biter Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 07:53 #1 Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 07:53 Допоможіть розібратися: потрібно підключити комп і саттюнер до інтернету через wi-fi(як точка доступу nokia n82, в недалекому майбутньому ОГО). З компом все ясно: можна купити usb wi-fi адаптер, а от в тюнер інет тільки по LANу(потріно щоб тюнер працював без компа). Чи можна взяти маршрутизатор з Wi-fi і підключити тюнер і комп до інету по LANу?
info Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 08:02 #2 Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 08:02 насколько я знаю, телефон не настраивается точкой доступа, только клиентом.утверждать не буду, возможно ошибаюсь.
biter Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 08:09 Автор #3 Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 08:09 Для symbian є програмка joiku spot, яка дозволяє роздавати інет смарта через wi-fi.
info Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 08:29 #4 Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 08:29 Для symbian є програмка joiku spot, яка дозволяє роздавати інет смарта через wi-fi. тогда соединять компьютер и тюнер свичом+добавить туда точку доступа настроенную в режиме WDS, которую, в свою очередь, настроить уже на телефон... (я так думаю, но не уверен, пусть знающие люди поправят..) но лучше дождаться ого...
mix_forever Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 08:49 #5 Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 08:49 А смысл с WDS? То ж надо на обоих точках делать. А телефон врятли поддерживает такой режим...
info Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 09:32 #6 Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 09:32 А смысл с WDS? То ж надо на обоих точках делать. А телефон врятли поддерживает такой режим...а чего делать то..подскажи, самому интересно..
fog Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 10:54 #7 Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 10:54 Роздавати інет з мобіли вже бред.Режиму точки доступу телефон не підтримує точно так само як і WDS (там навіть не всі моделі точок сполучаються)Роутер наврят зможе використовувати як WAN інтерфейс підключення з телефоном.Якщо ж софт на телефоні підтримує одночасне використання інету через Wi-Fi декільком ІР адресам, то треба Wi-Fi точка до якої підконектиться мобіла.. точку в свіч а на тюнері і компі прописать мобілу шлюзом.. але це схоже на анальний секс через вухоЄдине нормальне рішення це ОГО (ну або інший дротовий інет) повішений на Wi-Fi роутер з вбудованим свічом. Тюнер і комп дротом ну а для ноута і телефону Wi-FiНедавно обговорбвалась тема про вибір такої залізяки.
biter Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 11:05 Автор #8 Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 11:05 Роздавати інет з мобіли вже бред.Чому бред? Це набагато зручніше чим через bluetooth чи кабель. Якщо ноут та інші телефони(зWi-fi) можуть ходити в нет. То чому точка доступу працюючи в режимі клієнта не зможе?
fog Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 11:10 #9 Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 11:10 і до чого ж та точка доступу буде підлючатись?телефон НЕ ПІДТРИМУЄ режим точки доступу. але це не важливо.. немає різниці хто до кого підключається.. все одно в результаті ми маємо мережу а вже якщо телефон підтримує більше одно ІР клієнта то буде пахать і на тюнері і на компі
biter Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 11:19 Автор #10 Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 11:19 Да, та програмка підтримує 8, якщо не помиляюсь, клієнтів і кожному назначаються різні ІР адреси. Інет в такий спосіб - бо на даний момент підключитися до чогось кращого немає тех. можливості і бажано щоб тюнер показував без компа.А яку точку доступу краще вибрати, бажано десь в районі 300грн?
fog Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 11:24 #11 Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 11:24 бери одразу роутер з АДСЛ модемом і вбудованим свічом.. десь так і вийдеале поки інет будеш юзати з мобіли то роутер не буде використовуватисьєдине шо тобі треба це сполучити ві-фі сегмент і лан в одну мережумобіла буде підключатись до точки доступу в роутері і інет появиться на всіх портах свіча)без налаштування роутера
biter Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 11:39 Автор #12 Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 11:39 Потрібно щоб точка підключилась до телефону, в іншому випадку нічого не вийде. Якщо комп бачить телефон як мережу комп-комп чи підключиться маршрутизатор до телефона? Чи маршрутизатор з Wi-fi може працювати тільки в режимі точки доступу?
fog Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 16:09 #13 Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 16:09 Потрібно щоб точка підключилась до телефону, в іншому випадку нічого не вийде.Телефон підключається до точки... телефон отримує свою ІР адресу (пропишеш)і все.. всі компи шо підключені до роутера по ЛАНу або по дроту вже бачать телефон... залишається прописать телефон як шлюз запустить на ньому ту прогу і всеЧи маршрутизатор з Wi-fi може працювати тільки в режимі точки доступу?угу
biter Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 17:13 Автор #14 Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 17:13 Під'єднати телефон до точки можна - але толку від того ні якого, так як програмно телефон використовує Wi-fi як точку доступу до інтернету. З'єднавшить з точкою доступа він отримає ІР адрес і на тому все - більшніж зайти в інтернет через ту точку неможливо, тим більше роздавати GPRS інтернет. Тому, на скільки я зрозумів, потрібно ТОЧКУ ДОСТУПУ(настроєну в режимі клієнта) + СВІЧ.
fog Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 20:36 #15 Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 20:36 Повторюю, програма на мобільному телефоні роздає GPRS інтернет в Wi-Fi підключення. Те яке це підключення ролі не повнинно грати. Достатнього того, щоб у нього була своя ІР адреса.Точка в режимі клієнта нічого не дасть бо телефон не стане точкою який би ти софт на нього не ставив.Я не знайомий з налаштуванням саме таким способом і не бачив ту програмку на телефон, але я висловлюю єдиний можливий варіант реалізації, Якщо він підтримується ресурсною і софтовою частиною телефону тоді проблем не виникне.Я бачу це так:телефон ініціалізує підключення до GPRS.. тобто інет зявивсядалі ми телефоном конектимся до Wi-Fi точки, але профіль інету по замовчуванню все таки GPRSдалі запускаємо ту програмку і вказуєм, що GPRS інет треба роздавати в Wi-Fi інтерфейс (ІР адресу пропишеш в телефоні вручну, припустимо 192.168.0.1)залишається підключить точку в свіч а зі свіча комп і тюнер і налаштуватьКомп 1:ІР - 192.168.0.2Шлюз - 192.168.0.1ДНС - 192.168.0.1, 4.2.2.1 (на випадок, якщо софтінко не підтримує DNS фовардинг)для тюнера налаштування аналогічні налаштуванням компа але ІР адреса не 192.168.0.2 а 192.168.0.3ІР адеса точки доступу не грає ролі, вона просто є звязком бездротового сегменту з дротовим
fog Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 20:49 #16 Опубліковано 8 Жовтня, 2008 в 20:49 http://www.ixbt.com/mobilesoft/review/joikuspot-s60v3.shtml огляд програми.. ознайомлюсь вже завтра, а сьоня спать)Але я так зрозумів, що вона сама очікує вхідних зєднань, і скоріше всього це мережа ad hoc а вот чи підключиться точка в клієнті до ad hoc це вже питання
DrFaust Опубліковано 9 Жовтня, 2008 в 05:58 #17 Опубліковано 9 Жовтня, 2008 в 05:58 багато збочень бачив але таких.... і всетаки до мене не дійшло який кінцевий результат має бути ? До чого тут тюнер і шо це таке?
fog Опубліковано 9 Жовтня, 2008 в 06:21 #18 Опубліковано 9 Жовтня, 2008 в 06:21 Наскільки я зрозумів кінцева мета забезпечити GPRS інетом комп і супутниковий тюнер.Тюнеру інет певно треба щоб оновлювати ключі до платних каналів.
biter Опубліковано 9 Жовтня, 2008 в 07:36 Автор #19 Опубліковано 9 Жовтня, 2008 в 07:36 Які ж це збочення? Телефон просто в ролі точки доступу, а далі - звичайна мережа. Зараз тюнер(НТВ+) показує коли включений комп, а потрібно щоб шарив в неті без компа - вот і все.
alex1973 Опубліковано 14 Листопада, 2008 в 12:08 #20 Опубліковано 14 Листопада, 2008 в 12:08 Які ж це збочення? Телефон просто в ролі точки доступу, а далі - звичайна мережа. Зараз тюнер(НТВ+) показує коли включений комп, а потрібно щоб шарив в неті без компа - вот і все.Зараз працюю над аналогічною проблемою. Правдв в мене інет вдома заходить по лан.Потім думаю ставити роутер+WIFI, а от біля тюнера хочу щось на зразок LAN-WIFI адаптераз живленням через LAN...
biter Опубліковано 17 Листопада, 2008 в 09:13 Автор #21 Опубліковано 17 Листопада, 2008 в 09:13 Вирішив проблему таким чином:1) Підключився до Інтертелекому2) Купив роутер WL-500G premium 3) Прошив роутер прошивкою з форуму http://wl500g.info/ + поставив деякі доповненняЩо вийшло: -роутер сам підключається до інету через usb модем і роздає його через lan i wi-fi-роутер може сам! качати і роздавати торенти і любі файли з інету на флешку або вінт-мій дрімбокс пише фільми на флешку підключену до роутера
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.