Перейти до змісту

Відтепер Газпром продаватиме Україні газ по 418 доларів – Міллер (450 віднедавна)

SunSeth

Рекомендовані повідомлення

ЄС замислився про створення запасу нафти та газу і будівництво газопроводу через Туреччину

Прем'єр-міністр Чехії, що головує в ЄС, Мірек Тополанек закликав до створення нової системи енергобезпеки в Європі. Зокрема, Тополанек висловився за створення 120-денного запасу нафти та газу і пошук альтернативних маршрутів постачання енергоносіїв - наприклад, через Туреччину.

Прем'єр-міністр Чехії заявив, що конфлікт між Росією та Україною повинен змусити ЄС звертати більше уваги на енергетичну безпеку в Європі. Топланек запропонував ЄС зробити "вищим пріоритетом" будівництво газопроводу, що буде доставляти каспійський газ у Європу через Туреччину.

ps ще одна аплюха вофке путіну - він їм давайте строїть норд-стрім, а вони йому а йди ти на йух з своїм нордстрімом, лучче з турками мать справу чим з вашим бляцтвом

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 197
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Топ авторів теми

adebt можливо без загадок просто напиши з чим не згідний і аргументуй

Ще раз про промисловість (про велику і тяжку), вона знаходиться в приватників, які з кожним роком багатіли мільярдами баксів, які замість модернізації ключових активів вкладали в щось інше. До чого нам їхні проблеми? Рентабильність немодернізованих заводів набагато нижча ніж сучасних, а отже і вплив різних світових процесів на них значно більший, я думаю їхні власники (ще питання яку ціну вони за них заплатили державі) про це знали, отже все зводиться до їх приватних втрат, а те що багато звільнень - ні я ні ти особливо їм помогти не зможемо.

mammoth в сусіда є бензин, а в тебе є бензовоз і єдина дорога яка веде до клієнтів на сусідський бензин. Питання в кого більший вплив на ситуацію? Чи вправі сусід відкрито принижувати тебе на все село, звинувачуючи у всіх гріхах? Нафіга тобі віддавати свій бензовоз з дорогою сусіду, бо в нього істерика?

Компромисс есть всегда, из любой ситуации выкрутится можно. Что стоит Украине например подгавкать России в каком нибудь малозначимом вопросе? Ничего, потому что никакой репутации и авторитета Украина в мире не имеет. Зато имели бы газ дешевле. И пойми ты наконец, России наплевать на Украину, мы как были ее сферой влияния так и останемся, прсто никуда не денемся, и с этим надо жить и просчитывать варианты, а не долбить башкой стену.

Аналізуємо цитату з посту 126:

На прохання конкретизувати умови компромісу йде конкретна відповідь

Компромисс есть всегда, из любой ситуации выкрутится можно

ІМХО точки компромісів не перетинаються, для України це ринкова плата за транзит і газ і довгостроковий договір, для путінгазу це спільне володіння нашою ГТС і кожнорічний шантаж незрозумілими цінами.

Далі цікаво

Что стоит Украине например подгавкать России
і пояснення
никакой репутации и авторитета Украина в мире не имеет

застосуй свій пост прямо до себе, підгавкуй і принижуйся може дядька канхфетку дадуть, але ж ти гордий, то нафіга таке писати?

а може навпаки? ми немаємо якоїсь репутації бо підгавкуємо Росії?

мы как были ее сферой влияния так и останемся, прсто никуда не денемся, и с этим надо жить и просчитывать варианты, а не долбить башкой стену
, а Прибалтика якось ділась і не підгавкує, а ти пропонуєш прощітивать коли твою країну захочуть отимєть, щоб підмитимсь встигла? Короче це брєд.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

andynd я їх впринципі всіхназиваю бобрами і все що ти говориш поганого про них підтримую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ну не складуха якась

окремі підприємства україни і ФПГ закуповують газ напряму у газпрому - і росіяни радо на це ідуть
а ідеї Сєвєродонецька не від цього ростуть.

Я так розумію, що ти любиш свою країну, але я не оприділив з твоїх постів в яких кордонах знаходиться твоя країна, напиши будь-ласка, щоб уточнити цю інфу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це - для всього світу:

http://www.euronews.net/en/article/13/01/2...est-by-gas-row/

це - для москалів:

http://www.euronews.net/ru/article/13/01/2...est-by-gas-row/

порівнюємо тексти, робимо висновки...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2 andynd: і що ви запропонуєте? Поміняємо президента, премєра але на кого? А далі віддати ГТС Росії?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну вы и бред пишете. Энди, 90% твоих домыслов здесь - неверны, начиная от капитализации Газпрома и состояния украинской ГТС , а дальше - больше. Пальцы устанут тебя опровергать, чесно.

Orfey, ты в расчетах прибыльности нафтогаза заблуждаешься.

1. население в основном платитло за тысячу кубов по 480 грн= 95 баксов.

2. транспортировка газа потребителям - не транзит! стоит она с ПДВ около 115 грн за тысячу кубов в Украине.

Есть еще с десяток факторов, но думаю этих пока хватит.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

населення отримує газ власного видобутку ціна якого від 20 до 40 у.о. в залежності від умов видобування (і тут наварюють)

я казав що підприємства платять за транзит: окремо ДК"Газ України" і транспортування Волиньгазу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Гриценко: газова стратегія Росії проста як табуретка

Шляхом ескалації газового конфлікту Росія намагається досягти чотирьох стратегічних цілей, заявляє голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій ГРИЦЕНКО.

Як повідомили УНІАН у прес-службі А.ГРИЦЕНКА, він сказав: “У газовому питанні стратегія Російської Федерації дуже сильна, жорстка, але по своїй суті вона проста як табуретка”.

Він назвав чотири складові такої стратегії.

“По-перше, покарати Президента України Віктора ЮЩЕНКА за його непоступливу і неприйнятну для Росії позицію щодо війни на Кавказі між Росією і Грузією, вступ України до НАТО, визнання Голодомору геноцидом українського народу”, - сказав депутат.

Другий елемент цієї стратегії, за словами А.ГРИЦЕНКА, - добитися, щоб Європейський Союз підтримував будівництво двох газопроводів в обхід України – на півночі і на півдні Європи.

“Третій елемент – довівши ситуацію до банкрутства НАК “Нафтогаз”, взяти під контроль нашу газотранспортну систему”, - наголосив народний депутат.

І останній, на думку А.ГРИЦЕНКА, полягає у покращенні фінансового стану “Газпрому”, який останнім часом втратив понад 170 млрд. в своїй оцінці.

“А для “Газпрому” це означатиме більш дорогі кредити: не по 4-5% як раніше, а по 20-25%. Також він не зможе розрахуватися за кредитами, які бралися під розробку нових родовищ. З іншого боку, ЄС у зв’язку з кризою приблизно на 30% скоротив споживання газу. Це суттєві втрати і для “Газпрому”, і для російської економіки”, - пояснив депутат.

На його думку, якщо ця стратегія буде реалізована, то Росія встановить контроль за українською економікою і, фактично, політикою.

“У відповідь на це має бути українська стратегія. У цій ситуації треба вистояти, а для цього треба консолідувати зусилля всієї влади. Ми повинні домогтися підписання контрактів про постачання газу в Україну і про надійне транспортування палива до Європи”, - заявив А.ГРИЦЕНКО.

постiйна адреса статтi:

http://www.unian.net/ukr/news/news-294967.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на Украине нет понятия, что кто-то платит за этот газ, а кто-то за тот. Это бред.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ді, можливо ти забув на кожних виборах всі політичні партії мусолять питання про дешевий газ власного видобутку для населення

ЗІ: Нафтогаз купляє газ з локачинських свердловин по 20у.о.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще раз про промисловість (про велику і тяжку)…

romaxa11, ти там вище писав, що "мудрі і розумні" класти хотіли на газ з РФ, так я написав, що європейська промисловість не має змоги просто "покласти" на блакитне паливо. Про нашу промисловість мова не йде.

Незгідний я більше з емоційністю твоїх повідомлень — з них можна зробити висновок, що у всіх бідах нашої країни винуватий "великий брат". Як на мою думку, то найбільше вини лежить на наших можновладцях. Дядя Вітя знайшов 750 лямів на меморіал, а от за цілий рік контракт "порішати" чи тьотю Юлю пнути, щою вона "порішала" якось забув. Місс ЦРУ гроші на клініку зібрати змогла, а саму клініку побудувати якось забула, і т.д. і т.п. Про яку прозорість відносин у газовій сфері може йти мова, поки існує така прокладка як РосУкрЕнерго, в якій 50% приватного українського капіталу?

Причини треба шукати в себе, а не винити у всіх своїх гріхах когось.

З.І. Написалося якось не менш сумбурно, ніж в тебе :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Путин: Какие бы бумаги не предоставляла Украина, я готов их в печку выбросить!

Знаєш енді позитив можна бачити у всьому, навіть коли ворона на голову насрала, - о якраз збирався помитися.

Але цей конфлікт, реально показує who is who.

І всякі януковичі, я б на місці влади запропонував йому долучитися до вирішення конфлікту, і надати необхідні повноваження, а при відмові, публічно опозорив би.

Все доведено до такого маразму, що переговори схожі на одну приказку ... а він каже дощ іде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І всякі януковичі, я б на місці влади запропонував йому долучитися до вирішення конфлікту, і надати необхідні повноваження, а при відмові, публічно опозорив би.

Дійсно гарна ідея, нажаль що на такі дії ніхто не піде :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще раз про промисловість (про велику і тяжку)…

romaxa11, ти там вище писав, що "мудрі і розумні" класти хотіли на газ з РФ, так я написав, що європейська промисловість не має змоги просто "покласти" на блакитне паливо. Про нашу промисловість мова не йде.

Незгідний я більше з емоційністю твоїх повідомлень — з них можна зробити висновок, що у всіх бідах нашої країни винуватий "великий брат". Як на мою думку, то найбільше вини лежить на наших можновладцях. Дядя Вітя знайшов 750 лямів на меморіал, а от за цілий рік контракт "порішати" чи тьотю Юлю пнути, щою вона "порішала" якось забув. Місс ЦРУ гроші на клініку зібрати змогла, а саму клініку побудувати якось забула, і т.д. і т.п. Про яку прозорість відносин у газовій сфері може йти мова, поки існує така прокладка як РосУкрЕнерго, в якій 50% приватного українського капіталу?

Причини треба шукати в себе, а не винити у всіх своїх гріхах когось.

З.І. Написалося якось не менш сумбурно, ніж в тебе :)

я ніде не захищав нашу владу і прекрасно розумію що жодного прозорого вирішення даної проблеми не буде. Все питання хто більше зароблятиме, чи наші злодії чи путінські. Українці будуть плати сповна, але не довго, до анархічного бунту.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тут просто впливає ще одна тема, короче якщо б дійсно Україна в особі наших можновладців своїми діями перешкодила газпрому транспортувати газ і за це отримувати свої прибутки, це імхо призвело б до реальних бойових дій. Якщо цього не стається, а натомість маємо лише образливі заяви, які тільки псують газетний папір і завалюють трафік, значить все не так.Можливо суть того конфлікту в переписанні договорів і розриві зв'язки між нафтою і газом взагалі. Навіщо продавати газ "за безцінь" (з родовищ де газу вже не так багато, а до завершення їх експлуатації нові просто не встигнуть запустити), якщо його можна впаювати втридорога. О звалення якоїсь вини на Україну, просто завуальовує головну причину і ще додає путіну рейтингу в своїх хароших і любвєобільних громадян.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

платіть за газ 450$!

ти бачиш в цій заяві щось для домовленостей і компромісів? і чи ти дійсно впевнений що нам по 250$ хотіли продавати? Одне добре що на такій ціні нічого не вкрадеш, але і народ з своїми енергозберігаючими технологіями його не потягне, про промисловість ніхто вже й не говорить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

конкретна відповідь:

хто профакав контракт за 250 баксів?

ромаха, ти як дитина мала чесне слово;

росія втрачає бабло??? да вона його ще сто років втрачатиме після того як на україні що це таке взагалі забудуть - те що тобі з телевізора розказують про те які ми тут круті і як ми росії погано робимо це те саме що їжачка голою дупою лякати;

Россия теряет ежедневно около 150 млн. баксов. А теперь представь себе эту сумму. Даже для штатов это много.
зрештою путін може отримати на кілька порядків більшу купу бабла валютними спекуляціями із рублем, як це уже зробив ющенко; путін теж може заморозити депозити і поступово знецінити їх, як це уже зробив ющенко; путін теж може взяти здоровенну купу кредитів в МВФ, ЄБРР і Світовому банкові, путін теж може почати продавати індусам державні підприємства у той час як ринкова капіталізація одного газпрому складає близько 150 млрд доларів у той час як ми з протягнутою рукою просимо 16, проср"№#вши більшу половину золотовалютних резервів :)

про що мова???

Мова про те, що

Начиная с 2009 г. "Газпром" планировал резко увеличить капитальные вложения в добычу и транспортировку газа до требуемых 25 млрд долл. в год. Однако его способность найти средства вызывает сомнения.

Первое препятствие – стремительно растущий долг. Если в 2000 г. он составлял 13,5 млрд долл., то к началу 2008 г. превысил 60 млрд. Эта сумма соответствует 2/3 годовой выручки компании и превышает 3/4 текущей капитализации "Газпрома". Значительные выплаты по долгу и трудности с его рефинансированием в период финансового кризиса значительно снижают возможности компании по освоению новых месторождений.

так что Газпром - 25% доходов России(проверишь эту цифру сам, хотя Пукин неоднократно и сам говорил, что Россия- э то "Газпром") и еще чуть-чуть и его можна будет продать... не за 4 млрд, как Криворожсталь, а за долги
подивися правді в очі - газпром державна компанія, яка повинна прогнозувати свою діяльність, прибутки і видатки; міллер не власник а найманий менеджер який хоче далі працювати на своєму робочому місці - а газпром танцює біля україни протягом року, а українці ждуть нового року і вперто не хочуть укладати контракт.

їм навіть пропонують 250 доларів за 1000 кубів - а ющенко відмовляється від цього контракту щоб не посилити позицій тимошенко, а потім починає диктувати якою повинна бути ціна - цього ніхто у європі не розуміє - почитай європейські сайти новин, зрештою. я би так само на їх місці нагнув цю зажравшуся братву, яка грабує власний народ уже 5 рік; а коли ми змінимо президента і то і умови можуть бути набагато вигіднішими.

А с каких пор Ющ занимается подписанием контрактов на поставки??? Нафтогаз тоже хочет остаться не в убытке, поэтому платить по европейской цене, а транзитировать в убыток ему тоже не хочется - шо не понятно?

гтс із якою ми всі носимося ще через десяток другий років піде на металобрухт - бо росіяни з такою українською політикою і підтримкою європи побудують власні канали транзиту на захід та на схід; україна ж на разі не вкладає жодної копійки не те що у модернізацію гтс, а й навіть задля підтримання її роботоздатності: ті самі росіяни віддали 10% акцій газпрому іноземним партнерам, що тільки дозволяє консолідувати капітал з одного боку, і підвищити довіру із іншого.

Ничем не подкрепленное враньё. Россия? Построит газопроводы??? Ты цифры смотрел какие-нибудь? Пропускная способность Беларуси - около 28 млрд кубов в год, планирующийся (ага, посмотри кем планируется и кем будет строиться, если будет) Северный путь - около 30 млрд кубов в год, пропускная способность Украинской ГТС (читай- потребность Европы в газе) 115 млрд кубов в год. Теперь посмотри на цифры и подумай.

И это с учетом того, что наша ГТС регулярно обслуживается, производится ремонт турбин и все измерительные приборы - современные электронные.

створення газотранспортного консорціуму дозволить підняти капіталізацію гтс, що дасть змогу залучити серйозні кошти для обслуговування і підвищення конкурентоздатності та створити із нього прибуткове підприємство, кошти якого, саме через пакети акцій у руках росіян і європейців не будуть розкрадати місцеві князьки.
Я не такой продвинутый, как ты в экономике, но думаю, что в первую очередь капитализацию может повысить рыночная цена за транзит - в районе 4-5 баксов, а не 1,6.
це не газпром, а наш оранжевий цар про@#$в газ у 2006, потім у 2007 і тепер у 2008 році - і це найперше, що треба розуміти.

Конечно! Надо было не торговаться,не считать, а сразу подписывать по 250 и радоваться, что не по 450 и по%уй, что транзит в шалэных минусах!

Ді, можливо ти забув на кожних виборах всі політичні партії мусолять питання про дешевий газ власного видобутку для населення

ЗІ: Нафтогаз купляє газ з локачинських свердловин по 20у.о.

Это называется диверсификация поставок. Черноморский шельф может обеспечить весь Крым газом, но это не значит, что надо его в Крыму продавать по 20 у.е.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Газ для Украины должен стоить больше, чем для Западной Европы, поскольку Украина получает его раньше и, значит, более свежим. ©

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

смішно чути репліки типу "Росія протягне без бабла, а нам триндець і треба шукати компроміс (в односторонньому порядку)" - велика шафа просто бабахне сильніше і все. Я думаю путін сам боїться того що робить, блеф стає очевидним, за його розкриттям купа судових позовів, а де бабло взяти, якщо й так на те щоб держава була мєнтовською йде все бабло, хіба Курили япошкам продати залишається.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на рахунок промисловості загально, на скільки я розумію при ціні за газ вище 180 баксів ніхто в металургії не буде використовувати газ, для цього в нас є купу вугілля і почьотний труд шахтарів - всі будуть довольні, а для хімпрому де газ для якихось синтезів потрібний це мабуть проблема, але оскільки весь хімпром в олігархів, життєвим правилом яких є не платити податки, то мені пофіг що там у них не склалось, так як і їм щодо мене

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ти відстав від життя прошлий рік підприємства платили по 300у.о. за 1000м3

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ахметов платил 130-150 баксов, причем покупал не у Нафтогаза, а у Газпрома.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

акції якої котуються на трьох міжнародних біржах - один цей факт практично виключає махлювання звітністю

ну це твердження під великим питанням. згадаємо хочаб скандали пов"язані з американськими компаніями і їх звітністю.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...