонт покрівлі зокрема надходили з місцевого бюджету;

- деяки Жеки практикували вартість матеріалів компенсувати за рахунок квартплати в майбутньому;

- ремонт над однією квартирою неефективний, якщо тільки гарний матеріал і майстер робить як для себе. Наприктиці ві беруть дешевий матеріал, а майстри працюють якнайшвидше, як наслідок вже через півроку заводи відвалюються :(

- Місцевий бюджет виділяв кілька мільйонів на ремонт, але це ремонт кількох дахів по строго визначеному списку.

Судитися можна, але чи отримаєш гроші коли їх там просто немає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а чи можливо детальніше про відповідні документи які оформляв.

Звичайні документи які оформляються при заключенні договору на роботи з підрядником:

- Договірз підрядником;

- акт-виконаних робіт;

-накладна на витратні матеріали;

-копія свідоцтва про підприємницьку діяльність

(так було в мене)

але перед тим як все це роботи все таки обумовити цей момент в ЖЕКу.

На рахунок якості робіт-матеріалів -- за два роки після ремонту у нас проблем не виникло.

Можу пошукати тел. хлопців які робили нам (вони перекривали євроруберойдом дах)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Була така проблема: платили самі за євронастил (набагато кращі властивості ніж у радянсько толю)! ЖЕКівці поклали його. Зараз проблема з дахом над лоджією - вони того разу відмовились лізти туди. І раджу слідкувати за тими робітниками, а то здається один рулон євронастилу вони замутили.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

М-да...

отак начитаєшся і хоть самому починай робити. справа в тім що дах у мене не прямий а на кроквах, як у більшості будинків центру. а майстри восени були, то козали що треба одну крокву підіймати..., короче такого наговорили шо я незнаю що робить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 рік потому...

Скажіть будь-ласка коли це було (в якому році) та номер ЖЕКа.. З 11 говорити дуже важко.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 рік потому...

Я займаюсь ремонтом дахів і можу з практики відповісти на деякі питання.

По перше не обов'язково перекривати одразу весь під'їзд,можна і окремо одну квартиру.

По друге Жек може повернути кошти витрачені на матеріали-але це не відноситься наприклад до 11-го,3-го Жеку.

По третє не ведіться на їхні пропозиції купити Євроруберойд-а вони нібито зроблять.Пару ь рулонів "замутять",змусять вас бігати за газом,бітумом і т.д..Роботу зроблять неякісно,частіше просто псують дорогі матеріали,яких замість 20-25 років не вистачає навіть на 5...

Бувають звичайно винятки,є і нормальні майстри,але вони довго в Жеку за мізерну зарплату не затримуються...

По четверте балкони та лоджії вони не роблять.Або за окрему плату.

Можу проконсультувати по вибору матеріалів та по цінам.Бо страшно дивитись коли люди тащать це г***но з Новой Лінії,яке коштує дорожче ніж якісний руберойд.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2kolialutsk

А можна детальніше про технологію як ви наносите єврорубероїд на існуючий (трухлявий) шар???

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А можна детальніше про технологію як ви наносите єврорубероїд на існуючий (трухлявий) шар???
Так не робиться. Старий шар треба знімати, а під новий руберойд класти утеплюючу підстилку, тоді більше шансів, що він пролежить довше цілим.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну це зрозуміло. А що за матеріал утеплюючої підстилки?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну це зрозуміло. А що за матеріал утеплюючої підстилки?
Не можу сказати бо не займаюсь дахами ;), я лише бачив як правильно зробили "м'яку" покрівлю.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2kolialutsk

Це все залежить від того скільки замовник готовий платити.Зазвичай всі кричать "мені як можна дешевше"!)

Ціни починаються від 60грн. за м2(це за всі матеріали + робота,доставка,розгрузка,тобто під ключ),якщо сама робота то від 20грн.м2.Балкон,лоджия від 900грн за все.

Технологію я не буду розкривати,в кожного майстра вона може різнитись(а скажу вам на весь Луцьк є 2-3 нормальних бригади та 5-10 халявщиків,які тільки в інтернеті бачили як це робиться)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ого. Технологія в підручниках розписана, а тут секрет!! Салом мажете чи що?

А як примикання організовуєте??? Як водозбір?? І поясніть чи можна в 100% випадків перекрити покрівлю тільки над моєю квартирою?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ого. Технологія в підручниках розписана, а тут секрет!! Салом мажете чи що?

А як примикання організовуєте??? Як водозбір?? І поясніть чи можна в 100% випадків перекрити покрівлю тільки над моєю квартирою?

Ну якщо в підручнику все пише то може сам собі зробиш?Не будь наївним,на практиці все зовсім не так просто як на теорії.

Тільки над твоєю квартирою можна перекрити в 100% випадків.

Є правда деякі нюанси,а саме скільки наклеювати запасів по бокам(тобто якщо квартира 50 м2 то матеріалу піде на 20-40% більше.)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ото ж бо і воно, якби наші специ хоч троха читали літературу, а не на хлопський розум.

Я цей процес непогано знаю, бо на будівництві перекривав дах, знайомим перекривав, ну і дуже часто контролював сам процес.

2all

1-ше на покрівлі не можна зробити перекриття тальки над 1-ю квартирою, тому що водозбір рідко співпадає з межами квартири. Тобто вода може затікати на площі сусіда, а далі по плиті по стяжці, потім по пустотах і до Вас в квартиру. Вода як і струм шукає найменший опір. Людина доречі робить точно так само.

2-ге непотрібно ніяких утеплювачів. Внизу йде техповерх в 98% випадків, і потреби в ньому нуль, оскільки низ плити вільно обдувається. Це тільки маркетинг, краще б ці спец стяжку для водозбору нормально зробили.

3-тє покрівлю треба робити комплексно і строго по технології. Зробили премикання халтурно, через 2-3 роки невелика кількість води, яка через них попаде під шари рубероїду і понизить якість експлуатації. Тому ремонт може бути без понтів, але по технології і тоді рубероїд не боятиметься ні ультрафіолету, ні підтікання.

4-те завжди на будь-які роботи повинна бути квитанція чи чек, а ремонт має робити номальна контора. Тобто зазвичай вже через тиждень ніхто нічого виправляти не буде. Мало того потім знайти горе-майстрів дуже важко, хоча б для того щоб морду набити!! Про суд і відшкодування/виправлення я взагалі мовчу.

Взагалі покрівля це як вана, не пропускає воду далі своїх конструктивних меж і виводить її через 1 дірочку. Так от як можна зібрати воду через лівньовку, якщо половина водозбірної площі (над квартирою) нормальна, а інша (над сусідом) дірява???? А вода може дуже далеко затікати.

Ну якщо в підручнику все пише то може сам собі зробиш?Не будь наївним,на практиці все зовсім не так просто як на теорії.

Слава богу в університеті це все вчив сам, а потім на практиці закріпив. А питання задавав бо треба було нубство витягнути на поверхню.

Є правда деякі нюанси,а саме скільки наклеювати запасів по бокам(тобто якщо квартира 50 м2 то матеріалу піде на 20-40% більше.)

Ну хоч ця норма правильна, при заводі в 30см примикання 10%. А захищати примикання що нетреба?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В тебе все по нормам бачу і багато знань,тільки не відомо чи це не просто слова.

Я тобі пояснюю,є спосіб як зробити так,щоб вода не стікала по стяжці від сусіда.І про це в книжках не написано.

"Захищати примикання"це як?

І я не збираюсь нічого тут тобі доказувати про свою якість і т.д.Це всеодно просто слова,а якість ми доказуєм ділом.В мене великий досвід в цій сфері,і ми не робим все "подряд",а займаємось тільки плоскими покрівлями.

Я просто запропонував людям допомогти порадою щодо вибору матеріалів і т.д.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я тобі пояснюю,є спосіб як зробити так,щоб вода не стікала по стяжці від сусіда.І про це в книжках не написано.

От і слова непрофесіонала.

В книжках таке не пише, згоден, це вивчають!!! Закони фізики поки для всього працюють. А отже знати хоча б базу предмету "Опору матеріалу" дуже бажано, ну або хоча б шкільний курс фізики.

У Нас в шаблоних 5-ти і 9-ти поверхівках, яких наплодили сотнями тисяч є центральна несуча, на які опираються плити перекриття під невеликим кутом. І в сусіда то стікає на общий стик, по суті на спільну стіну, а там куди легше туди і потіче і не завжди до сусіда.

Ви хоч перед ремонтом покрівлі під час дощу вивчали траси води??? Сумніваюсь!!!

От і виходить, що в депутатах в нас бандюгани, а в покрівельниках шабашніки-хвостокрути.

"Захищати примикання"це як?

Ну советскій рубероїд пролежав, подекуди 20 років, саме завдяки грамотним примиканням, тобто планка + жесть. Адже косий дощ, який попадає під шари рубероїду, потім надуває, руйнує і т.п.....

Це доречі знають всі хто нормально займається покрівлею, тим паче якщо закінчив ПТУ чи ПЦБ.

Якщо Ви робите без цього, то вибачте але навіть самий класний Єврорубероїд не протяне більше 2-3років.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...