Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 22.01.2026 в 08:20, volks сказав:

Трамп - психічно нездорова людина

Чого ж так категорично? звичайний дурень це не обов"язково розлади психіки :)

• Відповідей 840
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 06.01.2026 в 09:59, Unknown сказав:

В який же тоді був сенс по факту повідомляти, що написав скаргу? Якось нелогічно для мене.

Якщо ти хочеш припинити порушення,  то скажи спочатку напряму. Якщо ж скаржишся в поліцію зі старту, то навіщо  про це по факту повідомляти? Щоб поглумитись?

Думаю вони мають від цього грошову винагороду що повідомив про факт правопорушення і якщо стягнуть штраф!

Опубліковано
З 2023 року в Німеччині діє закон про захист викривачів (Hinweisgeberschutzgesetz), який захищає працівників від звільнення за повідомлення про порушення в компанії. Проте цей закон не передбачає фінансової винагороди для того, хто повідомив про порушення — німецьке законодавство свідомо уникає грошових стимулів, щоб запобігти неправдивим доносам заради збагачення. 
Важливо: Повідомлення про правопорушення в Німеччині вважається громадянським обов'язком, а не способом заробітку. За подання свідомо неправдивої заяви про злочин передбачена кримінальна відповідальність. 
Опубліковано
В 22.01.2026 в 11:33, ISV сказав:
З 2023 року в Німеччині діє закон про захист викривачів (Hinweisgeberschutzgesetz), який захищає працівників від звільнення за повідомлення про порушення в компанії. Проте цей закон не передбачає фінансової винагороди для того, хто повідомив про порушення — німецьке законодавство свідомо уникає грошових стимулів, щоб запобігти неправдивим доносам заради збагачення. 
Важливо: Повідомлення про правопорушення в Німеччині вважається громадянським обов'язком, а не способом заробітку. За подання свідомо неправдивої заяви про злочин передбачена кримінальна відповідальність. 

Це трошки не те :)

Ти кажеш про працівників фірм. Якщо мій роботодавець порушує закон, то я маю право (а німці ще й називають це обов'язком) повідомити у відповідні органи. І цей закон захищає мене від звільнення. 

А я писав, про сусідів! Якщо німець побачить, що я викинув пластик в бак для картону чи навпаки (для прикладу). 

Він напише "донос". Мене оштрафують, я сплачу штраф, а він з того штрафу отримає собі на пиво кілька ойро. 

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Вже кілька тижнів "мої німці", тобто колеги німці, з якими я працюю, на лікарняному. Обидвоє із проблемами спини. 

Один самий старший, Аксель, скоро виходить на пенсію, через 1,5 місяця, то він, як сміються німці, буде з лікарняного на лікарняний перебиватися. 

Другий молодший за мене, Марсель. Пошкодив спину, коли ми міняли лопасті в турбінах. Незручно було, десь нахилився, різко встав і все, пішов додому і вже 2 тижні, чи 3, навіть. 

То весь цей час я був за бригадира. І це при умові, що я ще не закінчив свій Probezeit (випробувальний термін), який, до слова, спливає через 10 днів, і я переходжу на інший контракт. 

• +1 4
Опубліковано (змінено)

Доречі, про американських Німців...

Уже 4 роки рибалимо на озері Мічіган, але рибачемо в штаті Іллінойс на самому кордоні зі штатом Вискансін хоч і 5-15 км від берега... а в штаті Віскансін біля кордону проживає ну дуже багато Німців, і звісно ж, в місцевій поліції та всіх інших таких органах - їх там теж найбільше, бо так дуже люблять поглядати за порядком...:) Так от, в нашому штаті, до нас ще жодного разу ніякий "рибнагляд" не підпливав і жодного разу нічого не перевіряв, навіть поліція ніразу нічого не перевіряла... і це за чотири роки! А от, один раз поки навіть плив на глубину, мав необережність на які метрів 100 заплисти у Висконсін... то догнали з мигалками щоб просто перевірити мою реєстрацію на плавзасіб, бортовий номер, чи в рятівних желетах,  чи маю з собою для безпеки той обов'язковий свисток (як футбольний), ракетницю та ще й перевіряли термін придатності патронів до неї... плять, шукали любу дрібницю до якої можна приї...тися!:D Але, все добре, добре що там не рибачив бо лайсинсу для їхнього штату не мав а тільки плив на глубину рибалити в Іллінойсі...

Так от, щоб кожен рік не купувати рибацькі лайсинси в двох штатах, тепер завжди рибачу вздовж кордону але з нашої Ілліноівської сторони і так щоб не запливати в Висконсін... бо у них як раз поряд починається сильніший перепад глибин і там більше шансів натрапити на файну рибу. Так один раз вони знову пригналися, але я собі спокійно плив по навігатору 50 метрів вздовж кордону, як то кажуть, в наших територіальних водах, а вони плили паралельно збоку мене зі своєї сторони і ретельно розглядали нас в свій бінокль з яких 50-70 метрів... але, так як ми нічого не порушували і рибачили в свому штаті і на їхню територію не запливали - то й не могли нас просто так перевіряти...  а їм знову певно так кортіло!  Ну Німці є Німці...:D

А от у нас в Іллінойсі, за чотири роки я навіть ніякої рибінспекції не бачив і ніхто мене ще ні разу не перевіряв, а якщо на воді і зустрічаю - то чемно вітаємося кивнувши головою чи піднявши руку. Тепер завжди плаваємо стараючись не запливати в Висконсін, як я кажу - до Німців,  бо знову можуть задовбувати своїми перевірками... 

Пунктирна лінія - то кордон між штатами, також наш трек вздовж неї...

IMG_9425.PNG

Змінено користувачем Waver
  • Ха-ха 1
  • +1 1
Опубліковано
В 01.02.2026 в 22:47, Waver сказав:

Доречі, про американських Німців...

Уже 4 роки рибалимо на озері Мічіган, але рибачемо в штаті Іллінойс на самому кордоні зі штатом Вискансін хоч і 5-15 км від берега... а в штаті Віскансін біля кордону проживає ну дуже багато Німців, і звісно ж, в місцевій поліції та всіх інших таких органах - їх там теж найбільше, бо так дуже люблять поглядати за порядком...:) Так от, в нашому штаті, до нас ще жодного разу ніякий "рибнагляд" не підпливав і жодного разу нічого не перевіряв, навіть поліція ніразу нічого не перевіряла... і це за чотири роки! А от, один раз поки навіть плив на глубину, мав необережність на які метрів 100 заплисти у Висконсін... то догнали з мигалками щоб просто перевірити мою реєстрацію на плавзасіб, бортовий номер, чи в рятівних желетах,  чи маю з собою для безпеки той обов'язковий свисток (як футбольний), ракетницю та ще й перевіряли термін придатності патронів до неї... плять, шукали любу дрібницю до якої можна приї...тися!:D Але, все добре, добре що там не рибачив бо лайсинсу для їхнього штату не мав а тільки плив на глубину рибалити в Іллінойсі...

Так от, щоб кожен рік не купувати рибацькі лайсинси в двох штатах, тепер завжди рибачу вздовж кордону але з нашої Ілліноівської сторони і так щоб не запливати в Висконсін... бо у них як раз поряд починається сильніший перепад глибин і там більше шансів натрапити на файну рибу. Так один раз вони знову пригналися, але я собі спокійно плив по навігатору 50 метрів вздовж кордону, як то кажуть, в наших територіальних водах, а вони плили паралельно збоку мене зі своєї сторони і ретельно розглядали нас в свій бінокль з яких 50-70 метрів... але, так як ми нічого не порушували і рибачили в свому штаті і на їхню територію не запливали - то й не могли нас просто так перевіряти...  а їм знову певно так кортіло!  Ну Німці є Німці...:D

А от у нас в Іллінойсі, за чотири роки я навіть ніякої рибінспекції не бачив і ніхто мене ще ні разу не перевіряв, а якщо на воді і зустрічаю - то чемно вітаємося кивнувши головою чи піднявши руку. Тепер завжди плаваємо стараючись не запливати в Висконсін, як я кажу - до Німців,  бо знову можуть задовбувати своїми перевірками... 

Пунктирна лінія - то кордон між штатами, також наш трек вздовж неї...

IMG_9425.PNG

В Німеччині, для того щоб рибалити, потрібно пройти навчання. і здати екзамени! 

Не просто щось там типу поводження на воді чи яку рибу можна, яку ні.

Ніфіга. Ти маєш мало що не іхтіологом стати! В якої риби які зябра. Чим що відрізняється і т.п. І все це німецькою!  Мрак! 

Це не в Україні, що купив вудку і ти рибалка.

В Польщі просто ліцензію купуєш і дозвіл. Ну і мусиш важити рибу і записувати у відповідну книжечку. 

Німеччина взагалі багато всього обмежує. Збирання ягід і грибів. Мисливство, рибальство. Дуже багато заповідників. 

Провтикав табличку "заповідна зона" і пішов збирати гриби чи ягоди. Готуйся, що вийде з лісу "лєший" в формі і прилетить штраф, на кількасот або й кілька тисяч ойро.. 

Косулі ходять через дорогу. Зайці бігають у нас вночі по вулиці. Біля будинків. 

Лисиці біля доріг щось ловлять і шукають. 

Кабани так само. 

У містах повно хижих птахів. Тому горобці і голуби тут рідкість. Ховаються, никаються, бо прилетить якась хижа пташина, і пообідає тим горобцем чи голубом. 

Весь цей суворий контроль за усім і створює порядок. З грибами я не згоден, але в чужий монастир... 

Немає ніяких сіток на річках, ніяких електровудок.

Немає такого, як в Україні, що місцеві в поліських селах чорницю возять просто тоннами! Хоча самий прикол в тому, що ця ж чорниця і їде в ту ж Німеччину! Як і лисички, білі гриби, польські. 

Для чого в своїй країні збирати? Купимо в інших, і дуже не дорого, по цим міркам. 

Лохина в Україні по скільки? 3Є/кг?  То тут 1,5-2,5Є за 200-250г. Також не здивуюся, що українська. 

Наша луцька сода є в магазинах. Львівський цукор "Діамант". Так, фірма німецька, але буряк то український. 

• +1 5
Опубліковано

І ще раз про німецьку "культуру". 

Щойно їду в трамваї. Зайшла мама з хлопчиком. А в хлопчика шило в сраці. На місці не стоїть, крутиться, як гівно в ополонці! 

На спині рюкзак, розміром з того ж малого. І він тим рюкзаком мало мені в обличчя не стукнув. Я легенько рукою  "відштовхнув", типу відійди.

Він повертається і дивиться на мене, типу як ти посмів! Питаюся, що сталося? А він дивиться як баран на нові ворота. 

Мамаша бистро його за руку і відвела в сторону. А ле ж воно далі вертиться, як воша на гребінці. 

Все це через те, що в Європі ти не маєш права привселюдно зробити зауваження чужій дитині, і тим паче своїй. Дитина може битися в істериці лежачи на землі в брудній калюжі, а батьки можуть лише попросити "встань, будь ласка, не кричи". 

Шарпанути за руку чи дати по сраці - поліція за 1,5хв і ти в жопі.  Дитина буде в трамваї чи автобусі поїзді бігати, верещати і кричати, і всі мовчатимуть. 

діти різних хабібі - то окрема історія - це просто барани які побачили цивілізацію. Реальна жесть. 

А ще дуже багато різних "хворих", так би мовити. Не інвалідів, неповносправних, а "дивних"..  В п'ятницю після роботи один дідок такий їхав в поїзді. Вийшов, ніби нормально все. Потім стогнав і кричав щось поки спускався ліфтом із зд платформи. 

Вийшов, став переходити дорогу. Ніби світло зелене, часу вдосталь, щоб перейти. А в нього істерика! Він швидко йти не може і верещить, що все, капут, машина їде, його розчавить! Якось дістався через дорогу до трамвайної зупинки. Там у нього знову припадок істерики стався. Кричав і стогнав. 

І це лише один випадок. А насправді таких дуже багато. 

Є бомжі, алкаші. "Мєсні на районі". Хоча останні з нами норм. Кілька разів пили пиво на лавці за магазином. Вітаються тепер. 

Дуже багато людей похилого віку, які лінуються пересуватися самостійно. Хто на електровізках їздить, хто з "ходулями" на колесах, штовхають перед собою. Там ще кріселко є, щоб можна було сісти, раптом що. Це і добре, і погано водночас. Я просто порівнюю українських пенсіонерів чи старших людей і цих. Наші люди до останнього будуть бігати і ходити. Німці ж себе настільки люблять, що раптом щось - візок. 

Араби і сомалійці в центрі поділили сферу діяльності. В одному кутку чорні продають наркоту, в іншому кутку араби. 

Все, що душа забажає. Від шмалі, яка і так легалізована, але дорожча, ніж з рук. До порошків, солей і кристалів. 

Поліція не втручається.. 

• +1 6
Опубліковано (змінено)

А в парках алкоголь вживати можна? У нас ніби не можна, але на свята поліція закриває очі і вдає що ніби не бачить, бо всі люди і всі хочуть відпочити… 

Опубліковано
В 02.02.2026 в 13:51, Zheny@ сказав:

Німці ж себе настільки люблять, що раптом щось - візок. 

А куди ти в нас тим візком заїдеш? Навіть з дому не виїдеш 

Опубліковано
В 02.02.2026 в 16:19, Waver сказав:

А в парках алкоголь вживати можна? У нас ніби не можна, але на свята поліція закриває очі і вдає що ніби не бачить, бо всі люди і всі хочуть відпочити… 

Алкоголь, зокрема пиво, можна вживати де завгодно, якщо немає забороняючої таблички. Навіть в поїздах. 

У нас в місті в центрі не можна, є відповідні поперджувальні знаки, типу "Alkohol verboten". 

До знаку, пий, хоч в штани всцися, після нього - штраф. 

В Дрездені на ЗД Вокзалі є знаки, що не можна курити маріхуану. 

Є заборона на розпалювання грилів. Дозволено в певних місцях. Є відповідні знаки. Ну, або далеко від громадських місць, і, немає заборони. 

АЛЕ, можна хоч вдома на балконі, якщо сусіди не проти, маєш взяти дозвіл, ніби, й усного вистачає. 

В 02.02.2026 в 19:11, volks сказав:

А куди ти в нас тим візком заїдеш? Навіть з дому не виїдеш 

Тут навіть в деяких будинках прироблений до будинку зовні "ліфт", для людей з інвалідністю, прямо в квартиру. 

Не знаю, для кого, може для якихось мега крутих пенсіонерів, або для "дуже інвалідних інвалідів". Вибачте за грубу тавтологію, але я реально не знаю, як такого можна було добитися від міської влади, це дуже дорого. Металева конструкція до даху. З підйомником для крісла. В конкретну квартиру. 

в Україні це....  Пандуси для людей з інвалідністю років 10 тому ( + - ) стали впроваджувати. І то для в'їзду в банки чи держ структури. 

Ну потім ще й магазини заставили переобладнати входи/в'їзди. Щоб з себе зняти фінансове навантаження для благоустрою. 

А, ще. Смітників по вулицям майже немає. Реально. 

У нас на Соборності від Там-Таму до Північного ринку - кожні 50-100м. Тут... Пєчаль-Бєда... 

• +1 5
Опубліковано

Колись мені в Штутгарті коліжанка показувала такий ліфт, там якомусь мешканцю мали ампутувати одну ногу, а помилково ампутували іншу. Ну ту що треба було таки теж довелося .

В результаті тому бідолазі побудували ліфт. 

За чий кошт вже не згадаю.

Опубліковано
В 03.02.2026 в 01:40, Zheny@ сказав:

У нас на Соборності від Там-Таму до Північного ринку - кожні 50-100м. Тут... Пєчаль-Бєда... 

В нас в Луцьку зі смітниками також проблеми. Навіть на тому ж Соборності вони по один бік.

Тут навіть в деяких будинках прироблений до будинку зовні "ліфт", для людей з інвалідністю, прямо в квартиру. 

У Львові таке є.

в Україні це....  Пандуси для людей з інвалідністю років 10 тому ( + - ) стали впроваджувати. І то для в'їзду в банки чи держ структури. 

Ну потім ще й магазини заставили переобладнати входи/в'їзди. Щоб з себе зняти фінансове навантаження для благоустрою. 

Та ну. Вже років 20 точно

В 02.02.2026 в 11:40, Zheny@ сказав:

Косулі ходять через дорогу. Зайці бігають у нас вночі по вулиці. Біля будинків. 

Лисиці біля доріг щось ловлять і шукають. 

В нас це все є. Знаю мінімум чотирьох людей, що збивали косуль на дорозі. Зайців бачив на Кривоноса в р-ні Відродження. А з лисицями прямо біда в селах зараз. 

Опубліковано (змінено)
On 2/2/2026 at 5:51 AM, Zheny@ said:

Араби і сомалійці в центрі поділили сферу діяльності. В одному кутку чорні продають наркоту, в іншому кутку араби. 

Все, що душа забажає. Від шмалі, яка і так легалізована, але дорожча, ніж з рук. До порошків, солей і кристалів. 

Поліція не втручається.. 

А ти помітив, як працює так зване "правосуддя"?  Найбільше ловлять, наказують штрафами та навіть саджають за любі проступки саме тих хто найбільш добросовісно працює, платить податки і взагалі тих кому є що втрачати та тих у кого є що забрати... На тих арабів, сомалійців, таких чорних як в америці зарізав Українку в метро - всім насрати... навіть якщо таких багато разів ловлять, тобто тих у кого забрати нічого, штраф взяти з нічого, заставу за те щоб не сидіти заплатити нічим... - дуже швидко відпускають і вони знову займаються тим чим і займались аж поки не зроблять щось таке що піде великий резонанс в суспільстві і тоді вже мусово  закривати...

Опубліковано

Ну так Маркс ( кажуть дуже популярний зараз у США), дуже чітко показав, що люди котрим нема , що втрачати  крм своїх ланцюгів- можуть скинути любу владу.

Походу після того більшість країн почала піклуватися про наявність середнього класу, аби потенційних революціонерів було менше.

Опубліковано
В 03.02.2026 в 00:40, Zheny@ сказав:

Алкоголь, зокрема пиво, можна вживати де завгодно, якщо немає забороняючої таблички. Навіть в поїздах. 

У нас в місті в центрі не можна, є відповідні поперджувальні знаки, типу "Alkohol verboten". 

До знаку, пий, хоч в штани всцися, після нього - штраф. 

В Дрездені на ЗД Вокзалі є знаки, що не можна курити маріхуану. 

Не знаю, для кого, може для якихось мега крутих пенсіонерів, або для "дуже інвалідних інвалідів". Вибачте за грубу тавтологію, але я реально не знаю, як такого можна було добитися від міської влади, це дуже дорого. Металева конструкція до даху. З підйомником для крісла. В конкретну квартиру. 

А, ще. Смітників по вулицям майже немає. Реально. 

У нас в землі можна всюди, окрім громадського транспорту (хоча і там іноді можна побачити когось із пляшкою пива) та місць, де встановлено відподні знаки. Ще мені казали, що на дитячих майданчиках не можна, а в парках - будь ласка.

Так, для людей з обмеженими можливостями тут дійсно створюють усі умови. В наших сусідів син в інвалідному візку - його щоранку приїздить забирати в школу трансфер з підйомником. Громадський транспорт - водій завжди виходить, відкриває пандус і допомагає заїхати в автобус. В Україні такі люди приречені на постійне сидіння дома, на жаль. Хоча, бачив описану тобою металоконструкцію і в Луцьку біля старої п'ятиповерхівки.

У нас із смітниками дещо краще. Але вони все ж зосереджені в місцях масового перебування людей. Зупинки, магазини, парки, сквери, центральні вулиці. У мене хіба декілька разів за півтора року було, що мусив щось пронести пару сотень метрів, щоб викинути. Продумано усе

• +1 1
Опубліковано
В 05.02.2026 в 21:56, INVICTUS сказав:

У нас в землі можна всюди, окрім громадського транспорту (хоча і там іноді можна побачити когось із пляшкою пива) та місць, де встановлено відподні знаки. Ще мені казали, що на дитячих майданчиках не можна, а в парках - будь ласка.

Так, для людей з обмеженими можливостями тут дійсно створюють усі умови. В наших сусідів син в інвалідному візку - його щоранку приїздить забирати в школу трансфер з підйомником. Громадський транспорт - водій завжди виходить, відкриває пандус і допомагає заїхати в автобус. В Україні такі люди приречені на постійне сидіння дома, на жаль. Хоча, бачив описану тобою металоконструкцію і в Луцьку біля старої п'ятиповерхівки.

У нас із смітниками дещо краще. Але вони все ж зосереджені в місцях масового перебування людей. Зупинки, магазини, парки, сквери, центральні вулиці. У мене хіба декілька разів за півтора року було, що мусив щось пронести пару сотень метрів, щоб викинути. Продумано усе

в нас у місті не у всіх парках можна. Казали хлопці, що раз поліція докопалася. 

В трамваях їздять із пивом самі сміливі, або, коли якийсь Фест. Бо таблички є із забороною вживати їжу, напої, морозиво і собаки обов'язково в намордниках. Хоча з останнім  - німці клали на це болт. 

Опубліковано
В 03.02.2026 в 22:37, Waver сказав:

А ти помітив, як працює так зване "правосуддя"?  Найбільше ловлять, наказують штрафами та навіть саджають за любі проступки саме тих хто найбільш добросовісно працює, платить податки і взагалі тих кому є що втрачати та тих у кого є що забрати... На тих арабів, сомалійців, таких чорних як в америці зарізав Українку в метро - всім насрати... навіть якщо таких багато разів ловлять, тобто тих у кого забрати нічого, штраф взяти з нічого, заставу за те щоб не сидіти заплатити нічим... - дуже швидко відпускають і вони знову займаються тим чим і займались аж поки не зроблять щось таке що піде великий резонанс в суспільстві і тоді вже мусово  закривати...

Так завжди було. Сильні світу цього завжди відкупляться і відмажуться. Хіба що для показухи "посадять", а потім тихо вийде під іншим ім'ям і почне життя по новому, по суті далі. 

Тимошенко скільки разів вже була "в тюрмі" ?  І шо? 

Для всіх повинні бути рівні умови. Ніяких завдатків / залогів. Вбив - сідай довічно, або вмирай. 

Вкрав, не важно хто і в кого - в загальну камеру. 

Опубліковано (змінено)
On 2/5/2026 at 5:36 PM, Zheny@ said:

Так завжди було. Сильні світу цього завжди відкупляться і відмажуться. Хіба що для показухи "посадять", а потім тихо вийде під іншим ім'ям і почне життя по новому, по суті далі. 

Тимошенко скільки разів вже була "в тюрмі" ?  І шо? 

Для всіх повинні бути рівні умови. Ніяких завдатків / залогів. Вбив - сідай довічно, або вмирай. 

Вкрав, не важно хто і в кого - в загальну камеру. 

Та я не про те... більш про те, що якщо ти там за кутом станеш продати пару косячків - то поліція буде тут як тут, заарештують, вдягнуть кайданки,  відвезуть в участок, закриють в камеру, відкриють кримінальну справу, назначать заставу яку ти змушений будеш одразу оплатити щоб не сидіти там до рішення суду... потім буде суд, тепер в тебе буде кримінальна історія, назначать величезний штраф який ти будеш змушений оплатити бо будуть лякати тим що переглянуть твій еміграційний статус та депортацією... плюс, скоріш всього - звільнять з роботи. А от на якихось босяків-сомалійців, арабів, чорних... - їм абсолютно насрати, бо ніяких застав ніхто з них платити не буде, ніяких штрафів теж бо ніхто ніде з них не працює і нічого не має, та й взагалі забрати у них нічого, а безкоштовно постійно кормити, давати спальне місце та дах над головою та ще й охороняти - якось не дуже хочеться... тому на них не дуже і звертають увагу. А на таких як ти, я і т.д. - впершу чергу!

Опубліковано
В 06.02.2026 в 03:55, Waver сказав:

Та я не про те... більш про те, що якщо ти там за кутом станеш продати пару косячків - то поліція буде тут як тут, заарештують, вдягнуть кайданки,  відвезуть в участок, закриють в камеру, відкриють кримінальну справу, назначать заставу яку ти змушений будеш одразу оплатити щоб не сидіти там до рішення суду... потім буде суд, тепер в тебе буде кримінальна історія, назначать величезний штраф який ти будеш змушений оплатити бо будуть лякати тим що переглянуть твій еміграційний статус та депортацією... плюс, скоріш всього - звільнять з роботи. А от на якихось босяків-сомалійців, арабів, чорних... - їм абсолютно насрати, бо ніяких застав ніхто з них платити не буде, ніяких штрафів теж бо ніхто ніде з них не працює і нічого не має, та й взагалі забрати у них нічого, а безкоштовно постійно кормити, давати спальне місце та дах над головою та ще й охороняти - якось не дуже хочеться... тому на них не дуже і звертають увагу. А на таких як ти, я і т.д. - впершу чергу!

ааа, ти про це.. .

ну да. 

Їм за гратами ще краще. 3-разове харчування. Душ. 

Ту ж дурь можна дістати, ніби десь якось інакше. 

Я оце вище згадував про кількість "інвалідів" .... 

Одне теза цікава прозвучала. 

Їхня велика кількість через ..... - інцест. Брати із сестрами... Мами з синами... Батьки із дочками... 

Це факт... доречі... 

прикро. 

А ніби така нація... 

• +1 1
Опубліковано (змінено)
On 2/6/2026 at 5:38 PM, Zheny@ said:

Їхня велика кількість через ..... - інцест. Брати із сестрами... Мами з синами... Батьки із дочками... 

Це факт... доречі... 

прикро. 

А ніби така нація... 

Є якісь думки чого так?

Опубліковано
В 07.02.2026 в 22:40, Waver сказав:

Є якісь думки чого так?

Думки? 

Думки завжди є.  Можемо "окунутися" в історію. 

Середньовічна Європа тим і "славилася", що шлюби між ріднею, для "чистоти аристократичної крові", насправді, призведи до пагубних результатів. Ось стаття російською. 

Коротко і по суті, що я думаю. 

Звичка лишилася, не зважаючи на історію і наслідки. 

З рештою, не дивлячись на те, що ми живемо в 21 столітті, традиції і звички в людей не забереш. 

Нажаль. 

І пофіг, Європа це чи Україна, Аргентина чи Америка. 

В Америці є свої жарти з цього приводу :) Так же ж? ;)

***Що каже мужик дружині (з Алабами), зранку йдучи на роботу ?

- люблю тебе, сестра! 

В Україні ситуація не краща, на жаль. 

На Поліссі є села, де реально всі один одному родичі. Ціла вулиця, 20-30 будинків, всі родичі. Як не сестри-брати, то куми-свати. Мають одне прізвище. 

Навіть із села, звідки родом Вітя "любі друзі", така ж хуйня. 50% села - Ющенки. .. 

• +1 1
Опубліковано (змінено)
On 2/8/2026 at 11:16 AM, Zheny@ said:

Думки? 

Думки завжди є.  Можемо "окунутися" в історію. 

Середньовічна Європа тим і "славилася", що шлюби між ріднею, для "чистоти аристократичної крові", насправді, призведи до пагубних результатів. Ось стаття російською. 

Коротко і по суті, що я думаю. 

Звичка лишилася, не зважаючи на історію і наслідки. 

З рештою, не дивлячись на те, що ми живемо в 21 столітті, традиції і звички в людей не забереш. 

Нажаль. 

І пофіг, Європа це чи Україна, Аргентина чи Америка. 

В Америці є свої жарти з цього приводу :) Так же ж? ;)

***Що каже мужик дружині (з Алабами), зранку йдучи на роботу ?

- люблю тебе, сестра! 

В Україні ситуація не краща, на жаль. 

На Поліссі є села, де реально всі один одному родичі. Ціла вулиця, 20-30 будинків, всі родичі. Як не сестри-брати, то куми-свати. Мають одне прізвище. 

Навіть із села, звідки родом Вітя "любі друзі", така ж хуйня. 50% села - Ющенки. .. 

Ну... якщо окунутися в історію, то так робили деякі королівські сім'ї та династії саме для того щоб зберегти владу та вплив на всіх інших в середині своїх родин... про які тоді ти звички серед звичайних робочих людей?

На рахунок Америки - то на півдні, хоч і мають вищу злочинність та навіть зі зброєю, але люди в загальному більш бідніші і також більш релігіозні, можна навіть сказати що в рази...  церкви на кожному кроці, саме тому часто своїх половинок можуть називати "сестра", "брат"... з чого ти взяв що це про інцест?

А на рахунок Полісся... то на рахунок призвіщ саме так, але наші люди в селах -  все-таки  утримуються від кровозмішування між близькими родичами бо всі знають що це великий гріх... тому питання - про які села з великою кількістю людей з інвалідністю та інцест ти говориш чи пишеш?

Мені здається, проблема в іншому...

Як на рахунок їхньої, тобто соціальності Німців в порівнянні з нами Українцями, та взагалі... якщо порівняти повсякденні соціальні зв'язки для більшості робочого класу, тобто звичайних людей... - є різниця та в чому вона проявляється? Бо в америці, наприклад, ця різниця дуже відчутна...

Опубліковано (змінено)
В 07.02.2026 в 00:38, Zheny@ сказав:

Це факт... доречі... 

прикро. 

А ніби така нація... 

В Україні не менше, але більшість сидять по домах, тому що немає ні коштів ні умов для комфортного пересування та перебування поза домом 

Тому в якийсь момент і здається, що їх тут багато 

Змінено користувачем INVICTUS
  • +1 2

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...