Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано (змінено)

О, 225-й штурмовий полк, це всім відоме м*ясна частина.

Змінено користувачем xPON
  • +1 2
  • Відповідей 577
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 25.11.2025 в 19:01, Nokian сказав:

Поспішав, не закріпив банку

Ти б ще закріпив, звідки ти це зкопіпастив. 

Бо за останніх 3 роки стільки самозванців прикриваються "бригадами", "полками" і т.д.

А як почнеш шукати - НЕ ІСНУЄ. Розформували. Розбили і т.д. 

• +1 1
Опубліковано

Сьогодні на роботів трапилася неординарна ситуація. Доволі прикра. 

Працюємо, все ок. 

Раптом бригадир показує ливарникам  знак "Стоп".  І робота стає. Виключає машину (для очистки деталей) і вказує всім на вихід зі словами "газ". 

Одна з очисних машин, (а їх на заводі просто безліч, запаху від заводу в місті НЕМАЄ) в одному вузлі стала працювати навпаки.  Замість видувати СО (чадний газ), стала його задувати в приміщення. Автоматика не спрацювала і одна заслонка якась десь "заглючила". 

Одному працівнику стало зле. Його відносно вчасно помітили, бо він вже не стояв і не сидів - лежав. 

Там просто такий участок роботи, що це трошки в кутку, далеко від усіх, бо дуууже специфічна ділянка роботи, і важко помітити що з людиною. 

Фінал. 

Його вивели на двір, за ним приїхали. Усіх працівників заводу були негайно евакуйовані (вигнали всіх тупо на двір). 

Заміри СО показали понад 1000 одиниць при нормі 0-50!  Поруч на ливарні факт становив 500+ одиниць. 

Приїхав шеф,(він же і власник), відповідні люди, заміри і т.д.

Завод зупинили одразу, через годину нам дозволили зайти і продовжити роботу, весь цей час провітрювання, контрольні заміри щопівгодини і т.д. Шеф особисто ходив на контрольні заміри, вийшов і дав дозвіл на роботу далі. Бо спочатку всіх хотів розпустити додому. 

Завтра усунення несправностей. Працюємо, але в іншому режимі. 

Організація на випадок подібних ситуацій - просто я в шоці. Я б сказав миттєво. 

Похуй на продукцію і збитки - життя людей - на першому місці. 

Злили метал... доробили те, що було розлите у форми і те що лишилося в автоматі. 

В Україні було, сирена - тривога... Куди пішли? Яке сховище - всі працюємо, я працюю і ви теж повинні. 

... 

• Дякую! 1
Опубліковано
В 26.11.2025 в 01:31, Zheny@ сказав:

В Україні було, сирена - тривога... Куди пішли? Яке сховище - всі працюємо, я працюю і ви теж повинні. 

Не всюди. В нас на роботі при оголошенні тривоги. і я знаю ще декілька фірм, де працюють знайомі та друзі, робота припиняється і всі йдуть у бомбосховище.

• +1 5
Опубліковано
В 26.11.2025 в 01:31, Zheny@ сказав:

В Україні було

В тебе була в Україні ситуація, коли були викиди СО, від яких знепритомніли люди, а тебе змушували працювати?

• Збентежений 1
Опубліковано
On 11/26/2025 at 1:31 AM, Zheny@ said:

Одному працівнику стало зле. Його відносно вчасно помітили, бо він вже не стояв і не сидів - лежав. 

датчик чадного газу з сиреною коштує копійки, ставив собі такого біля котла, дивно що на виробництвах такого немає, якось це неадекватно

• +1 1
Опубліковано
В 26.11.2025 в 01:16, Zheny@ сказав:

Ти б ще закріпив, звідки ти це зкопіпастив. 

Бо за останніх 3 роки стільки самозванців прикриваються "бригадами", "полками" і т.д.

А як почнеш шукати - НЕ ІСНУЄ. Розформували. Розбили і т.д. 

Це наша група у Юванті вайбер. 

Всіх знаю особисто.

Там ще фото є, але трохи , поранення на обличчі завше виглядають  ... не дуже приємно.

Нічого , живем!

Опубліковано
В 26.11.2025 в 11:47, case_l сказав:

датчик чадного газу з сиреною коштує копійки, ставив собі такого біля котла, дивно що на виробництвах такого немає, якось це неадекватно

Датчик є, але він не там. Тобто не втому місці, звідки може бути реальна загроза. 

Тут просто щось поламалося. Думаю, що після цього випадку, їх напхають скрізь. 

В 26.11.2025 в 05:36, Electronshik сказав:

Не всюди

Я й не казав, що скрізь. 

• +1 1
Опубліковано

Виявилося, що заслонка на видув заклинила і створила ефект зворотної тяги. 

Вже все зробили, працюємо далі в штатному режимі. 

В нас там, до речі, дуже складна система вентиляції і фільтрації. 

Реально павутина із труб над головою. 

В наступному році ставлять ще один додатковий фільтр (вже лежить куплений, готовий, кілька місяців), чекали на демонтаж старої якоїсь машини, демонтували. Вентиляційні канали змонтовані. Лишиться тільки фільтр встановити. Це така дура здорова, метрів 6-8 в висоту. метрів 2 в ширину і товщиною десь метр. 

• Збентежений 1
  • +1 1
Опубліковано

Дуже подобаються німецькі поїзди.

Тихо. Швидко. Тепло. Зручно.

Розетки біля столів.

Віфі навіть є.

Дорого. Але регіональні, маючи Дойчетікет, дуже зручно і можна проїхати всю Німеччину за 58€/місяць.

Люди так подорожують.

Єдиний мінус - запізнення.

Дуже часто спізнюються. Буває більше, ніж на годину. Я пишу це повідомлення з поїзду. Їду в сусіднє містечко за ноутом.

В Польщі теж класно їздити поїздами. До 160км/год.

Швидко, класно.

Теж не дешево, але класно.

• +1 6
Опубліковано
On 11/30/2025 at 12:31 PM, Zheny@ said:

Дуже подобаються німецькі поїзди.

Тихо. Швидко. Тепло. Зручно.

Розетки біля столів.

Віфі навіть є.

Дорого. Але регіональні, маючи Дойчетікет, дуже зручно і можна проїхати всю Німеччину за 58€/місяць.

Люди так подорожують.

Єдиний мінус - запізнення.

Дуже часто спізнюються. Буває більше, ніж на годину. Я пишу це повідомлення з поїзду. Їду в сусіднє містечко за ноутом.

В Польщі теж класно їздити поїздами. До 160км/год.

Швидко, класно.

Теж не дешево, але класно.

це все так, якби у нас не було 10 років війни через підарів, також могли б багато чого покращити, а не витрачати кошти на війну

• Ха-ха 1
Опубліковано
В 30.11.2025 в 14:30, case_l сказав:

це все так, якби у нас не було 10 років війни через підарів, також могли б багато чого покращити, а не витрачати кошти на війну

От я можу уявити що без війни стали б іще кращі дороги, інфраструктура, мінялися б котельні на енергоефективніші, водогін, парки, громадський транспорт, обладнання для лікарень... але в контексті останнього повідомлення Жені уявити що Укрзалізниця могла б покращитися  - не можу :)

• +1 4
Опубліковано
В 30.11.2025 в 13:30, case_l сказав:

Не хочу розвіювати твої вологі фантазії, але на жаль.. 

Дороги, ну ок, згоден, бо останні роки до війни таки взялися.  Все решта... лишає бажати кращого. 

Стан ЗД полотна - ніякий. Потрібно було б міняти ТУПО ВСЕ!  А це сотні -ярдів Євро!  

Плюс потягне за собою здорожчання проїзду. В 2-3-5-7 разів!  Відміна пільг, бо бабульки на дачу по пенсійному катаються, бо дома нєхуй що робити. Платили б УСІ! 

Не той менталітет. Я про це писав. в Україні не готові платити. Звикли до совка, халява. Тут такого немає. Є знижки, але халяви немає. Ти ж і сам знаєш, за все, що безкоштовно - вже хтось заплатив. 

• +1 2
Опубліковано
В 30.11.2025 в 13:30, case_l сказав:

Ага, "покращили" б... Хіба ті, хто при кормушці, свої маєтки, авто та банківські рахунки 

Опубліковано
On 11/30/2025 at 3:38 PM, Zheny@ said:

Не хочу розвіювати твої вологі фантазії, але на жаль.. 

Дороги, ну ок, згоден, бо останні роки до війни таки взялися.  Все решта... лишає бажати кращого. 

Стан ЗД полотна - ніякий. Потрібно було б міняти ТУПО ВСЕ!  А це сотні -ярдів Євро!  

Плюс потягне за собою здорожчання проїзду. В 2-3-5-7 разів!  Відміна пільг, бо бабульки на дачу по пенсійному катаються, бо дома нєхуй що робити. Платили б УСІ! 

Не той менталітет. Я про це писав. в Україні не готові платити. Звикли до совка, халява. Тут такого немає. Є знижки, але халяви немає. Ти ж і сам знаєш, за все, що безкоштовно - вже хтось заплатив. 

Чому вологі, наприклад ремонт луцького жд вокзалу провели до війни, зараз фіб би, так само і аеропорти розвивались, зараз все стало.

Опубліковано (змінено)
On 12/1/2025 at 8:40 AM, INVICTUS said:

Ага, "покращили" б... Хіба ті, хто при кормушці, свої маєтки, авто та банківські рахунки 

Щоб до маєтку доїхати треба дорогу зробити. Та навіть стіну яценюка через війну будували, а гроші б могли йти на інфраструктуру, в кацапів також залізниця значно краща

Змінено користувачем case_l
Опубліковано
В 01.12.2025 в 10:53, case_l сказав:

Чому вологі, наприклад ремонт луцького жд вокзалу провели до війни, зараз фіб би, так само і аеропорти розвивались, зараз все стало.

Чувак, приміщення, будь ласка, не рівняй до кількасот, чи навіть, кілька тисяч кілометрів полотна! 
Зняти полотно, насипати подушку, замінити шпали, рейки (рельси), бо зношені.  Техніка, люди, паливо. Матеріали. 

Подовжувати?  І це не рахуючи проєктної документації і всього решта. 

З аеропортами згоден. Є звідки і є куди. 

Було б в мене 500-999+ лямів євро, запустив би по Україні "Авіамаршрутки".

Перший в ЄС, чи навіть у Світі. Бо аналогів не бачив. 

Типу "Луцьк-Київ / Харків / Дніпро / Одеса / Ужгород / Львів іт.д. і між всіма перечисленими містами само собою" - 50-60-70-80-10-120 хв. Ціна, звісно, не рівна поїзду, але для людей, які цінують час, просто казка. 

• +1 2
Опубліковано
В 01.12.2025 в 20:30, Zheny@ сказав:

Зняти полотно, насипати подушку, замінити шпали, рейки (рельси), бо зношені.

Є така галузь, де ти не вважаєш себе спеціалістом?

• Ха-ха 1
Опубліковано
В 02.12.2025 в 07:50, volks сказав:

Є така галузь, де ти не вважаєш себе спеціалістом?

є така штука, називається "загальний розвиток". Женя ж не спорить про те, яку фракцію щебеню треба використати для баласту, чи який допустимий радіус кривизни колій підходить для швидкісних потягів. Не треба бути експертом, чи інженером "путєйщіком" щоб мати розуміння, що  в Україні поїзди їздять повільно саме через штучні обмеження швидкості, які створені задля зменшення ризиків сходження з рейок через надто зношене залізничне полотно. Це ніби як загальновідома річ. І саме "загальний розвиток" дає можливість дійти висновку, що "ямковий ремонт" не допоможе, коли приблизно 30% усіх залізничних колій України уже давно вимагають повної реконструкції

• +1 3
Опубліковано
В 02.12.2025 в 09:17, vampirich сказав:

Це ніби як загальновідома річ. І саме "загальний розвиток" дає можливість дійти висновку, що "ямковий ремонт" не допоможе, коли приблизно 30% усіх залізничних колій України уже давно вимагають повної реконструкції

Потрібні капітальні інвестиції, а де їм взятись, якщо в країні тотальна корупція? Я вже не кажу про війну, яка на даний момент є основним фактором відсутності інвестицій в любу капітальну річ, таку як залізниця. 

• +1 3
Опубліковано
On 12/2/2025 at 9:31 AM, Electronshik said:

Потрібні капітальні інвестиції, а де їм взятись, якщо в країні тотальна корупція? Я вже не кажу про війну, яка на даний момент є основним фактором відсутності інвестицій в любу капітальну річ, таку як залізниця. 

корупція якраз і наживається на таких інвестиційних проектах типу оновлення залізниці, дивно що дорослим людям треба це пояснювати

Опубліковано
On 12/1/2025 at 8:30 PM, Zheny@ said:

Зняти полотно, насипати подушку, замінити шпали, рейки (рельси), бо зношені.  Техніка, люди, паливо. Матеріали. 

Подовжувати?  І це не рахуючи проєктної документації і всього решта. 

Опубліковано
В 02.12.2025 в 09:40, case_l сказав:

корупція якраз і наживається на таких інвестиційних проектах типу оновлення залізниці, дивно що дорослим людям треба це пояснювати

Воно то так, питання у масштабі. Бо при наших масштабах не підуть інвестиції. Ну це звичайно що якщо мирний час. Під час війни то інвестиції точно не підуть у таке.

• +1 1
Опубліковано
В 02.12.2025 в 09:17, vampirich сказав:

саме "загальний розвиток" дає можливість дійти висновку, що "ямковий ремонт" не допоможе, коли приблизно 30% усіх залізничних колій України уже давно вимагають повної реконструкції

Чому саме 30? І звідки дані, що і рельси зношені і шпали міняти треба?

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...