Перейти до змісту

Електронний надгробок


laska

Рекомендовані повідомлення

200811032005490.elnadhrobok-031108.jpg                     cyfr_grib_28_10_8.jpg 

Поминати померлих родичів німці тепер можуть дещо по-новому.

Віднедавна на одному з кладовищ неподалік Кельна з'явився перший в Німеччині електронний надгробок. З його допомогою сім'я покійного може переглядати його фотографії прямо на могилі. Такий незвичний надгробний пам'ятник поставив для своєї тітки, яка померла кілька років тому, цвинтарний садівник Міхаель Кьонігсфельд.

Міхаель Кьонігсфельд (цвинтарний садівник): “Я шукав дерев'яний надгробок в Інтернеті і натрапив на пропозицію цифрового пам'ятника. Я подумав, що це чудова ідея, щось нове та сучасне, до чого я завжди відкритий”.

Чоловік випадково знайшов сайт столяра Карстена Глазера з Гревена, який і запропонував йому електронний надгробок.

Незвичний пам'ятник, який встановили на кладовищі Ензен-Вестховен виглядає наступним чином: під дерев'яною плитою у вигляді листка яблуні ховається десятидюймовий рідкокристалічний екран в сталевій платформі, на якому власне і переглядають фотографії. Під ним розміщено блок пам'яті об'ємом 256 мегабайт, на який закачують інформацію.

Стійкий до ударів, а також температурних та погодних змін, екран працює від спеціального переносного акумулятора, котрий можна заряджати вдома. Втім, можна обійтись і без нього: зі слів Карстена Глазера на надгробок можна встановити сонячні батареї. Сам же камінь можна виконати в довільній формі.

Міхаель Кьонігсфельд (цвинтарний садівник ): “Молодому поколінню дуже подобається, а старші люди вважають, що це надто відкрито для публіки”.

Однак створювати цифрові надгробки здогадався не Глазер, а один інженер з Нідерландів, в якого столяр і придбав ліцензію.

Карстен Глазер (столяр): “Мені сподобалася ідея і я почав міркувати, як її можна реалізувати в Німеччині, оскільки в нас цвинтарні норми жорсткіші”.

Щодо ціни на надгробки, то могильний камінь “з цифрою” буде по кишені не кожному, адже його вартість становить 5 тис. євро. А тому, напевно, не слід очікувати, що найближчим часом цифрові пам'ятники стануть масовим явищем на німецьких цвинтарях. Втім, серед покоління, яке виросло в мультимедійному суспільстві, з часом такі надгробки можуть стати більш популярними.

Карстен Глазер (столяр): “На кожен продукт свій час. Однак надгробки це дещо інше: зрештою, ми не продаємо кавоварки. Ми залежимо від специфічного попиту. Люди не куплятимуть цей продукт лише через те, що він, на їхню думку, хороший. Проте відгуки цілком позитивні”.

Цифровий надгробний камінь володіє достатнім набором функцій, однак не дозволяє програвати звук, оскільки шуміти на німецьких кладовищах заборонено.

Джерело

http://worldua.info/news.php?nid=16&m=12&y=2008

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Жесть.."компютери скрізь навіть на вашому надгробку"..Звичайно, в наш час це нормально і закономірно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щодо ціни на надгробки, то могильний камінь “з цифрою” буде по кишені не кожному, адже його вартість становить 5 тис. євро.

Середня з/п пересічного бюргера. А скільки коштує середній пам"ятник у нас, скільки середніх зарплат...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

SunSeth, а що тут порівнювати? Якщо ми вимушені, навіть, живі і штучні квіти мастити фарбою, бо їх крадуть в той самий день, як і вази, і лампадки. Прикро...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мене в топку, не хочу нікого напрягати після смерті, добре?

може не будемо відкладати на завтра те що можна зробити сьогодні ? )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...