Перейти до змісту

BYD Song Plus 2025 EV. Експлуатація китайця...

WebTraveller

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
On 4/23/2026 at 11:59 AM, WebTraveller said:

image.thumb.png.edb52580d06e71e20eec6ea0c977cd34.png

чи це просто вм"ятини і так тінь падає?

Це процарапані вм'ятини, це воно ж з іншого ракурсу і це суцільна стінка кузову і воно не знімається.

IMG_0414.jpeg.cc31783385155ce7e1ef89272ab6495a.jpeg

Змінено користувачем Waver
  • Відповідей 546
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано (змінено)

В любому випадку, хотілось би спочатку почути якнайбільше точок зору чи оцінок такого ремонту... самим активним - пізніше навіть зможу скинути в приват файл зі змітою та реальними американськими розцінками цього ремонту по кожній деталі...

Опубліковано
On 4/23/2026 at 2:05 AM, vampirich said:

думаєш існує колосальна різниця і страхова завищує вартість ремонту? Я чогось думаю що вони рахують і так по мінімуму, бо ж це їх інтерес - витратити поменше.

Далеко не завжди.

Опубліковано (змінено)

А ось інша сторона, пошкоджена точнісінько при таких же обставинах, тобто хтось також зачепив трейлером, також в тих же наших Українців, також хтось втік, і також по камерам нічого не видно і також вкючили окуня... тільки пару неділь раніше. Віддав називається фуру на ремонт DEF-системи (системи очищення вихлопів)...

З пошкоджень: пом'ята кришка відділу інструментів, глибокі царапини кузова над нею та під самим вікном, а також внизу розтрощені панелі обвісу та деякі декоративні елементи... заклеїв міцною лентою та закріпив болтом щоб певний час можна було їздити. 

Скільки може бути цей ремонт?

IMG_0419.jpeg

IMG_0420.jpeg

IMG_0423.jpeg

IMG_0424.jpeg

Опубліковано
В 23.04.2026 в 10:21, WebTraveller сказав:

Різниця напевно просто у зарплатах

Якшо наш дядько за 100 баксів буде день гратись з покраскою якоїсь запчастини, то американець за день захоче в кілька разів більшу суму

Не тільки.

Якщо відновлена страховою машина потім попаде в якесь дтп,то власник авто може подати в суд на страхову і збрити ДУЖЕ велику суму( як іноді вимагають постраждалі від автовиробника)

Тому страховій набагато вигідніше скинути це авто без гарантії. 

Свої кошти вони відібють потім на страхових внесках легше та безпечніше.

Не памятаю,хто саме з світових вчених математиків у вільний від відкриття законів час 

прораховував суми страхових внесків та виплат.

Там дуже прошарені люди займалися та займаються цим зараз.

Опубліковано
On 4/23/2026 at 11:30 PM, WebTraveller said:

Та хватить вже угадайок. Напиши та й все)

В першій нашій майстерні сказали $4500 за все, тобто дві сторони...

• +1 1
Опубліковано
В 24.04.2026 в 11:22, Waver сказав:

В першій нашій майстерні сказали $4500 за все, тобто дві сторони...

Це заміна навісних делатей, чи рихтовка і покраска?

Опубліковано (змінено)
On 4/24/2026 at 3:25 AM, WebTraveller said:

Це заміна навісних делатей, чи рихтовка і покраска?

Ті що знизу з водійскої сторони розтрощені панелі обвісу замінять і пофарбують, все решта відрехтують та пофарбують, тобто все як ти і казав, мінімальна швидка робота... але, це не по страховці, це типу якщо я сам буду платити. Щоб робити по страховці, ті окуні на паркінгу яких мені зробили пошкодження, нарахували роботу вже $7500 для страхової, типу щоб я подав на страховку їхній естімейт і поремонтувався за $4500, і ще трохи "заробив" зверху...:angry:  але, відчувши щось неладне, тобто з тими хто так включав окуня і не повівшись на той розвод, як вони кажуть "заробив" би зверху ще $3000 - вирішив зробити все по своєму та без їхніх естімейтів...

Опубліковано (змінено)

А тепер, постараюсь дуже коротко))), розповім як працює нормальна американська страховка: подзвонив в свою страхову і зробив клейм, дали клейм номер. Поїхав на паркінг до трака, скачав на телефон аплікейшин страхової, ввів той клейм номер, через той аплікейшин пофоткав усі пошкодження з усіх ракурсів та зробив пару відео з детальним поясненням що і де пошкоджено, також сфоткав він номер та пробіг і все, сказали чекати поки вони то все ретельно оцінять... через 5 днів перезвонили, сказали у скільки оцінили той ремонт і що кошти будуть доступні вже завтра, і якщо буде мало чи трохи не вистачати, то щоб та майстерня де буду ремонтуватися з ними зав'язалася і вони зможуть врегулювати це питання, та ще раз подякували за те що я був для них такий хороший цінний клієнт (6 років без жодного клейму). Наступного дня через той же аплікейшин на телефоні я перевів ті $34 000 на свій рахунок, а саме у таку суму вони оцінили той ремонт, і на наступний день продав той свій вже старенький трак скинувши дуже задоволеному покупцю $4000 на ремонт який він теж навіть і не збирався робити, крім як самому трішки підфарбувати та забафати... ))) 

Це все до того, що в америці, за звичай, нормальні страхові роблять оцінку ремонту по цінах ремонту на диллерських чи в їхніх сертифікованих майстернях та з оригінальними запчастинами, щоб клієнт залишився повністю задоволеним і потім не міг подати на них в суд за неякісний ремонт, як наприклад може бути після маленького гаража нашого Василя чи Миколи які кажуть що і за $2000 можуть те все більш-менш зробити. І саме тому така колосальна різниця між тим за скільки ті всі пошкодження можна зробити в любому гаражі і як реально оцінюють нормальні страхові компанії.

• +1 1
Опубліковано (змінено)
В 23.04.2026 в 17:04, Waver сказав:

Який на вашу думку має бути ремонт та приблизна ціна за роботу при таких пошкодженнях?

:))))

Та який там ремонт при таких пошкодженнях?, на швидкість не впливає, нащо таке ремонтувати? :)

То ж фура робоча, в не виставковий музейний експонат...

Змінено користувачем Unknown
Опубліковано (змінено)
On 4/24/2026 at 2:22 PM, Unknown said:

Типу тому, що, на думку власника, неякісний ремонт спровокував наступне ДТП? І пофіг, що там косметика кузовна робилась, і це ніяк не пов'язано з безпекою подальшою?

Якісь дикі традиції у вас там...

:)

Дивні, але з іншої сторони і правильні, тільки занадто дорогі... 

Опубліковано (змінено)
On 4/24/2026 at 1:18 PM, Unknown said:

:))))

Та який там ремонт при таких пошкодженнях?, на швидкість не впливає, нащо таке ремонтувати? :)

То ж фура робоча, в не виставковий музейний експонат...

Але, вона нова зараз коштує $200 000, і така сума має бути застрахована... бо тут стільки наших кадрів що економлять на страховках... а потім часто у тому ж фейсбуці - допоможіть, вкрали фуру, страховки немає, що робити... банку винен $150 000...

Опубліковано
В 24.04.2026 в 21:26, Waver сказав:

Дивні, але правильні... 

Спірно, як на мене. Занадто зарегульовано. Саме в такому ракурсі нелогічно і не має сенсу. Ок, якби там щось таке робили, що впливати може хоч якось на подальшу безпеку. Але їм простіше виходить, не вникати в деталі, в все під 1 гребінку...

Опубліковано (змінено)
On 4/24/2026 at 1:35 PM, Unknown said:

Спірно, як на мене. Занадто зарегульовано. Саме в такому ракурсі нелогічно і не має сенсу. Ок, якби там щось таке робили, що впливати може хоч якось на подальшу безпеку. Але їм простіше виходить, не вникати в деталі, в все під 1 гребінку...

Це сучасна мафія, вони на цьому заробляють мільярди, тільки за минулий рік тільки ця компанія (а таких в америці з десяток і вони всі конкурують між собою за клієнта) заробила 11.3 мільярди... тому їм так простіше, а ми радіємо навіть тим дрібницям що нам інколи підкидають...

Screenshot_20260424_135515_Chrome.jpg

Опубліковано
В 24.04.2026 в 21:32, Waver сказав:

Але, вона нова зараз коштує $200 000, і така сума має бути застрахована... бо тут стільки наших кадрів що економлять на страховках... а потім часто у тому ж фейсбуці - допоможіть, вкрали фуру, страховки немає, що робити... банку винен $150 000...

Ну я трохи жартував, намагався смайлики показати.

По факту, для експлуатації такі пошкодження несуттєві. Але якщо вона дійсно в кредиті, то не повинна втрачати вартість через таке, в отже має бути поремонтована. З точки зору експлуатаційної раціональності, вкладати 34к в такий ремонт сенсу немає, але реальність складніша...

• +1 1
Опубліковано
В 24.04.2026 в 20:35, Waver сказав:

я перевів ті $34 000 на свій рахунок, а саме у стільки вони оцінили той ремонт,

Тут ще мені згадався скандал у США в кінці 2025-го про кнопку чи якийсь перемикач для вертольота військового за майже 50к дол. В ціна аналогічних на цивільному ринку кажись кілька десятків дол. :)

То мабуть американці люблять зі стелі малювати ціни.

Опубліковано (змінено)
On 4/24/2026 at 3:38 PM, Unknown said:

Саме заробила, чи то виручка?

Саме заробила, виручка у них за 2025 рік 123 мільярди.

• Дякую! 1
Опубліковано (змінено)
On 4/24/2026 at 3:50 PM, Unknown said:

Тут ще мені згадався скандал у США в кінці 2025-го про кнопку чи якийсь перемикач для вертольота військового за майже 50к дол. В ціна аналогічних на цивільному ринку кажись кілька десятків дол. :)

То мабуть американці люблять зі стелі малювати ціни.

Американці теж дуже люблять гроші, тільки не крадуть так массово, тупо та нагло як у нас, а роблять це так хитро та вишукано щоб було все офіційно та по законах які вони ж самі приймають чи вносять поправки в уже існуючі закони вигадуючи різні виправдання для населення на скільки це всім буде корисно та потрібно, а наші тільки вчаться… хоча поки отримують тільки «двійки», згадайте тільки ту ж нашу формулу "Роттердам+", як на початку гарно про неї розповідали населенню на абсолютно усіх державних телеканалах… отримували би своїх 3-5% від загальнодержавної перевалки усього вугілля на мільярди в рік - і ніхто би навіть ніколи не помітив, а спалились на звичайній жадібності бо одразу захотіли отримувати до 50% від усього загальнодержавного обігу вугілля... і саме тому так всі завжди рвуться до влади бо завжди є які потоки розподіляти та що ділити в середині держави та серед такої кількості населення… і якщо говорити про США - буде абсолютно без різниці чи наступні будуть республіканці чи демократи (різниця тільки у їхньому електорату та що вони людям обіцяють), головне щоб отримати владу та мати доступ та змогу направляти чи навіть ділити між собою чи своїми чи підконтрольними фірмами ті всі грошові мільярдні потоки або навіть отримуючи за це свої якісь "маленькі" 1-3%... від загальних потоків.

Але якщо по сучасному - це теж бізнес, або узаконена мафія на найвищому рівні... Для маленького прикладу, в знайомої яка навчається на лікаря, майже кожен підручник по медицині коштує в середньому +/- по $1000, і їх мінімально змінюють кожен рік щоб студенти не перепродували один одному як б/у а кожен раз мусили купувати нові, а їх іноді потрібно до десятка в рік бо інколи в одному році в іншому кварталі уже потрібно купувати нові оновлені підручники. І так майже по кожній спеціальності і в кожному університеті, а звичайні підручники в коледжах, типу з математики чи фізики по $100-200... уявляєш масштаби в межах одного університету чи коледжу і потім в межах всієї країни? Так само і по страховках, бо щоб узяти любий кредит в банку, будь то авто чи житло - ти маєш мати страховку, щоб на свому навіть не кредитному авто чи мотоциклу виїхати на державну дорогу - ти по закону маєш мати страховку,  щоб займатись хоч чимось на державній землі чи території, чи займатися хоч якимось бізнесом навіть на своїй власній землі - по закону ти маєш мати страховку, і це ще якщо не зачепати медичне страхування... і з 350 мільйонів населення - кожна доросла людина платить як мінімум по декілька різних страховок на тисячі доларів в рік... наприклад,  у мене і моєї сім'ї, це включно зі страховками на бізнес (найбільші витрати), тобто на фуру, плюс окремо на вантаж який перевожу (а це ще в 3-4 рази дорожче бо на певні вантажі брокери вимагали мати окрему мінімальну страховку мінімум на один мільйон долларів) та страхування усіх інших ризиків цього бізнесу (пошкодження іншим учасникам руху чи власникам землі та нерухомості) щоб мати змогу легально цим займатися, плюс страховка на власний будинок за який винен банку, сімейні автомобілі, медичне страхування... все разом тільки на страховки виходило близько $30 000 на рік і так кожен рік... більш своєї фури не маю і не планую хоча тепер, працюю тільки на новеньких з нуля, і тільки коли мені потрібно.

Але, не будемо в цій темі про політику, бо то виходить якийсь реальний пиздець коли починаєш рахувати ті всі витрати на різні страховки і найголовніше - починаєш це все бачити зовсім з іншого ракурсу... такий собі додатковий "державний", тобто на державному рівні повністтю узаконений "податок", який в загальному навіть трошки більший ніж ті всі офіційні податки що сплачуються державі - йде у приватні структури у вигляді різних страховок. Та про що тут говорити, якщо на сьогоднішній день, американський страховий ринок вже перевищує весь річний бюджет США... дивує тільки, що ще досі наші «політики» не додумались до узаконеннь таких обовʼязкових «покращень» ніби для народу але в реальності - для свого карману після того як отримали владу…

• Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано
В 24.04.2026 в 23:03, Waver сказав:

щоб на свому навіть не кредитному авто чи мотоциклу виїхати на державну дорогу - ти по закону маєш мати страховку, 

Та то ж не тільки у США так, навіть в Україні скільки пам'ятаю страхування цивільної відповідальності власників ТЗ перед третіми особами є обов'язковою. Просто в Україні за її відсутність лише невеликий штраф раніше був, і коштувала вона відносно копійки донедавна (хоча і відповідальність страховика там була смішна (в районі 5 тис. Доларів здається), і технічно можна було їздити без страховки ризикуючи лише отримати штраф. В тій же Німеччині ти фізично не поставиш на облік авто без такої страховки, і ніяк від неї не відмовишся, поки автомобіль на обліку. 

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...