Перейти до змісту

Тихе полювання (любителям грибів)

Zheny@

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Був сьогодні на грибах...маслят багато, але більшість якійсь відморожені...єдиний жирний ,,+,, в тому, що червивих немає)...пройшов по місцях росту польсикий і підберезників - нажаль нічого не знайшов. От що накосив за 2 год...

post-27636-0-64832500-1445167849_thumb.j

• Відповідей 1,7 тис
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано

Хто знає,що це за гриби.Дуже схожі на зонтики,але я не впевнений.В одних шляпка знизу темно-рожева а в інших біла,на фото видно.

post-14807-0-85097100-1445426737_thumb.j

post-14807-0-02780400-1445427030_thumb.j

Опубліковано

Хто знає,що це за гриби.Дуже схожі на зонтики,але я не впевнений.В одних шляпка знизу темно-рожева а в інших біла,на фото видно.

То звичайні печериці!

Опубліковано

То звичайні печериці!

Так, дуже смачні гриби, набагато смачніші, ніж "окультурені" шампіньйони.

Тільки потрібно зважати, що у печериці пластинки (ті, що внизу шляпки) ЗАВЖДИ рожевого кольору (чим старіший гриб, тим темніші пластинки), ні в якому разі не білого!

І не плутати з Печерицею рудійочою отруйною !

Опубліковано

То звичайні печериці!

Так, печериці. В лісі вони розпускають зонтика і стають схожими на курей. Та й запах у печериць виразний. Якщо раніше брав (не в магазині), то не сплутаєш.

Опубліковано

То звичайні печериці!

Так, дуже смачні гриби, набагато смачніші, ніж "окультурені" шампіньйони.

Тільки потрібно зважати, що у печериці пластинки (ті, що внизу шляпки) ЗАВЖДИ рожевого кольору (чим старіший гриб, тим темніші пластинки), ні в якому разі не білого!

І не плутати з Печерицею рудійочою отруйною !

А те що з білими пластинками(на фото),то не печериця?Подивився в інтернеті стільки видів є тих печериць,що без 100 грам не розберешся.

Опубліковано

що там після дощику, може буде гриб ;)

дуже чекаю польського )))

Був на грибах сьогодні.З молоденьких тільки печериці повилазили.Взяв ще трохи маслюків старих,сироіжок і пару зонтиків.Думаю вже пізно для грибів.Та й погода недостатньо тепла...

Опубліковано

А те що з білими пластинками(на фото),то не печериця?Подивився в інтернеті стільки видів є тих печериць,що без 100 грам не розберешся.

Для ВСІХ видів печериць характерною ознакою є рожевий колір пластинок. У старіших грибів вони темніші, у молодих - світліші.

У зовсім молодих грибів пластинки прикриті білою плівкою, яка розривається по мірі росту гриба і залишається кільцем на ніжці.

Я не побачив на фото грибів з зовсім білими пластинками. Рожевий відтінок присутній скрізь.

Опубліковано

А грузді є, ніхто не збирав?

так ото ж бо - що сухо і пусто.

Якщо правильно складуться планети - то буду в лісі на вихідних.

Авось!

Опубліковано

А грузді є, ніхто не збирав? Так хочеться засолити на зиму.

Треба вискочити глянути в суботу по старих місцях. Правда їх треба дохолєри назбирати, щоб наїстися. В мене з відра виходить літрова банка засолених

Опубліковано

post-27106-0-57782100-1445431448_thumb.j

Я собирал, правда пару недель назад.

Опубліковано

Треба вискочити глянути в суботу по старих місцях. Правда їх треба дохолєри назбирати, щоб наїстися. В мене з відра виходить літрова банка засолених

На соління я збирав мішками, тоді в дубову бочечку заквашую. Пару тижнів очікування, набрав, вимив, нарубав, цибулька олійка і така засусь, що пальчики оближеш :_02:

Опубліковано

На соління я збирав мішками, тоді в дубову бочечку заквашую.

Рецептика б!

Вони ж не варяться!

Опубліковано

На соління я збирав мішками, тоді в дубову бочечку заквашую.

Рецептика б!

Вони ж не варяться!

Ні не варяться, тільки дуже добре треба вимити перед закваскою. Рецептик вдома, потім напишу

Опубліковано

Ні не варяться, тільки дуже добре треба вимити перед закваскою. Рецептик вдома, потім напишу

З нетерпінням чекатиму!! Адже так можна всі пластинчаті гриби солити!

Тато пішов і з собою рецепт забрав.... Тепер намагаюся відтворити.

Опубліковано

цибулька олійка і така засусь, що пальчики оближеш :_02:

потррібно було б продегустувати, а тоді вже рецептик :_08:

Опубліковано

кщо правильно складуться планети - то буду в лісі на вихідних.

Походу, планети не складаються... :(

Опубліковано

Я вообще не понимаю белых, польских и т.д. это мои любят, а для меня вкуснее жареных/соленых опят и соленых груздей нет ничего. Жду, надеюсь что будут.

Опубліковано

цибулька олійка і така засусь, що пальчики оближеш :_02:

потррібно було б продегустувати, а тоді вже рецептик :_08:

Та я й сам не проти подегустувати, але останні роки немає груздів :_11:

Опубліковано

Я вообще не понимаю белых, польских и т.д

для мене самий гриб - це польський. Бомба.

Закривав в тому році синяки - супер - не гірше (Якщо не краще) за білий. Білі - для мене сушені в тушкованій капусті чи супі.

Опубліковано

Так.....не наганяйте апетит, а то ж до кінця робочого дня ще трохи є, а вже захотілось тушкованої капусти з грибами)))))))

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...