Перейти до змісту

Будматеріали


druid

Рекомендовані повідомлення

УРА!!!! Я Перший :D

Скажіть хто знає..... як зараз змінюються ціни на будматеріали (цегла, бетон, метал тощо)....?

І прогнози, що чекати в найближчі кілька місяців.

при нагоді зауважте, чи дорожчає чи дешевшає робоча сила в будівництві.

Дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дивно.. ось скопіпащена стаття.

Приховувати я її не вмію.

Обзор продаж в строительных супермаркетах

09.01.2009г. | Исследования Несмотря на стремительное падение продаж стройматериалов в сегменте B2B, их реализация в рознице продолжает расти. В сложившейся ситуации дивиденды получили местные производители, продукция которых в отличие от иностранных конкурентов не подорожала. Впрочем, в следующем году этот «козырь» уже не будет в игре, поскольку супермаркеты начнут оптимизировать свой ассортимент и избавляться от аутсайдеров продаж.

Розница жива

Сокращение реализации практически всего спектра строительных материалов пока не сказалось на специализированных супермаркетах. По словам учредителя сети «Новая Линия» Олега Шандара, в ноябре–декабре продажи в их магазинах увеличилась на 5% по сравнению с аналогичным периодом прошлого года. «В столице, правда, они упали на 15%, но в регионах, наоборот, подскочили на 20%», — подчеркивает он. При этом лучше всего обстоят дела в Западной Украине, где реализация этой продукции на 10% выше, чем на востоке страны. О неплохой ситуации в строительной рознице говорят и в сети «Олди». Как сказал ее операционный директор Юрий Михайленко, в декабре продажи выросли на 10% по сравнению с ноябрем. «В регионах действительно наблюдается оживление, к примеру, хорошие результаты демонстрирует наш супермаркет в Житомире», — отмечает г-н Михайленко.

Парадоксальную тенденцию увеличения продаж в рознице на фоне падения строительного рынка специалисты объясняют ориентацией супермаркетов на физических лиц. «Заказы со стороны застройщиков снизились, однако граждане завершают начатые ранее ремонты», — рассказывают эксперты. Кроме того, в ряде городов перекупщики, которые не в состоянии продать свое жилье, проводят в нем косметические ремонты, чтобы сдать его в аренду. Однако самой главной причиной роста, по мнению Олега Шандара, стал переток покупателей с базаров и маленьких торговых точек в супермаркеты. «Базары и небольшие салоны меняют свои расценки практически ежедневно, тогда как в строительных супермаркетах они стоят», — утверждает г-н Шандар. Юрий Михайленко добавляет, что многие торговые сети работают с рассрочкой платежей, поэтому все риски, связанные с курсовыми колебаниями, ложатся на плечи поставщиков.

Сегодня украинский рынок строительной розницы контролируется сетями «Эпицентр», «Новая Линия», «Караван» и «Олди». В этом году свои первые магазины в нашей стране открыли немецкие сети OBI и Praktiker. Эксперты говорят, что самая жесткая конкуренция наблюдается в Киеве и Одессе, а наименее насыщенными считаются Херсон, Николаев, а также Западная Украина. «На сегодняшний день строительные супермаркеты работают в каждом областном центре. В 2009 году мы прогнозировали ужесточение конкуренции, однако финансовый кризис, скорее всего, заморозит развитие сетей», — предполагает управляющий директор компании Re&Solution Александр Ланецкий. В «Новой Линии» сообщают, что пока планы по развитию не меняли и в следующем году откроют четыре супермаркета: в Херсоне, Донецке, Белой Церкви и Буче. В «Олди» не исключают, что могут пересмотреть свою стратегию развития, к чему намерены приступить в феврале. «Это связано с тем, что земельные участки и готовые помещения стали дешеветь», — отмечают представители компании.

Именно удешевление недвижимости, по мнению отраслевых экспертов, позволит иностранным сетям, уже давно интересующимся украинским рынком, воплотить в жизнь ранее заявленные планы и в короткие сроки приобрести большое количество помещений и земельных участков. С этим согласен и Александр Ланецкий, по словам которого подобным образом поступят только те из них, которые занимаются строительством своих объектов самостоятельно, — Leroy Merlin, Bauhaus. «По нашим данным, Leroy Merlin купила земельный участок в Днепропетровске под сооружение гипермаркета», — сообщает он, добавляя, что даже если иностранные сети обзаведутся недвижимостью в нашей стране, то открытие объектов могут отложить до лучших времен, когда станет понятно, куда движется рынок.

Временное преимущество

Нестабильные курсы валют оказались на руку местным производителям, стоимость продукции которых в отличие от иностранцев не изменилась. По словам Олега Шандара, если еще в прошлом году на долю зарубежных товаров приходилось порядка 65% ассортимента их сети, то в этом она снизилась до 50%. «Мы намерены делать упор на местных производителей, которые за последние годы существенно повысили качество своей продукции и удерживают цены», — заявил он. В компании допускают, что импорт может свестись к тем материалам, которые в нашей стране пока не выпускаются. «Мы также самостоятельно импортируем часть продукции из Китая, однако в следующем году уменьшим поставки на 50%», — подчеркивает г-н Шандар. Коммерческий директор компании «Солид», занимающейся продажей сухих строительных смесей, Владимир Гриценко подтверждает, что растущий курс доллара действительно сыграл на руку местным производителям: если зарубежная продукция подорожала на 50–66%, то стоимость украинской не изменилась.

Впрочем, преимущества отечественных предприятий временные. Многие заводы работают на иностранном сырье, поэтому в следующем году их продукция также поднимется в цене. Владимир Гриценко отмечает, что изготовители смесей уже объявили о повышении своих расценок на 15% с 1 января. Поэтому в 2009 г. многие строительные супермаркеты начнут существенно пересматривать свой ассортиментный ряд, в результате чего количество торговых марок может сократиться. В этом случае те производители, которые смогли попасть на полки только в этом году, могут их покинуть уже в первом квартале следующего.

Автор: Александра Некращук

Источник: Деловая Столица

Перепечатано с: http://www.marketing-ua.com

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Читай!
Базары и небольшие салоны меняют свои расценки практически ежедневно, тогда как в строительных супермаркетах они стоят

да ну... подивіться скільки раз мінялись цінники на товарах в супермаркетах. в БУМі народ тільки тим і займається, що цінники переклеює. Купував пласкогубці ("Зубр") були 28 грн - стали 42 О_о

Знаю, що дерево подешевшало, цемент вроді трохи. Швагро казав, що профіль і "метелики" під гіпсокартон трохи дешевші стали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ото ж бо й воно. Ця стаття - гола теорія. Вона не показує реальної ситуації з цінами.

Тим більше мені не хочеться в даний момент ставати великим експертом ринку будматеріалів, аналізуючи чиїсь аналізи.

І взагалі, склалось таке враження, що криза цю галузь взагалі не зачепила (не вірю)....

І взагалі, не вірю я таким статтям, бо більшість з них замовні (ІМХО).

Так от. Буду максимально конкретним.

Наразі мені треба:

Готовий бетон (10 кубів)

Арматура 8-ка (400 метрів)

Цегла (6000 штук - звичайна червона)

Цемент (кілька десятків мішечків)

Як ціни саме цих товарів змінились за останні 4-5 місяців?

Як краще зробити: купити все це зараз, чи почекати місяць-два... авось подешевшає?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вартість робіт зараз падає, так як дуже мало замовлень і люди, щоб мати хоть якийсь заробіток 'збивають' один одному ціну.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

метал впав в ціні,на деякі позиції в 3 раза.Цегла в 2 2,5 раза.Цемент вроді не дешевшав і не дорожчав.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Метал впав дуже сильно в ціні. Після нового року закуплялися — зекономили відсотків 40-45 в порівнянні навіть з жовтнем-листопадом. На цемент вартість не змінилася. Щебінь привозять по 125-135 грн. за тону, кажуть що на весну буде дорожчати. Недавно брали цеглу по 900 грн. за тисячу. Завод цеглою просто завалений (а літом давали хабар щоб купити цеглу без черги) і вона зараз нікому не треба, хоча працівник заводу (той що в темі) казав, що на весну також будуть піднімати ціну.

Цемент не бери на пристані, там де ковка, скло і т.д. Я обпікся, днів через 5 зможу розказати більш детально з документами, фактами і т.д.

Нарахунок почекати, то це тобі навряд чи хтось толком порадить, самому треба вирішувати. Ціни можуть як впасти так і вирости, бо весна/літо хоч щось та почне будуватися, та й невідомо на скільки обесціняться наші гроші. Так що вирішуй сам, щоб потім нікого не винуватити :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цегла вже подорожчала, вчора її розгрібали на цегельному.

Цемент дійсно трохи подешевшав, так як раніше ціна була 48 грн за мішок миколаївського 400-ки, то зараз більшість тримають по 44, але попереджую він буде рости, не сильно, декілька гривень на мішку, але буде, що в першу чергу пов'язано із зростанням вартості газу для виробників.

На пристані, в народі, кантору ту називають тюлькін флот. Вони там раніше в миколаївські мішки фасували подільську 400-ку, тримали на декілька гривень дешевше ніж всі інші, ті хто бере рідко і не в курсі справ ведуться, а потім і результат відповідний. Те саме стосується і 500-ки.

Буде рости більшість товарів для будівництва, бо відповідно зростатиме попит, навіть в населення, бо що буде з більшістю будівельних компаній невідомо. Ціни на газ більші нехай навіть на 30 %, а це не може не вплинути на собівартість продукції.

Не хочу щось прогнозувати, бо в нашій країні це дуже невдячна і складна справа, але метла і цеглу я брав би вже, а цемент потім, бо він нормально зберігається близько місяця, потім твердіє.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дуже дякую, досить вичерпні і корисні поради.

Чогось так і думав - зараз купити метал і цеглу..... а потім - все інше.

Вже колись мав халепу з купівлею піноблоків. За якихось 3 місяці втратив кілька тисяч гривень на 25-ти кубах білоруських блоків. Не хочеться повторювати свої є рекорди.

То adebt. В таких питаннях звинувачую тільки себе. Бо вже стільки помилок наробив, що якби довелось шукати винних - та атомної бомби навряд чи вистачило б :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

метал впав в ціні,на деякі позиції в 3 раза

пропустив падіння...

А хто просвітить по піноблоках? Ціни, тенденції?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А хто просвітить по піноблоках? Ціни, тенденції?

Не скажу по цінах, але скажу таке:

ні в якому разі не бери піноблоки "вітчизняно-місцевого" виробництва. Фуфло повне. А зекономиш на кубі гривень 100 не більше.

Брав такі десь в листопаді. Куб коштував десь 550 грн.

Натомість білоруські (ці хороші, можна брати) коштували десь 630 грн. за куб.

А взагалі пінопблоки мають лише дві переваги - тримають тепло і легко кладуться. А у всьому іншому - дуже ненадійний матеріал.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ненадійний матеріал як раз від того, що робились у кожному подвалі! Я досить довго вивчав порядок і методи їх виробництва, але відмовився, тому що 550 грн/куб - це собівартість при правильному виробництві і дотриманні технології і норм по термостійкості та міцності. 90% наших блоків зовсім не "теплі" і зовсім не самонесучі. отаке.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тому що 550 грн/куб - це собівартість при правильному виробництві

+1000

Собівартість блоків, які ми робимо для себе - 600 грн./куб. + ми з кожної заливки возимо блоки на експертизу, а люди блоки продають по 500-550 грн. Так з цих продажів вони ж ще й заробляти мусять. Значить там і цемент може йти не тої марки, і пісок не найліпший та й на піноутворювачі можуть економити, а потім в людей стіни розсуваються, коли починають дах зводити (як у наших сусідів).

Купляти блоки треба білоруські, ті дійсно якісні, і до них привозять ще й сертифікати.

На пристані, в народі, кантору ту називають тюлькін флот.

Там 2 контори одна навпроти іншої — яку з них так називають? :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ненадійний матеріал як раз від того, що робились у кожному подвалі! Я досить довго вивчав порядок і методи їх виробництва, але відмовився, тому що 550 грн/куб - це собівартість при правильному виробництві і дотриманні технології і норм по термостійкості та міцності. 90% наших блоків зовсім не "теплі" і зовсім не самонесучі. отаке.

Ага, розмір стандартного піноблока (20х30х60) як це не парадоксально може змінюватись до 4 сантиметрів по одній із сторін. Сам бачив. А про вагу я взагалі мовчу. Теж коливається, але саме прикольно - якщо намокає, тоді хоч краном піднімай.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да не легенькі вони тоді, бо і так кіль з 15 один блок важить, якщо не більше, а мокрий з 25-ть напевне

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не суть важно, сколько он весит, а сколько он впитывает воды. Если сухой 20 кг, а мокрый - 25 - готовьтесь утепляться ватой, пенопластом, переплачивать за газ и , в конечном итоге перестраивать разрушенный дом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хм, ну про якісь стандартні розміри в піноблоків важко говорити. Які форми зробиш - такі і будуть, на деяких заводах тобі пінобетон можуть хоч лапшою нарізати :)

Весь прикол в тому, що густина піноблоку менша за густину води — зроблені за технологією піноблоки у воді будуть плавати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а як щодо вібропресованих блоків з відсіву?Вони самонесучі,добре кладуться і цвяхи в них добре вбиваються.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хм, ну про якісь стандартні розміри в піноблоків важко говорити. Які форми зробиш - такі і будуть, на деяких заводах тобі пінобетон можуть хоч лапшою нарізати :)

Все визначається у порівнянні. Я клав білоруські блоки і клав наші місцеві. Так от в першому варіанті стіна рівна з обох боків, а в другову - одна сторона рівна, а інша - з перепадом "висот" до 4-х сантиметрів.

Я розумію що форма може бути різна, але ж можна зробити всі форми однаковими....... вони ж не з г..на робляться.... мабуть.

Крім того, по всіх документах, рахунках і накладних вони ідуть як "Піноблоки 20х30х60"....... Ото вони такі самі "20х30х60", як і піноблоки.

Білоруські - бест.

Польські - бест.

Я сумнів маю стосовно їх міцності. Десь якесь додаткове навантаження - і хата тупо може розповзтись в різні боки. Теж бачив таке. ІМХО - найкраще поєднувати цеглу з піноблоком. Перша - додає міцності. Друга - тримає тепло.

2Діфото. Якщо 5 кг, то блоки взагалі можна не купувати. Білоруські теж набирають води ого-го........ Більше ніж 5 кг.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На рахунок ціни будматеріалів: в зимовий період вони завжди коштували дешевше, а десь з середини лютого починала потрохи підійматись ціна. Наприклад ще в вересні щебінь коштував 130-140 грн/т. Сьогодні менше. Я вважаю, що у звязку з кризовою ситуацією доходи навряд чи зростуть, тому краще необхідне купувати зараз (цеглу точно). Щебінь можна почекати, проводити періодично раз в тиждень моніторинг цін (по рекламі). як тільки ціна збільшиться на 5-10 грн - купуєте. Взагалі по рекламі можна домовитись про знижку до 5 грн/т - сказати, що рекоменжували як дешевого якісного постачальника чи щось в цьому дусі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я розумію що форма може бути різна, але ж можна зробити всі форми однаковими....... вони ж не з г..на робляться.... мабуть.

Можна, але ті бракодєли, що зараз блоки клєпають або не вміють або не хочуть робити. Та й контролю за ними ніякого немає — продають хтознашо, а люди купують. Ні сертифікатів не просять, ні на експетизу не возять, а кажуть бідно живем.

ІМХО - найкраще поєднувати цеглу з піноблоком.

Гарне рішення, я теж хочу всі критичні до навантаження місця в будинку цеглою укріплювати.

З.І. druid, ти професійно замаєшся зведенням будинків?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...