Перейти до змісту

Проблема з материнською платою

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Короче суть проблеми такова: одного дня було кілька скачків напруги, і в певний момент просто екран компа тупо став чорним, і після послідуючих перезагрузок комп почав грузитись з кількома варіантами:

1. загрузка біоса, тести оперативки далі просто ступор, нічого не змінюється.

2. загрузка біоса, тест оперативки, детектування вінтів - знову ступор нічого не змінюється.

3. загрузка біоса, тест опери, вінти знайшов, загрузка віндовса, на моменті коли має вже висвітитись вікно входу в систему (пароль) - чорний екран, ступор.

4. чорний екран - один продолжитільний сигнал материнки, що каже на проблеми оперативної памяті, нічого не відбувається лише повторюючийся той сигнал.

Всі симптоми вібувались не в тому порядку як я привів, таке враження що воно якось рандомно, один раз так один інакше.

Після того як появився сигнал, почав експериментувати з планками оперативки, поочирьодно виймав по одній, потім взагалі поставив планку яка до цього просто лежала не задіяна - симптоми всеодно ті ж самі, і з кожною перезагрузкою мінялись, іноді підряд той самий сигнал, іноді ступор...

Підказали що з оперативкою на відеокарті може бути такий же сигнал, вставив ліву робочу відео-карту - симптоми так само незмінно міняються.

Заніс більш досвідченим спеціалістам, перевірили всі планки оперативної памяті, память в нормі. Підозри на прошивку біоса - перепрошили біос - симптоми не змінились.

Ще один важливий момент! За тиждень до виникнення цих подій я доставив одну планку памяті, при доставці я трохи робив рокіровку планок в слотах, може бути що від цих кількох маніпуляцій в пайці самих слотів на платі виникли якісь мікро-тріщини, якщо так (сам знаю що цілком імовірно) то чому проявились наслідки лише через тиждень?

Ну і крім того наклюнулось ще кілька принципових питань:

1. Є якісь методи скурпульозної діагностики материнки, наскільки вони дорогі (чи не дешевше взяти другу б/у)

2. Якщо це мікро-тріщини в ЛУцьку є спосіб лікування, зновуж ціна (п.1)

3. Може бути щось інше?

Опубліковано
1. Є якісь методи скурпульозної діагностики материнки, наскільки вони дорогі (чи не дешевше взяти другу б/у)

2. Якщо це мікро-тріщини в ЛУцьку є спосіб лікування, зновуж ціна (п.1)

3. Може бути щось інше?

1. Методи є.

2. Можна і спосіб знайти.

3. Вполнє.

Можу і протестувати і відремонтувати (якщо того варте).

Телефонуй 8096905-один-один-99. Пиши. :)

Опубліковано
1. Методи є.

2. Можна і спосіб знайти.

3. Вполнє.

Телефонуй ... Пиши. :)

Сьогодні відпишусь, зараз робота зосередитись трохи заважає...

Після скачків живлення в платах мікротріщини не з"являються....

Ремонтувати її треба.

про скачки напруги згадав в тому контексті що може в когось було щось подібне і підкажуть істінний корінь зла. А щодо мікротріщин то я уточнив що за кілька днів перед описаною проблемою доставляв планку і планки в слотах міняв місцями...

Опубліковано

Перевір конденсатори на мамці що відповідають за живлення. Якщо хоч 1 вздутий, замінити і все буде гаразд. Імхо.

Перепрошивай сам Біос, різними версіями, обнулюй і заново, всі контакти (памяті та відео птати + мережевою чи звукової, тюнера ) можеш протерти резиновою гумкою , (обезжирити), так само пил на слотах.

На роботу віндовс 100% не надійся, можеш відразу перестановлювати або вертати з бекапа.

Якщо ти впевнений що це саме материнка, або ж тест вінтчестерів.

Опубліковано
Перевір конденсатори на мамці що відповідають за живлення. Якщо хоч 1 вздутий, замінити і все буде гаразд. Імхо.

Перевірено двічі, мною та більш досвідченими людьми в залізних справах, конденсатори поза підозрою.

Перепрошивай сам Біос, різними версіями, обнулюй і заново

теж уже зроблено, як мінімум двічі перепрошито, теж не змінило результат

всі контакти (памяті та відео птати + мережевою чи звукової, тюнера ) можеш протерти резиновою гумкою , (обезжирити), так само пил на слотах.

це збираюсь якраз зробити завтра, думаю не особо спасе, оскільки стільки раз в пошуках причини переставлялись планки памяті що стопудово пил би підтерся та запрацювало

На роботу віндовс 100% не надійся, можеш відразу перестановлювати або вертати з бекапа.

Якщо ти впевнений що це саме материнка, або ж тест вінтчестерів.

а чому всі сто процентів? до вінчестерів практично справа взагалі не доходить ступориться значно раніше, чи може хіба проблема з слотом оперативки вбити вінт?

вінти тестувати думаю ще ранувато ("а нєспєши ти нас хараніть") коли все в біосі проходитиме гладко і щось скаже на вінт тоді вже...

• 4 тижня потому...
Опубліковано

З радістю хочу відконстантувати що моя материнка відремонтована, як то кажуть "бальной спасьон" завдяки старанням S30

Все виконано професійно та оперативно, за що йому велике МЕРСІ, всенародна шана та повага і низький уклін до землі. :D

Тим хто в подальшому може стикнутись з такими проблемами хочу лише додати що виявилось що ні оперативна пам’ять, ні відео, ні біос тут нідочого, демони ховалися в самій материнці, кілька ритуалів екзорцизму і пацієнтка одужала.

Окрема подяка всім хто включався в медичний консіліум по врятуванню рядового Мозербоарда.

Тему можна закривати... а можна й лишити для когось хто колись стикнеться з цією ж проблемою.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...