Перейти до змісту

Якесь дійство біля Там-таму

Kate

Рекомендовані повідомлення

Що то було? Сьогодні й затор був на дорозі скажений!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

цЫЫЫрк :) ну или луна-парк... хотя все равно - цЫЫЫрк! :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я бачив,що несли якусь ікону.Тому і пробка утворилась. Це вже не перший раз.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Додумались. В 17.00, самий початок вечірньої "пробки".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хресний хід був

они уже, если честно, запарили со своими ходами. то туда икону понесли табуном, то туда крест попёрли. не шо б как все нормальные люди: в бус и поехали или в простынке по тратуару. не блин надо именно по проезжей части...

лучше б устроили очередной крестовый поход. и пошли отвоёвывать Иерусалим. и на дороге не мешают и возможно расширим территорию. "С нами Бох" и айда в святую землю...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ты чё, а как же привлечение новых фанатично верующих к своему движению? ;) Если идти по тротуару или напрямик через дворы, то никто ничего не увидит и не узнает - а это потенциально потеря финансовых поступлений. А тут ещё доллар вырос... :friday:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ты чё, а как же привлечение новых фанатично верующих к своему движению? ;) Если идти по тротуару или напрямик через дворы, то никто ничего не увидит и не узнает - а это потенциально потеря финансовых поступлений. А тут ещё доллар вырос... :friday:

людям нравять таинства... вот идёт банда батюшек, тащат что-то в простынке (возможно даже окровавленной) и все поймёт, что тут ТАЙНА. всё запрещённое манит в двойне :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Додумались. В 17.00, самий початок вечірньої "пробки".

Не говори, так эти колбасёры еще и по Воли лупили. Народ с работы голодный едет, а колбасёры пузатые так себе вальяжненько, потихонечьку по проезжей части идут.

Чё б не пройтись было хотя бы по Суворова, там как раз дорогу сделали пристойную, попы б рясы не попачкали. Не церковнослужители, а фраера блин.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дійсно трохи не в тему вони йшли... Якраз перед п'ятнадцяткою в якій я їхав вклинились.

Результат: від історичного до Гостинця за 40 хв...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скільки тут атеїстів...

Кожна релігійна організація має право проводити свої обряди. Вони ваших прав не зачіпають.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Каждой религиозной организации надо иметь мозги, чтобы думать, что они делают. Атеизм здесь совершенно не при чём.

Это же относится и к любым другим организациям.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

они уже, если честно, запарили со своими ходами. то туда икону понесли табуном, то туда крест попёрли. не шо б как все нормальные люди: в бус и поехали или в простынке по тратуару. не блин надо именно по проезжей части...

лучше б устроили очередной крестовый поход. и пошли отвоёвывать Иерусалим. и на дороге не мешают и возможно расширим территорию. "С нами Бох" и айда в святую землю...

ЛОЛ! Класно написав, бугага!!

Давно так не сміявся))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Каждой религиозной организации надо иметь мозги, чтобы думать, что они делают. Атеизм здесь совершенно не при чём.

Это же относится и к любым другим организациям.

Ну пройшли вони раз в рік по центру міста, нічого тут екстраординарного нема. Луцьк - це ж вам не Київ... Подивіться, яка там ситуація з транспортом.

А деякі висловлювання тут нагадують не дуже хороші сторінки з нашої історії.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скільки тут атеїстів...

Кожна релігійна організація має право проводити свої обряди. Вони ваших прав не зачіпають.

при чём тут атеизм?

когда мне надо помощь Бога. я выйду на улицу, и спрошу у небес, а если мне надо будет поднять благосостояние очередного жиртреста в рясе, то я пойду в церковь.

вот почему этим напыщенным дядькам подавай центральную улицу, перекрытое движение и прочее. в данном случае они мне мешают. добраться из одной точки в другую. а те же крышоеды, тихо себе идут по тротуару и поют свою харе раму. они мне не машают. и я могу спокойно ехать.

а то что из-за всяких там ход и демонстраций я порой не могу попасть к себе во двор... я понимаю что праздник. но у меня выходной, и у меня есть время поработать для своего дома, шкаф допустим перевезти. а поскольку всё перекрыто. то если и могу заехать во двор, то через такую попу..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

при чём тут атеизм?

Як це при чому? Це видно по твоїх висловлюваннях тут вище.

а те же крышоеды, тихо себе идут по тротуару и поют свою харе раму. они мне не машают. и я могу спокойно ехать.

Поки що Луцьк - це ж українська територія, тому треба виходити з тих реалій, які існують в нас. От як станем частиною, наприклад, Індії, то я думаю, шо ці "крышоеды" по тротуарам вже ходити не будуть

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1-Як це при чому? Це видно по твоїх висловлюваннях тут вище.

2-Поки що Луцьк - це ж українська територія, тому треба виходити з тих реалій, які існують в нас. От як станем частиною, наприклад, Індії, то я думаю, шо ці "крышоеды" по тротуарам вже ходити не будуть

1- 0_о например? в каком месте я сказал что бога нет или ещё чего?

2- чёт я недопонял. при чём тут украинская территория?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скільки тут атеїстів...

при чём тут атеизм?

когда мне надо помощь Бога. я выйду на улицу, и спрошу у небес, а если мне надо будет поднять благосостояние очередного жиртреста в рясе, то я пойду в церковь.

вот почему этим напыщенным дядькам подавай центральную улицу, перекрытое движение и прочее. в данном случае они мне мешают. добраться из одной точки в другую. а те же крышоеды, тихо себе идут по тротуару и поют свою харе раму. они мне не машают. и я могу спокойно ехать.

а то что из-за всяких там ход и демонстраций я порой не могу попасть к себе во двор... я понимаю что праздник. но у меня выходной, и у меня есть время поработать для своего дома, шкаф допустим перевезти. а поскольку всё перекрыто. то если и могу заехать во двор, то через такую попу..

Дійсно, атеїзм тут ні при чому. Але така неповага до інтересів та зацікавлень інших людей (українців, мешканців Луцька) вважаю є неприпустимою.

Вибачте, але в цьому розділі попахує "старческим істеричним маразмом", коли сидять три бабульки на лавочці, п....ять про всіх і все їм не подобається.

Релігія - це наша історія і ми маємо її поважати. А як вирізнити, що важливіше: хресна хода чи концерт Ані-Лорак (в обох випадках перекривають дороги)? Хресна хода - це традиція, сформована століттями. Але її не можна проводити, бо "у каво та вихадной і он нє может папасть ва двор".

1 година на пів року перекритої вулиці ніколи ще створювала проблеми для суспільства, так що зі своїми особистими проблемами (тіпа не встиг добігти до туалета) не треба бризгатю слюною на весь світ.

Тошнить від цього. Кожен зі своїми "мєлочними!!!" проблемами а висловлюється - як ніби це глобальні проблеми людства.

Ursa. Ти не подумав про те, що коли перекрили пів міста для велопробігу - це теж могло б комусь не сподобатись?

ЗІ. Я не є особою релігійною, так що аргументи, що я ніби-то учасник або зацікавлений в цій акції будуть недоречними.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не подумал ;)

Но велопробег был в воскресенье утром, а не в рабочий день и практически в час пик.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1-Але така неповага до інтересів та зацікавлень інших людей (українців, мешканців Луцька) вважаю є неприпустимою.

2-Релігія - це наша історія і ми маємо її поважати. А як вирізнити, що важливіше: хресна хода чи концерт Ані-Лорак (в обох випадках перекривають дороги)? Хресна хода - це традиція, сформована століттями. Але її не можна проводити, бо "у каво та вихадной і он нє может папасть ва двор".

1 година на пів року перекритої вулиці ніколи ще створювала проблеми для суспільства, так що зі своїми особистими проблемами (тіпа не встиг добігти до туалета) не треба бризгатю слюною на весь світ.

1- каждый человек имеет право на свободное волеизъявление. это да. это право отнимать нельзя. но скажем эта хода имеет особое значение для служителей церкви, и людей, (скажем так) которые не пропускают ни единой службы. и они обязательно будут принимать в этом участие. это их право. но с другой стороны они не учитывают, что, допустим, если это проводить в час пик, когда люди уставшие едут с работы и души их заполнены абсолютно мирскими делами: добраться домой, приготовить еду и так далее... и в данном случае. никто им не мешает пройтись по тротуару. так и хода будет. и люди увидят. и никто не никуда не опоздает.

сделали б чёткий график: 9-е мая парад, 24-августа - парад. рождество - хода. и всё, зачем больше то? тогда уже можно продумать свой график, когда ты точно знаешь что и как будет.

2-Религий много, вы про которую именно сейчас? а на счет перекрывания центральной дороги для концерта, будь то битлз. агилеры или пугачёвой, или выступления какого-то политика либо митрополита. это не правильно. площади возле драм театра хватит, если нет, то при входе в парк хай ставят. как по мне самое прикольное расположение сцены было но концерте "право быць свабодным". почти возле дамбы. и народу много может увидеть концерт и не мешают никому, ни движению ни жителям.

когда происходил "проспект розваг". тоже улицы перекрывали. но за определённое время висели объявления, что с10-ти до 11-ти будет соревнования, допустим, по спортивной ходьбе. но и это порой создавало "незручносі".

а на счет традиций сформированными столетиями, что-то мне подсказывает, что с 21-го по 91-й год. на 1/6 суши ходы, были не очень то и популярны...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1-Але така неповага до інтересів та зацікавлень інших людей (українців, мешканців Луцька) вважаю є неприпустимою.

2-Релігія - це наша історія і ми маємо її поважати. А як вирізнити, що важливіше: хресна хода чи концерт Ані-Лорак (в обох випадках перекривають дороги)? Хресна хода - це традиція, сформована століттями. Але її не можна проводити, бо "у каво та вихадной і он нє может папасть ва двор".

1- каждый человек имеет право на свободное волеизъявление. это да. это право отнимать нельзя. но скажем эта хода имеет особое значение для служителей церкви, и людей, (скажем так) которые не пропускают ни единой службы. и они обязательно будут принимать в этом участие. это их право. но с другой стороны они не учитывают, что, допустим, если это проводить в час пик, когда люди уставшие едут с работы и души их заполнены абсолютно мирскими делами: добраться домой, приготовить еду и так далее... и в данном случае. никто им не мешает пройтись по тротуару. так и хода будет. и люди увидят. и никто не никуда не опоздает.

сделали б чёткий график: 9-е мая парад, 24-августа - парад. рождество - хода. и всё, зачем больше то? тогда уже можно продумать свой график, когда ты точно знаешь что и как будет.

2-Религий много, вы про которую именно сейчас? а на счет перекрывания центральной дороги для концерта, будь то битлз. агилеры или пугачёвой, или выступления какого-то политика либо митрополита. это не правильно. площади возле драм театра хватит, если нет, то при входе в парк хай ставят. как по мне самое прикольное расположение сцены было но концерте "право быць свабодным". почти возле дамбы. и народу много может увидеть концерт и не мешают никому, ни движению ни жителям.

когда происходил "проспект розваг". тоже улицы перекрывали. но за определённое время висели объявления, что с10-ти до 11-ти будет соревнования, допустим, по спортивной ходьбе. но и это порой создавало "незручносі".

а на счет традиций сформированными столетиями, что-то мне подсказывает, что с 21-го по 91-й год. на 1/6 суши ходы, были не очень то и популярны...

1. Можливо вони інформували громадськість, що відбудеться подібне дійство. Якщо ти або я не знаємо про це, це не означає що цього немає. Якби всеукраїнська акція "Велодень", яка починалась по всій Україні в 10.00 припадала на час-пік, мені було б пофіг. Не велика біда для міста. Але суть не в цьому. Моє обурення стосувалось не вашої критики часу проведення акції, а того, ЯК ВИ ЦЕ РОБИЛИ....... Це все звучало з абсолютною неповагою, насміханням і таке інше. Так негарно. Вибачте, але мусив відповісти конструктивніше, але подібним чином.

2. Християнство. Навіть 70 років радянського союзу не змогли знищити нашу християнську історію, яка триває з 988 року.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1.ЯК ВИ ЦЕ РОБИЛИ....... Це все звучало з абсолютною неповагою, насміханням і таке інше. Так негарно. Вибачте, але мусив відповісти конструктивніше, але подібним чином.

2. Християнство. Навіть 70 років радянського союзу не змогли знищити нашу християнську історію, яка триває з 988 року.

1- я повністю розумію ваше обурення. але в мене свою точка зору на ці всі дійства. якщо вже так взяти, то на руках християн більше крові, пролитої за добро і любов, ідіотизмів, на кшалт, індульгенція, боже прощення за гроші, інквизіція, коли людину не хоронять по людськи, а розчленяють тіло і розвозять чорт зна куди, щоб поломники могли прийти подивитись. пощупати. чи намазатись рідиною яку видиляють ці чудотворні мощі (я вже мовчу про розкапування чи перезахоронення могил із "святими"), коли мітрополіти роз"їзджають на автівках, куплених за гроші, які бабці пожертвували на побудову нової церкви, коли ці гроші ідуть на підримання радикальних угрпуповань, які громлять гей вечірки (як було нещадавно в росії) і попи привселюдно святили їх перед цим. і один з засобів цих людей показати свою значимість це зробити хресну ходу із "чудотворною іконою" чи ще з чимось... єдине перекриття дороги, яке не виникне обурення, то буде різдво. велике релегійне свято, церкви, яка в нашій країні має найбільшу підримку, в інші дні, хай не лізуть під коліса...

2-але й християнство, яке триває з 988-го року, не змогло знищити язицтво, яке є більш природнім для наших людей. якщо вже так брати, то християнство. то є криво зрозумілий (або спецільно спотворений, або адаптований) іудаїзм. сподіваюсь, що сперичатись з цим не будете.

стосовності адаптації простий приклад.

в іудаїзмі нема ікон, є тільки тора (старий заповіт) і все. ніяких зображень бога чи ще когось.

в біблії є заповідь: "не сотвори себе кумира"

в язицтві, коли щось хотіли: перемогти в битві, приносили жертву перуну, щоб здорові діти - жетрва мокоші, вдалий врожай - ярилові і так далі.

тепер замість пожертв свічки, замість богів маємо святих, великомученеків, мати божу і так далі. чим не куміри? я вже мовчу про ієсуса христа.

вам це не здається знущанням над вірою наших пращурів і тим самим іудаїзмом?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Льоша, це не знущання. Це адаптація індуїзму, це модифікація його. Підстроювання під людей, щоб потім тими ж людьми було легше управляти. І носити ікони, правити служби, робити хресні ходи для того, щоб люди не забували про свою "віру", щоб вірили і приходили на перший же клич.

Звідки така думка і скептицизм?

Ніхто ніколи не чув про зібрання єпископів у якомусь 300-му році в Константинополі для "редагування" Біблії?...Хочете сказати, що це нормально?Хто зна, що тоді було дописано, викинуто та придумано....про переклад я взагалі мовчу....

Якщо хто пам*ятає такий факт з історії, то християнство приймали насильно та з метою політичною на той час (оскільки орієнтувалися на вже християнський Константинополь, з яким треба було налагоджувати зв*язки, а з язичникми /нехристиянами/ тоді мати діла не хотіли). Люди не прийшли самі і не увірували в єдиного бога, а пробачте, їм цю віру нав*язали, бо так було вигідноі потрібно. Як я можу поважати таку релігію тоді? Нав*язану? В Ім*я якої вбивалися сотні і тисячі людей в Середньовіччі та не тільки? Яка використовувалась для маніпуляцій? Чому шановний, Druid, ви хочете змусити мене (чит. як моїх однодумців) поважати отаку релігію?. ЗА ЩО?...

ІМХО

Релігія - ричаг управління масами, от і все. Традиції/обряди: способи підтримання тої релігії. Чим більше буде таких віруючих фанатиків, котрі кричатимуть з піною в роті "БОГ Є!!!!!!!", тим легше буде контролювати натовп, яким управляли, управляють та й будуть управляти надалі. Так що увіруйте, друзі мої, і станете ви зброєю в руках тих, кому це потрібно.

З.І. Чекаю звинувачень у єресі, приговору до спалення на вогнищі. і т.п.. З повагою, Ваша Жанна д'Арк

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Самоє интересное то ,что Бог существует независимо от нашей веры в Него. :smile3:

Но,это так,отступление.

А по сути,да,согласен,многие вещи нам не понятны.Крестной ход,зачем?Вот убытки одни,улицы перекрыли.С картинками носятся.Че от них толку.Как говорила моя бабушка,смотря футбол:"Че они бегають?Сил девать некуда?Пощли б на бурячках поработали б!"Все относительно.Я более,чем уверен,что большая часть участников хода понятия не имели,что они делали и для чего.Но вот в чем прикол,все,что хоть мало-мальски связано с Богом(неважно в какой форме это выражается) имеет очень большие позитивные последствия.И даже если человек делает это неосознанно(а на начальном этапе все именно так и делают),но искренне,то результат все равно абсолютен.

Несмотря на всю заангажированность и дискредитированность христианства,оно все-таки связано с Богом.Пусть батюшки зажрались,пусть церкви продались,пусть войны и распри прикрываются писаниями,пусть.Это тест,тест на искренность и чистоту веры.Я ставлю свечу в церкви не для заработка батюшки,а для своих родных живущих или умерших,потому что я знаю каким образом действует эта тонкая энергия огня.Знание-вот лекарство от слепой веры.

Так и это ход,если рассматривать его внешне,то нам таким современным это маразм,но потрудитесь хотя бы чуток узнать внутренний смысл действа,его истоки(кстати языческие).

Их вина в неорганизованности и несогласованности действий служб.Когда приезжает пасечник или еще какое-нибудь что-то,то перекрывают центральные дороги так,что нет пробок.

ТО Forever Autumn: не понял что ты имела ввиду под адаптацией индуизма?

ТО Chudakully:да христианство и не смогло бы полностью уничнтжить дохристианскую культуру,потому многие праздники христианские(особенно православные) просто наложены на языческие.

Вот:

post-1602-1225208174.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тему в розділ Релігія перенесіть будь ласка, а то тут вже помаленьку замес починається...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...