Перейти до змісту

Дистрибутиви

8a8asik

Рекомендовані повідомлення

Питання хто спробував цей дистрибутив,якы враження,проблеми,Скачав встановив mandriva-linux-free-2009-dvd-x86_64,побачим що воно э з себе..

Описание:

Mandriva 2009 - пожалуй, самый богатый на нововведения релиз Mandriva последних лет. Причём эти нововведения коснулись как внешней стороны, так и внутренней, не видимой простому пользователю. Mandriva 2009 может использоваться на приобретающих популярность нетбуках (Asus Eee, MSI Wind, Acer Aspire One), причём разработчики не стали делать специальную версию дистрибутива для таких систем, а предпочли интегрировать всё необходимое для комфортной работы на подобных устройствах в основную ветвь дистрибутива. Это значит, что вы сможете пользоваться полноценным дистрибутивом Linux на своём нетбуке и не беспокоиться о том, что в один прекрасный момент его поддержка прекратится и после очередного обновления что-то перестанет работать.

Mandriva 2009 теперь загружается на 25% быстрее, также ускорен выход из спящего режима. Были обновлена утилита конфигурирования GPRS/EDGE/3D-соединений, в которую добавлено множество новых сотовых операторов. Стоит вспомнить и о новой утилите настройки ограничений и родительского контроля drakguard, с помощью которой вы сможете настроить "белый" и "чёрный" списки сайтов, а также указать время, в течение которого определённый пользователь может пользоваться компьютером.

cgVIm9QNcc.jpeg

ССилки на офф джерела

http://torrent.mandriva.com/public/mandriv...vd-i586.torrent

http://torrent.mandriva.com/public/mandriv...-x86_64.torrent

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Перейшов на Mandriva 2009 з 2008.1. В основному враження позитивні. При апдейті була тільки проблема з автологіном

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А на "фтп" виклвсти хтось може це "щастя" ? =) +1

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

прохння викласти цього лінька на фтп

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мені якщо чесно сподобалась, особливо підтримкою устакування,не прийшлось морочитись з встановленням драйверів,але виявилась одна неприємна сторона що постійно на ноутбуці яскравість дисплея скідалась на мінімум,і приходилось її власно руч виставляти...І вибачаюсь можливості на фтп залити нема...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Качаю. Виложу на фтп

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Адміністратори

Зовсім забув про мандріву.

Дякуючи Дейву згадав :)

-=Ось лінк на ФТП=-

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

О! Сенку. Буду пробувать :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні поставив на робочу машинку. Перші враження суперечливі.

Відновий інсталлер так і не запустився, довелось перезавантажуватись. У мене стоїть 2 вінта. На одному була убунта, на іншому - вінда.

Загрузився з диска, в процесі інсталяції вибрав, на який вінт ставити вісь. Програма запропонувала використати вже існуючі розділи убунти. Погодився.

Файли копіювались хвилин 30. Довгенько, як на мене. Убунта ставилась значно швидше.

Залізо все знайшлось, проблем ніяких.

В процесі зконфігурував мережеву другу в системі плату (в мене їх дві). Іншу не чіпав. Проте після завантаження чомусь всі налаштування примінились до першої. :) Довелось лізти в консоль (ifconfig рулить :) )

В процесі також можна вибрати під чим працювати - гном, чи кеди (3.5, 4.1). Вибрав 4.1 кеди. Після першого завантаження система полізла в нет і за моєю згодою завантажила 90 нових пакетів. В тому числі й КДЕ 4.1.2 :)

Тепер по пунктам.

Пошта. KMail. Кращий і цікавіший клієнт, ніж Evolution, красивіший за Thunderbird. Приглянувся мені ще з КДЕ 3.5 Хай стоїть :)

Фірефох 3.0.3 в комплекті.

В третьому копиті була проблема постійно з переключенням мови вводу. Треба було шаманити. Тут все запрацювало як треба. Спочатку поставив звичний Ctrl+Shift, але потім змінив просто на CapsLock. Все рівно це одна з непотрібних клавіш, а так хоч знадобитьс ядля чогось :) До того ж, ще з гнома звик, що при кириличній розкладці в мене горить лампочка ScrollLock. Дуже зручно орієнтуватись (навідь на вінді довго не міг відійти від звички дивитись на клаву перед переключенням мови :) )

Дуже кортіло перевірити ще один глючний момент - чи працює копито (Kopete) нарешті через проксі. Шкода, видає "Неизвестная ошибка" цуко. Відать, не судилось мені побачити його в роботі :( Довелось ставити qutim, якому я безмежно радий :)

Також не вдалось налаштувати роботу 2-х звукових карток одночасно. Навідь не знайшов, де задати карту по завовчуванню (крім як через консоль).

Амарок 2.0 бета втратив багато своїх налаштувань. Чомусь вони кудись пропали. Будем сподіватись, що це через незавершеність проекту.

Ще в гномовському компізі була приємна фіча - свого роду лупа, приближення тієї частини екрану, де миша. Було дуже зручно дивитись роліки в ютубі :) Зараз по тим же клавішам приближення, але якесь не таке. Ніде не знайшов, як змінити його крок, і взагалі, як його налаштувати :(

Загалом, від даної мандріви ще тягне сирістю (хоча, то скоріше від КДЕ). Буду знайомитись далі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Програма запропонувала використати вже існуючі розділи убунти. Погодився.

Без форматування розділів?

В третьому копиті була проблема постійно з переключенням мови вводу. Треба було шаманити.

А з настройками клавіатури в xorg i KDE все було нормально?

Ще в гномовському компізі була приємна фіча - свого роду лупа, приближення тієї частини екрану, де миша. Було дуже зручно дивитись роліки в ютубі Зараз по тим же клавішам приближення, але якесь не таке. Ніде не знайшов, як змінити його крок, і взагалі, як його налаштувати

KDE4 підтримує не тільки kwin, але і compiz. Ставиш compiz і в настройках сенса KDE його вибираєш замість kwin

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Без форматування розділів?

Ні, без перерозбиття диску.

А з настройками клавіатури в xorg i KDE все було нормально?

Тут все запрацювало як треба
KDE4 підтримує не тільки kwin, але і compiz. Ставиш compiz і в настройках сенса KDE його вибираєш замість kwin

Про компіз і мова. Він включений, але розібратись до кінця так не зміг, де цей ефект.

Система протрималась в мене рівно день. Потім зніс. Останньою каплею стало те, що вона тупо зависла під час виходу зі скрін-сейвера.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про компіз і мова. Він включений, але розібратись до кінця так не зміг, де цей ефект.

Можливо, не були інстальовані плагіни з пакета extra. Можна було ще попробувати ефекти kwin

Система протрималась в мене рівно день. Потім зніс. Останньою каплею стало те, що вона тупо зависла під час виходу зі скрін-сейвера.

В тебе шось з комп'ютером або відеодрайвером. Яке відео?

А які ще глюки були?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В SUSE КДЕ4 - під списком категорій програм "Системные парметры", думаю в Мандріві там само

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

D@ve, пише шо в нього компіз працює, не працює тільки якийсь один плагін (лупа).

"Системные парметры" - це не категорія програм, це заміна kcontrol (KDE control center) для KDE4. Воно є в будь-якому дистрибутиві.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 5 тижнів потому...

Що можу сказати ? =) Поставив, і безмежно тому радий ! Чесно, коли перший раз запустив систему і "погрався" в ній перші 3 години, я навіть подумав знести той "віндовс" і ніколи його не бачити.

А тепер про погане :

1. Всі драйвера нібито поставились нормально. Я так зрозумів, що система сама пропонує і ставить все необхідне. Але мав проблему з звуковим драйвером, чогось, коли всовував навушники, то звук взагалі пропадав. Пробував правити цю проблему, і знайшов в інтернеті інформацію, що просто моя звукова має такі проблеми, і їх не тяжко виправити.

2. Через 4 години, я таки зміг "вбити систему" і більше вона не "заводилась". Так і не зрозумів чого. Певно зайшов через "рут" і забув вийти, всі операції через нього виконував, і чот не так зробив. =))

3. Пробував відкрити великий файл "дос", і "опен офіс" його не відкрив, до того ж при запуску "опен офіс" починає заглючувати всю ситему, у мене пропадають частини зображення, елементи дищайну "теми" і таке інше. Що б то могло бути ?

Ну і то поки все. Сподобалось звичайно все, ще й дуже сильно. Жалію тільки за "фотошопом", немає тут такого чудового графічного редактора. І нетреба казати що його можна замінити "гімп"ом, неподобається мені цей "гімп". =)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Фотошоп уже давно чудово запускається і працює під емуляторами вінди.

А дана маднріва глючна скоріш через глючність страшенно сирого 4-го КДЕ.

Так що я поки сиджу на SUSE11 під гномом і радію життю.

Нещодавно довелось на одній машинці вінду переставлять, то було якесь таке неприємне відчуття від її споглядання, ніби сів у свою довгий час юзану, знайому і не зручну стару машину :smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Фотошоп уже давно чудово запускається і працює під емуляторами вінди.

Так що я поки сиджу на SUSE11 під гномом і радію життю.

Нещодавно довелось на одній машинці вінду переставлять, то було якесь таке неприємне відчуття від її споглядання, ніби сів у свою довгий час юзану, знайому і не зручну стару машину :smile3:

Ага, про "юзану машину", я з тобою згоден. Просто я недуже вмію працювати під "юникс"-системами, того мушу інколи запустити "віндовс", щоб попрац.вати. Але все ж таки буду намагатись залишити той "віндовс" назавжди ... щоб і в страшному сні не снився.

А що за SUSE11 ? Це пакет графічний до "гнома" ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

SUSE Linux

А з юніксом працювати одне задоволення. І чим далі ти в нього заглиблюєшся - тим задоволення більшае :smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо можеш, залий, будь ласка, цей "лінукс" ... а то в мене зовнішнього трафіка вже немає. =(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну і ще кілька питань.

Незнаю чого, але я ставив "скайп" і "кванта+", ну і воно чогось не поставились. Хоча, я навчився коректно і правильно ставити програми. Просто я заходжу в меню "пуск" - "розробка" чи "інтернет" і нічого там немає (тобто є, але не те що я ставив). =((

Хто знає, як то так може бути ?

Перевіряв через "встановлення і видалення програм", там вони зареєстровані і є !

І ще, в мене при загрузці "загружчик" викидає приблизно таке вікно :

1. Завантажити Мандріву.

2. Завантажити Мандріву (в безопасному режимі).

3. Завантажити Віндовс.

4. **************************.

5. **************************.

Отам де зірочки - то якась "фігня". Що то за "фігня" ? І як її знищити, бо коли я тільки поставив "мандріву", такого не було.

А зміст тих написів такий : десктоп-кде-сетап-бла-бла" ... =((

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну ніяк не можу зрозуміти, що там такого "глючного". Там же KDE 4.1 - все працює

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну ніяк не можу зрозуміти, що там такого "глючного". Там же KDE 4.1 - все працює
3. Пробував відкрити великий файл "дос", і "опен офіс" його не відкрив, до того ж при запуску "опен офіс" починає заглючувати всю ситему, у мене пропадають частини зображення, елементи дищайну "теми" і таке інше. Що б то могло бути ?

І ще чогось повісла система передачі повідомлень Kopete. І неможна було її з того стану вивести ... точніше, вона працювала, але деякі графічні елементи її просто повісли.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І ще чогось повісла система передачі повідомлень Kopete. І неможна було її з того стану вивести ... точніше, вона працювала, але деякі графічні елементи її просто повісли.

дай Боже тобі терпіння і натхнення :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пробував відкрити великий файл "дос", і "опен офіс" його не відкрив

Цей файл може взагалі openoffice не підтримуватись, файли *.doc не можна робити великого розміру. Це більше питання до windows, а не до mandriva, треба користуватись нормальними форматами документів

І ще чогось повісла система передачі повідомлень Kopete. І неможна було її з того стану вивести ... точніше, вона працювала, але деякі графічні елементи її просто повісли

Дійсно з Kopete є деякі проблеми і в мене, хоч він працює стабільно. Kopete - це тільки одна з програм KDE, вцілому KDE працює стабільно

Незнаю чого, але я ставив "скайп" і "кванта+", ну і воно чогось не поставились. Хоча, я навчився коректно і правильно ставити програми. Просто я заходжу в меню "пуск" - "розробка" чи "інтернет" і нічого там немає (тобто є, але не те що я ставив). =((

Хто знає, як то так може бути ?

Перевіряв через "встановлення і видалення програм", там вони зареєстровані і є !

Можна створити самому ці пункти меню, або запускати в емуляторі термінала, або діалог "Виконати команду" по Alt+F2, де можна набрати ім'я програми

І ще, в мене при загрузці "загружчик" викидає приблизно таке вікно :

1. Завантажити Мандріву.

2. Завантажити Мандріву (в безопасному режимі).

3. Завантажити Віндовс.

4. **************************.

5. **************************.

Отам де зірочки - то якась "фігня". Що то за "фігня" ? І як її знищити, бо коли я тільки поставив "мандріву", такого не було.

А зміст тих написів такий : десктоп-кде-сетап-бла-бла" ... =((

Треба в файлі настройок завантажувача grub(/boot/grub/menu.lst), знайти рядки, які відповідають пунктам цього меню і просто видалити їх. Альтернативний спосіб: використати "Налаштувати комп'ютер"(Меню-Інструменти-Системні утиліти), там знайти настройки завантажувача

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цей файл може взагалі openoffice не підтримуватись, файли *.doc не можна робити великого розміру. Це більше питання до windows, а не до mandriva, треба користуватись нормальними форматами документів

Видно ти ніколи не стикався з вордовськими документами по 100 Мбайт, в які деякі дуже пряморукі люди запихували багато-багато картинок і ще купу всякого мотлоху.

А взагалі для початку я б рекомендував все таки ставити убунду (кубунту). Для новачка саме те. І якщо вже брати КДЕ, то 3.75 (чи 3.9 здається останнє стабільне), а не 4.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...