Перейти до змісту

Авторизатор мережі фотаком Linux

FOX92

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ну ось поставив собі накінець то Лінух ) Проблема в налаштуванні інтернету - домашні мережі фотаком. на 10.42.0.1 скачав так званий авторизатор для Unix систем там куча тексту, передивився побачив куди вписувати сервер, пароль, тип підключення і тд. Що далі робити з цим текстом??? Як його компілювати чи що??? А також цікавить налаштування мереживої карти чи там щось таке як в вінді налаштування TCP IP протоколу.? Точна версія мого Лінуха - Ubuntu 9.04

Опубліковано

В Убунте настройки аналогичные Винде, впрочем, как и МакОС и другим ОСкам ;)

А вот с авторизатором я тоже не смог разобраться и поэтому пользовался инетом в режиме отказа от него :)

Если найдёшь решение - выложи сюда инфу, плиз.

Опубліковано

Там же два скрипта. Перловый и шеловый вроде как. Запускаешь шеловый и усе. Он себе там крутится... По крайней мере я именно так и делал под FreeBSD

Опубліковано

Правильно, там 2 файла. В noauth.pl прописуєш свій пароль, IP сервера. Порт лишається без змін. Потім запускаєш noauth.sh. Він тобі сам підкаже з якими параметрами можна запускати.

noauth.sh start

Для роботи авторизатора на FreeBSD ще треба Crypt-Rijndael.

• Адміністратори
Опубліковано
Правильно, там 2 файла. В noauth.pl прописуєш свій пароль, IP сервера. Порт лишається без змін. Потім запускаєш noauth.sh. Він тобі сам підкаже з якими параметрами можна запускати.

noauth.sh start

Для роботи авторизатора на FreeBSD ще треба Crypt-Rijndael.

в FreeBSD 7.x он встроен.

Опубліковано

$yourpass = 'password'; # ваш пароль //тут прописав пароль, який вказаний в договорі

$server = '10.42.0.1'; # сервер авторизации //сервер авторизації (мій)

порт залишив стандартним

&SEND($skey."a$ver$id"); # здесь меняем режимы a-полный c-город b-только сеть //повний режим

Зберіг це все. Потім запускаю noauth.sh є варінти запуску "Run in terminal" "Display" "Run" при жодному із варантів не виринає вікно з "start" або чимрсь іншим. Також створим підключення "wired" вказав свій МАС адрес, в налаштуваннях (IPv4) вибрав Method:Manual; Address:10.42.0.хх; Netmask:255.255.255.0; Gateway:скидає все на "0";

DNS Servers:193.109.80.2;

Підкажить що робити далі.

Опубліковано
$yourpass = 'password'; # ваш пароль //тут прописав пароль, який вказаний в договорі

$server = '10.42.0.1'; # сервер авторизации //сервер авторизації (мій)

порт залишив стандартним

&SEND($skey."a$ver$id"); # здесь меняем режимы a-полный c-город b-только сеть //повний режим

Зберіг це все. Потім запускаю noauth.sh є варінти запуску "Run in terminal" "Display" "Run" при жодному із варантів не виринає вікно з "start" або чимрсь іншим. Також створим підключення "wired" вказав свій МАС адрес, в налаштуваннях (IPv4) вибрав Method:Manual; Address:10.42.0.33; Netmask:255.255.255.0; Gateway:скидає все на "0";

DNS Servers:193.109.80.2;

Підкажить що робити далі.

перестань клікати мишкою по файлі ))))))))))))) термінал тобі в поміч і все працює... запусти авторизатор із правами рута...

Хтось пробував запускати авторизатор для windows через wine?Працює?

wine vs online козликом станеш... вони не подружаться на всі 100%, а авторизатор в емулі запускати це взагалі збочення...

Опубліковано

Якею командую запускаєть ся файл з правами рута??? З налаштуваннями все ок???

Опубліковано

sudo sh noauth.sh

^^^

шось типу цього, якщо я все правильно зрозумів.

Опубліковано

sudo sh noauth.sh

^^^

шось типу цього, якщо я все правильно зрозумів.

ще не відомо чи він шелл не обновив.. він з обновкою кривенький :D

Опубліковано

Crypt-Rijndael - ставиться запросто, це модуль перла для шифрування. Ніяких проблем з установкою не виникає якщо уважно читати мани. пробував на убунту якомусь з перших, і фри 6.02

Опубліковано

В мене під Мандрівою запускається, але доступу в інет і в місто немає.

Запрацювало - проблема була в фаєрволі

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Налаштування виглядає приблизно так:

1) Вводимо налаштунки у noauth.pl, зразок зображений на картинці setting-1.png. Налаштовуємо мережу, вводимо mask, IP, DNS.

2) Вcтановлюємо модулі perl.

Відкриваємо Консоль і набираємо:

sudo apt-get install perl

Можливо запитає пароль юзера.

3) Завантажуємо Crypt-Rijndael 1.07 із http://search.cpan.org/dist/Crypt-Rijndael/

Кладемо архів у домашню теку, наприклад у мене це /home/skinik

Розпаковуємо і встановлюємо crypt-rijndael(необхідний для реалізації алгоритму шифрування):

tar zxvf /home/skinik/Crypt-Rijndael-1.07.tar.gz

cd /home/skinik/Crypt-Rijndael-1.07

perl ./Makefile.PL

make all

sudo make install

4) Відкриваємо Консоль і набираємо:

sudo chmod 777 /root

Кладемо файли авторизатора у теку суперадміна /root

sudo sh /root/noauth.sh

Воно видасть: «Usage: /root/noauth.sh start|stop|restart».

Вводимо тоді таке:

sudo /root/noauth.sh start

П.С. Якщо потрібна допомога — пиши у джаббер [email protected]

П.П.С. Пишу із лінукса із запущеним авторизатором фотакому.

post-407-1242484397.png

post-407-1242484529.png

Опубліковано

Це що кожен раз після загрузки компа писати в консолі вищевказані команди щоб включити собі нет??? :sq_ye:

Опубліковано
Це що кожен раз після загрузки компа писати в консолі вищевказані команди щоб включити собі нет??? :sq_ye:

Особисто я не вимикаю компа майже ніколи. він сам вимикається після 50хв бездіяння, а при увімкненні відновлює усі програми, які працювали перед вимкненням. І з нетом так само.

Можна додати скрипт /root/noauth.sh в автозапуск, але я ще таке не пробував.

Якщо жодне із вищенавеного не виконене —кожного разу тоді:

sudo sh /root/noauth.sh

Воно видасть: «Usage: /root/noauth.sh start|stop|restart».

Вводимо тоді таке:

sudo /root/noauth.sh start

Опубліковано

хоча я і не лінуксоїд, але можу підказати: передзвони на фк, щоб вимкнули авторізатор.

Опубліковано
хоча я і не лінуксоїд, але можу підказати: передзвони на фк, щоб вимкнули авторізатор.

І тоді кожен бажаючий прописавши собі твій ІР та МАС адреси зможе викачати твій трафік :)

Опубліковано

Сумнівно, що прям таки кожен..

Можна вязать на портах свіча і тоді міняй не міняй, а інет не з'явиться.

Опубліковано

Погано пробував. Інструкція розписана досить непогано. Добавити лише можна кілька рядків про файрвол. Часом саме він блокує роботу.

Опубліковано

OS - Mandriva 2009

При спробі встановлення perl модуля видає таку помилку:

bash: sudo: command not found

Є якісь поради?

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Думаю цей детальний опис skinikа варто розмістити на сторінці завантаження авторизатора. Я ще б в кінці додав про відключення фаєрвола, бо нешвидко знайшов, чому в мене не запрацювало. Новачку взагалі не так просто запустити той скрипт.

Опубліковано

Руки знов дійшли до лінуха:) Після завантаження системи є доступ до інтернету напротязі приблизно 1 хв потім не працює. Запускав авторизатор: ось що мені видає

post-4534-1244371438.jpeg

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...