Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 02.12.2025 в 17:30, volks сказав:

Чому саме 30? І звідки дані, що і рельси зношені і шпали міняти треба?

коли ти востаннє їздив поїздами по Україні? 

• +1 1
  • Відповідей 577
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 02.12.2025 в 18:30, volks сказав:

Чому саме 30? І звідки дані, що і рельси зношені і шпали міняти треба?

з інформаційних ресурсів. Тут говорять про необхідність капітального ремонту 8 тисяч км (при загальній довжині 22 тисячі км по всій Україні), а отут про 27%. А тут пишуть про глобальну сраку з ремонтами

а отут є короткий лікбез по типах ремонту, щоб було зрозуміло що "капітальний ремонт" це не тільки стовбчики підфарбувати.

То іще довоєнні дані, але надіюся не потрібно бути експертом, щоб мати право висловити думку що ситуація не покращилась?

• +1 1
Опубліковано
В 02.12.2025 в 19:27, Zheny@ сказав:

коли ти востаннє їздив поїздами по Україні? 

В 2020-му. Але я не вмію, їдучи в поїзді, оцінювати зношеність рельс. А тим більше шпал.

Опубліковано
В 02.12.2025 в 19:43, vampirich сказав:

А тут пишуть про глобальну сраку з ремонтами

Якщо не будуть забирати гроші на утримання санаторіїв, готелів та баз відпочинку які на балансі, то все буде ок

• +1 1
Опубліковано (змінено)
В 03.12.2025 в 00:22, Oli сказав:

Якщо не будуть забирати гроші на утримання санаторіїв, готелів та баз відпочинку які на балансі, то все буде ок

Скільки грошей йде на утримання санаторіїв, готелів, баз відпочинку?

Скільки грошей потрібно на ремонт колій і оновлення РС?

Змінено користувачем volks
Опубліковано (змінено)
В 03.12.2025 в 00:22, Oli сказав:

Та щось мені здається, що якби таке чисто теоретично зробили років 10 тому - то може й були б результати, а зараз уже об"єм того що потрібно ремонтувати і відновлювати так стрімко зростає що навіть без санаторіїв уже то неможливо спинити, максимум - пригальмувати оту швидкість з якою УЗ летить у прірву 

@volks тут мене можеш розносити, бо то не на інформації з різних джерез засновано, а чисто мій наздогад :)

Змінено користувачем vampirich
Опубліковано
On 12/3/2025 at 8:37 AM, vampirich said:

Та щось мені здається, що якби таке чисто теоретично зробили років 10 тому - то може й були б результати, а зараз уже об"єм того що потрібно ремонтувати і відновлювати так стрімко зростає що навіть без санаторіїв уже то неможливо спинити, максимум - пригальмувати оту швидкість з якою УЗ летить у прірву 

@volks тут мене можеш розносити, бо то не на інформації з різних джерез засновано, а чисто мій наздогад :)

можливо це й добре, краще класти європейську колію

Опубліковано
В 03.12.2025 в 08:37, vampirich сказав:

Та це настільки масштабне підприємство, що там х.. пойми що робиться. І навіть ті посилання, що ти кидав, може бути як правдою так і кардинально відрізнятись, що в одну, що в іншу сторону.

Ми можемо оцінити лише якість надання послуги.

Опубліковано
В 03.12.2025 в 09:44, volks сказав:

Та це настільки масштабне підприємство, що там х.. пойми що робиться. І навіть ті посилання, що ти кидав, може бути як правдою так і кардинально відрізнятись, що в одну, що в іншу сторону.

Ми можемо оцінити лише якість надання послуги.

а звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки та оцінки стану акціонерного товариства "Українська залізниця"  підійде? тут джерело уже офіційніше більш нема куди. І там згадується про 36% сраки в коліях

Screenshot2025-12-03092718.thumb.jpg.7b742565290fac427790ff56ec6cff6e.jpg

Опубліковано
В 03.12.2025 в 08:32, volks сказав:

Скільки грошей йде на утримання санаторіїв, готелів, баз відпочинку?

Скільки грошей потрібно на ремонт колій і оновлення РС?

Шукай ;)

Опубліковано
В 03.12.2025 в 11:01, vampirich сказав:

а звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки та оцінки стану акціонерного товариства "Українська залізниця"  підійде? тут джерело уже офіційніше більш нема куди. І там згадується про 36% сраки в коліях

Screenshot2025-12-03092718.thumb.jpg.7b742565290fac427790ff56ec6cff6e.jpg

52 ярда. І це лише колії. А ще рухомий склад, станції

Опубліковано
On 12/3/2025 at 12:13 PM, volks said:

52 ярда. І це лише колії. А ще рухомий склад, станції

лише на фортифікації витрачено 46 млрд станом на 24 рік, хто там доводив що війна не впливає?

Опубліковано
В 03.12.2025 в 12:21, case_l сказав:

лише на фортифікації витрачено 46 млрд станом на 24 рік, хто там доводив що війна не впливає?

По-перше, без війни не факт, що ці 46 ярдів були б.

По-друге, дуже велике питання, чи повинна держава вкладати кошти в УЗ. Тим більше в таких розмірах. Чи таки УЗ повинна ремонтуватись і оновлюватись за рахунок власних коштів.

Опубліковано
On 12/3/2025 at 1:04 PM, volks said:

По-перше, без війни не факт, що ці 46 ярдів були б.

По-друге, дуже велике питання, чи повинна держава вкладати кошти в УЗ. Тим більше в таких розмірах. Чи таки УЗ повинна ремонтуватись і оновлюватись за рахунок власних коштів.

звісно від війни грошей стає більше

Опубліковано
В 03.12.2025 в 13:18, case_l сказав:

звісно від війни грошей стає більше

Ну так. Порівняй довоєнний бюджет із нинішнім.

• Ха-ха 1
Опубліковано
В 02.12.2025 в 21:54, volks сказав:

В 2020-му. Але я не вмію, їдучи в поїзді, оцінювати зношеність рельс. А тим більше шпал.

Якщо коротко. 

То по зношеному полотну - швидко не поїдеш. 

І коли йде мов про Польщу і 130-165 км/год. То можеш уявити, що нещасних 400-500 км до Києва - треба всю ніч теліпатися, близько 8 годин. 

А тепер Німеччина. Приблизно така ж відстань. 

прїзд_463км.JPG

Опубліковано
В 04.12.2025 в 19:04, Zheny@ сказав:

Скільки кілометрів? 

Я не дарма позначив. 

А то ти сам не знаєш скільки кілометрів.

Але бач, є потяг що не теліпається всю ніч

Опубліковано
В 04.12.2025 в 22:18, volks сказав:

Але бач, є потяг що не теліпається всю ніч

Дивний аргумент

От знайшов таку інфографіку середньої швидкості поїздів за 2021 рік і самі швидкі поїзди тоді у нас заледве рівнялися з самими повільними у Європі.

А якщо поглянути актуальні розклади по сайту УЗ то у нас з того часу поїзди стали їздити іще повільніше 

serednya-shvydkist-poyizdiv-v-ukrayini-ta-inshyx-krayinax_ru_large.thumb.png.7cdb37f7cf8112672fa6188ecca89549.png

• +1 1

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...