Перейти до змісту

Проблема зі здоров"ям у Луцьку

toha

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

в мене в меншого братоса гіпертонія ..

здорове харчування, любі фізичні заняття не сильно перевтомлюючі і напрягаючі, і норм сон (можна навіть валер*янку попити трохі) і через тижня 2 повинно пройти!

Згоден, шо плавання взагалі найкращий варіант =) + ше бажано не вживати алкоголю, і поменше курити, якшо такі звички притаманні =)

• Відповідей 102
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Все б добре, але я не вмію плавати:)

А взагалі то в мене ситуація вже покращалася. Приймаю припарати які доктор толковий Андрусів Михайло Володимирович порадив з Медікуса. Прихожу переодично на консультацію. Веду спеціальний гіпертоничний щоденник. Самопочуття покращилося. Та взагалі гіпертонія, це щось на кшталт способу життя а не хвороби. Просто за цим треба слідкувати.

І взагалі я і всі члени сім"ї стали при потребі до Медікуса звертатися. Там мене все влаштовує. Як на приватну клінику то ціни дуже навіть приємні. І саме головне, там працюють спеціалісти. То я всім рекомендую! Або, як попередньо написали, в бассейн;)

• 1 рік потому...
Опубліковано

Хтось знає, де дівся цей Континіум-Медікус? Сайт їх зник, телефон не відповідає. Закрились? Хочу потрапити на прийом до Андрусіва.

Опубліковано

Народ.

Напишіть хто що знає..

В мене от гіпертонія. Тиск підвищений. Часто болить голова. НІ ФІГА не допомогає!

Я в тій медицині нє бум бум. Не люблю лікарів (без образ). І сам не знаю куди іти. До приватних кліник їти не хочу. Бо казали що там обдирають до ниткі... Хто що знає?

Справа в тому, що офіційна медицина заліковує наслідки хвороби, які проявляються знову і знову, а потрібно усувати причину хвороб.

Це все на нервовій основі.

Дуже часто причинами подібних проблем стають конфліктні ситуації, які мали місце в минулому і не були вирішені.

Тобто в душі залишились якісь образи, страх, неприємні відчуття.

Вони сидять дуже глибоко, і їх просто так не викоріниш.

Але сильно б"ють по здоров"ю.

Наприклад, в християн є обряд сповіді і причастя. Якщо його правильно виконувати, то знімається негатив, який назбирався в душі.

Можна використовувати альтернативні методики типу йоги, системи Норбекова, різні медитативні техніки.

Шукай детально тут: http://ariom.ru/forum/

Основна суть подібних підходів - навести порядок в собі, в своїй душі.

А здоров"я вже тоді автоматично покращиться!

• 3 тижня потому...
Опубліковано

А я от ніяк не можу погодитися з тим, що в нас умовно безплатна медицина, а в любому кабінеті деруть гроші.

Я теж на роботу ходжу, але погоджуюсь з gorik, при такому відношенні як у лікарів, мене б давно вигнали...

Я все розумію, що вступ в медінститут дуже дорого коштує і всі хочуть, щоб окупився, але зіштовхуючись з хамством, поганим ставленням, і навіть некваліфікованістю всі ще хочуть добровільно-примусові внески :angry2: .

Але ж офіційно медицина у нас безкоштовна, навіть УЗД повинні робити без грошей.

А получається, що без грошей і ворухнутися не хочуть ((((, але це ж РОБОТА лікарів...

Опубліковано

Хтось знає, де дівся цей Континіум-Медікус? Сайт їх зник, телефон не відповідає. Закрились? Хочу потрапити на прийом до Андрусіва.

Закрылись они с полгодика назад, я там лампы для кварцевания покупал.

Опубліковано

Проходив медогляд (на 5-ий курс для поступання треба). В рідній 1-ій поліклінці пройшов лише чотирьох лікарів (окуліст, ЛОР, невропатолог і хірург). Всі інші печатки ставив не там. В кінці йду за останньою печаткою до головного лікаря (1-ша полікл.). Пані заявляє мені, що цей навчальний медогляд коштує 34грн. На запитання чи це за 4 лікарі така плата (які мене навіть не оглядали, чотирьох пройшов за 15хв.) шановна почала так кричати, що всі в коридорі чули. Впринципі, справа не в тих 34грн. Просто знаю, що в інших поліклініках ці послуги надаються безкоштовно (платиться хіба що за рентген і аналізи щось близько 15грн.)

Опубліковано

А я от ніяк не можу погодитися з тим, що в нас умовно безплатна медицина, а в любому кабінеті деруть гроші.

Я теж на роботу ходжу, але погоджуюсь з gorik, при такому відношенні як у лікарів, мене б давно вигнали...

Я все розумію, що вступ в медінститут дуже дорого коштує і всі хочуть, щоб окупився, але зіштовхуючись з хамством, поганим ставленням, і навіть некваліфікованістю всі ще хочуть добровільно-примусові внески :angry2: .

Але ж офіційно медицина у нас безкоштовна, навіть УЗД повинні робити без грошей.

А получається, що без грошей і ворухнутися не хочуть ((((, але це ж РОБОТА лікарів...

Безплатного в житті немає нічого, тим більше медицини - галузь майже найдорожча в світі.

Інше питання, хто оплачує медичне обслуговування.

В нашій державі медичне обслуговування оплачує держава з бюджету по залишковому принципу (податку на медицину, як в деяких країнах, в нас немає).

Держава має забезпечити гарантований рівень медичної допомоги, який визначається КМУ. (ознайомтесь з законодавством, що саме входить в гарантований рівень - наприклад, планове стаціонарне лікування там не передбачене) Проглянте слайди.

Протягом останніх років з бюджету фінансується оплата праці персоналу, енергоносії, мінімально виділяються кошти на хірчування (4 грн. на добу на одного хворого) та медикаменти з обстеженнями (3 грн. на добу). На утримання закладів (ремонти) та закупівлю мед. обладнання кошти практично не виділяються. Закупівлі відбуваються за рахунок залучених коштів. Інформацію щодо фінансової діяльності галузі охорони здоров'я міста Ви можете отримати на сайті УОЗ ЛМР та закладів.звіт за 2009 рік (в архіві є і за 2008)

На рахунок поведінки медперсоналу - дуже вибачте за всіх лікарів, проте пацієнти також мають слідкувати трохи і за своєю поведінкою. Показовим є пост

"

До речі, звіт про нашу поліклініку:)

60хв відсутності дільничого лікаря, який би видав направлення до кардіолога (талонів ВЖЕ не було). Черга, бабки-дєдки-чихи-кахи і т.п. Результат: урвався терпець - грюк кулаком по столу в реєстратурі і грізне "та скільки можна, що за медицина!!!!!!!!!", і результат - чергова: "ну підійдіть так...без талона...може прийме..."

Просікання, що лікар чол. статі і налаштування на хвилю "ми так турбуємося про здоров*я, а тут щось сталось, ой ми так переживаємо, вам не передати". Результат: швиденьке направлення на кардіограму, прийом поза чергою (яка з*явилась вже тоді), бесіда на тему "а що вас турбує", "а довго палите" та інші питання, схожі на питання психотерапевта більше, ніж на питання кардіолога :):):)

Зрештою, задоволена. Трошки МХАТу, трошки противного характеру, і справилась за півдня. Окрема подяка....ну, зрештою, кому подяка - той знає :).

Тепер думаю, на УЗД піти туди, куди Вєтра рекомендував, чи повторити фокус з 2-ю поліклінікою :sq_ye: "

А Ви в той час чемно сидите в черзі і бурчите - "От продажні лікарі - знову своїх водять." Хоча медперсонал в цьому випадку не отримує нічого (ну, може, "Окрема подяка"), крім черового "геморою".

А чого з таким пацієнтом так носяться - а того, що він може піти, пожалітися в управління або в ЗМІ - і буде чергова стаття про лікарів, які не дотримуються клятви Гіппократа (яку, до речі, мало хто з пацієнтів чи репортерів читав вагалі).

На останок.

Давайте жить дружно и со взаимопониманием.

Опубліковано

Я так розумію що тут зібрався народ, який взагалі не знає яка зарплата в лікарів поліклініки!!! Зарплата сімейного лікаря який закінчив університет і прийшов на роботу в поліклініку в яку його направила держава на відпрацювання коштів, які нею були затраченні під час навчвння (мається на увазі державна форма навчання) - 1000 грн! І це при тому що лікар приїхав з іншої області - і житло йому приходиться знімати самому так як держава забезпечує тільки місцем роботи, а не житлом! От тепер давайте порахуємо: зняти 1 кімнатну квартиру в середньому = 1000 грн + комунальні послуги!  А купити їсти, вдягнутися питається за що?! Вже не кажучи про походи з дівчиною на дискотеку. Я більш ніж впевнений що кожен з вас за таку зарплату на роботу не ходив би - а він змушений! І кожного дня на прийомі йому потрібно прийняти 17 пацієнтів що прийшли в поліклініку (на кожного виділяється по 12 хв. часу), окрім цього в нього ще є виклики на дому - по яких він ходить пішки (так як гроші в нього пішли на оренду квартири, а держава не компенсує затрати на транспорт), це ще добре якщо в будинку ліфт працює - а якщо ні?! А якщо в нього дільниця взагалі в якомусь селі - то приходиться йому ще і болото помісити. І ось тільки уявіть собі прийшло пару бабусь зі своїми проблемами (наприклад та сама ціна на ковбасу), пару ветеранів які розказують за що вони воювали і парочка таких як ви (тих хто відкриваючи двері - вже з порогу починає кричати "безобразіє", "скільки можна чекати?" "за що вам гроші платять?!" як ви думаєте яка голова буде в того лікаря після всього цього? Я вам скажу - КВАДРАТНА! Про яку окупність ви тут пишете? Їм-молодим спеціалістам аби хоча б прожити місяць на ту зарплатню! А ті благодійні внески які вас просять заплатити в касі - ідуть на потреби лікарні (купити бодай той мізер який необхідний для порятунку людини, яку швидка привезе із богом забутого села в якої син алкаш відібрав всю пенсію та ще і голову проломив - що скажете мало в нас таких випадків?) бо держава... - ну одним словом ви знаєте як в нас виділяють кошти на медицину! З тих пару гривень що ви заплатите в касу - лікарю не перепаде ні копійки! Так - не буду заперечувати що є в нас лікарі які і на лехусах їздять - так це саме той випадок коли лікар працюючи на ставку (1000 - 1500 грн в залежності від спеціалізації) сидить в поліклініці і б"є байдики і чекає, коли закінчиться його прийом - бо йому вже треба їхати в той самий медікус де йому дадуть гідну зарплату (в три а то і більше раз вищу) Так от на вашу думку - де він буде радий вас бачити: в поліклініці (де все обладнання на ладан дише) чи в приватному кабінеті (де стоїть новітнє обладнання)? Так от до чого я - потрібно щоб влада надала медикам гідну їхній професії платню, а то прибиральниця, яка три рази тирне підлогу зранку в офісі і цілий день сидить дома отримує мін 1500 грн, а лікар який несе відповідальність за ваше життя на порядок менше! Але в нашій державі всі ставки стоять на ДАІ і прикордонній службі - там і зарплати хороші і взятки більші! Отакі то справи - малята.

Опубліковано

Може трохи не в тему, але все ж... Років два тому мав проблеми: діагноз екзема на руках і ногах. Діагноз підверджували неодноразово лікарі з різних закладів і кожен приписував своє лікування (не дешеве то точно).

Лікування не допомогало. Порадили звернутись в дитячу міську на прийом до приватного лікаря Сосонки М. Черга декілька чоловік, правильний діагноз (непам'ятаю точно, але не екзема) і всього навсього один крем виписав. Через 2 тижні проблем не стало. Отака то наша "безкоштовна" медицина.

Опубліковано

То потрібно йти в бізнес, якщо лікарям погано платять. Ви розумієте, що в більшості своїй маєте контакт з такими ж як ви з 1000грн/міс., тільки їм ще й ліки дорогущі купувати потрібно. А як вибивати гроші тим хто займається бездомними собаками, яку шкуру з них здирати? Якщо ваша зарплата не відповідає ВАШОМУ рівню, відкривайте ВЛАСНИЙ кабінет, платіть податки і несіть відповідальність, як суб'єкт підприємницької діяльності з гарантією своїх послуг. От і побачите скільки людей піде на ваш професіоналізм, яким тоном будете звертатись до пацієнтів. Питання в тому, що ви отримуєте бізнес за рахунок держави і без всяких гарантій-відповідальності. Тобто вам вистачає мозгів для оправдання хабарів, але ви чогось зовсім забуваєте про відповідальність.

Опубліковано

Головний біль, як і багато інших болячок, треба лікувати в гомеопата. Ті креми від екземи тільки заганяють хворобу всередину. Рано чи пізно воно аукнеться. Наприклад, можете декілька разів скористатись дезодорантом-антиперспірантом і отримати головний біль разом з гіпертонією. (Все написане - власний гіркий досвід)

Опубліковано

То потрібно йти в бізнес, якщо лікарям погано платять. Ви розумієте, що в більшості своїй маєте контакт з такими ж як ви з 1000грн/міс., тільки їм ще й ліки дорогущі купувати потрібно. А як вибивати гроші тим хто займається бездомними собаками, яку шкуру з них здирати? Якщо ваша зарплата не відповідає ВАШОМУ рівню, відкривайте ВЛАСНИЙ кабінет, платіть податки і несіть відповідальність, як суб'єкт підприємницької діяльності з гарантією своїх послуг. От і побачите скільки людей піде на ваш професіоналізм, яким тоном будете звертатись до пацієнтів. Питання в тому, що ви отримуєте бізнес за рахунок держави і без всяких гарантій-відповідальності. Тобто вам вистачає мозгів для оправдання хабарів, але ви чогось зовсім забуваєте про відповідальність.

Ну, якщо ти такий бізнесмен - то ти повинен знати, що для того щоб відкрити власний бізнес потрібен початковий капітал! А де ж він його візьме? Кредит - під шо він його візьме? Приватний кабінет - знову ж таки: ліцензія на приватну практику, оренда приміщення, діагностичні апарати - за що? Про які ти хабарі говориш?! Ти хоч раз сам давав хабар лікарю? То озвуч суму того ХАБАРЯ! От чомусь лікарю то хабар, а офіціантові для того щоб притримав столик чи то щоб швидше обслужив - так то на ЧАЙ!

Опубліковано

Когда на законодательном уровне будет определено понятие медицинской услуги, тогда её стоимость рассчитают как частные, так и коммунальные (заметьте - не государственные, т.к. наши поликлиники и больницы - это коммунальные учреждения) больницы. Тогда пациент будет получать гарантированный государством минимальный уровень мед.помощи (щоб не вмер, а платив податки) за бюджетные деньги, а Вы, Росомаха, жаловаться не только на дорогущие лекарства, но и на дорогущие медицинские услуги.

Пример: городская больница делает анализ крови на гормоны щитовидки. Пациент доплачивает за реактив в виде "благодийных внескив" 30 грн. Контролирующие органы видят в этом нарушения права граждан на бесплатную медицину. В бюджете денег на реактивы не предусмотрено - это не входит в гарантированный уровень. Вывод: надо быть законопослушными, не здавать 30 грн. "благодийных", а пойти в региональное отделение французской, воде бы, лаборатории "Синево" (есть в Луцке) и получить тот же анализ за 150 грн. Зато законно. А у 150 грн. нет, тот пусть не жалуется, что ему диагноз врач ставил без обследований. (Кстати "благодийни внески" это тоже законно, но когда кто сколько даст, а не фиксированной суммой).

Выбирайте, что лучше - "благодийни внески" или законная платная медицина.

Опубліковано

izym82, а ти не замислювався над тим, що пацієнт, який приходить до того ж сімейного лікаря навіть тої 1000 грн. у місяць не має? що тоді йому робити?

Опубліковано

Доречі, лікарня не має права брати БЛАГОДІЙНІ внески за певний вид послуг.

Тим більше про це наголошувалося по радіо... <_<

Получається, що за проблеми в державі віддувається звичайний пересічний громадянин :sq_ye: . Не у всіх з/п безрозмірна...

Якщо один може заплатити, то другий ні, а привчивши до хабарів НІХТО і НІЧОГО кращого не зробить...

Згадую, як швидка до моєї бабусі на виклик 2-3 години їхала, дізнавшись про поважний вік (щоб не паритись, а констатуавти смерть)... Це по вашому нормально?...

Опубліковано

Лікар - то не та професія, яка дозволяє недобросовісно виконувати роботу, бо зарплата маленька.

Нещодавно мусила відвідати першу поліклініку, тільки нерви собі потріпала. Виявилося, що картка моя загублена, натомість мені видали 3 купи карток моїх колишніх однокурсників, працівників ВНУ, де можна було глянути всі хвороби. Про яку лікарську таємницю може іти мова????? Потім в реєстратурі мені сказали, що тут мене обслужити не можуть, я не до того району відношусь, хоча раніше я тільки сюди і ходила. Виявилось, що ВНУ потім перекинули до другої поліклініки, чому ж тоді картки старі тут лишились???? не можна було їх передати?

Писала я заяву, щоб дозволили обслуговуватися, посилали з одного віконця до іншого навпроти, поки я не підвищила голос і попросила самим між собою розібратися. ТАк пройшло 40 хв., поки мене направили з карткою до терапевта. я простояла в черзі 1,5 год., зайшла в кабінет і тут мені кажуть, що сьогодні вже пізно (16:00), приходь завтра :angry2:

прийшла на наступний день взяла направлення, обійшла потрібні мені кабінети, наслухалась від відвідувачів жахливих історій про гінеколога, після візиту, до якої виникають проблеми.

І знов прийшла до терапевта, яка була досить привітною, люб"язною, але запропонувала мені чомусь сходити до гінеколога і прямим текстом сказала, що проведе поза чергою. Я чемно відмовилась, вона дістала якісь папери з шухляди і я помітила кучку різних купюр, десь гривень на 1000. Якщо це її денний заробіток за півдня, то так можна працювати :)

Коли мені доводилося стикатися з молодими лікарями, то завжди була задоволена їх роботою, а от старіші, не побоюсь цього слова, халатніші.... на жаль.

Опубліковано

izym82, а ти не замислювався над тим, що пацієнт, який приходить до того ж сімейного лікаря навіть тої 1000 грн. у місяць не має? що тоді йому робити?

По перше: я вам радив би уважніше читати мої повідомлення! В одному з них я писав про таких  людей, а по друге: ні один лікар в поліклініці не вимагає від пацієнтів хабаря! На рахунок благодійної каси - немає фіксованих внесків, 1 грн- це теж благодійний внесок на медикаменти для тих хто не спроможний навіть хліба купити, чи живе на вулиці.

Опубліковано

Шановна talja - дякую за позитивні відгуки про молодих лікарів :smile-zachot:

Значить, з нами веде бесіду саме молодий лікар:)

Опубліковано

Я ще раз наголошую, лікар, священник, вчитель - це не ті професії де в нас робиться бізнес.

Ну, якщо ти такий бізнесмен - то ти повинен знати, що для того щоб відкрити власний бізнес потрібен початковий капітал! А де ж він його візьме? Кредит - під шо він його візьме? Приватний кабінет - знову ж таки: ліцензія на приватну практику, оренда приміщення, діагностичні апарати - за що?

правильно! і я про це ж. Вас держава навчила, дала робоче місце, дала середньозважену б'юджетну зарплату, наробила цілу купу хворих клієнтів. Працюйте собі спокійно і пам'ятайте, що за стінами вашої комунальної лікарні держава, у вигляді чиновників, нікому нічого на халяву не дає. На рахунок хабарів, якщо закинеш 10-20 гривень за 5 хв. консультації, то лікар починає хоч трохи перейматись станом твого здоров'я, без цього "дякую тобі Боже, що це не зімною".

Опубліковано

по-друге, ви бачите на яких тачках ганяють головні лікарі лікарень, медицина разом з освітою по корупції йдуть на першому місці, от і про малі зарплати потрібно не до хворих а до начальства

Опубліковано

Я ще раз наголошую, лікар, священник, вчитель - це не ті професії де в нас робиться бізнес.

Ну, якщо ти такий бізнесмен - то ти повинен знати, що для того щоб відкрити власний бізнес потрібен початковий капітал! А де ж він його візьме? Кредит - під шо він його візьме? Приватний кабінет - знову ж таки: ліцензія на приватну практику, оренда приміщення, діагностичні апарати - за що?

правильно! і я про це ж. Вас держава навчила, дала робоче місце, дала середньозважену б'юджетну зарплату, наробила цілу купу хворих клієнтів. Працюйте собі спокійно і пам'ятайте, що за стінами вашої комунальної лікарні держава, у вигляді чиновників, нікому нічого на халяву не дає. На рахунок хабарів, якщо закинеш 10-20 гривень за 5 хв. консультації, то лікар починає хоч трохи перейматись станом твого здоров'я, без цього "дякую тобі Боже, що це не зімною".

А ви шановний romaxa11 -  Працювали б за такий мізер, чи були б ви спокійні, коли вся зарплата йшла на оренду житла - а дружина з дитиною, та і ви самі були би голодні та голі?!!! Ніхто ж не вимагає від вас тих 5 - 10 грн, тут як то кажуть в хорошому фільмі " мне за державу обидно"!!! Яка опускає лікарів нижче плінтуса і змушує брати отакі подачки :(

Опубліковано

гроші на медицину (ліки, ремонти кабінетів) держава виділяє, тільки ваше пряме начальство розглядає їх як власну зарплату. Мій брат розказував, як колись в його кабінеті зробили легенький косметичний ремонт, коли він підписував кошторис і глянув на суму він реально офігів

Опубліковано

гроші на медицину (ліки, ремонти кабінетів) держава виділяє, тільки ваше пряме начальство розглядає їх як власну зарплату. Мій брат розказував, як колись в його кабінеті зробили легенький косметичний ремонт, коли він підписував кошторис і глянув на суму він реально офігів

[/quot  

Отже ми вияснили в чому причина - в начальстві!  Так давайте ж і будемо гнати на нього, а не на "маріонеток" в їхніх руках - лікарів поліклінік!    

А на рахунок де осідає бюджет на медицину - я з вами згоден, але зарплату лікарям потрібно піднімати!!!

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...