Перейти до змісту

Хто може обслужити гелевий акку 100 A-год ?

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Слабенько тримає заряд. Читав в неті - "просто добавь води". Але авторитетні джерела пишуть - ні в якому разі, піде розшарування електроліту.

Що думаєте?

Опубліковано
В 11.02.2026 в 09:53, Harddriver сказав:

Слабенько тримає заряд. Читав в неті - "просто добавь води". Але авторитетні джерела пишуть - ні в якому разі, піде розшарування електроліту.

Що думаєте?

на набережній є сервіс по акб, завізби туди, я кислотного там обслуговував - 300 грн обійшлося

• +1 1
Опубліковано

Я побував додавати дистильованої води. В висновку, якщо він вже став помирати, то нічого його вже не врятує.

• +1 1
Опубліковано (змінено)

От зараза :angry2: Аккуму 2 роки, рік стояв в ящику в теплому гаражі, і підзаряджався раз в місяць. На другий рік пішов в роботу, працював з польським безперебійником Volt і працював, як у казці. Навіть 11-годинний блекаут його не висаджував при навантаженні приблизно 100 ват. Потім поїхав на інший об'єкт, де і став розряджатися, а на його місце був куплений теж Volt, але на 500 ват, і звичайний  кислотний акку, 100 Ah, перероблений, щоб не боятись глибоких розрядів.

Тримає 4.5 год/ 100-150 ват вже 2 роки. 

Змінено користувачем Harddriver
Опубліковано
В 12.02.2026 в 10:18, Harddriver сказав:

на його місце був куплений теж Volt, але на 500 ват, і звичайний  кислотний акку, 100 Ah,

на Nkon LiFePo4 банки на 100ку, стануть у 108 євро з доставкою +бмс, провода, ящик і т.д ще 2000грн.

Який сенс переплачувати за кислотні чи гелеві? не розумію... При тому, що LiFePo4 можна заряджати в 10-20 разів швидше, та і ресурс значно більший

• +1 2
Опубліковано (змінено)

Пропонують беушку на 3 квт/години, подивимось що з того буде

Серега89   дай посилання на той 100 Ah аккум бдлск

Змінено користувачем Harddriver
Опубліковано
В 12.02.2026 в 13:12, Harddriver сказав:

посилання на той 100 Ah аккум

Та він же не про конкретний акум писав, в про місце, де можна підібрати. А варіанти там різні бувають, і асортимент обмовляється досить часто, купа разових пропозицій (приїхала партія, розпродали, і більше точно такої не буде). 

https://www.nkon.nl

• +1 1
Опубліковано (змінено)
В 12.02.2026 в 13:12, Harddriver сказав:

Пропонують беушку на 3 квт/години

В як міряли ємність?, бо якщо по етикетці  навіть з нової умовної сотки ти ж в реальності не витягнеш і близько 1,2 кіловата. А якщо зважати на бережну експлуатацію і не висаджувати менше 30%, то ват годин 500-600 мабуть буде, якщо навантаження помітне. Бо ж номінал міряють кажись на навантаження 0,1С, в якщо ти йому даси хоча б 0,5С, то вже помітно просяде віддача сумарна. І то все для нового, а  б.у. без реальних замірів – то геть кіт в мішку. 

upd:

Тут я згадав, що недавно дещо шукав й натрапив на даташит від victronenergy, і там була така табличка про їзні акуми.

Тобто твій чесний 3-кіловатний свинець на навантаженні 510 ват віддасть 2550 ват, якщо це AGM victron. A якщо дотримуватись правила не нижче 30% залишок, то всього 1785ват , що становить не повні 60% від етикеточного номіналу. Того порівнювати його по ціні  можна із десь 2-хкіловатним залізофосфатом, якщо на  ємність початкову орієнтуватись. Але ж свинець набагато швидше деградує.

IMG_20260212_191753.jpg

Datasheet-GEL-and-AGM-Batteries-EN.pdf

Змінено користувачем Unknown
  • +1 1
Опубліковано
В 12.02.2026 в 14:12, Harddriver сказав:

Пропонують беушку на 3 квт/години, подивимось що з того буде

Серега89   дай посилання на той 100 Ah аккум бдлск

в мене були комірки від кони літієві б/у. я їх розрядив десь 300 раз за рік і вони втратили всього 3-5% ємності. ПРодав форумчанину і наскільки знаю, в його сонячній системі вони вже 2 роки трудяться без проблем.
Це до розуміння провалля в живучості кислотників і літію. Навіть б/у.
https://www.nkon.nl/ua/rechargeable/lifepo4/prismatisch.html

• +1 2

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...