Перейти до змісту

Тихе полювання (любителям грибів)


Zheny@

Рекомендовані повідомлення

Був сьогодні на грибах...маслят багато, але більшість якійсь відморожені...єдиний жирний ,,+,, в тому, що червивих немає)...пройшов по місцях росту польсикий і підберезників - нажаль нічого не знайшов. От що накосив за 2 год...

post-27636-0-64832500-1445167849_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • Відповідей 1,7 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Хто знає,що це за гриби.Дуже схожі на зонтики,але я не впевнений.В одних шляпка знизу темно-рожева а в інших біла,на фото видно.

post-14807-0-85097100-1445426737_thumb.j

post-14807-0-02780400-1445427030_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хто знає,що це за гриби.Дуже схожі на зонтики,але я не впевнений.В одних шляпка знизу темно-рожева а в інших біла,на фото видно.

То звичайні печериці!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хто знає,що це за гриби.Дуже схожі на зонтики,але я не впевнений.В одних шляпка знизу темно-рожева а в інших біла,на фото видно.

То звичайні печериці!

Так, дуже смачні гриби, набагато смачніші, ніж "окультурені" шампіньйони.

Тільки потрібно зважати, що у печериці пластинки (ті, що внизу шляпки) ЗАВЖДИ рожевого кольору (чим старіший гриб, тим темніші пластинки), ні в якому разі не білого!

І не плутати з Печерицею рудійочою отруйною !

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хто знає,що це за гриби.Дуже схожі на зонтики,але я не впевнений.В одних шляпка знизу темно-рожева а в інших біла,на фото видно.

То звичайні печериці!

Так, печериці. В лісі вони розпускають зонтика і стають схожими на курей. Та й запах у печериць виразний. Якщо раніше брав (не в магазині), то не сплутаєш.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

що там після дощику, може буде гриб ;)

дуже чекаю польського )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хто знає,що це за гриби.Дуже схожі на зонтики,але я не впевнений.В одних шляпка знизу темно-рожева а в інших біла,на фото видно.

То звичайні печериці!

Так, дуже смачні гриби, набагато смачніші, ніж "окультурені" шампіньйони.

Тільки потрібно зважати, що у печериці пластинки (ті, що внизу шляпки) ЗАВЖДИ рожевого кольору (чим старіший гриб, тим темніші пластинки), ні в якому разі не білого!

І не плутати з Печерицею рудійочою отруйною !

А те що з білими пластинками(на фото),то не печериця?Подивився в інтернеті стільки видів є тих печериць,що без 100 грам не розберешся.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

що там після дощику, може буде гриб ;)

дуже чекаю польського )))

Був на грибах сьогодні.З молоденьких тільки печериці повилазили.Взяв ще трохи маслюків старих,сироіжок і пару зонтиків.Думаю вже пізно для грибів.Та й погода недостатньо тепла...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дуже чекаю польського )))

Не ти один!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А те що з білими пластинками(на фото),то не печериця?Подивився в інтернеті стільки видів є тих печериць,що без 100 грам не розберешся.

Для ВСІХ видів печериць характерною ознакою є рожевий колір пластинок. У старіших грибів вони темніші, у молодих - світліші.

У зовсім молодих грибів пластинки прикриті білою плівкою, яка розривається по мірі росту гриба і залишається кільцем на ніжці.

Я не побачив на фото грибів з зовсім білими пластинками. Рожевий відтінок присутній скрізь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А грузді є, ніхто не збирав? Так хочеться засолити на зиму.

post-27106-0-57782100-1445431448_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

дуже чекаю польського )))

Не ти один!

і ще нас +1 )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А грузді є, ніхто не збирав?

так ото ж бо - що сухо і пусто.

Якщо правильно складуться планети - то буду в лісі на вихідних.

Авось!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А грузді є, ніхто не збирав? Так хочеться засолити на зиму.

Треба вискочити глянути в суботу по старих місцях. Правда їх треба дохолєри назбирати, щоб наїстися. В мене з відра виходить літрова банка засолених

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А грузді є, ніхто не збирав? Так хочеться засолити на зиму.

post-27106-0-57782100-1445431448_thumb.j

Я собирал, правда пару недель назад.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А грузді є, ніхто не збирав? Так хочеться засолити на зиму.

Треба вискочити глянути в суботу по старих місцях. Правда їх треба дохолєри назбирати, щоб наїстися. В мене з відра виходить літрова банка засолених

На соління я збирав мішками, тоді в дубову бочечку заквашую. Пару тижнів очікування, набрав, вимив, нарубав, цибулька олійка і така засусь, що пальчики оближеш :_02:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На соління я збирав мішками, тоді в дубову бочечку заквашую.

Рецептика б!

Вони ж не варяться!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На соління я збирав мішками, тоді в дубову бочечку заквашую.

Рецептика б!

Вони ж не варяться!

Ні не варяться, тільки дуже добре треба вимити перед закваскою. Рецептик вдома, потім напишу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ні не варяться, тільки дуже добре треба вимити перед закваскою. Рецептик вдома, потім напишу

З нетерпінням чекатиму!! Адже так можна всі пластинчаті гриби солити!

Тато пішов і з собою рецепт забрав.... Тепер намагаюся відтворити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

цибулька олійка і така засусь, що пальчики оближеш :_02:

потррібно було б продегустувати, а тоді вже рецептик :_08:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

кщо правильно складуться планети - то буду в лісі на вихідних.

Походу, планети не складаються... :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я вообще не понимаю белых, польских и т.д. это мои любят, а для меня вкуснее жареных/соленых опят и соленых груздей нет ничего. Жду, надеюсь что будут.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

цибулька олійка і така засусь, що пальчики оближеш :_02:

потррібно було б продегустувати, а тоді вже рецептик :_08:

Та я й сам не проти подегустувати, але останні роки немає груздів :_11:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я вообще не понимаю белых, польских и т.д

для мене самий гриб - це польський. Бомба.

Закривав в тому році синяки - супер - не гірше (Якщо не краще) за білий. Білі - для мене сушені в тушкованій капусті чи супі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так.....не наганяйте апетит, а то ж до кінця робочого дня ще трохи є, а вже захотілось тушкованої капусти з грибами)))))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...