Перейти до змісту

BYD Song Plus 2025 EV. Експлуатація китайця...

WebTraveller

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
В 29.01.2026 в 18:31, Waver сказав:

Доречі, маю до тебе питання як до завзятого юзера хороших телевізорів, скоріше шукаю пораду... у тещі з тестем накрився їхній старий телік і хочу їм заказати з розетки нового, якогось знову нормального бренду щоб працював років з 10... якось звичайного лед-смарта на 55, самсунга, лж чи ще щось, щоб легко і без глюків користуватися... якого краще взяти? Вай-фай в хаті мають, користуються моїм акаунтом нетфлікс але також для ютуба... шось бюджетне близько $500.

Користвувався вже життя Соні і Самсунг. В минулому році купив 100" Hisence

І зовсім не жалію. До якості зображення взагалі ніяких претензій. 

А до розмірів звик одразу)) Вже можна й більший)

IMG_20241231_175331.thumb.jpg.85f2a001ec188f7e96b966fb901e0cc1.jpgIMG_20250624_124040.thumb.jpg.b0bdc3e773b9a689cefc5e67f61522b2.jpg

Тому заходь на ту саму розетку чи комфі чи фокстрот. Вибирай розмір, сортуй по рейтингу, читай відгуки і все. Ціни на всіх цих сайтах однакові до гривні))

Змінено користувачем WebTraveller
  • +1 1
  • Відповідей 397
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 29.01.2026 в 17:36, Waver сказав:

коли через 5-7 років ти захочеш змінити авто на нове - то ти завжди будеш рахувати за скільки ти ще можеш продати це авто і скільки ще добавити щоб знову придбати нове. 

Незнаю як там в америках втрачаються ціни. Але в нас зараз 5-7 років авто на ЗВЗ буде точно так само коштувати в 2 рази дешевше як нове)) 

Берем для прикладу "божественну" Кемрі

В 20-му році нова коштувала біля 33-34 тищі

зараз ціни на авто-ріа починаються від 18-19

Та сама втрата в ціні.

Рав4 від 21-ї тищі починається. Нові були по 35+

Знаючи ситуацію на ринку можна й за 19 сторгуватись, бо висять ці всі авто по півроку і ніхто їх по таких цінах не купляє.

Опубліковано (змінено)
On 1/29/2026 at 11:06 AM, WebTraveller said:

Користвувався вже життя Соні і Самсунг. В минулому році купив 100" Hisence

І зовсім не жалію. До якості зображення взагалі ніяких претензій. 

А до розмірів звик одразу)) Вже можна й більший)

Тоді вже краще візьми проектора на стіну!:)

А скло чи пластик - є велика різниця? Запитую бо бачу що зараз в магазинах багато пластикових екранів, хз як вони, картинку показують ніби так само але дешевші ніж скляні... тещин скляний самсунг (звичайний tv) відпрацював 16 років, мій скляний смарт самсунг на 65 інчів уже служить 10-тий рік... хотілось би для них взяти щось так само довговічне тільки вже смарт...

Змінено користувачем Waver
Опубліковано
В 29.01.2026 в 19:50, Waver сказав:

Тоді вже краще візьми проектора на стіну!:)

А скло чи пластик - є велика різниця?

Думаю пофіг якщо бюджетна модель. Скло вже йде в преміальних ОЛЕД/КУЛЕД

Тож не телефон, що буде царапатись. Якщо звичайно мочалкою жорсткою не витирати пилюку))

А проектор то трохи не то. Вдень особо не подивишся. Яскравості не вистачить

• +1 1
Опубліковано (змінено)
On 1/29/2026 at 11:15 AM, WebTraveller said:

Незнаю як там в америках втрачаються ціни. Але в нас зараз 5-7 років авто на ЗВЗ буде точно так само коштувати в 2 рази дешевше як нове)) 

Берем для прикладу "божественну" Кемрі

В 20-му році нова коштувала біля 33-34 тищі

зараз ціни на авто-ріа починаються від 18-19

Та сама втрата в ціні.

Рав4 від 21-ї тищі починається. Нові були по 35+

Знаючи ситуацію на ринку можна й за 19 сторгуватись, бо висять ці всі авто по півроку і ніхто їх по таких цінах не купляє.

Але ж тесли коштують дорожче і втрачають більше... просто потрібно порівнювати по однаковому класу та розміром авто... тобто Теслу3 - з якою іншою такою ж маленькою табуреткою можна порівняти?

Опубліковано
On 1/29/2026 at 12:09 PM, WebTraveller said:

А проектор то трохи не то. Вдень особо не подивишся. Яскравості не вистачить

Та знаю, я по шуткував. 

Опубліковано
В 29.01.2026 в 20:35, Waver сказав:

Але ж тесли коштують дорожче і втрачають більше... просто потрібно порівнювати по однаковому класу та розміром авто... тобто Теслу3 - з якою іншою такою ж маленькою табуреткою можна порівняти?

Ну відносно маленька. 4.7 метра довжини. Лічно для мене маленька, для нормальний людей в самий раз)) Вона навіть чуть більша за шкоду октавію останнього покоління.

Я хз з чим порівняти. Назви марку/модель. Порівняємо))

Опубліковано
В 29.01.2026 в 19:50, Waver сказав:

хотілось би для них взяти щось так само довговічне тільки вже смарт...

а вони зараз всі смарти. Навіть самі дешеві

Опубліковано (змінено)
On 1/29/2026 at 1:52 PM, WebTraveller said:

Ну відносно маленька. 4.7 метра довжини. Лічно для мене маленька, для нормальний людей в самий раз)) Вона навіть чуть більша за шкоду октавію останнього покоління.

Я хз з чим порівняти. Назви марку/модель. Порівняємо))

Порівнював тільки suv, то там по ціні відрив великий. З тесла3 певно можна порівняти октавію чи короллу... але так як вона йде як трошки більш комфортний автомобіль (хоча всі що її пробують то це заперечують, особливо base model) - то певно з якою ауді а4, але й... по шумці та комфорту до ауді вона певно не дотягує, то певно краще порівнювати з октавією трошки кращої комплектації.

Опубліковано (змінено)
В 29.01.2026 в 22:18, Waver сказав:

То певно краще порівнювати з октавією трошки кращої комплектації.

Ну давай порівняємо)) Октавіа то добре, бо в гамериках вона не продається і сюди її битків тисячами не навезли і ціни більш-менш тримаються. Берем чуть дорожчу октавію (дволітрова, бензинова, але майже нижня комплектація): 35 000

image.png.b30a7010ead37d84c12ef0b4e64ecb64.png

Тесла нова коштує 36 000. Ціна тобто +/- однакова

Шукаємо тепер б/у шкоду 5-ти річну

Це будуть шкоди або офіційні, або пригнані з Європи.

image.thumb.png.1e60ba654e97c0007fe2639476bfe278.png

Бачимо ціни від 20 000.

Щоб було все по чесному, то й теслу шукаємо не битка з америки, а європейку, без ДТП:

image.thumb.png.ab5efa33a59355a5db684e5d3fa8d92e.png

Бачимо ціни починаються від 17-18

Тепер математика:

Шкода втратила 15 тисяч за 5 років

Тесла втратила 18 тисяч за 5 років.

Але. Велике Але. Шкода за 200 тищ пробігу витратила ще 20 000 баксів на бензин. Зробила 20 замін масла в моторі.

20 замін масла/фільтрів спишемо на зарядку електромобіля. А от бензин нікуда не списуємо. Всі інші витрати по ходовій і остальному +/- однакові.

35 000 (вартість авто) + 20000 (бензин) - 20000 (продаж) = 35 000 - вартість користування шкодою

36 000 (вартість авто) - 18 000 (продаж) = 18 000 - вартість користування теслою

Та й таке))

А яка там методика підрахунку володіння авто в америках я не в курсі))

• +1 3
Опубліковано (змінено)
On 1/30/2026 at 4:23 AM, WebTraveller said:

Ну давай порівняємо)) Октавіа то добре, бо в гамериках вона не продається і сюди її битків тисячами не навезли і ціни більш-менш тримаються. Берем чуть дорожчу октавію (дволітрова, бензинова, але майже нижня комплектація): 35 000

image.png.b30a7010ead37d84c12ef0b4e64ecb64.png

Тесла нова коштує 36 000. Ціна тобто +/- однакова

Шукаємо тепер б/у шкоду 5-ти річну

Це будуть шкоди або офіційні, або пригнані з Європи.

image.thumb.png.1e60ba654e97c0007fe2639476bfe278.png

Бачимо ціни від 20 000.

Щоб було все по чесному, то й теслу шукаємо не битка з америки, а європейку, без ДТП:

image.thumb.png.ab5efa33a59355a5db684e5d3fa8d92e.png

Бачимо ціни починаються від 17-18

Тепер математика:

Шкода втратила 15 тисяч за 5 років

Тесла втратила 18 тисяч за 5 років.

Але. Велике Але. Шкода за 200 тищ пробігу витратила ще 20 000 баксів на бензин. Зробила 20 замін масла в моторі.

20 замін масла/фільтрів спишемо на зарядку електромобіля. А от бензин нікуда не списуємо. Всі інші витрати по ходовій і остальному +/- однакові.

35 000 (вартість авто) + 20000 (бензин) - 20000 (продаж) = 35 000 - вартість користування шкодою

36 000 (вартість авто) - 18 000 (продаж) = 18 000 - вартість користування теслою

Та й таке))

В Америці ще є обов'язкова повна страховка, яка на теслу завжди дорожча бо тесла по ремонтах в рази дорожча ніж звичайні авто... та й не їздить звичайне авто по 200 тисяч км за 5 років якщо це не таксі, і особливо найдешевша Тесла з найменшим запасом ходу яка з міста майже не виїжає, а для звичайного родинного користування, в магазин чи на роботу - то навіть і половини того не наїздить... інша справа для роботи в таксі, як ти і рахуєш.

Але все-таки признаюсь, десь ти з тою маленькою бейсік теслою маєш рацію...:) бо я завжди дивився тільки з більшим запасом ходу тесли... то там зовсім інші цифри.  https://www.edmunds.com/tesla/model-3/2025/cost-to-own/?style=402018386

Опубліковано
В 30.01.2026 в 15:00, Waver сказав:

В Америці ще є обов'язкова повна страховка, яка на теслу завжди дорожча бо тесла по ремонтах в рази дорожча ніж звичайні авто... та й не їздить звичайне авто по 200 тисяч км за 5 років якщо це не таксі, і особливо найдешевша Тесла з найменшим запасом ходу яка з міста майже не виїжає, а для звичайного родинного користування, в магазин чи на роботу - то навіть і половини того не наїздить... інша справа для роботи в таксі, як ти і рахуєш.

Але все-таки признаюсь, десь ти з тою маленькою бейсік теслою маєш рацію...:) бо я завжди дивився тільки з більшим запасом ходу тесли... то там зовсім інші цифри.  https://www.edmunds.com/tesla/model-3/2025/cost-to-own/?style=402018386

То не я рахую. Я просто побачив пробіг у тієї шкоди яка продається. 200 тищ.

То по ньому й порахував. Давай перерахуєм на 100 тищ. не проблема)) 5 років 100 тищ це звичайна нормальна експлуатація авто))

35 000 (вартість авто) + 10000 (бензин) - 20000 (продаж) = 25 000 - вартість користування шкодою

Різниця в ціні тесли з чуть більшим запасом ходу не набагато й більша.  І при продажі вона буде теж коштувати дорожче.

І Шкода в норм комплектації буде дорожка, там в конфігураторі можна ще на таку ж суму назбирати допів.

Так що в кінцевому результаті вийдем на приблизно ті ж цифри.

Тут головна думка про те, що вартість володіння електричкою все-рівно дешевше получається. Як не рахуй.

Звичайно, якщо не заряджатись на дорогих платних зарядках

Опубліковано (змінено)
On 1/30/2026 at 9:20 AM, WebTraveller said:

То не я рахую. Я просто побачив пробіг у тієї шкоди яка продається. 200 тищ.

То по ньому й порахував. Давай перерахуєм на 100 тищ. не проблема)) 5 років 100 тищ це звичайна нормальна експлуатація авто))

35 000 (вартість авто) + 10000 (бензин) - 20000 (продаж) = 25 000 - вартість користування шкодою

Різниця в ціні тесли з чуть більшим запасом ходу не набагато й більша.  І при продажі вона буде теж коштувати дорожче.

І Шкода в норм комплектації буде дорожка, там в конфігураторі можна ще на таку ж суму назбирати допів.

Так що в кінцевому результаті вийдем на приблизно ті ж цифри.

Тут головна думка про те, що вартість володіння електричкою все-рівно дешевше получається. Як не рахуй.

Звичайно, якщо не заряджатись на дорогих платних зарядках

Можливо. Якщо виходить майже безкоштовно заряджатись вдома - то так, а от для звичайного квартирного міського жителя заряджаючись на швидких заправках що в вас що в нас - то виходить дорожче. В общим, якщо брати ту економну найдешевшу манюню - то ти мене переконав:) Але якщо брати більшу машинку і з більшим зарядом long range - то ні, бо вона добряче дорожча і також втрачає більше.

Опубліковано
В 30.01.2026 в 17:51, Waver сказав:

Але якщо брати більшу машинку і з більшим зарядом long range - то ні, бо вона добряче дорожча і також втрачає більше.

А смисла особо нема. Так як тільки базова версія йде з LFP батарейкою. Їх можна і в нуль і до 100 заряджати хоч кожен день

А оті дорожчі з чуть більшою батарейкою, там інша хімія. Там рекомендують тримати заряз 20-80% для довгого життя батарейки. Тобто, якщо не хочеш гробити машину, то проїжати будеш приблизно однаково))

Ну й да, електро вигідна тільки при домашній зарядці. І бажано як друге авто в сім"ї))

Опубліковано (змінено)
On 1/30/2026 at 11:41 AM, WebTraveller said:

Ну й да, електро вигідна тільки при домашній зарядці. І бажано як друге авто в сім"ї))

Саме цікаве, що коли добре підрахуєш, то бачиш що любе авто, навіть найекономніше, в загальному в користуванні виходить в немаленьку суму... а це $4000-$5000 в рік тільки маленька легковушка... 

• +1 1
Опубліковано (змінено)

Трошки відхилюсь від теми... зустрів пояснення від людини чому на продаж в Україну з США в основному йдуть одні битки, а якщо ці битки перед дтп ще й були в оренді чи на фірмі та ще й сильніше биті - то з аукціону йдуть ще дешевше і продавці ще більше заробляють але, як довго та безпроблемно ці авто потім їздять...

При умові відправки свого, власного , цілого автомобіля в Україну, економічна вигода відсутня в 99% випадках. Якщо звичайно економічна сторона цього процесу вам важлива. Простіше тут продати і за ті ж гроші купити в Україні аналогічну модель. Основний нюанс криється в тому, що в Україні ваш власний автомобіль буде оцінений дорого, братиметься до уваги середня ціна аналогічних автомобілів на ринку США. І митні платежі будуть рахуватись від суми митної оцінки і транспортних витрат, тому митні платежі будуть великі і просто знищать всю уявну економію (я навіть не рахую саму доставку, портові збори, доставку по Європі, брокера, сертифікацію і першу реєстрацію)
Це НЕ стосується автомобілів із страхових аукціонів, де митні платежі рахуються від аукціонної вартості автомобіля і транспортних витрат, і то це не завжди виходить.
PS: імпортом автомобілів в Україну з США, зокрема, займаюсь вже більше 8 років. 
Опубліковано
В 30.01.2026 в 10:23, WebTraveller сказав:

Принципово ти для українських реалій правильно порахував, але якщо два показники скоригувати на американські реалії, то вже дуже результат зміниться:

ціна бензину і ціна електроенергії (вдома).

Опубліковано
В 03.02.2026 в 09:32, Unknown сказав:

Принципово ти для українських реалій правильно порахував, але якщо два показники скоригувати на американські реалії, то вже дуже результат зміниться:

ціна бензину і ціна електроенергії (вдома).

Так. Розумію. З їхніми відстанями, цінами на пальне, електричка не особо має смисл в фінансовому плані.

Так як живу і користуюсь тут, то й рахую про наші реалії.

Просто як авто да. Кому подобається динаміка електричок і те як вони їдуть. Це зовсім інше. Мені зараз на бензинку взагалі не хочеться сідати, хоча оцей мій BYD зовсім не про динаміку, все-таки одна з найдешевших електричок. А взяти щось помощніше, трохи подорожче, то там земля і небо порівняно з ДВЗ

• +1 3
Опубліковано
В 03.02.2026 в 10:37, WebTraveller сказав:

А взяти щось помощніше, трохи подорожче, то там земля і небо порівняно з ДВЗ

Типу отакого гібрида(Denza Z9 GT))):

image.thumb.png.511c2f675b99567c11766e437d95d7f4.png

І батарейка велика, по місту на кілометрів 150-200 хватить і на дальняк спокійно їхати можна і динаміка як в суперкара

Мєчта))

Опубліковано (змінено)
On 2/3/2026 at 2:37 AM, WebTraveller said:

Так. Розумію. З їхніми відстанями, цінами на пальне, електричка не особо має смисл в фінансовому плані.

Так як живу і користуюсь тут, то й рахую про наші реалії.

Просто як авто да. Кому подобається динаміка електричок і те як вони їдуть. Це зовсім інше. Мені зараз на бензинку взагалі не хочеться сідати, хоча оцей мій BYD зовсім не про динаміку, все-таки одна з найдешевших електричок. А взяти щось помощніше, трохи подорожче, то там земля і небо порівняно з ДВЗ

На рахунок витрат і цін на пальне - то так воно і є, тут в штатах авто з двз виходить дешевше ніж люба електричка. А от на рахунок взяти щось помощніше, трохи подорожче - то все залежить від того чи готовий ти за це більше платити і на скільки тобі це важливо… тобто чим ти готовий жертвувати щоб їздити на мощнішому чи дорожчому авто?

Опубліковано (змінено)
В 03.02.2026 в 16:35, Waver сказав:

На рахунок витрат і цін на пальне - то так воно і є, тут в штатах авто з двз виходить дешевше ніж люба електричка. А от на рахунок взяти щось помощніше, трохи подорожче - то все залежить від того чи готовий ти за це більше платити і на скільки тобі це важливо… тобто чим ти готовий жертвувати щоб їздити на мощнішому чи дорожчому авто?

Я звик купувати дорогі речі. Порівняно. Чи побутова техніка, чи компи/ноути для роботи... Дорога річ і в руках відчувається по іншому. І в процесі користування задоволення приносить.

Біда в тому, що на дорогі авто таки не заробляю.. Тому звичайно не готовий 2-3 роки працювати виключно на одне авто, а все інше відкласти і на всьому економити.

Але ж мріяти ніхто не забороняв :D

Можливо як набудую все шо запланував, куплю все шо запланував, тоді й задумаюсь про дороге авто на старість))

• Дякую! 1
Опубліковано (змінено)
On 2/3/2026 at 8:51 AM, WebTraveller said:

Я звик купувати дорогі речі. Порівняно. Чи побутова техніка, чи компи/ноути для роботи... Дорога річ і в руках відчувається по іншому. І в процесі користування задоволення приносить.

Біда в тому, що на дорогі авто таки не заробляю.. Тому звичайно не готовий 2-3 роки працювати виключно на одне авто, а все інше відкласти і на всьому економити.

Але ж мріяти ніхто не забороняв :D

Можливо як набудую все шо запланував, куплю все шо запланував, тоді й задумаюсь про дороге авто на старість))

Та десь так і виходить, сам керуюсь схожими принципами, особливо якщо брати по якихось звичайних речах, домашніх меблях чи побутовій електронці - то можливо не так саме дороге як якісне і саме таке яке тобі і твоїй сім'ї потрібне, яке просто трохи дорожче але надійно служить в рази довше та ще й весь той час користуєшся з задоволенням... і саме головне, що з роками, особливо якщо дивитись далеко на роки вперед чи навіть на десятиліття, то за всі ці роки служби та користування - це все виходить ще дешевше ніж купувати щось дешеве і не таке якісне, і через 3-5 років купувати та витрачати гроші знову.

Інша справа автомобілі, бо якщо одразу купувати те що так хочеться але що так дорого, то... реально мусиш на те авто відповідно заробляти щоб воно так відчутно не врізало твій сімейний бюджет, бо їздити на потужному дорогому авто і в той же час щоб твоя родина мусила економити на всьому іншому необхідному - то вже якийсь сюр... хоча в сьогоднішній час і таких достатньо навіть тут в штатах. Я про те, що любий автомобіль - це дорого, і за звичай, майже любе невелике та недороге авто типу тієї ж Октавії, з усіма його витратами включаючи його амортизацію тобто навіть те ж здешевлення автомобіля - обходиться власнику від $4000 в рік, а якщо хочеш уже щось більше, солідніше, потужніше чи навіть невеликий але трохи заряджений suv - то це вже може обходитись і до $10 000 в рік, а якщо хочеш щось люксусове та ще більше за розмірами, більш заряджене та турбоване, типу тієї ж новенької Audi Q7 в максималці чи навіть то й же Q8 Etron, новенький Рендж Ровер чи  Лендкрузер - то будь готовий що таке авто в загальному, буде тобі обходитись уже до $20 000 в рік. Тому головне - вміти рахувати на роки вперед та добре розраховувати свої сили та сімейний бюджет а не керуватися якимись "хотєлками", емоціями чи ще гірше - переживати як ти будеш виглядати збоку чи в очах інших...:) 

Найкращий варіант, то купуєш новеньке надійне авто яке ти зараз можеш собі і найголовніше, дозволити для сімейного бюджету - і спокійно та безпроблемно вдосталь їздиш наступних 7-10 років і радуєшся та в той же час працюєш та займаєшся іншими корисними та цікавими справами, щоб в наступний раз через тих же 7-10 років - ти міг собі  дозволити взяти для своєї родини ще кращий чи навіть більший за розмірами та ще безпечніший автомобіль.

• +1 1
Опубліковано

на тему електромобілів

Після кількох резонансних аварій, коли людей не змогли витягнути з палаючих автомобілів, Китай з 2027 року забороняє продаж авто з висувними ручками. Мається на увазі що обов"язково має бути механічна система відкривання дверей як і ззовні так і з середини автомобіля, на випадок відмови електронних систем.

Я й сам задумувався коли перший раз побачив такі ручки, а як його відкривати коли сильна аварія і електроніка буде пошкоджена, чи навпаки як вибратися зсередини, коли авто впаде у воду, і електрику закоротить. Хз чому таке взагалі дозволили

Опубліковано
В 04.02.2026 в 08:31, vampirich сказав:

на тему електромобілів

Після кількох резонансних аварій, коли людей не змогли витягнути з палаючих автомобілів, Китай з 2027 року забороняє продаж авто з висувними ручками. Мається на увазі що обов"язково має бути механічна система відкривання дверей як і ззовні так і з середини автомобіля, на випадок відмови електронних систем.

Я й сам задумувався коли перший раз побачив такі ручки, а як його відкривати коли сильна аварія і електроніка буде пошкоджена, чи навпаки як вибратися зсередини, коли авто впаде у воду, і електрику закоротить. Хз чому таке взагалі дозволили

З ними й в морози проблеми, з такими ручками. Особливо після мийки, коли добре не "продуєш" всю воду з них.

Зранку вже й не відкриєш авто. Тому й добре що забороняють. 

Цю моду з такими ручками тесла вроді придумала. Масово мається на увазі. Типу заради аеродинаміки і для збільшення запасу ходу. Ну а китайці бігом і скопіювали

• +1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...