Перейти до змісту

Пересадження Валіснерії

gorik

Рекомендовані повідомлення

Щось затих наш розділ. Треба ворушити.

Значить так. Росте в мене в аквасі Валіснерія. Я буду переїжджати на іншу квартиру, перенести рибок і сам аквас - для мене проблем не складає.

А ось як перенести рослини, коли вони в мене вже розрослися?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щось затих наш розділ. Треба ворушити.

Значить так. Росте в мене в аквасі Валіснерія. Я буду переїжджати на іншу квартиру, перенести рибок і сам аквас - для мене проблем не складає.

А ось як перенести рослини, коли вони в мене вже розрослися?

Все залежить від того що ти хочеш получити на новій квартирі (те саме що було або перезапущений акваріум).

Ну як варіант:

1. Зливаємо майже всю воду в відро (банку, бочку, спеціальні пакети для траспортування риби. Потрібне підкреслити в залежності від ємності акваріума).

2. Ловимо і пересаджуємо всю живність у теж саме відро.

3. В акваріумі залишаються всі рослини і сантиметрів 5-10 води.

4. Все це перевозимо, тільки слідкуй щоб температура води у відрі не коливалась більше 2 градусів від тієї яка була у акваріумі.

P.S. Напиши літраж акваріума який будеш перевозити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

50 літрів

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну то все що вище написав ціком дієва схема. Можна взаалі злити з акваріума воду, висадити рослини і вийняти грунт. Грунт перемити. А на новому місці засипати грунт, посадити рослини і залити водою акваріум. Тільки бажано літрів з 20 води привезти з старого акваріума, щоб швидше біобаланс встановився.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це зрозуміло.

А як росте валіснерія? вона плететься з одного коріння інше, і т.д. Чи біля однієї рослини виростає інша?

І якщо в неї один довгий корінь, то чи можна його розділити на декілька?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Валіснерія пускає "вусики", як клубніка. На кінці вусиків росте новий кущ, потім з нього знов росте вусик і так поки місця вистачає (буває ланцюжок з 5-10 кущів).

Розділяти коріння одного куща неможна, коренева система кожного куща окрема, але коріння часто переплітається, особливо при густій посадці.

При пересадці коріння можна підрізати до 4-5 см в довжину.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дякую за поради.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...