Перейти до змісту

Визнати дивізію "Галичина" просить Ющенка Тернопільська облрада

kudrom

Дивізія "Галичина"  

79 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

Треба бути повним бараном, щоб підтримати рішення Тягнибока. Цей придуркуватий завжди був фашистом. Я сам западенець, москалів не люблю. Моїх близьких родичів москалі розстріляли біля замку та на цукровому.

СС війська це були КАРАТЕЛІ... Про які українські інтереси можна було говорити.. Вони били так, як і москалі наших дідів. А тут виродки їх захищають.

Акції, які проводить Тягнибок спонсорують американські фонди, щоб забити клин між заходом і сходом. Принцип дуже простий "розділяй і володій"

Скоро 9 травня День перемоги над карателями СС "Галичина"..... ( ЦЕ НЕ РЕГУЛЯРНА АРМІЯ, ЦЕ ПІДРОЗДІЛ ДЛЯ ЧОРНОЇ РОБОТИ).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 153
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

Давайте змоделюємо дії певних елементів політичної арени при виході АР Крим з складу України.

1. Дії "України" (в контексті захисту цілісності кордонів держави).

2. Дії Росії (в контексті спостереженні подій в з ПО).

3. І хто був би герой?

"Всі" б кричали, що москалі ..... ну і т.д., а вони лише захищали б "своїх громадян" і не вторгалися на територію іншої держави.

Славетні бійці СС Галичина не булочки з маком роздавали, а воювали проти громадян держави у якій вони проживали. Так за що їх назвати героями? За їхні меморандуми?

Дивлячись на вчинки, то вони вбивали своїх же і за це тепір їх відзначити? )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Галичина - так!

(только надо поспешить, потому что скоро уже : ющенко - ні!)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я в шоке значит они села палили убивали своих земляков и кричали "зиг хаиль" за волю Украины ?!?!?!?

На самом дле это провакация чистой воды да со стороны призидента и дурак тот кто "ведется"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Славетні бійці СС Галичина не булочки з маком роздавали, а воювали проти громадян держави у якій вони проживали. Так за що їх назвати героями?

Сотні тисяч тих, що воювали проти громадян держави, в якій проживають, вже більше 60-ти років (а то й 90) називають героями (замість посадити в тюрму або розстріляти) і багато з них до цих пір отримують персональні пенсії. Думаю, ви розумієте, ці "герої" - не з дивізії "Галичина".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я сам западенець, москалів не люблю.

Були, були такі "западенці". В 39-му зустрічали хлібом-сіллю совєтів, в 41-му - німців, в 44-му - Красную армію. Щиро зустріли і дівчину, яка поверталася з Німеччини із заробітків з багатим крамом. Заночували її у себе. Після того її більше ніхто не бачив. Але її дорогі хустки носили вже жіночки з сім'ї тих "западенців". В 45-му у них вже була "Побєда". В ній вони всією сім'єю і загинули, коли їх перестріли бандерівці (чи ті, що під них "косили", бо справжніх бандерівців в наших не надто заліснених краях навряд чи хто й бачив).

Були ще й такі западенці з виселених з-за Бугу, чоловіки яких пішли в "стрибки" вибивати харчі з селян і знімати хрести з церков (але тут дивуватись особливо нічому: голод ще й не до такого доведе).

Скоро 9 травня День перемоги над карателями СС "Галичина".

Про "карателів" з дивізії "Галичина" читай тут. Хоча не впевнений, що це буде цікаво "западенцю", який вважає 9 травня "Днем перемоги".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я в шоке значит они села палили убивали своих земляков и кричали "зиг хаиль" за волю Украины ?!?!?!?

Неправда!

Згідно моїх істочників вони літали на пепелацах, трясли транклюкаторами і вигукували лозунки "Отдавай свою гравіцапу на благо фюрера!!!!"

Може будемо спорити в кого джерела інформації правдивіші?????

Якщо для дискусії будемо оперувати всією радянською міфологією то почнеться таке що тему закриють дуже скоро.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сотні тисяч тих, що воювали проти громадяни держави, в якій проживають, вже більше 60-ти років (а то й 90) називають героями (замість посадити в тюрму або розстріляти) і багато з них до цих пір отримують персональні пенсії. Думаю, ви розумієте, ці "герої" - не з дивізії "Галичина".

Щодо відношення до цих сотень тисяч моєї думки ніхто не запитував.

Ваше полярне мишлення по типу - біле / чорне дещо дратує. В темі йдеться саме про Галичину, а я не бачу СС Галичина героями але це не значить, що я називаю героями Сталіна та інших. :naezd:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

нд дай джерело, води напитись.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

.....дівчину, яка поверталася з Німеччини із заробітків з багатим крамом. .....

Посадить бы тебя рядом с теми "заробитчанами", щоб ты им рассказал - какой "багатый крам" они принесли домой, я думаю они б набили тебе морду.

Видать в 90-х немцы решили, шо мало "крама" "заробитчаны" в сороковых у них вывезли и решили еще дать малехо компенсации :) всем кто там "заробитчанил".

Это конечно не кофе хороший по концлагерям хлебтать, но крам тоже багатейший они принесли, аж ноги еле до дома дотащили. Жаль, что все меньше и меньше их становится "богатырей" этих. Да все больше детей "хорошим концлагерным кофем" поеных.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посадить бы тебя рядом с теми "заробитчанами", щоб ты им рассказал - какой "багатый крам" они принесли домой, я думаю они б набили тебе морду.

Боюсь, їм я вже нічого не розповім, бо живі тільки ті з них, які в свій час здогадалися виїхати в Канаду, США, Великобританію, а вони навряд чи мене почують. А ті наївні, що повернулись на батьківщину, в переважній більшості не пережили совецькі концтабори, а ті, що пережили, гадаю, Німеччину згадують як рай.

Щодо дівчини, то вона, звичайно, не везла вантажівками майно пограбованих німців (як совєцькі воєначальники), а несла в клунку те, що могла придбати і, головне, донести - дорогі хустки і покривала (для декого значно дорожчі, ніж її життя).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

страйкер - так це може ти вчитайся, а? до 12 березня 1945 року були фашистами, а після того як німці (!) запроновували (!) створити УНК вони швиденько стали "патріотами" і "борцями за незалежність" чи що?

і аж 12 квітня 1945 (!) (це коли вже десь за берлін бої велися) дивізія СС стала Першою Дивізією УНА -

а не досить знущатися на історією?

І це треба з того, що там написано, зліпити отаку кулю з ... .

Признайся, з потомственних радянських пропагандистів?

Фашистів на території України не було, вони були в Італії. Взагалі-то, не дуже полюбляю іншомовні слова, але це слово останннім часом так часто вживається, що доведеться використовувати. Так от, найбільша біда українців в тому, що їм дуже не вистачає фашизму.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

.....А ті наївні, що повернулись на батьківщину, в переважній більшості не пережили совецькі концтабори, а ті, що пережили, гадаю, Німеччину згадують як рай......

Ті "наївні" - це відомий на Львівщині, а потім на Волині - хірург (родом з Лаврова) та бригадир рибаків із Шацька, які їшли разом ДОДОМУ на БАТЬКІВЩИНУ, тому що НІЧОГО не крали і НІКОГО НЕ ВБИВАЛИ. І померли вони своєю смертю за 70 років від роду, царство їм небесне. Ті що ще живі (двое) теж не бачили таборів, як тобі не буде дивно. І живуть собі, тихо матюкаючи те шо є.

Можешь ще на Любешівшіну з'їздити і там розказати, шо там в них у лісі за курені "героїв" стоять, тут посилань не треба, поїдь та послухай старих людей.

Не буду далі продовжувати - бо нема сенсу, та й бажання.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я сам западенець, москалів не люблю.

Були, були такі "западенці". В 39-му зустрічали хлібом-сіллю совєтів, в 41-му - німців, в 44-му - Красную армію. Щиро зустріли і дівчину, яка поверталася з Німеччини із заробітків з багатим крамом. Заночували її у себе. Після того її більше ніхто не бачив. Але її дорогі хустки носили вже жіночки з сім'ї тих "западенців". В 45-му у них вже була "Побєда". В ній вони всією сім'єю і загинули, коли їх перестріли бандерівці (чи ті, що під них "косили", бо справжніх бандерівців в наших не надто заліснених краях навряд чи хто й бачив).

Були ще й такі западенці з виселених з-за Бугу, чоловіки яких пішли в "стрибки" вибивати харчі з селян і знімати хрести з церков (але тут дивуватись особливо нічому: голод ще й не до такого доведе).

Скоро 9 травня День перемоги над карателями СС "Галичина".

Про "карателів" з дивізії "Галичина" читай тут. Хоча не впевнений, що це буде цікаво "западенцю", який вважає 9 травня "Днем перемоги".

Я думаю ти просто "космонавт". Чувак ти мені будеш розказувати про бандерівців і москалів.. В моїх дідів забрали землю в Гірко полонці...ті самі "совети", вся моя родина практично втікла до Тернопільської обл. через висилку до сибіру .. Але всі вони святкували 9 ТРАВНЯ як день перемоги !!! Бо те, що робили німці !!! москалі того собі не могли дозволити.. А такі націоналісти, які йшли в "СС" і вбивали наших людей...ті були хороші.. ??? Це були придуркі, карателі, це не віська фронтові.. Почитай про призначення військ "СС". Фу зрадникі.... Тобі треба поїхати під Білорусію запитати, що робили німці... То потім радянський солдат буде тобі не тільки братом...Ай батьком. А може американський :))) а..

На рахунок бандреровців в наших лісах... У лаврові та байові було ціле угруповування...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

cтрайкер, це ж ти лінк на вікіпедію дав? може, все-таки, прочитай що там пише?

Я прочитав. Тому твій попередній пост викликає питання - "до чого б це?".

Я думаю ти просто "космонавт". Чувак ти мені будеш розказувати про бандерівців і москалів.. В моїх дідів забрали землю в Гірко полонці...ті самі "совети", вся моя родина практично втікла до Тернопільської обл. через висилку до сибіру .. Але всі вони святкували 9 ТРАВНЯ як день перемоги !!! Бо те, що робили німці !!! москалі того собі не могли дозволити..

У твоїх дідів забрали землю? Теж не менше 9-ти гектарів, як у моїх? Так все ж таки вдалось уникнути висилки до Сибіру? Пощастило. Моїм теж (підозрюю, не останню роль зіграла фотографія прадідового брата, на якій він в такій "цікавій" формі з "цікавими" погонами, які він носив десь в районі Москви чи Казані, точно не скажу).

А голочки під нігті, пальці в двері (щоб співпраця з міфічними бандерівцями легше визнавалася) ваші діди не пробували? А без зброї і спорядження ваших дідів не гнали на німців в рядах СА? А після щасливого повернення з фронту ваших дідів не тягали, прив'язавши за єдину ногу до брички, по замерзлій грунтівці на виборчу дільницю (не зрозумів, бачте, цей фронтовик, що гуманна совєцька власть практично "ощасливила" його сестер, коли надала їм можливість в тифозних бараках Мордовії і Ташкенту ударним трудом піднімати народне господарство за 50 грамів землистого глеваша на добу)? А "начебто бандерівців" на горище хати ваших дідів совецька власть не підсаджувала, щоб було за що висилати до Сибіру? А вже після війни на "службі" в доблесній радянській армії ваших 16-річних дідів не морили голодом?

Тоді ваші діди, мабуть, дійсно не знають, що таке рядянська влада. Якби пройшли совєцькі концтабори, то знали б. А якби ще й німецькі, то було б з чим порівняти...

Але всі вони святкували 9 ТРАВНЯ як день перемоги !!!

А що, був в совєцькому союзі хтось, хто міг дозволити собі не "святкувати" 9 травня?!

Тобі треба поїхати під Білорусію запитати, що робили німці...

Білоруси (родичі близькі моїх дідів) приїздили сюди в гості, але їхніх розповідей про німців "історія", на жаль, не зберегла. Але якщо ви маєте на увазі спалені села за співпрацю з партизанами, то для чого ж так далеко їхати? Знаєте про Лаврів, Баїв, Гірку Полонку, - маєте знати про Вікторяни з Ратневом, що були спалені німцями за співпрацю з "бандерівцями" (бо називати бандерівцями тих 8-ох дурнів, які послухали 9-го провокатора і влаштували засідку на німців на околиці Ратнева, ні в кого язик не повертався).

Тільки всі ці приклади аж ніяк не доводять переваг совєтів. Німці були окупантами і відкрито про це заявляли, визнаючи певні правила ведення війни, які не передбачали партизанщини. І в боротьбі з цією партизанщиною нічого кращого не придумали, як оголосити мирне населення "заручниками", які страчувались за кожну вилазку "бандерівців" чи партизан. Дурні були і недалекоглядні ці німці. Переодягалися б в партизан чи "бандерівців", проводячи каральні акції, значно швидше досягли б успіху.

На рахунок бандреровців в наших лісах... У лаврові та байові було ціле угруповування...

Напевно були. От тому й до цих пір не відомо, хто ж "замочив" тих щирих "западенців" - справжні бандерівці чи "лже-".

--------------------

Але ж суперечка йде не про те, хто кращий - совєти чи німці, а про те, чи мають право одні, які вбивали, знущались, ґвалтували, гнали беззбройних співвітчизників на німецькі доти, називатись героями і визволителями, називаючи при цьому інших, які теж вбивали (тих, кого вважали своїми ворогами, а пізніше вбивали, захищаючись), - злочинцями, карателями, фашистами (правда, чим далі, тим менше вважаю це слово образливим) і т.д. і т.п..

І якщо нікого не питали, надаючи звання героїв першим, то, мабуть, не варто нікого питати, надаючи це звання другим (або ж запитати тільки тих, хто особисто стикався - я не про НКВС - з їх діяльністю).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

STRIKER' date='5-5-2009, 14:07' post='329262']

А що, був в совєцькому союзі хтось, хто міг дозволити собі не "святкувати" 9 травня?!

Бедняга, ты так пафосно и много строчил, что я уж, грешным делом, подумал что ты действительно рубишь фишку, а не каслушался/насмотрелся/... пропаганды последних годов.

Я тебе по секрету расскажу, только никому потом не признавайся, праздник стал праздником только в 1965 годе, Л. Брежневом введен в эксплуатацию. До того, да и после, каждый сам решал, праздновать ему или нет. И никто никого не расстрелял за то что кто то 9 числа работал на огороде.

Про ведение боевых действий немцами и партизанчегов - вермахт к 1943 году разработал и внедрил в действие тактику борьбы с партизанами. С тех пор ничего лучше не придумали, только шлифовали и тактика эта используется по сю пору.

Меньше штампами бросайся.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

mammoth

1. А хто такий "Нюрнбергский трибунал"? напевно авторитетний і "недпредвзятий" суд, на якому розглядалась справа про ростріл поляків в Катині. Скачайте собі відео цього суду, з російським перекладом, там говориться що Сталін хотів всіх розстріляти без суду, але американцям треба було шоу з картинками ужасів, і торжества справедливості.

Отже давайте більше небудимо згадувати цей суд. Я вас прошу.

Изволь, Трибунал - суд победителей над побежденными. Катынь в Трибунале упоминалась вскользь, что бы поднасрать союзу, расследования по Катыни тоже не проводилось, комиссию Бурденко никто на заслушал, когда стали приглашать свидетелей, амеры срочно заявили что расследование данного пороса не является причиной проведения трибунала, хотя тогда по горячим следам можно было бы быстрее разобраться, а не обвинять и фальсифицировать как сейчас.

Про то, что кто то хотел расстрелять всех без суда и следствия может заявлять только дурак. СССР как и Украина сейчас было крайне бюрократизирован любой процес (в хорошем понимании этого слова), так что без делопроизводства нельзя даже газы было выпустить так что бы это не попало в протокол следствия. Дела велись по каждому военному преступнику, по каждому подрасстрельному, подписи принимавших участие в допросах, следствии, печати и т.д и т.п - обязательный атрибут. Так что пой птичка, пой.

2.3 Те що виконувала Галичина нікому досконально невідомо, я небачив наприклад. Може маммот бачив, а не спорю, або робить висновки на своїх стереотипах.

Представь себе что и я не видел, и хорошо. Но то что никто не знает и не видел не уменьшает того факта что национальные формирования ваффен сс - карательные экспедиционные войска.

4.Україна багато куди входила, але чого я маю зі своєї хати кудись втікати? странна в тебе логіка. Я розумію, тобі напевно так бы хотілось. Але вибач, краще потихеньку різати по одному. От подивись скільки США втратило людей при захопленні Іраку, і скільки при окупації.

Я достаточно внятно все разжевал: если ты остался в стране - ты попадаешь под законы этой страны в любом случае. Сиреч, переход на сторону врага - военное преступление.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

mammoth, розслабтесь, для вас все сказано тут. А ми тут із земляками між собою "холіваримо".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А ми тут із земляками між собою "холіваримо".

Вот, вот, пока идиотские холивары не закончаться - нормального развития государству не видать.

З.Ы. Интересно, STRIKER, что именно сказано для меня тут.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

mammoth

1. ти попутав суд, з логом, заміткою в протоколі "бандеровець Вася Пупкін був ростріляний в середу біля зломаного забора"

2. Ваффен СС это войсковые части специального назначения, отличавшиеся от частей Вермахта следующим: специальной подготовкой, снаряжением и сложностью выполняемых заданий, профессионализмом солдат. Солдаты, входящие в части Ваффен СС не охраняли концлагеря и не жгли домов с запертыми в них людьми, эти операции было прерогативой охранных частей СС, так называемых карателей. Ваффен же занимались выполнением чисто боевых заданий, то есть по сути это войска спецназа. http://www.kosmochel.ru/?action=Struct_Div...tent&ID=175

3. Про военное приступление :) СССР окупірувало західну Україну і всім західнякам сказала "Насправді ви нас дуже любите, а хто не любить, в того военное преступление"

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

mammoth, важко говорити з тими хто свято вірує

Як в тебе взагалі терпіння вистачає…

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1. ти попутав суд, з логом, заміткою в протоколі "бандеровець Вася Пупкін був ростріляний в середу біля зломаного забора"

коментировать бредни не вижу смысла, ознакомься для начала с работой любого органа государственной власти, потом поговорим.

2. Ваффен СС это войсковые части специального назначения, отличавшиеся от частей Вермахта следующим: специальной подготовкой, снаряжением и сложностью выполняемых заданий, профессионализмом солдат. Солдаты, входящие в части Ваффен СС не охраняли концлагеря и не жгли домов с запертыми в них людьми, эти операции было прерогативой охранных частей СС, так называемых карателей. Ваффен же занимались выполнением чисто боевых заданий, то есть по сути это войска спецназа. http://www.kosmochel.ru/?action=Struct_Div...tent&ID=175

1. "Я присягаю перед Богом этой святой клятвой, что в борьбе против большевизма буду беспрекословно подчинятся высшему руководителю немецких войск, Адольфу Гитлеру, и хочу, как отважный солдат, посвятить свою жизнь выполнению этой клятвы" текст присяги.

2. Ну, раз ты такой осведомленный, тогда ответь какому командованию были подчинены 29, и 30 гренадерские полки дивизии, и чем они занимались.

3. Яростным сторонникам украинского языка рекомендую узнать на каком языке отдавались команды и велась документация в дивизии.

4. А под каким флагом воевала дивизия, не подскажете?

Поляки, кстати неплохо исследовали "славный" дивизионный боевой путь. Правда там наши ведут холивар по поводу того что все не правы, только украинские историки знают все, что неизменно доставляет всем, как и заявление гарантира в ИзраИле, мол де мы ни сном ни духом, приезжайте к нам, у нас есть совершенно другие документы...

3. Про военное приступление :) СССР окупірувало західну Україну і всім західнякам сказала "Насправді ви нас дуже любите, а хто не любить, в того военное преступление"
Ну тады огласи количество потерь украинских войск, или мирного населения, которое доблестно, до последнего держалось, прям зубами за каждый миллиметр Польши, Румынии, Венгрии.

Аннексия , ничего нового, и коренное население это только приветствовало.

Резюмирую: не надо делать из говна пулю. СС "Галиция" если и было войском, то уж никак не украинским и не за Украину боровшимся, как это хотят представить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

надоїло...

прапор був Галичини, атакуючий лев.

доречі в Білорусії, Латвії тоже були створені дивізії з місцевих.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Резюмирую: не надо делать из говна пулю. СС "Галиция" если и было войском, то уж никак не украинским и не за Украину боровшимся, как это хотят представить.

Я далеко не історик, але одне питання - ті 85 тис, що записалися добровольцями в дивізію, це були монстри, кати і вбивці, які хотіли палити хати своїх земляків, робити рейди по селах і розстрілювати невинних? це ж стільки негідників треба було відшукати...

З.І. цифра з вікіпедії, не знаю наскільки їй можна вірити, але все ж.

З.І.І. голосував проти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я далеко не історик, але одне питання - ті 85 тис, що записалися добровольцями в дивізію, це були монстри, кати і вбивці, які хотіли палити хати своїх земляків, робити рейди по селах і розстрілювати невинних? це ж стільки негідників треба було відшукати...

я тоже не историк.

По сути вопроса отвечу - нет, во всяком случае я так не считаю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...