Перейти до змісту

BYD Song Plus 2025 EV. Експлуатація китайця...

WebTraveller

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
В 25.01.2026 в 13:23, Oli сказав:

До чого тут Ілон той... Вліз в бізнес з Теслою де і так все було добре, перебрав все на себе. 

Взагалі він як лице компанії, піар менеджер 100левела, ключовий інвестор

Стартапів було багато.

А розвинути і масштабувати це треба вміти. І не завжди наявність грошей гарантує результат.

І що ж там було доброго в тесли в той час? Скільки авто вони продавали в рік? Нуль?))) 

Гугл каже шо Маск прийшов в компанію в 2004 році. Коли в них ще й продажів не було. 

Перші моделі Tesla Roadster почали продаватись тільки в 2008-му році. Аж 100 штук за рік.

Мені здається про це важко говорити "І так все було добре..."

Це можна з яблуком порівняти. В час коли Джобса послали нах і які в неї проблеми були, поки він не повернувся.

Так що обличчя компанії дуже важливе

Змінено користувачем WebTraveller
  • Відповідей 397
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
On 1/25/2026 at 1:53 AM, WebTraveller said:

Аферист не аферист, але тесли таки їздять, ракети літають))

Та я більше про всі його інші проекти та обіцянки... 

Screenshot_20260125_111928_Chrome.jpg

• +1 1
Опубліковано
В 24.01.2026 в 08:10, WebTraveller сказав:

Такі ціни зараз через проблеми в енергетиці. Я так думаю.

Закінчиться війна, будуть з"являтися куча нових зарядних точок, буде конкуренція, відбудують енергетику і ціни будуть падати

Сучасний бінес давно побудований на моделі- присадити людину на якийсь товар, послугу.

Спочатку дати їй спробувати, а потім, коли вона остаточно звикне- потроху, але постійно піднімати ціну. 

Головне не різко.

Життєвий цикл клієнта (Customer Lifecycle) – це шлях клієнта від першого знайомства з брендом до довгострокової лояльності (або припинення співпраці), що включає етапи охоплення, залучення, конверсії, утримання та підвищення лояльності (або відтоку).В нас затрати на залучення нового клієнта відбиваються за рік, а на заході це вже три чотри роки. 

Тобто такийчас тобі дають товар нижче собівартості. 

Потім відібють своє))

Всі ШІ зроблені В ПЕРШУ ЧЕРГУ для мега бізнесів, прораховувати ЇМ варіанти заробітку. 

Подивись на ціни мобільного звязку, інтернету , бензину як вони доганяють західні.

Те саме буде і з електрикою.

Опубліковано (змінено)
В 25.01.2026 в 20:54, Nokian сказав:

Те саме буде і з електрикою.

А чи не ти тут пару років тому розказував, що скоро буде термояд і електрика стане майже безкоштовною))

Щось пішло не так?

Я ж навпаки говорив, що це ще питання десятиліть а не років до термояду

Опубліковано

Напевно ти мене з кимось плутаєш. Тут є декілька персонажів, котрі мені можуть приписати  все що завгодно. 

я схиляюсь до думки, що якщо щось можна продати, а не віддати даром- то його завжди продадуть.

Людську природу ще ніхто не поміняв

Опубліковано
В 26.01.2026 в 10:20, Nokian сказав:

Напевно ти мене з кимось плутаєш. Тут є декілька персонажів, котрі мені можуть приписати  все що завгодно. 

я схиляюсь до думки, що якщо щось можна продати, а не віддати даром- то його завжди продадуть.

Людську природу ще ніхто не поміняв

Було-було. Технології дуже швидко будуть розвиватись, телепортація скоро буде і т.д. Там і про термояд швидкий було

Опубліковано
В 26.01.2026 в 11:22, Nokian сказав:

Кожен чує те, щ ХОЧЕ почути.

Ще скажи, що це через мене ти купив цю електричку)

Ну звичайно через тебе.

Телепортації не дочекався.

То думаю хоч електричку візьму. Термоядерний реактор то скоро ж запустять? 

Опубліковано (змінено)
В 25.01.2026 в 12:38, WebTraveller сказав:

Стартапів було багато.

А розвинути і масштабувати це треба вміти. І не завжди наявність грошей гарантує результат

Заради справедливості варто сказати , що до року 2014-го включно мабуть наймасовішим електромобілем в світі був нісан,  в не Тесла. І якраз нісан більше рухав ідею електро, як масового авто на кожен день, бо Тесла на старті була суто преміальною. Тесла звичайно зробила значний вклад в розвиток електротяги і її сприйняття в світі, але від початків вона була не єдиною і навіть не вирішальною.

Я тут запитав у геміні орієнтовну кількість випущених електричок по роках по 2015 включно, в розрізі:

нісан/Тесла/всі.інші.разом.

Не знаю на скільки цифри достовірні, але по них я трохи порахував частки, якщо наростаючим підсумком від 2008-го року  дивитись , то за підсумками років така картина виходить у відсотках:

Рік-----нісан--- тесла

2011---45---5

2012---46--5

2012---44--13

2014---40--15

2015---28--15

Змінено користувачем Unknown
Опубліковано (змінено)
В 26.01.2026 в 14:08, Unknown сказав:

Заради справедливості варто сказати , що до року 2014-го включно мабуть

Погоджусь про ніссан

Але той Ліф першого покоління ну такий вже страшний був... Я незнаю хто його купляв) Ну й батарейки на 21 кВт це нічого...

І ліф взагалі не розвивався, теплогового насосу як не було, так і зараз немає. Вроді тільки в останньому поколінні 2026р. добавли, в цьому шо от-от має вийти. І в Арію, що кілька років тому вийшла вже почали ставити.

Тесла зразу ж все по уму зробила (я про model S). Да дорого, але ж ті перші машини і на сьогоднішній день ще актуально по дизайну виглядають)) 

Хэтчбек Nissan Leaf 2013 в Луцке

Tesla Model S Performance      2013

Трохи ж є різниця)) Розумію що по цінах їх не можна порівнювати. Але..

Опубліковано

І от що знайшов про ШІ і автопілот в теслі. Самому цікаво стало, бо знаю шо в китайців вже є, а тесла ж не могла так відстати.

Виявляється все є. І по автопілоту вже все дуже круто. Чудово їде і без розмітки по засніжених дорогах. Саме коротке відео, в ютубі вже їх сотні можна знайти

Опубліковано (змінено)
В 27.01.2026 в 07:23, WebTraveller сказав:

Але той Ліф першого покоління ну такий вже страшний був...

100% – страхопудало ще те...

Але вони його почали мабуть в середині нульових розробляти, тобто вже тоді, мислили досить глобально, принаймні обсягом виробництва, хоча ринку ще не було як такого. Ну і простяцький він досить та ремонтопридатний, в тому числі по електрочастині. Навіть батку  дозволяє перезбирати на зовсім  інших елементах, що на більшості інших електричок нереально або вкрай складно.

Змінено користувачем Unknown
  • +1 2
Опубліковано
В 27.01.2026 в 07:23, WebTraveller сказав:

Тесла зразу ж все по уму зробила (я про model S). Да дорого, але ж ті перші машини і на сьогоднішній день ще актуально по дизайну виглядають)) 

Ну там бюджети і ніші просто колосально різні. 

Ну і "по уму" Тесла теж не все зробила, поломок чимало вилазило.

Батарея і дизайн звичайно ж набагато кращі, як у ліфа.

Опубліковано
On 1/28/2026 at 1:11 AM, WebTraveller said:

Спеціально для @Zheny@ і @Waver

Ще одне цікаве відео про нову версію автопілота і ШІ в теслах. Майбутнє наступило))

І все це - в ідеальних погодніх та дорожніх умовах. Тому так, прогрес пішов, але вважаю що це все ще більш для показухи що воно є ніж для реального повсякденного користування. Та й питання - який реальний процент людства може бавитись цими технологіями та де можна так заробляти щоб не напряжно для сімейного бюджету користуватися такими автомобілями? 

Опубліковано (змінено)
В 28.01.2026 в 20:44, Waver сказав:

І все це - в ідеальних погодніх та дорожніх умовах. Тому так, прогрес пішов, але вважаю що це все ще більш для показухи що воно є ніж для реального повсякденного користування. Та й питання - який реальний процент людства може бавитись цими технологіями та де можна так заробляти щоб не напряжно для сімейного бюджету користуватися такими автомобілями? 

Перше відео якраз по погані дорожні умови. Ні розмітки, нічого не видно.

А про дорого не зрозумів. Чому? Та сама тесла Модел 3 це ж бюджетне авто можна рахувати в америці. Не обов"язково ж кібертрак купувати. Та й в нас вона зараз не дорого. Модел 3 від 22-23 років починаються ціни від 15-16ти тищ.

Правда автопілот в нас не працюватиме. Хоча умільці вроді включають.

Це ж для всіх тесл (хто оплатив автопілот) обнова прилітає, не тільки для дорогущого кібертрака

Опубліковано (змінено)
On 1/28/2026 at 12:03 PM, WebTraveller said:

А про дорого не зрозумів. Чому? Та сама тесла Модел 3 це ж бюджетне авто можна рахувати в америці. Не обов"язково ж кібертрак купувати. Та й в нас вона зараз не дорого. Модел 3 від 22-23 років починаються ціни від 15-16ти тищ.

Правда автопілот в нас не працюватиме. Хоча умільці вроді включають.

Це ж для всіх тесл (хто оплатив автопілот) обнова прилітає, не тільки для дорогущого кібертрака

То чого вони такі дешеві і всі тоді не їздять на теслах? Чому так сильно втрачають в ціні? Як я уже писав та порівнював вище , Тесла то не зовсім бюджетне авто як її рекламують... навіть твій suv, тобто більша, вища та крепша машина - тобі обійдеться дешевше ніж та сама маленька, як ти кажеш, бюджетна Тесла, при умові якщо купувати нові авто і порівнювати повну ціну користування за 5-7 років. В америці то доволі не бюджетна машинка, та автопілоти в самі бюджетні комплектації певно ніхто не ставить, а там де ставлять то за цю опцію з ШІ ще тре платити по $100 в місяць... бо виглядає ніби ціна не така вже й велика, але ніхто не говорить як вона втрачає в ціні та чому... і це все уходить з твого карману. 

Доречі, ті ціни на тесли що ти назвав - то певно битки з давно виробленим чи майже виробленим ресурсом і від...шені до вигляду цукерки в гарній обгортці, бо навіть в америці ці авто, якщо з ними все ок і мають реальну чисту історію - коштують дорожче.

Змінено користувачем Waver
Опубліковано (змінено)
On 1/28/2026 at 12:03 PM, WebTraveller said:

Перше відео якраз по погані дорожні умови. Ні розмітки, нічого не видно.

Вважаю що це так, щоб побавитись... я про те що не швидко по місту вона сама ще може їхати, можна посидіти подивитися як вона сама керує, можна навіть який відосик в цей час зняти, але коли коли тобі по такій дорозі прийдеться їхати десь далі за місто, швидше і по трасі, і особливо коли в машину посадиш всю свою родину - то тоді ти сам положеш дві руки на кермо, очі на дорогу і скажеш шо всраку той автопілот...:)

• +1 1
Опубліковано

маю наздогад що @Waver трішки незрозуміло сформулював свою думку. Доповню за нього: "ідеальні дорожні умови" це не про розмітку і погоду а про поведінку автопілота в різних нестандартних ситуаціях. 

І тепер питання філософське - а чи варто довіряти свою безпеку пристрою, який незрозуміло як себе поведе в нетиповій ситуації? 

Хоча тесла і в стандартній ситуації чудить.

Спойлер

для порівняння - лідар в китайцях таки краще рішення як камери в теслах

Спойлер

Але все одно, автопілот хоч з лідаром хоч з камерами може бути непередбачуваний в якійсь критичній ситуації. На цю тему хтось влучно написав  в коментарях під якимось черговим роликом як тесла на автопілоті чуть не в"їхала в перешкоду, що "це не автопілот, це автономне керування яке вимагає постійного контролю"

• +1 1
Опубліковано

Не все ж зразу. Все розвивається.

Водії теж різні бувають і по різному ведуть себе в непередбачуваних ситуаціях.

Я думаю навіть на даний момент автопілот буде вести себе не гірше ніж 80% водіїв звичайних.

Про професійних з 20+ років стажу не буду говорити. І то, водію може стати погано, може втомитися і т.д.

Опубліковано (змінено)
В 28.01.2026 в 21:31, Waver сказав:

То чого вони такі дешеві і всі тоді не їздять на теслах?

Як мінімум я собі не брав теслу бо вона мені всередині як табуретка. На приборку навіть бабла зажали. Тому вони й такі дешеві.

А швидко втрачають в ціні, тому що постійно виходять нові електрички і вже дешевші набагато, як коштували 3-4 роки назад та сама тесла.

2022 р. - Ціна тесли 3 нової 46 тищ

2026 р. - Ціна тесли 3 нової 36 тищ

То як же б/у не буде падати в ціні, коли нова за цей період втратила 10 тисяч. Причому в новіших і технології кращі і батарейки живучіші і ще багато чого покращується.

Я колись купляв перші телевізори 55" ледовські за 3000 баксів. Вони тільки з"явились.

Потім за ті самі гроші купляв вже 65". Навіть не за ті самі.. а вроді за 2000+

Потім 85" почали такі гроші коштувати. Їх я пропустив)))

А в минулому році за 3500 купив 100"

То зрозуміло що при продажу свого старого я не можу претендувати навіть на половину його початкової ціни. Його навіть за 500 баксів ніхто не забере. Бо за 500 можна нового купити набагато кращого.

Та сама ситуація і з авто.

Знайдуть колись ціни своє "дно" і всьо. Не будуть вони падати в ціні так швидко. Може навіть повільніше як ДВЗ. Бо батарейки вже будуть служити набагто довше як ДВЗ до капіталки

• +1 1
Опубліковано (змінено)
On 1/29/2026 at 2:00 AM, WebTraveller said:

Та сама ситуація і з авто.

Знайдуть колись ціни своє "дно" і всьо. Не будуть вони падати в ціні так швидко. Може навіть повільніше як ДВЗ. Бо батарейки вже будуть служити набагто довше як ДВЗ до капіталки

От коли настануть такі часи - тоді і можна розглядати ту теслу як бюджетне авто, а поки є альтернатива придбати авто яке при такому ж самому користуванні, пробігу і т.д. втрачає в два рази менше в ціні - то Тесла то дороге задоволення, навіть та бюджетна табуретка Тесла3. І якщо купувати нове авто, то люба машинка такого класу навіть з двз та витратами на бензин - обійдеться дешевше ніж Тесла. Бо коли ти купуєш авто - ти викладаєш свої власні кошти і це твій тимчасовий актив, але актив який завжди і постійно втрачає в ціні тільки одні більше одні менше, і наприклад, коли через 5-7 років ти захочеш змінити авто на нове - то ти завжди будеш рахувати за скільки ти ще можеш продати це авто і скільки ще добавити щоб знову придбати нове. І ось тоді є різниця, особливо коли, для прикладу, тобі за Теслу дають всього тисяч з 10, і одночасно розумієш що якби тоді за ті ж самі кошти ти придбав інше авто, то зараз міг би ще його продати за тис 18. А ще хуже, коли в житті щось змінюється швидше і ти захочеш скинути це авто через 2-3 роки щоб змінити на інше, можливо дешевше - ось тоді ти взагалі прифігієш скільки ти на тій Теслі втратив за тих 2-3 роки і скільки зможеш повернути, особливо коли були менш затратні, тобто що менш втрачають в ціні навіть за такий кроткий проміжок часу, альтернативи. Та навіть, порівняй по цих цифрах свій BUD і таку ж саму по класу та розміру Tesla SUV а не маленьку Tesla3... тому й кажу, що люба Тесла - то дороге задоволення в порівнянні з іншими альтернативами.

Опубліковано (змінено)

Доречі, маю до тебе питання як до завзятого юзера хороших телевізорів, скоріше шукаю пораду... ти би собі певно брав такий маленький на кухню чи в спальню, але все ж таки...:)

У тещі з тестем в Україні накрився їхній старий телік і хочу їм заказати з розетки нового, якогось знову нормального бренду щоб знову працював років з 10... якось звичайного лед-смарта на 55, самсунга, лж чи ще щось, щоб легко і без глюків роками користуватися... якого зараз краще взяти? Вай-фай в хаті мають, користуються моїм акаунтом нетфлікс але також для ютуба... шось бюджетне з нормальних брендів, близько $500.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...