Перейти до змісту

Фосфорная лампа из популярного напитка!

fenmix

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
Где можно купить сам напиток в Луцке?

Скорее всего нигде. Но я думаю, какой-нибудь спрайт подойдет. Надо попробовать.

Опубліковано

Є хіміки? Мені здається через ортофосфорну кислоту, якої повно (основа) у тих напоях. Сода та перекис водню, виступають каталізаторами, яку творюють сіль. Фосфор.

Поправте.

Опубліковано

колись надибала сайт, на якому "розкривались" інетівські відомі приколи...так от так було написано, що це фейк ;)

п.с. шкода наразі не можу сайтик знайти (((

• 2 місяця потому...
Опубліковано

Ортофосфорна кислота є в великій кількості в кокаколі ,томуто і зуби і скриплять піля вживання цього напою ^_^

Опубліковано

Тоді рецепт:

Кока-кола (за 2 грн.50 коп)

Перекись водню

Сода

Все це змішуємо, збовтуємо і виходить оппа-тралля-ля: = лампа?:)

Треба буде попробувати. Хто зробить такий експеремент - поділіться результатом.

• 5 місяців потому...
Опубліковано
Є хіміки? Мені здається через ортофосфорну кислоту, якої повно (основа) у тих напоях. Сода та перекис водню, виступають каталізаторами, яку творюють сіль. Фосфор.

Поправте.

так, суть така. пероксид, тобто перекись водню H2O2. та газіровка з ортофосфатом. (напевне саме в тому напої її дуже багато) - H3PO4 і сода Na2CO3. чому написано 1/4 залишити, бо багато кисню виділиться, то щоб не рвонуло :lol: спочатку взаємодіє ортофосфат з содою : 3Na2CO3 + 2h3PO4 > 2NA3PO4 + 3H20 + CO2 . якось так. тоді доливають H2O2 - перекись водню. NA3PO4 + H2O2 - 3Na(OH)2 + P ось така походу буде реакція. Виділяється чистий фосфор :) треба з пепсі або з колою пробувати. Можуть правда бути проблеми, як з швепсом вийшло, наприклад неправельні порції або щось типу того. правда я ще сам не пробував але повинно вийти :)

ну хочаб по хімічним реакціям виходить ;)

Опубліковано

І ще. перевіряйте склад напою ,чи є там ортофосфатна кислота. наприклад в спрайті її зовсім немає! то ніякої реакції і немало бути. в швепсі походу теж. пробуєм з колою або з пепсі.

Опубліковано
І ще. перевіряйте склад напою ,чи є там ортофосфатна кислота. наприклад в спрайті її зовсім немає! то ніякої реакції і немало бути. в швепсі походу теж. пробуєм з колою або з пепсі.

Це "прихований" інгредієнт. Його наявність не вказують.

Хоча, мабуть, варто з чимось спробувати іще.

Опубліковано

Треба хочаб з кока колою спробувати

там шоб зробити треба перекис водню рзчин більш як 50% а аптечний має тільки 2-3

по ідеї просто збільшити дозу перекисю, щоб вийшло.

Опубліковано
Це "прихований" інгредієнт. Його наявність не вказують.

Хоча, мабуть, варто з чимось спробувати іще.

якраз і вказують, це підкислювач

В кокаколі - ортофосфорна кислота

в пепсі - лимонна

Опубліковано

Вніманіє всєм:) Завтра купую кока-колу, прихожу і змішую це добро (соду і перекись). Якщо щось вийде - сфоткаю або зніму на відео.

Опубліковано

Наскільки я знаю фосфор збуджують електрони світла. а ця штука занадто яскраво світилась як для фосфору, та і щоб фосфор так світився треба його добряче опромінити, наприклад спалахом від фотоапарата) а сітло там було не дуже...

...цікаве відео, хто вчиться на перших курсах ,спитайте\покажіть відео викладачам хімії, вони напевно мають знати правильну відповідь на це питання)

Опубліковано
Наскільки я знаю фосфор збуджують електрони світла. а ця штука занадто яскраво світилась як для фосфору, та і щоб фосфор так світився треба його добряче опромінити, наприклад спалахом від фотоапарата) а сітло там було не дуже...

Фосфор (справжній) світиться яскраво без будь-якого додаткового освітлення. Це явище називається хемілюмінесценцією і виникає завдяки хімічній реакції повільного окислення фосфору киснем повітря. А те що ти маєш на увазі має зовсім іншу природу і ніякого відношення до чистого фосфору не має.

Опубліковано

Фосфор (справжній) світиться яскраво без будь-якого додаткового освітлення. Це явище називається хемілюмінесценцією і виникає завдяки хімічній реакції повільного окислення фосфору киснем повітря. А те що ти маєш на увазі має зовсім іншу природу і ніякого відношення до чистого фосфору не має.

Довго буде світитися?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...