Перейти до змісту

За что ?

Ridiska

Рекомендовані повідомлення

І після цього ще дехто наважується на весь голос кричати, що їх права притісняються.

Це якраз нас заставляють у власному домі відчувати себе гостями. Яка ж може бути реакція...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 61
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Село Мерва (горох р-н) и соседнее село (уже львов обл)

Сельхоз работы (студенты), я старший (преподаватель). Время 91 год.

На крыльце объясняю двум фефочкам, что задолбали ночными походеньками и б..ством в детских комнатах (жили в детсаде). Одна из луцких (русская, папа военный), вторая из Грузии (мама в с Волыни) естественно разговор на русском. "Либо приходите до часу ночи, либо гуляете до утра, двери закрываю".

Из темноты:

- Ти українець?

- Українець.

- То чого ти падла розмовляешь не на державній мові!

(дословно)

А таксиста надо было из ТТ растрелять, бо подлый москаль зажралься на исконно украинских землях. :)

Также хотелось бы сказать ДрФаусту по поводу суржика и збочень:

Так исторически складывается, что близлежащие территории соседних государств имеют так называемый суржик - помесь языков, из-за териториальных и этнических помесей. Так какой язык (суржик) считать настояшим украинским закарпатский, галычанский, херсонский, полтавский и т.п. или язык Зварыча (который Роман) и Кати Ю.?

Возьмем для примера Польшу - ох как сильно отличается польский восточный и польский западный и польский южный (я имею ввиду говор и используемый запас слов, которыми и не пахнет в других местностях, помешаны с немецким и словацким и украинским). Возьмем Америку - каждый штат имеет свой акцент (особенно удаленные и национально разные) - который обусловлен этнической составляющей того или иного региона. Я уже не говорю об Английском английском в сравнении с американским.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А таксиста надо было из ТТ растрелять, бо подлый москаль зажралься на исконно украинских землях.

А с каких пор Крым стал исконно украинскими землями? ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А таксиста надо было из ТТ растрелять, бо подлый москаль зажралься на исконно украинских землях.

Дык и я о том! :)

Спорный вопрос для многих территорий Украины, з огляду на историю. Поляки вон по жизни ложат гляз на наши западные земли, румыны и венгры на юго-запад, учитывая донбасс и крым туда поглядывает россия с татарами и турками (по крыму)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ходять чутки, що приблизно за 1100-1200 років перед тим, як він став золотоординським ("ісконна русскім", по вашому).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та нема в більшості лучан антиросійського настрою, нема!

Луцьк взагалі супертолерантне місто...

Якщо ми з чимось не погоджуємося, це не значить, що це це ненависть. В нас нема "єдіноправільной" точки зору і навіть Борда цьому доказ. Якщо тебе хтось там образив пару раз, то по-перше, це не значить, що такі "всі", і по-друге - а чи не пробував ти шукати причину в собі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ходять чутки, що приблизно за 1100-1200 років перед тим, як він став золотоординським ("ісконна русскім", по вашому).

А кого 3,14здить индейцам, бо не по чутках лет 250-300 назад гамериканцив там и не стояло.

Та нема в більшості лучан антиросійського настрою, нема!

Луцьк взагалі супертолерантне місто...

.....

Однозначно погоджуюсь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...

Стоит заметить что в России в частносит Москве и Питере анти украинскими настроениями даже и не пахнет

Попробуйте заікнутись там про Крим чи Чорноморський флот ;)

Звичайно, до конкретного українця, який не кичиться своїм українством відношення буде нормальне.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Лол, тема явно провокативна. Щось я не помітив такого в Луцьку. Особливо на концерті ДДТ, всі вийшли і скандували геть, геть, геть :lol:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спорный вопрос для многих территорий Украины, з огляду на историю. Поляки вон по жизни ложат гляз на наши западные земли, румыны и венгры на юго-запад, учитывая донбасс и крым туда поглядывает россия с татарами и турками (по крыму)

А де ж тоді мені жити? Де тоді моя Україна?

І ще, блін, я винен в тому, що доводиться бідкатись у власній оселі :angry:

А потім починаються дискусії про високі матерії, мовляв чому ви не любите тих, не терпите інших... Та радіти треба, що в нас це все проходить мирно і спокійно. В іншій країні навряд чи хто б терпів подібне.

Ну не розуміють люди по-хорошому... :mdr:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Лол, тема явно провокативна. Щось я не помітив такого в Луцьку. Особливо на концерті ДДТ, всі вийшли і скандували геть, геть, геть :lol:

а ты смотри ОРТ чаще.... там такого понаросказывают..... ууууУУУУУ.....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мене більше дивують українці, котрі волею долі попадають у Росію або на схід України і асимілюються там повністю. Коли від куми в Севастополі чую, що похресник мусить вчити українську бо треба буде ЗНО проходити, то мене коробить. Виявляється, це єдина мотивація. А проросійськи зомбований кум (вихідець з Луцька!!!) схвильовано запитує чи правда, що в нас тут іде озброєння населення УПА, а сам в той час патрулює узбережжя Грузії на російському кораблі. І на моє питання: - якого дідька ти там робиш? Відповідає: - Родину защищаю, постреливая иногда.

Але і їх я не ненавиджу. Я їх в обіймах задушу ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Золоте правило: в чужий монастир з своїм уставом не ходять. А такі як ти прийшли і не тільки не змінили свою програму, а й навпаки, чужий устав переписали на свій.

Тут вже проблема культури, точніше її відсутності, шкода що на рівні цілого народу, та й ще сусіднього.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мене більше дивують українці, котрі волею долі попадають у Росію або на схід України і асимілюються там повністю.

Что удивительного тут, что асимілюються там повністю? Между русскими и украинцами есть коренные различия? Или украинцами на западе и востоке? Я полагаю что нету - поэтому и ассимилируются, но то что полностью - не согласен ..

проросійськи зомбований кум (вихідець з Луцька!!!)

Вау! наконец-то нашел себе определение. Я тоже кум :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вау! наконец-то нашел себе определение. Я тоже кум :D

"куме! так ви москаль...!! ловіть топірця, куме" :D

Ну а якщо серйозно, то чому дійсно стільки агресії, використання укр мови на території України повинно бути просто необхідністю, інакше ніяк, і головне ніякої агресії, от ЗНО - це правильний крок (бугага!!), і таких кроків повинно бути багато, щоб людина на сході, чи де завгодно, розуміла необхідність говорити українською. Так нє, там навпаки, їздять умніки з наклейками "Говорю по русски!", і саме головне їх там за це не штрафують, хм...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Что удивительного тут, что асимілюються там повністю? Между русскими и украинцами есть коренные различия? Или украинцами на западе и востоке? Я полагаю что нету - поэтому и ассимилируются, но то что полностью - не согласен ..

Ти перечиш сам собі. Раз визнаєш, що асимілюються, значить визнаєш і відмінність.

Ловіть топірця, куме :D © Fagot

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вчора на ОРТ в новинах показували "вопіющєє бєзобразіє" української влади. Виявляється, в Криму паніка і шок, бо інструкції для ліків на українській мові. Бідні рускіє українці травляться ліками, бо за все життя не навчились навіть читати.

Вразили перші слова журналістки: "С тех пор, когда "скорая помощь" стала "швідкой допомогой"...

І коли брали інтерв’ю в не дуже старої пенсіонерки, вона, махаючи інструкцією, волала: "Кому это надо!"

Це нормально?! Це не москалізм?

В мене такі люди асоціюються з, вибачте, глистами, які влізли всередину, присмоктались там і ще керують, що їсти, щоб їм там комфортно було.

Тепер треба чекати російських військ в Криму, бо ж це "явна агресія, спрямована на беззахисних російських громадян" (навіяно війною в Грузії).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Бідні рускіє українці травляться ліками, бо за все життя не навчились навіть читати.

Китайці примушують населення палити, а ми потравим ліками. Відбір  :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дивно. Більшість інструкцій до ліків написано двома мовами - на одній стороні - українстька, на другій - російська.

До речі. В українському паспорті також на двох мовах основні записи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До речі. В українському паспорті також на двох мовах основні записи.

Питається: а на фіга воно треба? В нас ще, дякувати Богу, тільки одна державна мова - українська.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

с двуязычным паспортом можно ездить по всему СНГ.

иначе - извольте получить заграничный...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Приголомшений з першого рядка :lol:

Думаю не секрет для вас что у большенства Лучан анти росийские настроения

Мало того що невідомо з чого взявся висновок про "большенство", на основі яких даних, переконаний що лише по постам на форумі, а по-друге не треба плутати анти-російські з анти-москальськими.

Росіян в мене немає ніяких підстав нелюбити чи не поважати, в самого є рідня в Росії, але перепрошую москалі нам не друзі.

Із їхніх уст непреривною рікою доноситься про братерство, рідність народів, словянську любов а з-за спини чомусь виглядає сокира: то мову їхню тут ущімляють так що за роки незалежності в Криму може й відкрили якусь одненьку українську школу а може й ні, паспорти російські там же роздаються всім охочим, пропаганда по Російським каналам довела до того що більше половини населення Росії вважає українців ворожою нацією, мери російської столиці активно пропагують відєднання Сходу в окрему державу, роблячи це на території моєї країни, чуть шо не так так вентиль перекриють з газом шоб тіпа не воровали, свої аргументи можу згадувати дуже довго...

Але раптом я дивлячись скоса на сокиру за спиною позволю усомніцца в цій "братерсько-славянській" любові так зразу бац і я фашист :D або більше того бандерівець недабітий.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Рідіска, поїдь в Луганськ чи Донецьк, і позапитуй в людей українською мовою, щось на зразок: "Підкажіть, будь-ласка, котра година", або "Як пройти до залізничного вокзалу", або в Одесі на базарі запитай щось українською. Тоді побачиш, хто і кого ненавидить. Вони нас - ненавидять. Ми ж їх - терпимо. Тому що коли в нас запитують щось російською мовою - ми відповідаємо. Навіть на такі дибільні й провокативні питання, як твоє, в першому пості.

Чомусь на російських форумах українська мова обсираєтсья і не підтримується, а в нас ти можеш російською писати.

Чомусь росіяни жаліються, що в Україні мало російських шкіл, а коли їм дорікнули, що в Росії, незважаючи на велику кількість українців - ВЗАГАЛІ нема шкіл україномовних - росіяни відповіли: "А зачєм? Вєдь язикі настолько похожиє, што смисла нєт устраівать украінскіє школи..."

Так що чия б корова мичала про те, хто кого ненавидить.

Ежу в луганс каждое лето и расговариваю на укр языке специально реагируют на меня так же как ту на русский

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ежу в луганс каждое лето и расговариваю на укр языке специально реагируют на меня так же как ту на русский

Бр-р, це якою мовою? <_<

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...