gorik Опубліковано 22 Вересня, 2008 в 09:51 #1 Опубліковано 22 Вересня, 2008 в 09:51 Щось затих наш розділ. Треба ворушити.Значить так. Росте в мене в аквасі Валіснерія. Я буду переїжджати на іншу квартиру, перенести рибок і сам аквас - для мене проблем не складає.А ось як перенести рослини, коли вони в мене вже розрослися?
Quiet Опубліковано 23 Вересня, 2008 в 07:59 #2 Опубліковано 23 Вересня, 2008 в 07:59 Щось затих наш розділ. Треба ворушити.Значить так. Росте в мене в аквасі Валіснерія. Я буду переїжджати на іншу квартиру, перенести рибок і сам аквас - для мене проблем не складає.А ось як перенести рослини, коли вони в мене вже розрослися?Все залежить від того що ти хочеш получити на новій квартирі (те саме що було або перезапущений акваріум).Ну як варіант:1. Зливаємо майже всю воду в відро (банку, бочку, спеціальні пакети для траспортування риби. Потрібне підкреслити в залежності від ємності акваріума).2. Ловимо і пересаджуємо всю живність у теж саме відро.3. В акваріумі залишаються всі рослини і сантиметрів 5-10 води.4. Все це перевозимо, тільки слідкуй щоб температура води у відрі не коливалась більше 2 градусів від тієї яка була у акваріумі.P.S. Напиши літраж акваріума який будеш перевозити.
Quiet Опубліковано 24 Вересня, 2008 в 20:07 #4 Опубліковано 24 Вересня, 2008 в 20:07 Ну то все що вище написав ціком дієва схема. Можна взаалі злити з акваріума воду, висадити рослини і вийняти грунт. Грунт перемити. А на новому місці засипати грунт, посадити рослини і залити водою акваріум. Тільки бажано літрів з 20 води привезти з старого акваріума, щоб швидше біобаланс встановився.
gorik Опубліковано 25 Вересня, 2008 в 11:58 Автор #5 Опубліковано 25 Вересня, 2008 в 11:58 Це зрозуміло.А як росте валіснерія? вона плететься з одного коріння інше, і т.д. Чи біля однієї рослини виростає інша?І якщо в неї один довгий корінь, то чи можна його розділити на декілька?
keepo Опубліковано 26 Вересня, 2008 в 05:54 #6 Опубліковано 26 Вересня, 2008 в 05:54 Валіснерія пускає "вусики", як клубніка. На кінці вусиків росте новий кущ, потім з нього знов росте вусик і так поки місця вистачає (буває ланцюжок з 5-10 кущів). Розділяти коріння одного куща неможна, коренева система кожного куща окрема, але коріння часто переплітається, особливо при густій посадці.При пересадці коріння можна підрізати до 4-5 см в довжину.
gorik Опубліковано 26 Вересня, 2008 в 16:57 Автор #7 Опубліковано 26 Вересня, 2008 в 16:57 Дякую за поради.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.