Перейти до змісту

Будівельна криза

romaxa11

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Сьогодні по Радіо Луцьк чув зі слів Шиби, що внаслідок будівельної кризи, для запобігання спекуляціям на ринку нерухомості, міська влада планує скуповувати непродані квартири. Скупку будуть вести за "надлишкові ?" б'юджетні кошти, мотивація цього акту досить дивна:"щоб квартири не пішли в ціні". Рідко коли зустрічав більш запутаний кросворд.

Будівництво - це потужний і міцний приватний бізнес, з нормальною долею рентабильності і цілком природньо, що перебуваючи кілька років на піці зростання, в нього мав початися спад. Криза рубанула по всіх бізнесах, в яких залучались кредити і цілком логічно, що скуповуючи у будівельників дорогущі новобудови, міська влада повинна поскупляти всі автомобілі в автосалонах, всі холодильники в супермаркетах, всю бульбу у селян. Це шлях до маразму, або мегакорупції. Ваші думки?

Опубліковано

шиба в "доле", однозначно.

конкретно "Луцьксантехмонтаж" энд Чернуха.

видно хотя бы из этого:

Міська влада витягуватиме «Луцьксантехмонтаж» з економічної прірви

Луцький міський голова Богдан Шиба запевняє, що міська влада докладатиме усіх сил, для підтримки економіки міста аби зменшити негативний вплив кризових явищ. Це стосується в першу чергу будівельної галузі. Про це повідомляє інтернет-видання «Волинська правда».

Коментуючи факти надання працівникам окремих будівельних організацій відпусток за власний рахунок, Богдан Шиба зауважив, − «найбільші підприємства зазнають втрат, бо мають обсяг робіт на великі суми коштів, той же «Луцьксантехмонтаж» має обороти 20 мільйонів гривень в місяць, і затримка розрахунків викликає критичну ситуацію, вони першими попадають під улар. Я не можу прорахувати, як розвиватимуться події, але будемо усіх зусиль докладати, щоб підтримати економіку. Адже «Луцьксантехмонтаж» податку дає 10 мільйонів в місяць.»

http://pravda.lutsk.ua/news/8215/

Опубліковано

а ви подумали про людей які побрали кредити на купівлю квартир, а будинок не можуть достроїти.

І жити нема де, а кредит треба платити

Опубліковано

Користуються моментом кризи - банкам необхідні гроші (а вони квартир наскупляли/забрали) - от і розпродують як можуть..

Ціни зараз попадають.. мені це 1991 рік нагадує..

Опубліковано

с одной стороны - мысль шикарная.

выкупка непроданных квартир приведет к дострою недостроев и более быстрому вселению инвесторов.

но...

куда они потом девать будут эти купленные квартиры? перепродавать?

а если рынок упадет? что будет? замыливание денег под акцию выкупки квартир?

ИМХО - не стоит властям лезть в такую хрень.

пусть город пылесосят, а бизнес оставят бизнесменам...

Опубліковано
Користуються моментом кризи - банкам необхідні гроші (а вони квартир наскупляли/забрали) - от і розпродують як можуть..

Ціни зараз попадають.. мені це 1991 рік нагадує..

а що в 1991 дешевшало?

А, ну да, зарплата...

Опубліковано

Криза.. (або я рік переплутав) :)

дефолт 1998 року. Можна було взяти в банку кредит (для тих хто знав!!!) у кілька мільйонів. А потім ті мільйони перетворилися на місячну зарплатню.. і віддавлися одразу.. (ніяких перерахунків ніхто не встиг зробити) .. так і зАмки у Царському селі будувалися...

Опубліковано

Взагалі-то навпаки при фінансових кризах саме розумне вкладати заощадження в нерухомість,вона не піддається інфляції.(в Києві за жовтень ріст продаж нерухомості на 24%).Можливо тут логіка в Шиби є.Бо через кілька місяців гроші можуть перетворитись на фантікі.Як було в 90-х.А житло то завше житло.Хай навіть ці гроші вернуться через 10 років,але вони вернуться,а в банках вони знеціняться.

Хоча влада не повинна скупляти квартири тільки в однієї контори,а скупляти ті квартири які дешевші,в ЛСМ вони не дешеві,хоч Чорнуха й скинув трохи ціни,але як на мене ціна 6500за квадрат в багатоповерхівці неадекватна.ИМХО-5000-це потолок.

Опубліковано

а мне кажется, я понял логику.

ща купят какую-нить квартиру в несколько сот квадратов в элитной новостройке

на этом лишние деньги бюджета закончатся.

а квартирку выделят "сиротке" какому-нить

:0044:

Опубліковано

Друзі ви все пишете якусь чепуху, вам же ясно сказали - щоб не пішли в ціні, тобто щоб не впали в ціні.

Для великіх критиків Шиби та фанатів Росії - уважно читаємо що приблизно те саме заявив президентушка Мєдвєдєв

http://www.dp.ru/Default2.aspx?ArticleID=2...35c&ref=rss

Опубліковано

Як дороги по місту зробити, то кошти заплановані на ремонт в цьому році використано. А скупити квартири то грошей хватає.

Опубліковано
Як дороги по місту зробити, то кошти заплановані на ремонт в цьому році використано. А скупити квартири то грошей хватає.

за дороги до сих пор не рассчитались - сейчас отмазка: бюджет не утвержден, и вообще "Криза"...

Опубліковано

я так думаю. что если раду закидать гнилыми памидорами. то они не сильно расстроятся и организуют за счёт бюджета полный ремонт здания, приврав что в середине террористы взорвали бомбу... в следствии чего на пару особняков под киевом станет больше :)

а вот если закидать пакетами с валерьянком. то хоть веселее будет :D

только массовые расстрелы спасут отечество... :)

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...