Перейти до змісту

У Луцьку заборонили шаурму, шашлики і чебуреки

Doping

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 104
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Скільки емоцій, криків... а уподобитися старому єврею з кінофільму "12" - сісти і подумати - ніхто не удосужиться...

А як відносно того, щоб отримати це рішення, і оскаржити його в суді? Все-таки, результат може бути позитивним. Крім того, суд вправі до винесення свого рішення зупиниту дію оскаржуваного рішення Луцької міської ради, і це, як мінімум, 3-4 місяці, поки можна буде легально працювати.

На початку року міська рада прийняла рішення про те, що всі землі в межах Луцька продаватимуться з коефіцієнтом х3. Тобто, експертна оцінка сказала 100000 грн. - значить, покупець має викласти 300000 грн. Замість того, щоб крупним гравцям м. Луцька зустрітися, виробити спільну позицію, залучити сильних юристів - одне підприємство взялося оскаржувати рішення, але, на жаль, не дуже досконало і малоефективно. І міська рада виграла судовий спір, отримавши на руки підтвердження законності свого рішення про встановлення коефіцієнту х3. Хтось може сказати: "Ну при чому тут юристи? Які б сильні юристи не були - суд все одно вирішив би справу саме так". З цим я не погоджуюся. Тому що є чимало інших аргументів незаконності рішення Луцької міської ради, і ці аргументи не прозвучали під час суду. Але підтвердженням неправоти міськради є те, що нещодавно були внесені зміни в Земельний кодекс, де чітко було визначено, що землі повинні продаватися за експертною оцінкою, а не згідно фантазій органів місцевого самоврядування. Інше питання, що експерти можуть свідомо занижувати ціни цих ділянок, але місцева влада тут вже ні до чого.

Це як приклад того, як можна, перепрошую, прої..ати свій інтерес.

Пора вже нашому народу зрозуміти, що він і влада - по різні боки. І якщо влада - організована, то пора й народу організовуватися: робити якісь громадські утворення, рухи і т.д.

Опубліковано
коли вони наберуться хоробрості закрити всі ігрові зали в місті,яких вже більше ніж перукарень?

там великий откат - не закриють :angry:

Опубліковано

вся беда в том что "они" действительно хорошо организованы, а мы- нет, "они" понимают что если вместе- это сила, защищённая со всех сторон- милиция, адвокаты, знание законов, которые народ никогда и знать не будет. на счёт быдла шепелявого, то биш шибы- это правильно- сволочь- врёт и не краснеет. 23го числа этого месяца состоится заседание горсовета по поводу аренды земель Варшавского рынка, кстати- базар будет закрыт, типа санитарный день, а народ пойдёт к горсовету чтоб наконец услышать решение, которое почему-то два месяца принять не могут. Интересно что шиба на встрече с предпринимателями варшавки(месяца 2 назад) чуть ли не ультиматум ставил- "не нужно, това.ищи, выступать и будо.ажить общественность, а то я могу и пеледумать, и отдать землю под ст.оительство чего-нибуть"- это я слышал лично. представляете, это у него мания величия, никак не меньше, князьком себя возомнил.

всё выше сказанное на прямую относится и к "точкам" с беляшами- пирожками, всё дело в земле, в родимой, что у нас, что в Киеве, так и в других городах

Опубліковано

мабуть Ви всі забули про таке слово як "закон".

Він говорить про те що обов'язкові умови:

1) Гаряча проточна вода.

2) Відповідні умови для зберігання та приготування продуктів.

3) Туалет.

і т.д.

Я прошу вибачення за такі інтимні подробиці, але все ж таки: як, перепрошу, дівчині/жінці продавщиці, впоратися із особистою інтимною гігієною ? Як помити руки? чим? - у відрі із жирною водою, де перед тим мився посуд, а потім тими ж руками готувати Вам шаурму чи хот-дог?. ні дякую..

Хтось казав про весь інший світ - не порівнюйте №уй з пальцем!!! Там біотуалети на кожному кроці. Стаціонарні туалети із УСІМА зручностями. Всі дотримуються стандартів, тому як знають - позбавлять ліцензії - буде голодний і холодний, ще й припаяють кілька років тюрми..

Тому я, особисто, за такий крок. Нехай зроблять відповідні умови - всім же буде легше!!

Відкат - солодке слово, що робить чудеса!

Опубліковано

А я одновременно и за и против такого решения. Против, потому-что решение то дибильное. Естественно легче один раз закрыть, чем навести порядок - ведь это же работать надо! Но есть мысли и "за" - очень сложно в Луцке найти, например, нормальный хот-дог - булка, капуста, сосиска (8 грн кило), галимый кетчуп и такой-же майонез. А помните времена, когда в хот-дог ещё ложили морковку корейскую? А во Львове ещё бурячёк и кукурузку пихали...Да и сосиска была пристойная, а не кусок крахмала цилиндрической формы.... Ностальжи... Где это всё? Правильно - в карманах у торгашей. Себистоимость 1,5 рубля, а нам тулят за 5. Я не согласен. Лучше двадцатку выложу "У Миколи" за питу - чем-то похожа на хот-дог, но в сто раз вкуснее.

А киоски с пирожками вообще отдельная история. Они до сих пор существуют только из-за корупционных действий начальника санэпидемстанции. При чём корупция довольно оригинальная. Собственник этого дерьма Александр Рудинец - бизнесмен-пастор протестантской церкви (которая около слона строиться-никак-недостроиться), а начальник санэпидемстанции верный прихожанин этой церкви, свято уверовший, что пирожки - это пища богов и никого из своих подчинённых не подпускает к ним, хотя попытки закрыть эти точки были и неоднократные.

Опубліковано
мабуть Ви всі забули про таке слово як "закон".

Він говорить про те що обов'язкові умови:

1) Гаряча проточна вода.

2) Відповідні умови для зберігання та приготування продуктів.

3) Туалет.

і т.д.

Я прошу вибачення за такі інтимні подробиці, але все ж таки: як, перепрошу, дівчині/жінці продавщиці, впоратися із особистою інтимною гігієною ? Як помити руки? чим? - у відрі із жирною водою, де перед тим мився посуд, а потім тими ж руками готувати Вам шаурму чи хот-дог?. ні дякую..

Хтось казав про весь інший світ - не порівнюйте №уй з пальцем!!! Там біотуалети на кожному кроці. Стаціонарні туалети із УСІМА зручностями. Всі дотримуються стандартів, тому як знають - позбавлять ліцензії - буде голодний і холодний, ще й припаяють кілька років тюрми..

Тому я, особисто, за такий крок. Нехай зроблять відповідні умови - всім же буде легше!!

Відкат - солодке слово, що робить чудеса!

А ты знаешь что в целях экономии за бугром используют не проточную гарячюю , а есть пробка в раковине куда набирается горячая вода и используется.

Для разных продуктов нужны разные условия хранения, уж холодильники у них есть это точно.

Туалет на базаре тоже есть. И то что он в ненадлежащем состоянии -- это вина не хоТдогщиков , а тех кто берёт деньги за него, ибо они платные.

А в селёдку которую продают(не вовсю конечно) я слышал писают чтоб не портилась.

А в колбаске иногда крысиное мяско бывает (кто работал на заводе тот знает)

Бананчики в могах хранили раньше (сейчас незнаю)

ТАК ДАВАЙТЕ ВСЁ ЗАКРОЕМ НАХРЕН.

Я например не курю, но я же не призываю к закрытию табачных ларьков и фабрик. ЭТО ЖЕ ТОЖЕ ВРЕДИТ ЗДОРОВЬЮ.

Опубліковано

+1 Ярчику, з ним я повністю згідна - не вміють наші люди відстоювати свої інтереси, загнали їх вже так, що вже нічому і нікому не вірять, навіть у власні сили і можливості.

+1 DarkMonk-у, якщо послухати, що в наш час не можна їсти, то виявиться, що все не можна, бо все шкідливе, недавно передача була про чай, навіть він виявляється шкідливий, той що розсипом в картонних упаковках, не говорячи про пакетики, бо там мусор, відходи, фарба і ще куча всякого г*вна, а в маккаві взагалі цемент, сода, та пральний порошок, навіть дитяче харчування і те не з сухого молока, а не зрозуміло з чого, копчена риба взагалі не коптиться, а заквашується в фарбі....і т. д., але ж ми це все п"ємо, їмо....так само і з шаурмою та чебуреками...я його не їм, але деякі люди тільки таким і харчуються, бо в них немає лишньої двадцятки на обід, тому купують хот-дог за 5 грн, чи булочку за 2грн і так перебиваються, причому всі знають в яких умовах воно робиться - це вибір кожного з нас їсти чи ні, а закрити ларьки легше, ніж покращити умови.

Опубліковано

Дело в том, что в улучшении условий не заинтересованы сами продавцы - ну как же, платить за удобство клиента из своего кармана?? Танунах, и так покупать будут, куда они денутся, голод - не тётка! Желание есть - вечно, так зачем платить больше?!

Опубліковано
Скільки емоцій, криків... а уподобитися старому єврею з кінофільму "12" - сісти і подумати - ніхто не удосужиться...

А як відносно того, щоб отримати це рішення, і оскаржити його в суді? Все-таки, результат може бути позитивним. Крім того, суд вправі до винесення свого рішення зупиниту дію оскаржуваного рішення Луцької міської ради, і це, як мінімум, 3-4 місяці, поки можна буде легально працювати.

На початку року міська рада прийняла рішення про те, що всі землі в межах Луцька продаватимуться з коефіцієнтом х3. Тобто, експертна оцінка сказала 100000 грн. - значить, покупець має викласти 300000 грн. Замість того, щоб крупним гравцям м. Луцька зустрітися, виробити спільну позицію, залучити сильних юристів...

Нікого не хочу образити, тому й прошу з цього місця докладніше. Тобто цікавить "...сильні юристи...". З особистого досвіду переконався (а можливо просто мало шукав) що в Луцьку юрист (в мому випадку адвокат) нічого в Луцьку не вирішує. Суддя всьому голова. Судя виносить рішення. А рішення залежить від суми заохочення, яке надає та чи інша сторона (правда, існують поодинокі випадкинепідкупності слуги закону). Законом в Україні виступає Франклін, Лінкольн, Вашінгтон і т.д. 

P.S.. Нікого не хочу образити своїми словами. Чисто особиста думка. Переконайте в протилежному. 

Опубліковано
Дело в том, что в улучшении условий не заинтересованы сами продавцы - ну как же, платить за удобство клиента из своего кармана?? Танунах, и так покупать будут, куда они денутся, голод - не тётка! Желание есть - вечно, так зачем платить больше?!

Я і не сперечаюсь, да - не хочуть, але й змінити даний стан речей зі сторони нашої влади ніхто й не пробував, бо легше зараз просто закрити, ніж заставити їх покращити умови приготування своєї продукції, тим більше що закривають вони навряд чи просто так, бо спереживалися за наше здоров"я, швидше за все просто пробують потроху звільняти місце на варшавці, це моя особиста думка, я її нікому не нав"язую. ;)

Опубліковано
Нікого не хочу образити, тому й прошу з цього місця докладніше. Тобто цікавить "...сильні юристи...". З особистого досвіду переконався (а можливо просто мало шукав) що в Луцьку юрист (в мому випадку адвокат) нічого в Луцьку не вирішує. Суддя всьому голова. Судя виносить рішення. А рішення залежить від суми заохочення, яке надає та чи інша сторона (правда, існують поодинокі випадкинепідкупності слуги закону). Законом в Україні виступає Франклін, Лінкольн, Вашінгтон і т.д. 

P.S.. Нікого не хочу образити своїми словами. Чисто особиста думка. Переконайте в протилежному. 

Про Львівський апеляційний адміністративний суд чув? Думаю, що так. На фоні тих подій поняття "підкупності-непідкупності" можуть бути переглянутими тими людьми, які виносять рішення. Крім того, для судді набагато простіше винести законне рішення, ніж незаконне. А для того, щоб знайти підстави, аби те рішення було законним - повинні трудитися юристи, знайти і подати свої доводи, аргументи. Тому що суддя з його завантаженням фізично не в змозі ретельно вивчити справу і законодавство, яке стосується того чи іншого питання. Саме з цих причин в судовому процесі від юриста залежить чимало.

Загалом, я не хочу ідеалізувати ситуацію, і спростовувати силу влади на теренах України зелених ідолів - Франкліна, Лінкольна і Вашингтона.

Але органи місцевого самоврядування цими ідолами не діляться, і в ведення судових справ їх не вбахують. Тому ті люди, які хочуть захистити свій інтерес - повинні зібратися, і виробити спільну, чітку й ні за яких обставин незмінну позицію, та забезпечити належну матеріальну підтримку справі. Адже якісне і результативне ведення судових справ ніколи не коштувало дешево. Особисто я стараюся робити свої документи як тільки можу якісно, і таким же чином відстоювати позицію свого клієнта. Адже інстанцій судових є багато, і не виключено, що в якійсь з них матеріал потрапить до принципового судді, який матиме досвід в таких справах, і зверне увагу на правову позицію сторін, а не на інші фактори. Або десь гряне грім (як от з приватизованими раніше в складі підприємств гуртожитками), і вища судова інстанція виробить однозначну правову позицію по певному питанню. Тому якою б силою і владою ми не наділяли б зелень - юрист повинен в першу чергу працювати грамотно і професійно.

Опубліковано

Супермаркети ніхто не закриває. А що там робиться?! В Там-Тамі пртиулок щурячий, в багатьох мясо яке підпортилось відправляють на переробку (ковбасу, ...), терфін споживання вказують на власній упаковці, якщо ж він минув - перепаковують.

Показуха, імхо.

Треба просто санітарні ліцензії, перевірки, відповідні умови, але закрити - це не вихід.

Опубліковано
А ты знаешь что в целях экономии за бугром используют не проточную гарячюю , а есть пробка в раковине куда набирается горячая вода и используется.

Нажаль в наших законах має бути саме проточна. В тому той сіль. І вода "одноразова" Раз помив - і випустив..

Для разных продуктов нужны разные условия хранения, уж холодильники у них есть это точно.

Туалет на базаре тоже есть. И то что он в ненадлежащем состоянии -- это вина не хоТдогщиков , а тех кто берёт деньги за него, ибо они платные.

Я на собі не економлю - я якщо хочеться сходити в таулет - тоя плачу гроші. Більшість же базарників "економить" (сам відторгував 10 років і знаю.) Коли не було того будинку де зараз "Карат" та "фан-Фото" - там був лише фундамент - він перетворився на суцільну вигрібну яму.. де час від часу й трупи знаходили. Коли у той же час туалет на ринку коштував 30-50 копійок.

А в селёдку которую продают(не вовсю конечно) я слышал писают чтоб не портилась.

А в колбаске иногда крысиное мяско бывает (кто работал на заводе тот знает)

Бананчики в могах хранили раньше (сейчас незнаю)

ТАК ДАВАЙТЕ ВСЁ ЗАКРОЕМ НАХРЕН.

Я например не курю, но я же не призываю к закрытию табачных ларьков и фабрик. ЭТО ЖЕ ТОЖЕ ВРЕДИТ ЗДОРОВЬЮ.

Оселедець - це окрема тема. Коовбаса інша. Ми зараз про саму торгівлю. ВСЯ вулична торгівля - НЕЗАКОННА! Тому як законних норм не дотримано. Пиріжки із 25 разів пережареною олією - жест ще та. Кажуть ніхто не заставляє - не їж. Все вірно. Але що хто скаже бабулі/дідулі чи сімейству з села, що приїхали в Луцьк на закупки? Вони поняття ніякого не мають про санітарні норми і т.д. І вони думають що це нормально і так має бути!!! А потім виникає питання звідки отруєння в селі і т.д.

На скільки мені відомо - заклади торгівлі та харчування (стаціонарні) не мають права відмовляти відвідувачам і всім тим хто попроситься до них у туалет. Відмовляють - створюючи цим самим антисанітарію на вулицях міста. На 33-му в арках - були? Питання є ?

Знаєш, DarkMonk, коли не приведи Господь, твоя дитина ослухається тебе і купить того Хот-Дога/Шаурму/Піцу і отруїться - я впевнений, що ти переглянеш свою точку зору!

Опубліковано

в нашій країні все через жопу.

ще за радянських часів (пам"ятаєте антиалкогольну компанію Горбачова), для боротьби з алкоголізмом вирубали виноградники.

замісь того щоб закривати ларьки, краще зробили б для людей нормальні пункти харчування, з нормальною і дешевою їжою, з нормальними умовами, з дотриманням тих же санітаринх норм. Я впевнений, що тоді б на ті, непонятно з чого і як зроблені, чебуреки ніхтоб і не глянув би.

Правда це утопія :(, а жаль

ЗІ. Дивився недавно новини про війну Черновецького з шаурмістами в Києві.

там багато ларіків з шаурмою і т.д. - це перероблені криті прицепи до легових машин.

іх приїхали демонтувати, з краном, міліцією, з всіма понтами, а вони годину назад зібрались і переїхали на інше місце :)

Опубліковано

Правильно что приняли данное решение. Я понимаю что во время экономической нестабильности данное решение жестокое по отношению к людям. Но есть закон, которому мы должны подчиняться, так же как и новым штрафам по правилам дорожного движения.

Был свидетелем уличной торговли едой на улице... в конечной остановке маршрутных такси в районе КРЗ. Может и вкусно... но женщина накладывает котлеты руками... одновременно давая сдачу грязными купюрами...

При "союзе" кишечных заболеваний в стране почти не было, или же заболевания были сведены на 0!!!! Теперь же болеют и это в порядке вещей.

Правильно что закрывают...

P.S. Покупая такую еду каждый из нас надеется что все будет ОК! И не думает о последствиях... но не дай Бог нам "подцепить" какую "бацилу" подаренную той самой бабкой которая наложила котлеты тебе руками а перед тем сбегала за останову в кусты....

Опубліковано
Знаєш, DarkMonk, коли не приведи Господь, твоя дитина ослухається тебе і купить того Хот-Дога/Шаурму/Піцу і отруїться - я впевнений, що ти переглянеш свою точку зору!

Я не собираюсь переубеждать тебя в твоей точке зрения. Речь про то --- что о НАШЕМ ЗДОРОВЬЕ ОНИ не беспокоятся. Это скрытый умысел IMHO. А отравиться можно чем угодно. Цыганчата зимой голяка бегают и едят с земли, так ихнему здоровью ещё позавидуешь. Конечно если чёрную икру жрать килограмами, а потом скушать хот дог, то неприменно станет плохо.

Анекдот.

- Вчера мы выпили три бутылки водки, закусывали конфеткой и так рыгали,

так рвало... , наверное, конфетка была несвежая.

Опубліковано

следующим шагом предлагаю закрыть биг-мачные по всей Украине.

тоже хрень еще та. здоровье ни разу не укрепляет...

Опубліковано
Конечно если чёрную икру жрать килограмами, а потом скушать хот дог, то неприменно станет плохо.

Рассмешил. :D

Поддерживаю.

Опубліковано

Поддерживаю.

Для Луцька це ппц, як актуально. :)

Опубліковано
Законом в Україні виступає Франклін, Лінкольн, Вашінгтон і т.д. 

ну не гони, Вашингтонів вони точно не беруть, брати одиничками нижче їх гідності :D

замісь того щоб закривати ларьки, краще зробили б для людей нормальні пункти харчування, з нормальною і дешевою їжою, з нормальними умовами, з дотриманням тих же санітаринх норм.

здрасті. ми маримо? якщо їжа нормальна, умови витримані - то їжа фізично не може бути дешева.

мені здається це повинно бути зрозуміло - якщо ти вирішив пообідати на 5 грн, то готуйся споживати картон, модифікований крохмал і барвники з ароматизаторами

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...