Перейти до змісту

Закупка на ChainReactionCycles

Yaryk

Рекомендовані повідомлення

І знову Росан нас радує :(

2 посилки відправлені з Німеччини з інтервалом в 11 днів поступили в центральний офіс Росана у Львові в один день.

Львівський митний пост об'єднав задекларовану вартість посилок і наклав мито (традиційно, 44%).

При цьому, ніякого повідомлення про це я не отримав. Посилки просто лежали на Росані вже 2 тижні.

Протягом 3 днів я намагався додзвонитись до їхнього митного брокера і лише сьогодні мені це вдалось (раніше увесь час був або зайнятий номер або ніхто не відповідав).

Той сказав, що просто так відмовитись від посилок я не можу. Потрібно зв'язатись з відправником, щоб той подав заявку в DHL про повернення посилок.

І лише коли та заявка дійде до Росана - вони відправлять посилки назад в Німеччину.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 625
  • Створено
  • Остання відповідь

просто так відмовитись від посилок я не можу. Потрібно зв'язатись з відправником, щоб той подав заявку в DHL про повернення посилок.

І лише коли та заявка дійде до Росана - вони відправлять посилки назад в Німеччину.

:ohmy: Жесть .... :_09: це просто жесть .... Перечитав двічі, перевірив чи правильно я букви прочитав та все зрозумів. Та їх би ... :0121::0104::0098::lopata::0118:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Самое обидное то, что такое головотяпство в любой конторе и никто,я повторяю НИКТО не несет никакой ответственности за про@б. У меня были траблы перед рождеством с новой почтой, года они меня подставили по самое небалуйся, а я соответственно подвел людей которые на меня рассчитывали. Так эти твари даже не извинились, хотя я им накатал подробнейшую претензию на сайте с указанием телефона, мыла и адреса.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...той сказав, що просто так відмовитись від посилок я не можу. Потрібно зв'язатись з відправником, щоб той подав заявку в DHL про повернення посилок.

То якийсь бред, запросто можна відмовитися. Напишіть заяву про відмову з вказанням причини відмови і все. Це я вам як представник DHL говорю.

З таким часто зтикаюся що "нерадиві" работнічки все валять на перевізника, і отримувач, вірячи тому, що так воно і є, потім ганить того ж перевізника.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

просто так відмовитись від посилок я не можу. Потрібно зв'язатись з відправником, щоб той подав заявку в DHL про повернення посилок.

:ohmy: Жесть .... :_09: це просто жесть .... Перечитав двічі, перевірив чи правильно я букви прочитав та все зрозумів. Та їх би ... :0121::0104::0098::lopata::0118:

Таке законодавство в Україні, і в даному випадку все вірно, посилки, які попали на митницю в один день і адресовані на одну особу сумуюются, ну і відповідно підлягають оподаткуванню.

Саме перевізник в цьому не винен. А то якось смайли мене лякають. спочатку потрібно розібратися хто винен :) То мабуть інший ДХЛ, бо за 11 днів ми 3 рази привеземо :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

То якийсь бред, запросто можна відмовитися. Напишіть заяву про відмову з вказанням причини відмови і все. Це я вам як представник DHL говорю.

З таким часто зтикаюся що "нерадиві" работнічки все валять на перевізника, і отримувач, вірячи тому, що так воно і є, потім ганить того ж перевізника.

Кілька хвилин назад я знову спілкувався з Росаном. Сказали, що до моменту вручення посилки отримувачу її власником є відправник і лише він може нею розпоряджатись. І лише відправник може прийняти рішення про те, щоб посилка поїхала назад до нього :(

Тим більше, що я знаходжусь у Луцьку, а посилки затримані на митному пості у Львові. Куди нести ту заяву?

А що ви скажете на рахунок того, щоб зробити переадресацію однієї з посилок на інше ім'я чи адресу. В такому випадку митниця зніме накладені податки?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

То мабуть інший ДХЛ, бо за 11 днів ми 3 рази привеземо :)

У DHL є декілька варіантів сервісу: Economy, Express ще якийсь там...

Колись я чекав посилку відправлену через DHL майже 2 місяці. Зв'язувався з українським представництвом, надав їм трек-номер посилки.

В DHL сказали, що ця посилка відправлена через DHL Economy, по котрому не надається взагалі ніяких гарантій по терміну доставки.

(типу, скажіть "дякую", що взагалі доїхало :) )

Посилок через DHL Economy я отримую багато. Більшість з них прибувають за 10-15 днів. Але деякі приходять менш як за тиждень, а деякі затримуються на понад місяць часу.

Часто буває, що посилки відправлені в один день приїджають з розривом в декілька днів, а то і тиждень. І навпаки, відправлені в різні дні, прибувають в один день.

До недавнього часу ці посилки прибували на поштове відділення проходячи київську митницю. А там звертали увагу лише на дату відправлення, якщо посилки відправлені у різні дні - їх без проблем пропускали, навіть якщо вони прибули хвилина в хвилину.

Кілька разів бувало, що посилки відправляли мені в один день і митниця оподатковувала їх. Тоді я просто відмовлявся їх приймати на поштовому відділенні і посилки в той же день їхали назад відправнику. А той повертав мені гроші.

З нового року посилки почав доставляти Росан - і все пішло шкереберть.

Одна моя посилка поїхала в Запоріжжя, а замість неї мені вручили іншу, не мою. Ще одну посилку вони просто загубили і відшкодували магазину кошти за неї.

Коли мене немає вдома кур'єр залишає посилки сусідам, хоча я проти цього. Це нормально для представників DHL ?

І ще один цікавий момент. В трекінгу 50% посилок, що доставляє Росан не з'являється відмітка про проходження митниці, і доставляються вони значно швидше ніж інші.

Висновки можете робити самі :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...

Тим більше, що я знаходжусь у Луцьку, а посилки затримані на митному пості у Львові. Куди нести ту заяву?

А що ви скажете на рахунок того, щоб зробити переадресацію однієї з посилок на інше ім'я чи адресу. В такому випадку митниця зніме накладені податки?

Все вірно, власник посилки є відправник.

Що до переадресації то тут якраз відправник мусить надати документи для переадресації, але митниця накладені податки не змінить, так як по базі вже вони пройшли , тобто вже пізно.

Я представляю експрес, тобто з Німеччини посилка в Київ летить 1-2 дні .

Я так розумію, повернення для вас бажане,так як потрібно повернути гроші , в іншому випадку вони зобовязані і так повернути посилку, так як вантаж під митним контролем як і енергія в природі :) нікуди не зникає і з нею потрібно щось робити - або розмитнити, або вивезти з митної території. Поки що, поки вона тут, за неї хтось мусить платити ( адже, по правилам її мають здати на СТЗ) а за це потрібно платити. Тобто, тому, хто зараз займаєтся цим повинно бути не вигідно нічого з нею не робити... хоча все пишу по аналогії з нашою службою.

Тільки що проконсультувався ще раз з людиною яка займаєтся митницею - може отримувач відмовитися!

P.S. Не нормально якщо вашу посилку віддають сусідові, в нас таке не допускаєтся.

Взагалі то в нашій країні як в приказці " дешева рибка - погана юшка" Нажаль, чим дешевший сервіс, тим гірше відношення до клієнтів.

Вот вам приклад про трекінг - якщо я не то що не внесу, чи внесу не вірно...такого й бути не може, слідкують навіть за тим щоб внесення було вчасним, а то зразу крик, а ще штраф.

Так що, після роботи ще й сидиш і перевіряєш чи нічого не забув внести.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спілкувався я з представником EMS, той сказав що у них в аналогічних ситуаціях переадресація на іншу людину допомагає.

З відправником я уже зв'язався - буде пробувати переадресувати. Може щось і вийде. Якщо ні - поїдуть посилки назад.

До речі, а якщо відмовитись лише від одної посилки? Чи можна буде отримати другу без сплати мита?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Зробити можна все, аби бажання :) :) :)

Представник EMS або не в темі, або йому всеодно. Так можна зробити, але за це можуть взяти "за сраку" інкремінувавши спробу ухиляння від сплати податку з використанням різних схем... хоча(в Україні ж живем - можуть і закрити очі).

На даному етапі можна відмовитися від однієї посилки, і тоді не потрібно буде платити мито за ту що лишится ( якщо вартість до 200 євро) але офомляти всеодно потрібно, тобто у вільний обіг її вже не випустять.

Якщо будуть вимагати сплату брокерських послуг, то в нас, для порівняння вона складала 110 грн.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ще хочу добавити - дуже часто в нас люди помилково вважають, якщо посилка коштує менше 200 євро, то її привезуть додому без розмитнення. Насправді це тільки можливість а не правило.

По кожній окремій посилці митник сам вирішує чи поставити її під митний контроль, чи випустити у вільний обіг.

В мене був випадок - людина їздила за кордон і в літаку забула косметичку, сумлінна авіакомпанія знайшла її і переслала нашій людині. Там все не дороге і б,у з косметики, долар їм ціна... поставили під митний контроль :)

Друга помилка думки - покупка з великою знижкою, тобто дорогий товар з дешевим інвойсом - не пройде, митниця не буде зважати на акції чи знижки десь там, а всеодно оцінить по своїх цінах. Результат - знову платимо мито :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

VitaliyS, дякую.

Про те, що митна вартість це не те, що записано в інвойсі, і навіть не те, що реально сплачено за товар - я знаю. Митний кодекс читав :)

Але наші велозалізяки митників поки не цікавлять, і вони вірять тому, що записано в інвойсі без переоцінки.

Інша справа запчастини до комп'ютерів, мобільні телефони та інша електроніка. Отут митники найчастіше в інвойс навіть не заглядають, вони мають свої прайси (знають що скільки повинно коштувати) і проводять розмитнення згідно них.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо будуть вимагати сплату брокерських послуг, то в нас, для порівняння вона складала 110 грн.

Це ще нормально. Бо у FEDEX це 180 грн, причому незалежно від того, чи накладено мито.

Це просто плата за те, що брокер розглянув твою посилку.

Побачимо, що буде у Росана...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

Продовження епопеї з посилками через Росан:

Відмовитись від посилок з моєї сторони так і не вдалось. Працівники росана сказали, що згідно їхнього контракту з ДХЛ, це може зробити лише відправник.

Тому я зв'язався з німцями і попросив їх це зробити, щоб не чекати місяць часу.

Заявку на повернення посилок німці одразу подали в ДХЛ. Але посилки мої так і не рухались. Звонив в росан, питав - казали, що ніяких заявок вони не отримували.

І лише через 2 тижні після цього, мої посилки таки поїхали назад в німеччину. Заявки дійшли :D

Тобто фактично посилки пролежали у росана не місяць, а 2 тижні. Саме стільки часу йшла заявка з німеччини в росан.

Перша партія посилок уже повернулась до БК, і вони повернули мені за них гроші.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А тим часом на ChainReactionCycles знову знизили ліміт на безкоштовну доставку в Україну.

Тепер це 190 євро.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Парламент принял новый Таможенный кодекс

Новый Таможенный кодекс вступит в силу (если его, конечно, подпишет Президент) с первого числа второго месяца, следующего за месяцем его опубликования. То есть, если предположить, что новый ТК опубликуют уже в марте, то в таком случае он вступит в силу с 1 мая.

http://news.ligazakon.ua/news/2012/3/13/59090.htm

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

:0158: Еще одно дополнение к новости о новом ТК. В новом ТК, пошлина в случае превышения порога беспошлинного ввоза (посылка - 300 евро) будет составлять 10% + НДС. Облагается только сумма превышающая сумму превышения.

Тоже приятно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дык, безпошлинный ввоз, вроде как, 500 ойро?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Ніхто часом не думає брати обода на байк компонентс? Можна розділити доставку, так як на обода доставка +20 євро. взяти 4 обода і доставка вийде всього +5 євро за обід. Ну і 15 євро стандартної доставки в розрахунку не забуваєм.

Хотів би взяти ось такі два https://www.bike-components.de/products/info/p30183%7B1%7D20011_XM-319-Disc-26--Felge-Modell-2012-.html , але платити 35 эвро за доставку жаба давить))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хотів би взяти ось такі два https://www.bike-com...dell-2012-.html

Як на мене, якщо брати з Мавіків, вже краще або ХС 717 (https://www.bike-com...dell-2012-.html) або ж ХМ 719 (https://www.bike-com...dell-2012-.html) в залежності що тобі потрібно від ободів (міцність, легка вага, профіль покришки, сфера використання). Доплатиш лише 19 Євро (~200 грн.) а отримаєш з кращого матеріалу, міцніші, легші, не клепані, а зварні ободи. ХМ 319, якийсь і не туди і не сюди)))

Доречі, на Чейні вони дешевше (http://www.chainreac...x?ModelID=16641 http://www.chainreac...px?ModelID=3440). Там тільки 2011 року, але вони нічим не відрізняються від 2012 крім наклейок.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як на мене, якщо брати з Мавіків, вже краще або ХС 717 (https://www.bike-com...dell-2012-.html) або ж ХМ 719 (https://www.bike-com...dell-2012-.html) в залежності що тобі потрібно від ободів (міцність, легка вага, профіль покришки, сфера використання). Доплатиш лише 19 Євро (~200 грн.) а отримаєш з кращого матеріалу, міцніші, легші, не клепані, а зварні ободи. ХМ 319, якийсь і не туди і не сюди)))

Доречі, на Чейні вони дешевше (http://www.chainreac...x?ModelID=16641 http://www.chainreac...px?ModelID=3440). Там тільки 2011 року, але вони нічим не відрізняються від 2012 крім наклейок.

На 719 я теж дивився. ХМ719 тільки вони до 115 кг, бо ХС до 85, а це для мене малувато.

О, 317 є на чейні, теж 2011 року.

317 цілком норм обода, в мене задні 317, 2 тижні карпат пройшов без проблем, під моїми 75кг + баул.

Такс, раз таке діло, знач можна брати на чайнику...

п.с.: ну, 200грн це пів ціни фактично різниця. Один 719 або два 317))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну що, збираємо на безкоштовну доставку.

З моєї сторони 80,48 Євро є. (http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=16641 на 32 дирки)

Конектимось народ

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я конечно никого не отговариваю, но ИМХО, нужно хватать черные олимпики, пока они еще есть по мегашаровой цене;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я конечно никого не отговариваю, но ИМХО, нужно хватать черные олимпики, пока они еще есть по мегашаровой цене ;)

Вапрос. Скільки він ваги витримає, при своїх 350 грамах???

По ХМ 717 обмеження ваги 115кг! Що мені очінь даже підходить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для туризму навіть не думай брати олімпіки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...