Перейти до змісту

Безпровідна клавіатура з роботою через Bluetooth

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Хтось користується безпровідними клавіатурами або наборами Logitech, які в якості протоколу зв'язку використовують саме Bluetooth? Мене цікавить, як себе поводять такі клавіатури ДО завантаження операційної системи. Чи реально з такої клавіатури зайти в BIOS, або і перевстановити операційну систему (вводити текст, поки не встановлені драйвери bluetooth)?

Ну і друге питання -- чи не впливає на роботу таких клавіатур (і мишей, якщо є) неподалік розташований WiFi роутер? Все ж частота однакова -- 2.4ГГц. Питаю, тому що моя мишка Logitech MX Revolution не дуже впевнено себе поводить при активній роботі неподалік розташованого WiFi адаптера, але там не bluetooth використовується, хоча частота така ж сама.

Хочу купити собі безпровідний набір Logitech Cordless Desktop MX 5500 Revolution, але боюсь зіткнутись з проблемами в експлуатації :lol:

Опубліковано

Купляй набір який до компа підключається дротом, тобто є база (не bluetooth карта), яка підключається до PS/2 чи USB, а вже база в свою чергу бездротово зєднується з клавіатурою. Тоді перевстановлення вінди, або введеня тексту без драйверів реальне.

Якщо клавіатура буде сама підключатись до bluetooth карти в компі то нічого доброго з того не вийде, наявність драйверів при такому розкладі обовязкова.(от як з твоїм поточним набором або Logitech Cordless Desktop MX 5500 Revolution)

Особисто мені не подобаються бездротові енергозалежні клавіатури/мишки.

- вмикати-вимикати клавіатуру чи мишку для заощадження заряду акумулятора

- в самий непідходящий момент батарейки сядуть

- клавіатура в любому випадку не віддаляється від компа більше чим на пару метрів, тим паче зважаючи на розмір клавіатури, тому бездротове підключення нераціональне

- незнаю як на рахунок затримок при натисканні, але при використанні поблизу того ж Wi-Fi вони будуть

Як на мене то з дротових клавіатур варта уваги Logitech G15

Опубліковано

У мене мишка не трьохфазна і товстого дроту не потребує, а той що є зовсім не обмежує рухів.

Для керування компом з ліжка є пульт. Ціна таких пультів - 80-150 грн.

Опубліковано

Ну, бачите, я звик вечорами сидіти в інеті, відкинувшись на кріслі і виклавши ноги на стіл :smile3:

Іноді люди ображаються, що в аську я відповідаю одними тільки смайликами... насправді мені просто лінь тягнутись до клавіатури, вона так далеко.... а безпровідна мишка завжди під рукою ;)

а тягати за собою провідну клавіатуру кожен раз не дуже зручно, особливо враховуючи що системник захований під столом і проводи від нього прокладені не дуже зручно.

Logitech G15 в мене була, чудова клавіатура, тільки місця на столі займає дуже багато. Зате додаткові клавіші, на які можна вішати цілі скрипти, дисплей і підсвітка клавіш -- це просто клас...

Опубліковано

Я знайомому привозив такий комплект. В біос зайти реально. Поводить себе як звичайна клавіатура. Драйвера ставляться в основному для різних приблуд, аля управління медіаплеєром і відображення різної інфи на дисплеї клавіатурки.

ОС ставити з неї не пробував, але як на мене, то повинна пахать.

Єдиний глюк, який був помічений - паршива чутливість блютуз модуля. Коли його втикнули ззаду системного блока, то мишку часто клинило. Як тіко модуль перетикнули на передню панель - трабли зникли.

З.І. В того ж знайомого біля компа стоїть Лінксісовський Ві-Фі роутер. Девайси не конфліктують і на роботу одне одного не впливають.

Опубліковано

mix_forever, а хай знайомий спробує втикнути блутус ззаду, але виключити WiFi роутер :(

Я також довго не міг зрозуміти, чого в мене клинить мишка, якщо донгл включений далеко від неї... :)

Опубліковано

Та там в комплекті йде досить таки стильний подовжувач ЮСБ. Так шо донгл можна і на стіл вивести.

Але тре буде спробувати вимкнути роутер..

Опубліковано

У меня дома бюджетная радио-клава и мышка genius. Мышка удобная, лазерная, в биос зайти без проблем, винду тоже переставить двигается мышка. Работает на частоте 27Мгц. И сижу я каждый вечер откинувшись на спинку кресла и выложив ноги на стол :)))))

Опубліковано

я питав про комплекти, працюючі через Bluetooth, а не через власний інтерфейс з частотою 27МГц або 2.4ГГц -- такі я і сам знаю, що працюватимуть нормально, їм для роботи точно не потрібні Bluetooth драйвери.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...