Перейти до змісту

маски-шоу в Нафтогазе


Shura

Рекомендовані повідомлення

Неизвестные в масках проникли в центральный офис НАК "Нафтогаз" в Киеве.

РБК-Украина, 04.03.2009, Киев 12:41

Неизвестные в масках проникли в центральный офис НАК "Нафтогаз" по ул. Богдана Хмельницкого в Киеве. Об этом РБК-Украина сообщили в пресс-службе НАК "Нафтогаз". Пресс-служба не владеет информацией относительно цели проникновения неизвестных.

http://www.rbc.ua/rus/newsline/2009/03/04/512746.shtml

СБУ подтвердила, что проводит обыск в здании НАК "Нафтогаз Украины".

РБК-Украина, 04.03.2009, Киев 13:13

Служба безопасности Украины подтвердила, что проводит обыск в здании НАК "Нафтогаз Украины" в Киеве. Об этом сообщила пресс-секретарь СБУ Марина Остапенко.

http://www.rbc.ua/rus/newsline/2009/03/04/512772.shtml

----

интересно, они там наворованый газ ищут? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

НАК "Нафтогаз України" вважає захоплення своєї будівлі співробітниками спецпідрозділу "Альфа" ретельно спланованою акцією Служби безпеки, організованою за підтримки президента Віктора Ющенка.

Про це заявив прес-секретар компанії Валентин Землянський.

"У "Нафтогазі" вважають, що це - спланована акція СБУ, оскільки виконувач обов'язків голови компанії Ігор Діденко зараз знаходиться в Секретаріаті президента, і СБУ цим скористалася", - зазначив він.

Землянський також розповів, що співробітники "Альфи" намагаються забрати в "Нафтогазу" контракти на поставки і транзит газу, укладені з російським "Газпромом".

За словами речника "Нафтогазу", такі дії можуть негативно вплинути на оформлення поставок і транзиту блакитного палива, а також на фінансові відносини компанії з "Газпромом".

В той же час, Землянський не став пов'язувати дії "Альфи" зі справою про розмитнення газу RosUkrEnergo.

СБУ, в свою чергу, підтвердила факт обшуку в будівлі "Нафтогазу". "Проходять звичайні слідчі дії в рамках кримінальної справи", - сказала речник Служби безпеки Марина Остапенко.

"Туди прийшли наші слідчі, яких супроводжують декілька співробітників "Альфи", вони спокійно проводять перевірку", - наголосила вона.

Нагадаємо, сьогодні НАК "Нафтогаз" повідомив про захоплення своєї будівлі невідомими людьми в масках і камуфляжі.

За інформацією прес-служби НАКу, озброєні люди перестрибнули через турнікети та увійшли до офісу компанії.

Захоплення будівлі пов'язують із кримінальною справою, яку СБУ порушила за фактом заволодіння посадовими особами "Нафтогазу" 6,3 мільярда кубометрів транзитного газу на суму більше 7,4 мільярда гривень.

В рамках цієї справи СБУ затримала заступника начальника відділу енергетичної митниці Державної митної служби Тараса Шепітька.

Джерело

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Слідчі дії СБУ у відношенні "Нафтогазу" не завадять компанії розрахуватися з "Газпромом" за спожитий газ.

Про це заявив уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, повідомляє прес-служба голови держави.

"З боку уряду пролунали заяви щодо навмисної атаки СБУ на "Нафтогаз" з метою зірвати розрахунок з ВАТ "Газпром". Такий розрахунок начебто зірветься у разі вилучення оригіналів газових документів", - йдеться в заяві.

"Дійсно, наразі СБУ проводить слідчі дії відносно службових осіб "Нафтогаз", - повідомила прес-служба.

"Такі дії жодним чином не можуть стати на заваді розрахункам НАК – адже кошти на банківських рахунках компанії не заарештовано, особи з правом підпису можуть вільно цей підпис зробити", - зазначив Соколовський.

Однак, наголосив уповноважений, є інші підстави, які можуть завадити НАК здійснити розрахунок вчасно. Основна з них – зобов'язання, що міститься у газових угодах щодо сплати не фактично спожитого газу, а законтрактованого обсягу.

"Фактично у лютому ми імпортували російського газу в обсязі 1 млрд. куб м, але у контракті на лютий такий обсяг було передбачено у 2 млрд. куб. м. Тому, відповідно до контрактів, Україна за спожитий газ мала б заплатити 720 млн. доларів США за принципом "бери або плати", – заявив Соколовський.

Він додав, що таких коштів у компанії немає, за інформацією посадових осіб вона змогла акумулювати лише 300 млн. доларів, чого не вистачає навіть на оплату фактично спожитого газу – потрібно 360 млн. доларів.

Водночас, за словами уповноваженого, уряд винайшов можливість змусити "Нафтогаз" перерахувати митниці в останній день лютого 1,5 млрд. грн., за рахунок чого власне і звітував про виконання бюджету.

"Швидше за все, для виправдання вкрай невигідних умов газових контрактів і неспроможності здійснити розрахунок уряд використовуватиме будь-які аргументи. Однак це є типовим прикладом "перекладання із хворої голови на здорову", – підкреслив Соколовський.

Він також наголосив, що укладення чітких, прозорих і зрозумілих контрактів не призвело б ані до того, що митники були вимушені порушувати закон, розмитнюючи транзитний газ, ані до того, що НАК не може зібрати достатньо коштів для виконання вимог цих контрактів.

"Урядові потрібно зосередитися не на пошуку ворога, а на терміновому пошуку грошей для того, щоб Україну не перевели на передплату за природний газ", – переконаний Соколовський.

http://www.pravda.com.ua/news/2009/3/4/90760.htm

СБУ взялося за "дочку" "Нафтогазу"

Слідчі Служби безпеки України прибули вранці в четвер до центрального офісу "Укртрансгазу" - дочірньої компанії Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України".

Про це повідомила керівник прес-служби "Укртрансгазу" Інна Коваль агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

"Слідчі знаходяться на прохідній. Зараз ми з'ясовуємо подробиці. Ситуація спокійна", - говорить Коваль.

За її словами, слідчі прибули без супроводу збройної охорони.

Керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко підтвердила агентству інформацію про те, що слідчі прибули до "Укртрансгазу".

За її словами, на цей час вони представили керівництву компанії всі необхідні документи для проведення подальших дій.

http://www.epravda.com.ua/news/49af8b0b49c8e/

Справа може стати дуже цікавою, якщо її доведуть до кінця.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А тим часом СБУ продовжує копАти далі...

Двойное прохождение 1,7 млрд долл. через счета НАК ”Нафтогаз Украины” и ОАО ”Газпром” проходило через ”ВТБ Банк”.

b0rg, признавайся, скільки наварив на газі? :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Портнов рассказал, как «Альфу» вогоняли подзатыльниками из «Нафтогаза»

05.03.09 (09:14)

Бойцы подразделения «Альфа» не имели права находиться в помещении «Нафтогаза» после принятия постановления Шевченковского суда Киева о приостановление следственных действий. Об этом заявил депутат от БЮТ Андрей Портнов в эфире 5 канала.

«Не может это делать то подразделение, которое там было. Не имело оно права там находиться. В особенности после постановления суда, а потасовка эта (между депутатами БЮТ и бойцами спецподразделения) началась после того, как суд уже постановил, что эти следственные действия незаконны», - сказал он.

«Если там сейчас будет находиться кто-то незаконно, будем принимать меры политического влияния. Будем подзатыльниками выгонять», - отметил депутат, передает Интерфакс-Украина.

Портнов уверен, что «под видом следственных действий фактически состоялся захват госучреждения».

«Но вы видели, что этих людей подзатыльниками выгнали оттуда. Вот те, которые в масках были, так называемая Альфа. Она давно уже не Альфа. Слабые люди под слабым руководством СБУ, их выгнали из «Нафтогаза», и я думаю, что они туда и не зайдут», - заявил он.

Отвечая на вопрос, имели ли право депутаты применить силу против бойцов спецподразделения, депутат заявил: «Я видел, что наши депутаты осуществляли свою защиту от посягательств».

Кроме того, Портнов отметил, что ситуация, которая сложилась, «это сугубо экономические разборки, фундамент которых - элементарная человеческая жадность, которую проявляют высшие руководители нашего государства вместе с руководителями СБУ и просто не могут поделить деньги».

«У нас позиция такая - караван идет, а собака пусть лает. Она уже лает с Банковой, с Владимирской улицы, там где СБУ находится», - сказал он.

«У президента другая задача - сделать так, чтобы Украина еще беднее стала, чтобы возможно чрезвычайное положение вводить, или дискредитировать правительство до последнего», - подчеркнул депутат.

http://timer-ua.com/incident/2009/03/05/091454.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...