Перейти до змісту

Cоц. допомогу на дитину

OLCUB

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Дружина в декреті(працювала фармацевтом до декр.), отримує по 130 грн(крім тисяч від держави), ці 130 грн. рахуються якби від роботи(платить совбез). Їй хтось сказав, що її наламують і мають платити мінімальну ставку(совбез мовчить, а люди не знають). Чи є такий закон? Сам не можу знайти, прошу допомоги. Можливо хтось знає чи стикався з такими питаннями.

• Адміністратори
Опубліковано

Всі ці закони надруковані і розміщені на інформаційних стендах відділу соціального забезпечення. Або www.rada.gov.ua.

Якщо не помиляюсь, ставка(середня зарплата) платиться підприємством, де працює майбутня мама, на час декретної відпустки а не на час відпустки по догляду за дитиною до 3-ох років.

Опубліковано

По телеку не столь давно об етом расказывали и причом не раз

Если я не ошибаюся то можна через суд добится что-бы платили минималку

но оно того нестоит (по томуже телеку говорили)

тем более когда в стране КРЫЗА

Опубліковано
Дружина в декреті(працювала фармацевтом до декр.), отримує по 130 грн(крім тисяч від держави), ці 130 грн. рахуються якби від роботи(платить совбез). Їй хтось сказав, що її наламують і мають платити мінімальну ставку(совбез мовчить, а люди не знають). Чи є такий закон? Сам не можу знайти, прошу допомоги. Можливо хтось знає чи стикався з такими питаннями.

ЗУ "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" стаття 15:

Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного

віку надається у розмірі, що дорівнює різниці між прожитковим

мінімумом, встановленим для працездатних осіб, та середньомісячним

сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні

шість місяців, але не менше 130 гривень.

Опубліковано

Для тих хто працював і кому надана відпустка по догляду за дитиною до досягнення триірчного віку діє інша норма, а саме ст. 43 ЗУ "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням". В даній нормі передбачено, що

"Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається застрахованій особі у розмірі, що встановлюється правлінням Фонду, але не менше розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом."

Проте, наш мудрий законодавець так мудро закрутив це положення, що зараз ця норма виглядає так:

Стаття 43. Виключена

(стаття 43 вводиться в дію з 1 січня 2002 року згідно

із Законом України від 11.01.2001 р. N 2213-III)

(дію статті 43 зупинено на 2006 рік згідно із

Законом України від 20.12.2005 р. N 3235-IV,

на 2007 рік - згідно із Законом України від 19.12.2006 р. N 489-V)

(зупинення дії статті 43 на 2007 рік, передбачене пунктом 7 статті 71 Закону України від 19.12.2006 р. N 489-V, визнано таким, що не відповідає Конституції України (є неконституційним), щодо встановлення розміру допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку згідно з Рішенням Конституційного Суду України від 09.07.2007 р. N 6-рп/2007)

(статтю 43 виключено згідно із

Законом України від 28.12.2007 р. N 107-VI)

(зміни, внесені підпунктом 12 пункту 25 розділу II Закону України від 28.12.2007 р. N 107-VI, визнано такими, що не відповідають Конституції України (є неконституційними), згідно з Рішенням Конституційного Суду України від 22.05.2008 р. N 10-рп/2008)

Враховуючи усі зміни, допповнення, та рішення Конституційного суду дана норма діє в редакції "Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається застрахованій особі у розмірі, що встановлюється правлінням Фонду, але не менше розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом."

А отже і розмір допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного повинен виплачуватись не менше розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом.minimum.rtf

Опубліковано
Ловите заготовку в суд

Дякую.

Був сьогодні в адвоката, казали треба в суд бо більше нічого не помагає. Ще казали що в Луцьку справи задовільняють, а в Ківерцях ще не знають(ми з Ківерець). Ще питав їх чи не влечу на гроші з судами, казали що ні. Думаю до суду на днях.

Опубліковано

Десь проскакувала інфа, що компенсацію можна вимагати при певному доході на члена сім"ї. Це правда, чи ні? А то раніше якісь розрахунки на очі потрапляли, а зараз їх не можу знайти.

Опубліковано

Щоб оновити темку.

Поки порядок дії простий - йдемо в департамент праці та соціального захисту (той який на Волі в перебудованому садочку), беремо там довідку про виплати соцдопомоги по догляду за дитиною (роблять до 10 днів). З цією довідкою, пишемо до них лист, в якому обгрунтовуємо сумму недоплати і просимо нам її виплатити. Вони відповідно відмовляють. А вже лист-відмову можна оскаржувати в суді.

• 3 тижня потому...
Опубліковано

У самого та ж ситуація. Хочу розпочати цю тяганину з ДСП (Департаментом соціальної політики). Тому 2 питання до форумчан :

Був сьогодні в адвоката, казали треба в суд бо більше нічого не помагає.

2OLCUB - не поділишся до якого адвоката ти ходив ? Був би дуже вдячний.

Йдемо в департамент праці та соціального захисту (той який на Волі в перебудованому садочку), беремо там довідку про виплати соцдопомоги по догляду за дитиною (роблять до 10 днів).

2keepo :

1. Як саме треба сформулювати прохання в ДСП про видачу цієї довідки ? Чи в цієї довідки є якась стандартна форма ?

2. Довідку можу замовити я чи необхідно іти дружині ?

3. Якщо дітей двоє - довідка має бути загальна чи на кожну дитину ?

Опубліковано

Прохання про довідку оформляла дружина, як отримувач допомоги.

Впринципі довідка стандартна і уточнювати для чого вона потрібна необов"язково. (приходите, кажете що треба довідка про отримані виплати на дитину, якщо вас смущає казати що в суд - придумайте любу причину, де вимагають довідки про дохід сім"ї - той же банк, наприклад)

Незнаю чи поділять вам довідки на кожну дитину окремо. Навіть якщо і не поділять, то буде вказана загальна сумма за місяць, в заяві тобі прийдеться вести розрахунок відразу по двох дітях в місячному перерізі.

Опубліковано
Прохання про довідку оформляла дружина, як отримувач допомоги.

Ще одне прохання - ти не можеш запитати в дружини, в довідці дані з якого місяця починаються ? Я таке чув, що можна оскарджувати виплати, які проводилися з 01.01.2007р. Чи це дійсно так ?

З.І. У вас вже є результати якісь ?

Опубліковано

Наші результати поки застигли на етапі позовної заяви :( - просто не доходять руки її написати.

можна оскарджувати виплати, які проводилися з 01.01.2007р.

до цієї дати виплати проводив роботодавець - можеш внього оскаржувати виплати до 01.01.2007.

Опубліковано

Ловіть корисну статтю з коментарями адвоката і зразками заяв.

А це комент із інтрафоруму:

Мы выиграли! Реально! Могу документы показать. Управление соцзащиты счас подает

аппеляцию. Мой юрист сказал подождать что по аппеляции будет и будем ждать...

Моральный ущерб отклонили, а вот 2007 и 2008 признали реально разницу доплаты

до прожиточного минимума. А будут деньги или нет - посмотрим. Расходы на суд

были порядка 70 грн. Юристы - мои одноклассники, но я их не обижу

естественно, особенно если денег дадут. Парень из управления соцзащиты, юрист

пока ждали судью тоже говорил что, да, вы правы, вы выиграете, но у меня такая

работа и я подам аппеляцию, я думаю что вы ее тоже выиграете, но

все равно буду подавать, ну а далее вам скажут скорее всего что нет денег...

Я буду дожидаться окончания всей цепи, а в конце буду узнавать уже может

можно бартер сделать на погашение кредита или оплату коммуналки... ну а не получится,

то 70 грн потери не беда. Но зато жовтневый суд реально в марте постановил что мы правы и

что нам полагается доплата. Сейчас на стадии подания аппеляции управлением

соцзащиты

Опубліковано

Ага. Я теж таке чув. Що суд то ми виграєм, а грошей в бюджеті на виплату більше тих 130 грн. в місяць не закладено, тобто фіг їх дождемся. Щось приблизно таке. :angry:

Опубліковано

спокійно, селяни! kudrom почав пробивати цю тему, попередні консультації з юристами показали, що справа фактично 100%-во виграшна при правильній постановці питання, буду інформувати вас про рух по даному питанню

думаю, лишні 5000 грн. моїй сім’ї не завадять :)

Операцій "kudrom VS держава" почалась :))

Опубліковано

Та це і так всім зрозуміло, що справа фактично 100%-во виграшна, і вже не одна така справа виграна, але чи хоч хтось один отримав недоплачені гроші?

2 kudrom. Щиро бажаю успіху. Для моєї сім"ї це теж актуальне питання. Так що інформуй про результати.

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Підскажіть будь-ласка ПІБ начальника департаменту праці та соціального захисту!

А то лист пишу і не знаю!

Опубліковано

Директор департаменту соціальної політики Козуб Іван Петрович

Опубліковано

Директор департаменту соціальної політики Козуб Іван Петрович

В мене в довідці написано Кобук Г.В. - це хто?

• Адміністратори
Опубліковано

підозрюю що це жінка з іменем Галина.

Опубліковано

підозрюю що це жінка з іменем Галина.

Я мав на увазі посаду!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...