Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)
В 02.06.2026 в 21:54, HWman сказав:

обмеження до 25 км/год та ручка газу до 5 км/год):

так поверхнево погуглив про їх закони щодо електротранспорту. Цікавий підхід.

Все що може їхати саме при натисканні на кнопку - мопед, і треба страховку, права, номерні знаки і не можна по велодоріжках

Все що більше 250 ват - теж мопед

Якщо моторчик працює при швидкості більше 25 км год - теж мопед

Змінено користувачем vampirich
  • Відповідей 1,1 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано (змінено)

Так як активних тем небагато, то запощу тут.

Знайшов у себе цікаву коробочку і розібрав. На що схоже і хто правильно визначить по деталькам?

IMG_1018.jpeg

IMG_1019.jpeg

Змінено користувачем Waver
Опубліковано

По маркуванню якщо гуглити - то це якийсь температурний датчик з передачею даних

Враховуючи твою специфіку роботи мабуть моніторили температуру в рефі на протязі поїздки, щоб продукт не зіпсувався, якщо якийсь водій вирішить "зекономити"

Опубліковано (змінено)
On 6/3/2026 at 9:51 AM, vampirich said:

По маркуванню якщо гуглити - то це якийсь температурний датчик з передачею даних

Враховуючи твою специфіку роботи мабуть моніторили температуру в рефі на протязі поїздки, щоб продукт не зіпсувався, якщо якийсь водій вирішить "зекономити"

Та, тільки ще й з GPS локацією в реальному часі (є сім-карта)... мусив його в кабіні в свій персональний морозильник ховати :D

• Ха-ха 1
Опубліковано
В 01.06.2026 в 13:26, HWman сказав:

А чому не в Мюнхені робили а в сусідній країні?

Мені до Мюнхена добиратися складніше, ніж до Праги.

І, як я писав вище, нереально захватити талончик. Просто НЕРЕАЛЬНО. 

2 місяці пробував в Берліні зареєструватися - БОЛТ. 

Все решту я писав. Читай уважніше. 

Опубліковано

@Waver От на тему того пристрою цікаво стало. Якщо водій "на зарплаті" в компанії зіпсує вантаж через власну недбалість - які у нього будуть наслідки в США? Всякі форс-мажори то страхова мабуть покриває, а якщо працівник відверто натупив, то хто влітає і який розвиток подій?

• Дякую! 1
Опубліковано (змінено)
On 6/3/2026 at 11:02 AM, vampirich said:

@Waver От на тему того пристрою цікаво стало. Якщо водій "на зарплаті" в компанії зіпсує вантаж через власну недбалість - які у нього будуть наслідки в США? Всякі форс-мажори то страхова мабуть покриває, а якщо працівник відверто натупив, то хто влітає і який розвиток подій?

Якщо просто водій в американській компанії - то оплачує страхова а влітає компанія. Якщо водій більш-менш адекватний і до того так не тупив - то отримає виговор та додатковий інструктаж і скоріш всього буде працювати далі, якщо зальотчик, тобто постійно тупить, має в своїй водійскій історії інші порушення, тобто штрафи чи аварії - то просто звільнять... і навіть отримає абсолютно всю свою зарплату без єдиного вирахування. Але, це у випадку якщо працівник оформлений звичайним водієм... бо абсолютна більшість наших водіїв працюючи водіями в наших компаніях - мають відкриті "свої компанії" та зареєстровані не як водії а як контрактори, тобто по контракту надають свої послуги компанії "в якій працюють" водіями... писав про це та навіщо вже раніше. В такому випадку, "водієм" по контракту, оплачується, тобто вираховується deductible на страховці, за звичай це $2500 максимум, все інше оплачується по страховці на вантаж в компанії в якій ти працював. Але, якщо в загальному, то все оплачує транпортна компанія  яка купує страховку на вантаж... бо якщо, за звичай таке страхування вантажів коштує близько $1500 в місяць на одну фуру, то після таких страхових випадків для тієї компанії вона буде коштувати вже $2000-2500 в місяць... а в компанії 10 фур чи більше, от і рахуй скільки зверху вона віддасть за два-три роки. А без страховки ні один брокер вантажів не дасть тому платити все одно прийдеться.

Якщо це сталося як дтп з вини водія і оформлене поліцейским, то це все також залишається в історії конкретного водія на років 5 для страховки і на цього водія в любій компанії страховка на вантаж буде дорожча, тому що при прийомі на нову роботу в любу компанію любого водія - спочатку перевіряють чи страхова дасть страховку для компанії на цього водія і так само дивляться яка буде ціна страховки, щоб визначись чи вартує їм брати на роботу цього водія...

Але, зараз і таким водіям знайти нову роботу не проблема, бо також є компаніїї які мусять брати на роботу навіть таких водіїв бо нормальні до них не йдуть а заробляти хочеться... але у водія заробіток буде меншим а об'єм роботи більшим, тобто фактично, різницю у ціні страховки буде оплачувати сам водій навіть про це не здогадуючись.:)  І, якщо ретельно підрахувати всі цифри, то в підсумку з цього всього, завжди виграє та заробляє - це страхова компанія.

• +1 2
Опубліковано

Трошечки у нас на  заводі проблеми виникли. 

Насправді, вони давно є і були. Але то менше з тим. 

Вимушена міра: всіх перевели на 7,2-годинний робочий день. Якщо дуже коротко - робочий день скоротили на10%

Що це означає насправді? Я ж наглоття. приперся до шефа (власника)  - поясни! Бо на зборах, де все німецькою, трошечки було сумно!.

Як я і казав, ЗП складається зі ставки+премія (в кожного своя). 

Суть.

Всі, як і раніше, працюємо по 8 годин/день. АЛЕ! Зараховується на ЗП 156,6 годин/місяць. (156,6 множимо на погодинну ЗП кожного, і відповідно, кожен отримує свою. На 10% менше ніж було. 

АЛЕ!!!

Ось ці 0,8 години - акумулюються. середнє - 22 робочих дні, множимо на 0,8 - маємо +- 17,5 годин щомісяця. 

через півроку, ці години повернуться або премією, або відпусткою. 

Я ж там писав, що я наглоття, то шеф відповів, -щоб не звільняти людей!

ОТ І ВСЕ .

коротко і ясно. 

у фірми прблеми - робимо так, щоб всім було комфортно. І НІХТО не постраждав. 

• +1 3
Опубліковано (змінено)
On 6/4/2026 at 12:05 PM, Zheny@ said:

у фірми прблеми - робимо так, щоб всім було комфортно. І НІХТО не постраждав. 

Оптимізація... аби це не продовжувалося і не було як в тій "казочці" від Орвелла...

Плюсую за допитливість та підрахунки.

Опубліковано
В 04.06.2026 в 19:39, Waver сказав:

Оптимізація... аби це не продовжувалося і не було як в тій "казочці" від Орвелла...

Плюсую за допитливість та підрахунки.

Це не оптимізація. Нажаль, чи на щастя.. ХЗ. 

Суть проста. 

До того, як  мені вдалося влаштуватися туди на роботу, я ходив в різні агенції по найму. (Я, здається, навіть про це писав). 

То менеджер мені прямим тестом сказав - "Через політику Трампа - вся Світова економіка хитається (імпортні мита і т.д. і т.п.)", і от коли фірми, які напряму торгують з Америкою (а це регіон де від мене до найближчого заводу Wolkswagen не більше 50км), перестануть втрачати прибутки, от тоді приходь!. 

На нашому заводі, така ж історія. Наші замовники, походу, також не лише для ЄС торгують, а, підозрюю, на весь світ. 

А через дії трампа, (Мито, протока, я закінчив 8 війн.... ), страждає весь світ. 

От і все. 

• +1 2
Опубліковано
В 05.06.2026 в 23:02, Zheny@ сказав:

А через дії трампа, (Мито, протока, я закінчив 8 війн.... ), страждає весь світ. 

От і все. 

Спасіба жителям Тєхаса...

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...