Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 26.12.2025 в 17:02, Waver сказав:

Як відчував, вартувало тільки згадати про пиво... :D

Це набагато краще тема, аніж політика! 

Ще можна про молодих привабливих дівчат поговорити! 

• +1 1
  • Відповідей 640
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 26.12.2025 в 15:50, Zheny@ сказав:

+1 - класне пиво. Дороге, відносно, але дуууже смачне. 

У нас по 1.09€ в магазинах)

В 26.12.2025 в 15:50, Zheny@ сказав:

Щось ти слабенький :)

Зазвичай, мені пиво по суботам, смакує з місцевими 30%-ними лікерами :)

Німецькі "трав'яні лікери" - це як окремий вид мистецтва. 

Забагато не вип'єш - приторні. Солодкі. Яскраво виражений смак трав. 100-150мл - то потолок. Ну, можна й більше, але не варто. 

Але це не горілка. Якщо не перебрати і не "шліфувати пивом, то на ранок, ні головної болі, ні бодуна, взагалі супер. 

Хоча, є в мене колега, який вміє ще й пивом то все шліфанути. Каже, на ранок все ок. 

То не я слабенький, то ти певно Doppelbock не куштував)) будь-якого пива літри 1.5-2 за вечір і на ранок - наче й не пив

А після цього чудового напою голова два дні як вулик

Опубліковано

Читаю, аж заздрість бере. Раніше любив пиво смакувати. Полюбляв світле, дуже непогане місцеве Luchan зараз пиво споживаю вкрай рідко. Дуже шкідливо до моїх болячок, лікар рекомендує вже горілку пити, якщо алкоголь, бо хімічно нейтрально до організму, якщо не зважати на інші негативні наслідки. Але те, що є у коньячних напоях, пиві, вині, вкрай небажане для мене.

Так що доводиться горілку куштувати :D

• Ха-ха 2
Опубліковано
В 26.12.2025 в 20:31, INVICTUS сказав:

то ти певно Doppelbock не куштував))

Все я тут куштував. Від самого дешевого, до самого дорогого.

І різної міцності. Від 0%-2,5%(радлер), до 10%, ага, є й таке. Самий прикол в тому, що міцності не відчувається. Немає отого спиртового вихлопу, як колись було після "оболонь 2000" :0085:

але 2-3 банки такого напою, і вже дуууже добре. 

Ну, але голова на ранок не боліла. 

їхня горілка мене тут харить. 37,5-38,5%.. фу. помиї. 

Майже Все, що 40% - то імпорт. 

Віскарь, взагалі не моє. 

Опубліковано (змінено)
В 26.12.2025 в 22:14, Zheny@ сказав:

Все я тут куштував. Від самого дешевого, до самого дорогого.

І різної міцності. Від 0%-2,5%(радлер), до 10%, ага, є й таке. Самий прикол в тому, що міцності не відчувається. Немає отого спиртового вихлопу, як колись було після "оболонь 2000" :0085:

але 2-3 банки такого напою, і вже дуууже добре. 

Ну, але голова на ранок не боліла. 

їхня горілка мене тут харить. 37,5-38,5%.. фу. помиї. 

Майже Все, що 40% - то імпорт. 

Віскарь, взагалі не моє. 

Пошукай таки з написом Doppelbock на пляшці)) голова не болить на ранок, але дуже важка і ходиш, як в тумані (перевіряв двічі)

Ти про шнапс? Так є різні марки

Я надибав дуже класний із гарним фруктовим смаком - Echter Nordhäuser 

І взагалі тащуся від вин. Куштував декілька класних німецьких, а так то в більшості багато чудових італійських 

Змінено користувачем INVICTUS
Опубліковано
В 27.12.2025 в 11:27, INVICTUS сказав:

взагалі тащуся від вин. Куштував декілька класних німецьких, а так то в більшості багато чудових італійських 

Колись батьки робили домашнє типу, горіхове... 

Років 12тому був в гостях німець, і не вірив що то домашнє вино, потім ходив і дивився що і як треба робити

Місцеве/власне виробництво завжди буде краще, як мінімум не треба пастеризувати/кип'ятити щоб розлити в бутилки.

Опубліковано
В 26.12.2025 в 16:50, Zheny@ сказав:

Типу лікер під назвою "Baba Jaga".... Так... розрахований відомо на кого. 

в перші дні, як приїхав, спробував.... фубля.. спиртяка фарбована зі смаком "Пертусіну", хто пам'ятає.

Jegermeister - ТОП!

Замітив що є багато аналогів до "Єгеря", Valhalla Фінляндія, 

Altmeister Німеччина... 

Глянь яку ціну тобі показує, а я скину які ціни у нас

https://www.amazon.de/-/en/dp/B07PH3M8VJ/ref=sspa_mw_detail_2?ie=UTF8&psc=1&sp_csd=d2lkZ2V0TmFtZT1zcF9waG9uZV9kZXRhaWw&aref=Vq6Yp2w3qu&sp_cr=DUB

https://www.amazon.de/-/en/Valhalla-Liqueur-Flavour-Various-Liquorice/dp/B014WJE1JK/ref=pd_aw_subss_m_sccl_1_1/262-9565212-4047107?pd_rd_r=200f4ee3-ff65-46da-817a-811236f54247&pd_rd_wg=DpKfZ&pd_rd_w=KowQS&pd_rd_i=B014WJE1JK&psc=1

Опубліковано
В 28.12.2025 в 00:20, Zheny@ сказав:

14 і 23 Є

грубо

В Атб 179.90грн 0.7л (воно завжди така ціна, деколи ставлять повну ціну на пару днів)

Valhalla 499грн за 1л. В неті 500-600грн

прикол ще в тому що німці це купують та пишуть відгуки, хороші відгуки з фото та хвалять

Screenshot_20251228-130313.thumb.png.c87490187e38870897f88532f5feb54c.png

Screenshot_20251228-125428.thumb.png.71b0bd99b9c763f769f80cb6d90ca255.pngPXL_20251225_181943358.thumb.jpg.0ab9ba9f04f84fe53e1ed59892fe9110.jpg

Опубліковано

Знову покайфував від поїздки поїздом. 

100-110км/год. 

2 години і я в Дрездені. 

Автомобілем швидше, але, є нюанси. Парковки, стоянки ..... Можливі затори на автобанах. Корки в місті і т.п. Тому, +- одне й теж. 

Поїздом круто, хоча вони вміють дууууже часто спізнюватися. Навіть на невеликі відстані. Це мінус. 

Але тепло, зручно, WiFi, ні про що не думаєш. Їдеш кайфуєш. 

А тепер зовсім не в тему. 

Вчора я їхав в поїзді, і задумався, хто повернеться в Україну після війни, а хто ні. 

І зрозумів, що 90% людей, що живуть зараз в Польщі - поїдуть додому. 

Чому? 

Кілька фактів:

- Жодних перспектив. Окрім стабільної роботи. При умові, що ти працюєш напряму. Без фірм-прокладок. Але для цього треба мати карту побиту, або карту поляка, або ВНЖ (яке ніхто не хоче робити, я про державу!). 

- Ніяке соцзабезпечення. Просто нуль. 

- вкрай негативне ставлення до українців! Завдяки політиці Навроцького. Гівно з телевізора жруть і ненавидять українців, які, на хвилинку, приносять колосальні суми в бюджет, але про це не говорять. Говорять лише, що українці погані, і як приклад "Волинська трагедія". Це просто наратив. Наводити як факт інші історичні дані, де поляки служили Вермахту, де німці, окрім євреїв, винищили ще кількасот тисяч (а може й мільйонів) поляків, а тепер поляки залюбки їздять в Німеччину заробляти, немає жодного сенсу. Это другое! 

- Легалізуватися в Польщі - то квест. Чекати Карту тимчасового побиту (Яку дають на 3 роки), тих самих 3 роки, і її термін  за місяць сплине... знаю випадки. Поки чекаєш Карту, ти прив'язаний до Польщі. Тим держава і користується. Втримує українців, бо немає кому працювати. Хоча вже там інших народностей просто вагон. Українці вже не такі цікаві стали. Цікавіше колумбійці, індуси, в'єтнамці і т.д. Бо держава дає плюшки за їхнє працевлаштування. 

Що заважає поїхати в іншу країну? 

- страх. А як там, а що? А мова? а му, а хрю.. А вже звик. А фіг з ним і т.п. 

- не всі країни приймають біженців, які вже були під захистом інших країн. Є таке. 

- відстань. А що тут до України з Польщі? Особливо прикордонні райони. Жінки можуть раз на 2-3 місяці спокійно їздити, без проблем. 

Плюс-мінус таке ж можна сказати і про Чехію, але в Чехії ЗП цікавіші. І відношенні чехів до українців інакше. Зовсім. 

• Дякую! 1
Опубліковано
В 28.12.2025 в 18:03, Саня сказав:

Мені колись Herbal Park подобався. Зараз його немає в продажі

https://content2.rozetka.com.ua/goods/images/big/547809337.jpg

Maudau, Rozetka  0.5л 169грн+-

Опубліковано

На Розетці його вже пару років немає. То стара ціна, товару немає.

О, а на maudau каже, що є і ще й по знижці. Цікаво

MAUDAU.COM.UA

Придбати Бальзам Herbal Park 0.5 л з доставкою по всій Україні. MAUDAU Акції та знижки. ✴️ Питання та відгуки. ✔️...

Опубліковано

Вчора зустрів сусіда. Старший дядько за 60. 

Пєрєседєнєц. 

Вже давно потрібно було перереєструвати авто на німецькі номери. В нього досі на укр. Гроші має! Але не хоче, бо доведеться розмитнювати авто знову, по поверненню в Україну. 

Хоча тут я можу помилятися. Якщо номери не заберуть, то просто буде їхати назад на своїх укр номерах? 

Менше з тим. Каже, сусід німець кинув йому в пошту листа про те, що його здав поліції, за те, що він тримає авто десь в кущах на стоянці (ніби приватній). І щоб той переоформив авто на німецькі номери і не ставив там авто, бо воно займає місце (чиєсь?). 

Для цього потрібно пройти TÜV (техогляд), і ще якісь там процедури, окрім реєстрації і отримання номера. 

Зараз його чекають розборки в поліції і, швидше за все, суд. Де заплатить за суд, за всі бюрократичні процедури, штраф і таки доведеться переоформити авто. 

Скупий платить двічі! 

Опубліковано
В 04.01.2026 в 14:24, Zheny@ сказав:

В 04.01.2026 в 14:24, Zheny@ сказав:

Менше з тим. Каже, сусід німець кинув йому в пошту листа про те, що його здав поліції, за те, що він тримає авто десь в кущах на стоянці (ніби приватній). І щоб той переоформив авто на німецькі номери і не ставив там авто, бо воно займає місце (чиєсь?). 

Цікаво, в німець той раніше щось казав дядькові з приводу парковки ?

Запитай при нагоді :)

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...