Перейти до змісту

Мандри з дітьми

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ми теж покатались, але всуботу ввечері.

Шолом на сина натягнути так і невдалось, скоріше всього через шапку, зараз шукаю заміну останній. За 25 хв поїздки малий в комбінезоні не замерз, навіть руки теплі були, що радує.

Загальне враження позитивне, але везти з собою під гірку + 12-15 кг доволі проблематично.

ЗІ Юлямпочка, телефон твій побачив тільки сьогодні, записав.

Оскільки ми живемо в Воротневі, то наступного разу, скоріше всього, будемо їхати відразу на місце збору. Доречі, а куди ви їздили внеділю?

post-56-1238390810.jpg

post-56-1238391423.jpg

Опубліковано
Недоліки сімейних гульбіщ: приготування супів, гарнірів і т.д., як і прибирання і решта уікендівських речей переносяться, або на ніч попереднього дня, або нинаю, як встигати.

щось я не дуже зрозумів з недоліками.

Картоплю aka гарнір, або овочі яісь можна відварити дома зранку і привезти в банці/пакеті.

З сміттям, знову ж, спалити, що не горить - поділити між собою.

ЗІ хочу ще спробувати причепити багажник з рюкзаком і глянути, як воно все буде компонуватись з велокріслом. Якщо гуть, то це +30 літрів до об"єму, от тільки як з тим всім вже буде їхати я незнаю :rolleyes:

Опубліковано

Это она про то, что из-за покатушки на "приготовить семье пожрать на вечер" времени не остаётся ;)

Не думаю, что у тебя получится поставить велорюкзак на багажник - будут мешать подставки для ног (кресло). Проверено :)

Можно разве что сверху на него положить какой-нибудь узкий и невысокий рюкзак, но учти, что кресло будет по нему всё время стучать.

Опубліковано

Так проба вийшла непогана, правда малий питав, а коли ми вже поїдемо в ліс, коли будемо палити вогонь та смажити картолю з салом? Прогноз, поки що, показує що тиждень буде сухий та сонячний. Думаю ліс підсохне та повітря прогріється. Можна буде спробувати катнути десь в ліс недалеко, розвести вогник та щось там посмажити, діти це люблять.

Опубліковано

Прогноз погоди на неділю так і шепче налий та випий, бррр, сіли-поїхали. То що, може ще хтось бажає покататись з дітьми недалеко?

Опубліковано

наша сім'я теж +2 дорослих і одна дитина (1,2р) немає поки велокрісла (((( може у когось є?

якщо ні то якраз поки потепліє ще щось придумаємо )))

Опубліковано

Если у кого будет желание организовать "автопробег" тогда я ЗА! А так у меня велика нету ^_^ , зато есть 2-ва железных коня, один из которых "заточен" под бездорожье украинских лесов и полей. Каждый год езжу на "Свитязь", село Пульмо там меня можно встретить ;) Летом милости просим в палаточный городок...

Опубліковано
немає поки велокрісла (((( може у когось є? якщо ні то якраз поки потепліє ще щось придумаємо )))

В каравані є веловідділ. там бачив металеве сидіння, яке кріпиться на багажник. ціна питання - 40 грн, якраз на попробувати. Також колись за 40 грн бачив велокрісло як вмене, тільки без кріплення до велосипеда, тобто треба кумекати як прикрутити до того ж таки багажника.

Опубліковано

Народ, поки на неділю без мене :(. Бо плани, як в наполєона. Але на вербницю можна було б катнутись, якщо збережеться така файна погодка. Може, хтось на тижні може-хоче?

Да, ми під горку їхали з малими, Юлямпочці з двадцятикілограмовим Марком було непереливки! :(

Опубліковано

Ребёнок 20 кг? Кресло рассчитано на 22 кг, если я не ошибаюсь. Хм, скоро придётся велоприцеп покупать :)

Опубліковано
Ребёнок 20 кг? Кресло рассчитано на 22 кг, если я не ошибаюсь. Хм, скоро придётся велоприцеп покупать :)

Хай-но трохи потепліє, і малий стане зразу легшим на кілька кг. ;) (зникнуть бізюзон і зимові чобітки)

Опубліковано

Доречі, якщо хтось має задню частину від дитячого велосипеда, для переробки в причіп - заберу за пиво/сік ітд.

Опубліковано

а детальнішу адресу можна щоб глянути на крісло (але мабуть нічого не буде у мене багажник не кріпиться на мою раму )))

Опубліковано

А вообще "правильное" велокресло крепится на раму на трубу в подседельной части. Может, тебе стоит поискать именно такое?

Опубліковано

В нас одне дитяче крісло кріпиться на раму під сідлом, а на другому велосипеді немає місця для такого кріплення - тому там дитяче крісло на багажник.

Виробник обох крісел Author. Ціна однакова.

Кріплення на раму під сідлом:

+ Крісло швидко знімається (пару секунд)

+ Металеві прути амортизують нерівності, тому дитині повинно бути зручніше.

- Саме кріплення довго знімати і ставити, тому, щоб не прикручувати його кожні вихідні, їжджу з ним постійно - на велосипеді зайва деталь.

- Чув, що такі кріплення в людей ламалися (не так, що відвалювалися, а давали тріщину чи щось таке), тому потрібно дозамовляти потім саме кріплення.

- Чув, що прути з часом просідають і врешті-решт сидіння може опуститися до колеса. Не знаю, чи можна дозамовити ці прути окремо.

- Може не стати на велосипед із специфічною геометрією рами, наприклад на Giant Rock W.

- Крісло висить вище ніж у другому випадку, тому вище центр маси і сильніше відчувається, коли дитина крутиться.

Кріплення на багажник:

+ Виглядає надійніше

- Потрібно купувати якісний багажник, ну і щоб на велосипед можна було багажник поставити.

- Довше ставити-знімати (біля хвилини закручувати великий гвинт).

- В принципі коли знімаєш крісло - теж залишається зайвий елемент - багажник :) Хоча він виглядає на велосипеді природніше, ніж кріплення на рамі.

- Мабуть, дитині жорсткіше сидіти... Хоча ми в дитинстві любили на багажнику їздити, і нічого :)

Зараз немає фотоапарата. Як не забуду то якось іншим днем вивішу фотки.

Глянути обидва крісла можна в районі пр. Відродження. Дзвоніть Юлямпочці, вона телефон вивісила. Ще можна в аську стукати Юлямпочці чи мені.

Опубліковано

Кріплення на раму під сідлом:

(из опыта)

+ Крісло швидко знімається (пару секунд)

Да, действительно так. Удобною

+ Металеві прути амортизують нерівності, тому дитині повинно бути зручніше.

Плюс не в удобстве, а в меньшей нагрузке на позвоночник.

- Саме кріплення довго знімати і ставити, тому, щоб не прикручувати його кожні вихідні, їжджу з ним постійно - на велосипеді зайва деталь.

Год отъездил с креплением, не снимая его. Есть не просит, педалировать не мешает, весит немного, народ думает, что это противоугонка :)

- Чув, що такі кріплення в людей ламалися (не так, що відвалювалися, а давали тріщину чи щось таке), тому потрібно дозамовляти потім саме кріплення.

В ходе активной эксплуатации по неровностям трещин пока не было.

- Чув, що прути з часом просідають і врешті-решт сидіння може опуститися до колеса. Не знаю, чи можна дозамовити ці прути окремо.

Опускается, достаточно быстро. Можно выгнуть их обратно, но всё равно проседают под весом и на неровностях. В каталогах они есть - разной длины, разной конфигурации, поэтому дозаказать теоретически возможно.

- Може не стати на велосипед із специфічною геометрією рами, наприклад на Giant Rock W.

Нужна более-менее высокая рама с прямой верхней трубой (не "дамка), на 17" становится нормально.

- Крісло висить вище ніж у другому випадку, тому вище центр маси і сильніше відчувається, коли дитина крутиться.

Да, при наклоне ребёнка в сторону чувствуется, как байк уводит от прямолинейной траектории.

Кріплення на багажник:

(чисто теоретически)

+ Виглядає надійніше

Да. Смотрится. На практике понимаешь, что штыри ничем не менее надёжны :) При поломке результат будет одинаков. Если лопнет штырь (сомневаюсь, что два сразу), кресло опустится на колесо и заблокирует его; то же произойдёт, если лопнет стойка багажника. Если лопнет крепление (на штыри) - последствия будут жёсткие, но я не представляю, как оно может лопнуть - каждый штырь фиксируется в двух металлических кольцах, между которыми толстая пластмасса. Думаю, что осмотр узла перед поездкой избавит от неприятностей.

- Потрібно купувати якісний багажник, ну і щоб на велосипед можна було багажник поставити.

Неозможно использование на двухподвесе или на "модной" дорогой раме.

- Довше ставити-знімати (біля хвилини закручувати великий гвинт).

Глупости. Это даже не десятая часть времени, которая тратится на подготовку к поездке. И катание с велокреслом - это же не соревнования? ;) Чуть менее удобно, но не более того.

- В принципі коли знімаєш крісло - теж залишається зайвий елемент - багажник :) Хоча він виглядає на велосипеді природніше, ніж кріплення на рамі.

У каждого свои понятия о природном виде байка. Для меня это отсутствие не только багажника, но и болотников с отражателями :) Кстати, крепление на трубе меньше заметно, чем багажник. Особенно в движении ;)

- Мабуть, дитині жорсткіше сидіти... Хоча ми в дитинстві любили на багажнику їздити, і нічого :)

А выбор у нас был? Сейчас - есть. Поэтому я выбрал систему со штырями, хотя и сомневался в их надёжности :) Решил не нагружать малому позвоночник с полутора лет. В принципе, если ребёнок уже старший, а езда по агрессивной пересечёнке не планируется - можно брать кресло на багажник. Ну и если рама не позволяет - тоже нет другого варианта, не считая замены рамы.

Опубліковано

Кому цікаво, бачив велокрісло в стоковому магазині на Соборності, якщо їхати в сторону Глобуса, за Приватбанком. Не на гуманітарці, а саме в стоковому магазині. Він нещодавно відкрився. Там стояло крісло. 

Опубліковано

Фотки, як і обіцяв:

post-761-1238822038.jpg post-761-1238822043.jpg - механізм кріплення сидіння на раму під сідлом.

post-761-1238822326.jpg - сидіння із прутами спереду

post-761-1238822055.jpg - сидіння на багажник збоку

post-761-1238822335.jpg - сидіння на багажник знизу (механізм)

• 1 місяць потому...
Опубліковано
Глупости.

Блін. Урса, я тебе люблю і уважаю, але шо за безапеляційність? Людина, розумна, до речі, висловила своє імхо, як результат річної експлуатації крісел. Він сказав: довше. Ти кажеш: глупості, бо там не набагато довше. Інтєрєсно. А ти пробував збиратися на веломандрівку з двома нетерплячими дітьми, коли кожна секунда іде на рахунок??? Главне ж висловити свою авторитетну думку, пра?

І кстаті. Якщо вже пішло на глупості. Тре запитати в фізиків, який кут нахилу (в прутів чи багажника) створюють більшу напругу. Я канєшно зовсім не матеріалознавець, і дисертацію на цю тему не писала (ну, там, подумаєш, фізхімік я, а дисертація мало шо не по даному питанню), але шось в мене таке враження, що під кутом на прутах напруга більша і виникає більша імовірність розриву металу, ніж на багажнику. Таке от.

Давайте, не будемо казать друг другу "ти дурак", маючи на руках ті самі емпіричні дані, а?

Опубліковано
icon_plus_1.gif...лирика...

Катались сегодня всемером, хотя и не планировали такой группы. "Мы встретились чисто случайно..."
Мы с женой и малым и соседи с малой в кресле (кстати, купленное в том стоке, о котором писал Venom) и малым на отдельном байке. Группа на десяти колёсах с двумя велокреслами. Три пары по 26", одна - 28" и одна - 24".
Оттестировал кресло на предмет падения. Хм. Отчёт будет в теме про перевозку маленьких детей на байке :)
Долго собирались, и когда около половины восьмого таки выехали - начало моросить. Планировали ехать в ПЛ, но погода явно не сособствовала. Ну и хорошо, что сменили маршрут :)
Медленно ехали по Балке, прятались под деревьями, оптимистически поглядывали на солнце, весело пробивавшееся сквозь облака на западе... Дождались, пока дождь стихнет и поехали по Карпенка-Карого на Глушец. Свернули на дамбу, сдаунхилили на центральную аллею (малой был в восторге :)), поехали в детский городок - и там нас накрыло ливнем. Спрятались под зелёную пластиковую ... беседку?? ... крышу для торговли пивом?? Переждали грозу, наверное, около часа стояли там. Под мелким свинячим дождиком поднялись вверх к Универу и медленно покатили домой. Когда стояли, немного замёрзли, но во время движения ощущали, как от асфальта поднимается тёплый воздух. Добрались домой практически сухие и даже с почти чистыми и сухими спинами - хотя ни у кого не было ни болотников, ни крыльев :)
Очень неплохо и весело покатались. Погода - не главное ;)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...