Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 31.03.2026 в 11:27, Zheny@ сказав:

Поясни тоді ти мені, чому чиновники-українці НЕ повинні дбати про українців, в тому числі про тих, хто зараз вимушено перебуває за кордоном? 

повинні - не повинні... По факту чиновники українці і в Україні не сильно то дбають про українців, а більше  про власні зиски переймаються. Думаю за кордоном ситуація не різниться кардинально :(

В 31.03.2026 в 11:28, Zheny@ сказав:

полішук

Один знайомий дід казав "не полішук а лісовичок" :)

• Відповідей 838
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано

@Zheny@  хотів щось розгорнуто написати, але передумав. Живи собі в Німеччині, насолоджуйся життям.

А я надіюсь, що держава і не буде працювати над поверненням українців в Україну.

Опубліковано
В 31.03.2026 в 12:59, volks сказав:

хотів щось розгорнуто написати, але передумав. Живи собі в Німеччині, насолоджуйся життям.

А я надіюсь, що держава і не буде працювати над поверненням українців в Україну.

Не так багато нас, українців, щоб розкидатися(

Просто зараз є люди, котрі потребують уваги та допомоги ВЖЕ, а є , що дають раду собі самі. 

За три роки на заробітки будуть їхати в Україну. 

• +1 1
Опубліковано
В 31.03.2026 в 11:51, vampirich сказав:

повинні - не повинні... По факту чиновники українці і в Україні не сильно то дбають про українців, а більше  про власні зиски переймаються. Думаю за кордоном ситуація не різниться кардинально :(

Так а я про що? Не дбають, а повинні. І так, переймаються про себе, виключно. 

Якщо ти про те, що українські чиновники за кордоном не дбають про своїх же громадян - то це факт. Це Fuck it.. .

Якщо ж ти вважаєш, що інші країни не дбають про своїх громадян в інших країнах - то тут навпаки. 

якщо турист з умовної Німеччини приїде в умовну Іспанію, і знадобиться консульська допомога - то це буде по клацанню пальця.  Допоможуть на раз-два. Аж бігом. 

В 31.03.2026 в 11:59, volks сказав:

хотів щось розгорнуто написати, але передумав. Живи собі в Німеччині, насолоджуйся життям.

Голос ображеної дитини. 

Чесно. 

Ти за 33-34 сторінки цієї теми так ніфіга і не зрозумів. Прикро. 

Я розжовую і розписую всі плюси і мінуси життя за кордоном. А ти про чиновників і ще якусь хуйню тулиш! 

Ти реально живеш у своєму Всесвіті  якомусь, який відірваний від реальності. Або ти просто не дуже розумний. Ну або дууууже ображений на тих, хто виїхав. Зміг виїхати, або раніше спетляв з України. 

Для того, щоб реально насолоджуватися життям,  у всьому Світі треба їбашити як проклятий. Або робота, або свій бізнес. Менше з тим. Ніхто нахаляву нікому нічого не дає.  Хочеш жити в шоколаді  - їбаш. Працюй. 

В мене податок 30,4%. А може доходити і до 40%. В Україні ЄСВ - +- 22%. Різницю відчув? 

Факт.

Після закінчення війни, Україні потрібні будуть робочі руки. Відбудовувати все, ставити економіку на ноги і т.д. 

Хто це буде робити??  

Якщо створити відповідні умови, то ті, хто зараз за кордоном, мають захотіти повернутися. І це завдання Держави. 

Зробити все, щоб громадяни ЗАХОТІЛИ повернутися. Бо без громадян і Держави не буде. 

Опубліковано
В 31.03.2026 в 19:07, Nokian сказав:

За три роки на заробітки будуть їхати в Україну. 

ні. Не за 3. Мінімум 10 років. І це при умові, що в Україні зміниться влада повністю. Від слова АБСОЛЮТНО. 

В Україні є ВСІ умови, щоб вона стала центром  ЄС!  Єдиний мінус - влада. Стадо нікчемного бидла, яке дорвалося до кормушки і намагається видоїти з неї ВСЕ, на максимум. 

На зміни потрібен час. А його мало. Це або кардинальні дії - розстріляти парламент. Або я ХЗ що ще. 

Опубліковано
В 01.04.2026 в 01:30, Zheny@ сказав:

Ти реально живеш у своєму Всесвіті  якомусь, який відірваний від реальності. Або ти просто не дуже розумний. Ну або дууууже ображений на тих, хто виїхав. Зміг виїхати, або раніше спетляв з України

Бла бла бла

В мене податок 30,4%. А може доходити і до 40%. В Україні ЄСВ - +- 22%. Різницю відчув? 

Не відчув, бо єсв не єдиний податок. Тим більше, це навіть не податок

Хто це буде робити??  

Якщо створити відповідні умови, то ті, хто зараз за кордоном, мають захотіти повернутися. І це завдання Держави. 

Зробити все, щоб громадяни ЗАХОТІЛИ повернутися. Бо без громадян і Держави не буде

В 01.04.2026 в 01:35, Zheny@ сказав:

На зміни потрібен час. А його мало. Це або кардинальні дії - розстріляти парламент. Або я ХЗ що ще. 

От про це я й пишу. Ти звалив на все готовеньке в Німеччину, де люди навели лад в своїй країні. А тепер хочеш повернутися на все готовеньке в Україну. Щоб хтось переміг у війні, щоб хтось змінив владу, щоб хтось повністю змінив країну. А тоді тільки ти повернешся. І то не факт.

• +1 1
Опубліковано
В 01.04.2026 в 06:28, volks сказав:

Ти звалив на все готовеньке в Німеччину, де люди навели лад в своїй країні. А тепер хочеш повернутися на все готовеньке в Україну. Щоб хтось переміг у війні, щоб хтось змінив владу, щоб хтось повністю змінив країну. А тоді тільки ти повернешся. І то не факт.

Хто тобі сказав, що я повернуся? Хіба в гості. 

Ти неуважно читав мої пости. Якщо взагалі читав. 

Українці за 35 років не змогли навести лад в державі. Вважаєш, щось зміниться після війни?? 

Наївно так думати. 

Чи ти вважаєш, що якщо ти не виїхав, то ти патріот і щось робиш для змін в Країні? Ну-ну.. 

Опубліковано
В 01.04.2026 в 10:41, Zheny@ сказав:

Українці за 35 років не змогли навести лад в державі. Вважаєш, щось зміниться після війни?? 

Наївно так думати. 

Зробити все, щоб громадяни ЗАХОТІЛИ повернутися. Бо без громадян і Держави не буде

І як ці два повідомлення між собою в'яжуться? Як ті умови мають з'явитися, якщо нічого не зміниться?

• +1 1
Опубліковано

Ну я б не був такий категоричний. На німецьку пенсію теоретично тут буде жити значно веселіше аніж там...

Чи ти більш схильний якісь Філіпіни/В"єтнам для цього розглядати? ;)

Опубліковано
В 01.04.2026 в 13:13, vampirich сказав:

Ну я б не був такий категоричний. На німецьку пенсію теоретично тут буде жити значно веселіше аніж там...

Чи ти більш схильний якісь Філіпіни/В"єтнам для цього розглядати? ;)

А скільки років стажу треба на нормальну німецьку пенсію?

• Адміністратори
Опубліковано
В 01.04.2026 в 15:13, WebTraveller сказав:

А скільки років стажу треба на нормальну німецьку пенсію?

Для отримання мінімальної німецької пенсії (базової) необхідно щонайменше 5 років офіційного страхового стажу (внески до пенсійного фонду). Однак "нормальна" чи гідна пенсія вимагає тривалого стажу: 45 років роботи дають право на повну пенсію, а загальний пенсійний вік зростає до 67 років до 2031 року.

Ключові умови пенсії в Німеччині:
  • Мінімальний стаж (Wartezeit): 5 років офіційної роботи з відрахуваннями.
  • Пенсійний вік: Поступово підвищується: для народжених після 1964 року — 67 років.
  • Рання пенсія: Можлива при стажі 35 років (із зменшенням виплат) або 45 років (без зменшення, з 63-65 років залежно від року народження).
  • Розмір: Фіксованої мінімальної пенсії немає. Вона розраховується від заробітку: стаж 45 років у середньому дає близько €1668 на місяць.
    Якщо стаж менше 5 років, пенсія не нараховується. Український стаж у Німеччині, як правило, не враховується. Якщо стаж недостатній, людина отримує соціальну допомогу (Grundsicherung).
Опубліковано
В 01.04.2026 в 15:36, t0rik сказав:

Для отримання мінімальної німецької пенсії (базової) необхідно щонайменше 5 років офіційного страхового стажу (внески до пенсійного фонду). Однак "нормальна" чи гідна пенсія вимагає тривалого стажу: 45 років роботи дають право на повну пенсію, а загальний пенсійний вік зростає до 67 років до 2031 року. 

Це було більш риторичне питання)) Я це теж гуглив.

Написав для того, щоб було зрозуміло, що в 40+ їхати працювати і надіятись на "нормальну" пенсію вже трошки пізно.

• +1 1
Опубліковано
В 01.04.2026 в 16:04, WebTraveller сказав:

Це було більш риторичне питання)) Я це теж гуглив.

Написав для того, щоб було зрозуміло, що в 40+ їхати працювати і надіятись на "нормальну" пенсію вже трошки пізно.

Ну навіть з ненормальною пенсією можна собі шикувати в Україні

Опубліковано

Ти неуважно читав мої пости. Якщо взагалі читав. 

Наївно так думати. 

Чи ти вважаєш, що якщо ти не виїхав, то ти патріот і щось робиш для змін в Країні? Ну-ну.. 

В Німеччині лад наводився тисячу років. ( до них ніколи не доходила орда, за виключнням частини в 1945 у). 

А в Україні лад наводиться лише 35 років. Все йде в правильному напрямку. 

Ще років 10 тому, ніхто не уявив би собі, що олігарх рівня Коломойського опиниться в тюрмі, а мер Луцька подаватитме у відставку ( і можливо теж опиниться в тюрмі).

Від волання - Все пропало, - точно на краще не зміниться. 

• +1 1
Опубліковано
В 01.04.2026 в 15:04, WebTraveller сказав:

в нас працює 2 поляка, 2 брата. 

Старший, Януш, ніколи не працював офіційно. Тому зараз в Німеччині "наздоганяє", тобто, тупо заробляє гроші, щоб було за що жити, коли вийде офіційно на пенсію в Польщі. 

Якщо 20 років працювати в Німеччині і відкладати з кожної ЗП гроші, а потім повернутися в Україну, доживати віку, то сума буде така, що можна до смерті провести час на круїзному лайнері навколо Світу :)

• +1 2
Опубліковано
В 02.04.2026 в 01:11, Zheny@ сказав:

Якщо 20 років працювати в Німеччині і відкладати з кожної ЗП гроші, а потім повернутися в Україну, доживати віку, то сума буде така, що можна до смерті провести час на круїзному лайнері навколо Світу :)

Тут погоджусь. Якщо дійсно відкладати а не просирати все зароблене зразу ж і тут же

Опубліковано
В 02.04.2026 в 08:02, WebTraveller сказав:

Тут погоджусь. Якщо дійсно відкладати а не просирати все зароблене зразу ж і тут же

Дивлячись скільки відкладати

Опубліковано
В 02.04.2026 в 08:44, volks сказав:

Дивлячись скільки відкладати

Це залежить від того скільки кому потрібно на безбідну старість. 

Люди різні. Одному й 300 баксів вистачить, а кому й 3000 мало.

А так то і на 100 люди виживають якось. Але яке це життя...

• +1 1
Опубліковано
В 02.04.2026 в 09:07, WebTraveller сказав:

А так то і на 100 люди виживають якось. Але яке це життя...

Ну так теза була не про виживають, а про шикування на круїзному лайнері

Опубліковано (змінено)

Таки немало треба відкладати. З мінімалки навряд чи відкладеш... Або старість має дуже швидко закінчитись))

Кругосвітня подорож на круїзному лайнері у 2026-2027 роках коштує від €25 000 до понад €75 000 за двох осіб. Ціна залежить від типу каюти (внутрішня, з балконом, сьют), тривалості (зазвичай 3-4 місяці) та класу лайнера. У вартість зазвичай включено проживання, харчування та розваги, при цьому портові збори часто входять у загальну суму. 

XO.UA
Основні цінові категорії (на двох):
  • Внутрішня каюта: від ~€24 958.
  • Каюта з балконом: від ~€36 958.
  • Сьют (Люкс): від ~€76 358. 
    XO.UA
Особливості навколосвітніх круїзів:
  • Тривалість: Часто це подорожі на 100+ днів, іноді до 180 днів.
  • Що включено: Триразове харчування, напої (залежно від пакету), розважальні заходи, послуги стюарда.
  • Маршрути: Зазвичай охоплюють кілька континентів, порти в Європі, Америці, Азії. 
    XO.UA +1
Змінено користувачем WebTraveller
Опубліковано
В 02.04.2026 в 09:35, WebTraveller сказав:

Таке немало треба відкладати. З мінімалки навряд чи відкладеш...

Та навіть і на безбідну старість. Ну безбідна - це мабуть мінімум 300 євро. А то й 400. Тобто, якщо з 40 до 60 відкладати відкладати по 400. То потім з 60 до 80 можна буде витрачати по 400. Але через 20 років не факт, що ці 400 євро - це буде про безбідну старість. Тому мало того, що треба відкласти 400, то ще треба їх кудись інвестувати. Та ще й так, щоб не залишитись взагалі ні з чим.

Опубліковано

Звісно, що факторів багато. 

1. яка ЗП

2. витрати на комуналку і їжу. (куриш, п'єш, шлюхи і блекджек) 

3. скільки відкладати.

4. форс-мажор

Опубліковано

Так давайте вже конкретику. З читачів/дописувачів цієї теми скільки хто хотів би мати на "безбідну" старість?

Думаючи про себе, мені здається якби на старості в мене була 1000, я думаю мені б вистачило і на прожиття і на нормальний відпочинок

Опубліковано
В 02.04.2026 в 14:06, WebTraveller сказав:

Так давайте вже конкретику. З читачів/дописувачів цієї теми скільки хто хотів би мати на "безбідну" старість?

Думаючи про себе, мені здається якби на старості в мене була 1000, я думаю мені б вистачило і на прожиття і на нормальний відпочинок

Я на старість хочу виїхати в село. І мені там взагалі 200-300 вистачить

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...