zaHARE Опубліковано 26 Листопада, 2008 в 09:38 #1 Опубліковано 26 Листопада, 2008 в 09:38 12-го чи 13-го листопада,я скориставшись обідньою перервою під'їхав в найближче до мене відділення Укрпошти(На Рівненській,здається 20-те),щоб купити 2 конверти і відправити важливі листи.Зайшовши всередину я зрадів,що немає черги,стояв один чоловік з бандеролькою.Пройшло 5 хв.,але ніхто до віконечка не підійшов,хоча за прилавком було чоловік 5.Я спитав в чоловічка чи давно він так стоїть,він сказав хвилин 10-15.Тоді я не витримав,бож час йде,а в мене його обмаль:"Перепрошую,хтось може мені подати 2 конверти?"Відповідь:"В нас відправка пошти."далі так:-Тобто відділення не працює?-Ні,працює.-Тоді продайте мені,будь ласка 2 конверти.-В нас відправка пошти.-А скільки мені чекати?-Хвилин 30-40?-Але,ваша відправка не повинна доставляти незручності клієнтам.-?!Помалу зібралась черга з 6 чоловік,одна жіночка навіть з двома маленькими дітьми.Прошу покликати начальника відділення.Вийшла старша жіночка.Прошу представитись.Ігнорує.Запитую:-Чому мене відмовляються обслуговувати в робочий час відділення?-В нас відправка пошти.-Тобто відділення не працює?-Ні,працює.-Тоді прошу Вас продати мені 2 конверти.-В нас відправка пошти.-Це не моя проблема,це проблема Вашої організації роботи.-А яке Ваше діло?-Я Ваш клієнт і хочу купити 2 конверти.-Чекайте,як всі чекають.-В мене немає часу,я й так вже 15 хвилин на Вас витратив.Якщо у Вас всі зайняті,тоді Ви продайте мені конверти.-Я не маю доступу до каси.-Дайте мені контакти Вашого керівництва,я буду апелювати до них,раз Ви не взмозі організувати роботу.-Я не зобов'язана.ТОді шарю поглядом по стінах і знаходжу оголошення про гарячу лініюю по корупційних випадках укрпошти.Дзвоню туди і розповідаю все як є.Дівчина мене уважно вислухала і записала мої координати,сказавши,що вони дякують за дзвінок і обовязково розберуться.І ось вчора до мене телефонує начальник Укрпошти області і я їй все знов розповідаю.І кажу,що з таким підходом,ваші відділення скоро будуть торгувати пивом і чіпсами,бо мені скоріше буде відправити кореспонденцію САТом чи автолюксом.Вона дуже вибачається і каже що обовязково вживе заходів щодо цього випадку,подякувала за увагу до їхньої роботи і попросила в подальшому одразу телефонувати до неї,а не в Київ.На що я сказав,щоб вони повісили на кожному відділенні великий плакат з своїм телефоном.До чого я це написав? З 8-ми чоловік,тільки мене не влаштувало,що зі мною поводяться як з попрошайкою,а не як з клієнтом.Вимагайте до себе кращого ставлення,тільки тоді можливо якість обслуговування(не тільки на пошті) буде покращуватись.Не жалійте пару гривень і кілька хвилин на дзінок у вищу інстанцію,повірте такі дзвінки їх дуже дратують і вони дають по шапці підлеглим,особливо якщо дзвінок не поодинокий.
Yarchik Опубліковано 26 Листопада, 2008 в 09:47 #2 Опубліковано 26 Листопада, 2008 в 09:47 Правильна позиція. Поки окремі індивідуми в сфері торгівлі чи обслуговування бачать, що мають справу з безсловесним бидлом - то і ставитимуться, як до бидла.
nick_lutsk Опубліковано 26 Листопада, 2008 в 10:06 #3 Опубліковано 26 Листопада, 2008 в 10:06 Подібна ситуація у всіх відділеннях, не раз таке заставав. Часу розбиратися не було, тому просто приходив пізніше...По шапці може і дадуть, але сумніваюся, що щось виправиться...
DJ NeO Опубліковано 8 Грудня, 2008 в 15:05 #4 Опубліковано 8 Грудня, 2008 в 15:05 Ми з дружиною теж до певного часу терпіли хамство зі сторони працівників саме цього відділення.... потім я спокійно попросив назвати прізвіще начальника відділення і з купою компромату звернувся до волинської дирекції "Укрпошти", після чого у мене була розмова з керіництвом цієї установи. Доречі, розмова відбувалась у присутності начальника 20-го відділення (якщо не помиляюсь Каліщук її прізвіще). Після висловлення своїх аргументованих скарг у мене почали просити вибачення і обіцяли змінити ситуацію на краще і сльозно просили усно вирішити проблему, без письмових скарг. Та судячи зі всього ситуація не змінилась, хоча до мене і до моєї дружини ставлення таки змінилось, нам крізь зуби, але посміхаються і швидко обслуговують..... напевно, у нас як у народній приказці "горбатого могила виправить", та не зважаючи на це, боротись з таким потрібно.
TreNeR Опубліковано 10 Грудня, 2008 в 20:48 #5 Опубліковано 10 Грудня, 2008 в 20:48 Точно также нужно в разнообразных маркетах сходу писать в жалобную книгу насчет неработающих касс(например 15 работающих из 40ка в Там-Таме)
Kleo Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 08:02 #6 Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 08:02 Не судіть і не судимі будете....як то кажуть. Я впевнена, що жоден з вас і поняття не має, що теке праця на пошті, і перш ніж осуджувати працівників за те, що не продали вам миттєво 2 конверта, тому що в них була відправка пошти - задумайтесь над тим, хто організував їх роботу так, що вони не можуть одночасно і обслуговувати клієнта, і відправляти пошту. Розумні люди б впершу чергу пожалілися б керівництву на організацію праці, а не на самих працівників. Я не захищаю керівника 20-го відділення, але ситуації бувають різні, а судячи з того, що вас не обслужили, тому що відправляли пошту, значить у неї нехватає робітників, тому що відправкою займається лише одна людина, яка швидше за все була одна на все відділення, нерахуючи начальника. Лізти в чужу касу справа ризикова, тому що коли в тієї людини в кінці дня дня невистачить грошей, вона не подумає, що сама провтикала, а запідозрить того, хто без дозволу туди поліз - або взяв, або неправильно порахував чи дав здачу, а закладати хто буде? В даному випадку можна було б попросити начальника продати два конверта, заплативши без здачі, для того щоб вона не лізла в касу, і якби ви не вимагали, а просто попросили, думаю вона б вам не відмовила. А цим працівникам в даному випадку всеодно за що отримають догану - чи за вашу жалобу, чи за те, що невчасно відправили пошту - результат один - ні премії, ні прогресівки, і посміхайся до всіх хто сам вважає себе паном, а тих хто за склом - бидлом, бо працюють в таких умовах, в яких би ви точно не працювали, особливо за такі гроші, як їм платять. А на рахунок кадрів - то там працюють ті, хто там все життя, і ті хто ще ніде не працював, які навчаться дечого, закінчать навчання і підуть на кращу роботу P.S. А на рахунок того, що з 8-ми чоловік тільки 1 був незадоволений, то це нормально. Коли я працювала на центральному відділенні пошти, в моїй черзі завжди знаходився хтось, хто був незадоволений затримкою, тому що я відправляла пошту (правда це займало хвилин 10-15, а не 30-40), але що саме цікаво, його вмить заспокоювали ті, хто стояв в черзі, а не я , за що своїм клієнтам була дуже вдячна і щиро їм посміхалась, тому навіть зараз, недивлячись на те, що давно там не працюю, зі мною вітаються, ті хто стояв в черзі до моєї каси.
Адміністратори kmd Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 08:17 Адміністратори #7 Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 08:17 Клієнт завжди правий.Мене аж ніяк не інтересує організація праці і хто за неї відповідає. Мені не інтересно хто за цю роботу скільки отримує.Я хочу отримувати сервіс, який надає організація.Якщо мене не можуть надати сервіс в даний момент, прошу сповістити що каса не працює в такі то відрізки часу.А не тратити свій безцінний час на очікування, навіть незнаючи скільки тобі прийдеться чекати.Інформування клієнта це вже показник високого сервісу.
vanus Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 08:39 #8 Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 08:39 Ну ти молодець. Це означає бути громадянином. Суспільно активним! От якби багато людей було б активними у всіх сферах нашого соціально життя, тоді б наші політики та чиновники не були б такими "свавільними" і взагалі був би порядок.
dimmon Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 08:46 #9 Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 08:46 Я на почту вообще не ногой, меня чуть раз милиция от туда не забирала , так меня достали работники почты, с начальником отделения разговаривать бесполезно, надо звонить только по горячей линии либо на обласное управление. У нас на 40ом возле бывшего Укртелекома не отделение, а блин Камеди клаб СССР.
DJ NeO Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 11:56 #10 Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 11:56 Ваша точка зору Kleo цілком зрозуміла, але я вам наведу ряд прикладів.... моя дружина, задавши питання по телефону:"Вже Ейвон привезли?", отримала відповідь "НЕ ЗНАЮ!!" нервовим тоном, ніби це до неї додому хтось дзвонив, і кинула слухавку..... перепрошую, а хто це повинен знати? Після цього телефонував я, запитав з ким я маю честь розмовляти, у відповідь "А шо таке?", пояснив, знову кинули слухавку.... потім взагалі не брали.... Відмова приймати повернення - це теж нормально?! Три рази приходити на відділення і кожен раз "Ми не візьмемо", "Місця нема", "Кур’єри не приїхали" - це норма? Якщо так, то чому у розмові з керівництвом це виявилось непипустимим? Ігнорування клієнтів теж можна чимось пояснити? Зайнята? Не вистачає людей?.... А читати журнали вистачає часу? А по телефону розмовляти теж? Коли був на відділенні і розмовляв з начальником відділення, то почувала вона себе, ніби власник Укрпошти! Хамила, підвищувала тон, казала, що їй все одно куди і як я буду звертатись!Та ситуація змінилась коли її визвали до головного відділення...... І на останок, можна довго вести мову про малі зарплати, про недостатність кадрів та про інші оправдовуючі моменти, та то все пусті слова, справжня причина знаходиться в самих нас! Всі хочуть жити гарно, але чекають, щоб це "гарно" зробив хтось інший, а починати потрібно з себе...... це "совковий менталітет".... це "совкове" відношення до речей, до людей і до роботи.... і поки не по виздихують ярі представники "совкової ментальності", то нормального рівня життя не буде!PS: стосовно організації роботи.... це прямий обов’язок начальника відділення, а якщо не справляється з обов’язками, то нехай іде працювати в інше місце.
Kleo Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 12:53 #11 Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 12:53 Клієнт завжди правий.Мене аж ніяк не інтересує організація праці і хто за неї відповідає. Мені не інтересно хто за цю роботу скільки отримує. Я хочу отримувати сервіс, який надає організація. Якщо мене не можуть надати сервіс в даний момент, прошу сповістити що каса не працює в такі то відрізки часу. А не тратити свій безцінний час на очікування, навіть незнаючи скільки тобі прийдеться чекати. Інформування клієнта це вже показник високого сервісу. Шкода, що не цікавить, бо якби цікавила і скарги були б саме на організацію роботи, то можливо б керівництво вверху задумалось над цим питанням і щось змінило, а так як жаліються на робітників, то воно собі і пальцем не ворухне щоб щось змінити, зняли премію і добре, бо собі її добавили, а порядку як небуло так і не буде. А якщо вас не влаштовує сервіс пошти - звертайтеся на інші організації, тут справа вибору. Ваша точка зору Kleo цілком зрозуміла, але я вам наведу ряд прикладів.... моя дружина, задавши питання по телефону:"Вже Ейвон привезли?", отримала відповідь "НЕ ЗНАЮ!!" нервовим тоном, ніби це до неї додому хтось дзвонив, і кинула слухавку..... перепрошую, а хто це повинен знати? Після цього телефонував я, запитав з ким я маю честь розмовляти, у відповідь "А шо таке?", пояснив, знову кинули слухавку.... потім взагалі не брали.... Відмова приймати повернення - це теж нормально?! Три рази приходити на відділення і кожен раз "Ми не візьмемо", "Місця нема", "Кур’єри не приїхали" - це норма? Якщо так, то чому у розмові з керівництвом це виявилось непипустимим? Ігнорування клієнтів теж можна чимось пояснити? Зайнята? Не вистачає людей?.... А читати журнали вистачає часу? А по телефону розмовляти теж? Коли був на відділенні і розмовляв з начальником відділення, то почувала вона себе, ніби власник Укрпошти! Хамила, підвищувала тон, казала, що їй все одно куди і як я буду звертатись!Та ситуація змінилась коли її визвали до головного відділення...... І на останок, можна довго вести мову про малі зарплати, про недостатність кадрів та про інші оправдовуючі моменти, та то все пусті слова, справжня причина знаходиться в самих нас! Всі хочуть жити гарно, але чекають, щоб це "гарно" зробив хтось інший, а починати потрібно з себе...... це "совковий менталітет".... це "совкове" відношення до речей, до людей і до роботи.... і поки не по виздихують ярі представники "совкової ментальності", то нормального рівня життя не буде! PS: стосовно організації роботи.... це прямий обов’язок начальника відділення, а якщо не справляється з обов’язками, то нехай іде працювати в інше місце. Вас я також можу зрозуміти, але ейвон привозять лише на одне відділення, а консультантів дофіга і ще трішки, і коли стоїть черга людей які вимагають їх обслужити, а кожен консультант дзвонить і питає чи привезли ейвон, деж ти не будеш знервований. Так, культура обслуговування на відділеннях не найкраща, але й відношення людей до працівників буває теж не на високому рівні, незалежно від того чемно ти його обслужив чи ні. Я знаю напевне, що якщо я прийшла, привіталася, посміхнулася, чемно попросила мені надати якусь послугу - то мене обслужать нормально і зараз і наступного разу, перевірено, і не тількі на пошті. З.І. А стосовно організації роботи - то начальник відділення на пошті нічого не вирішує, і я впевнена що жоден з вас не справився б завданням правильно організувати роботу відділення немаючи ніяких прав, хоч і начальник. Риба тухне з голови - для того щоб там був лад, треба замінити верхівку, але не відділення а хоча б волиньської дирекції, а може й ще вище.
Black Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 13:24 #12 Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 13:24 Клієнт завжди правий.Мене аж ніяк не інтересує організація праці і хто за неї відповідає. Мені не інтересно хто за цю роботу скільки отримує.Я хочу отримувати сервіс, який надає організація.Якщо мене не можуть надати сервіс в даний момент, прошу сповістити що каса не працює в такі то відрізки часу.А не тратити свій безцінний час на очікування, навіть незнаючи скільки тобі прийдеться чекати.Інформування клієнта це вже показник високого сервісу.Ги, а далеко не треба ходити. Так само і Датагруп, в пятницю якшо інет пропаде, то його роблять в вівторок, в кращому випадку в понеділок. Мене теж не цікавить організація праці і її оплата. Я думаю, не один я з цим стикався. Слава Богу, давно він не пропадав...
DJ NeO Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 14:06 #13 Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 14:06 Вас я також можу зрозуміти, але ейвон привозять лише на одне відділення, а консультантів дофіга і ще трішки, і коли стоїть черга людей які вимагають їх обслужити, а кожен консультант дзвонить і питає чи привезли ейвон, деж ти не будеш знервований. Так, культура обслуговування на відділеннях не найкраща, але й відношення людей до працівників буває теж не на високому рівні, незалежно від того чемно ти його обслужив чи ні. Я знаю напевне, що якщо я прийшла, привіталася, посміхнулася, чемно попросила мені надати якусь послугу - то мене обслужать нормально і зараз і наступного разу, перевірено, і не тількі на пошті.З.І. А стосовно організації роботи - то начальник відділення на пошті нічого не вирішує, і я впевнена що жоден з вас не справився б завданням правильно організувати роботу відділення немаючи ніяких прав, хоч і начальник. Риба тухне з голови - для того щоб там був лад, треба замінити верхівку, але не відділення а хоча б волиньської дирекції, а може й ще вище. от бачите як все чудово у нас, а у всіх бідах винні обставини, дурнувате керівництво, такі придурки як я (бо ходять і свавільничати заважають)..... от так і в гів*і будемо жити....
Kleo Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 15:39 #14 Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 15:39 Так і будемо жити, доки не навчимося ставитись до людей по-людськи, не не як до скотини, та вирішувати проблеми не сваркою та лайкою, а нормальною розмовою, ато наш народ тільки й вміє що скаржитись. А твердження клієнт завджи правий давно устарівше - клієнт не завжди правий, але конфліктну ситуацію треба вирішувати так, щоб як кажуть" и волки были сыты и овци целы".
DJ NeO Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 15:59 #15 Опубліковано 11 Грудня, 2008 в 15:59 "по-людськи" потрібно поводитись, а не проблему вирішувати, яка сталась через не людське відношення до інших..... зрештою, у кожного своя думка. А я від своєї не відмовлюсь!
zaHARE Опубліковано 12 Грудня, 2008 в 04:24 Автор #16 Опубліковано 12 Грудня, 2008 в 04:24 Так і будемо жити, доки не навчимося ставитись до людей по-людськи, не не як до скотини, та вирішувати проблеми не сваркою та лайкою, а нормальною розмовою, ато наш народ тільки й вміє що скаржитись. А твердження клієнт завджи правий давно устарівше - клієнт не завжди правий, але конфліктну ситуацію треба вирішувати так, щоб як кажуть" и волки были сыты и овци целы". Перепрошую.але я не лаявся і не кусався,я до останнього пробував вирішити все культурно і чемно.Я розумію,що такі проблеми не тільки на поштових відділеннях,а й у лікарнях,поліклініках та інших держустановах.Де люди товчуться в чергах як стадо тільки через неправильну організацію роботи.І якщо говорити,що такі проблеми через низьку зарплату чи ще з якихось причин,то в нас цей совок буде завжди.Чи може мені треба було дати начальнику відділення хабаря в розмірі подвійної ціни на конверт чи в нагрузку купити олівців? то andynd: все прочитали,але це не відміняє культури обслуговування.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.