Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
On 10/24/2025 at 4:48 PM, vampirich said:

хто всі? я - тут. І багато хто іще тут.  А ще багато форрумчан на фронті. Особисто я до війни не поїхав - бо грінкарту так і не виграв. Хоча подавав на неї регулярно. І багато хто не поїхав тоді, бо легалізуватися в кращих країнах то таки значно складніше було як зараз, хоч і багато хотіли.

То ти три-чотири роки носив за пазухою образу на деяких бордівчан і ото тепер так наважився її висловити? Ну виговорися. Кажуть після того легшає

що би ти там в сша робив? а тут хоч айтішник

• Відповідей 463
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 24.10.2025 в 17:50, case_l сказав:

що би ти там в сша робив? а тут хоч айтішник

Та якось практика показує що звичайний комплектувальник амазону живе краще і може дозволити собі більше аніж середній айтішник тут

• Cумний 1
  • +1 1
Опубліковано
В 24.10.2025 в 15:05, NoOneSpecial сказав:

гм, а як же ж ваші патріотичні дописи на борді, як патріотизм і перемога? вже не то? заварили кашу і "вибачте, ви тут без нас якось, а я інвалід тепер". 

@Zheny@ ах ти ж скотиняка, війну в Україні почав, а сам звалив по тихому.

• Ха-ха 1
Опубліковано
В 24.10.2025 в 18:04, vampirich сказав:

Та якось практика показує що звичайний комплектувальник амазону живе краще і може дозволити собі більше аніж середній айтішник тут

Якщо хоч половину з цього відео - правда, то я б за всі гроші світу не працював в Амазоні.
https://youtu.be/jnLwwggY0zo?si=sHmPW7110Bra61aO

Опубліковано (змінено)
В 25.10.2025 в 00:18, MaestroA сказав:

Якщо хоч половину з цього відео - правда, то я б за всі гроші світу не працював в Амазоні.
https://youtu.be/jnLwwggY0zo?si=sHmPW7110Bra61aO

Ну слово "правда" і руснявий блогер то вже часто речі несумісні :)

Я взяв амазон бо там колишній колега працює вже років 6. І про якісь жахи не розказував, але роботу міняти не хоче, бо усім задоволений.

Але щоб було простіше замість "комплектувальник" давай візьмемо "будь-яка невисоко оплачувана робота" і замість амазону "будь-яка інша компанія" - і це не змінить зовсім суті того мого повідомлення

Upd. Згадалося що чув пару історій з реддіт про всякі приколи в корпораціях. Дичина в більшості випадків це не забаганка голови корпорації, а таргани в головах і синдром вахтера менеджерів на місцях. Наприклад була історія про обов'язкове оповіщення причини відлучення з робочого місця, навіть якщо йдеш в туалет. То таке може бути і в амазоні і в місцевому локальному не мережевому магазинчику.

Змінено користувачем vampirich
  • +1 1
Опубліковано
В 24.10.2025 в 17:04, vampirich сказав:

Я в Польщі замітав двори, прибирав приміщення і мив плитку за 25 zl  на годину. На хвилиночку, жоден прибиральник / двірник в Україні не мав і не має 250 грн/год. 

Про амазон, залежить від його величини. Десь треба носитися із комунікатором, де виділений час збір замовлення, а десь стояти на конвеєрі і сортувати замовлення, пакувати і т.д.  тОму там є доля правди про "пекло". 

Тут поруч,  в сусідньому містечку, є склад Амазон, там в основному араби працюють, вночі, бо нічна зміна не оподатковується, і для них брутто - стає нетто. Маючи 16Є / год брутто, вони отримують ті ж гроші на руки. Хороші гроші. 

Я не встиг подати заявку на комплектувальника, закрили вакансію. 

Але не шкодую, що працюю там, де працюю. 

Опубліковано
В 24.10.2025 в 18:04, vampirich сказав:

То так айтішникам зарплати врізали?

Опубліковано
В 25.10.2025 в 13:33, volks сказав:

То так айтішникам зарплати врізали?

в Луцьку ІТ-шники не всі отримували так, як про це ходять легенди. 

ІТ-шники різні бувають. Не лише адміни чи Дев-опси. 

Програмери (особливо для веб), заробляли цілком пристойну ЗП, бо проєкти всі були з-за кордону, бо за кордоном це коштувало ще дорожче. + в Україні терміни коротші. 

• +1 1
Опубліковано
On 10/24/2025 at 6:04 PM, vampirich said:

ші пише, що  середня зарплата мідла (Middle) в Україні становить приблизно $2500 на місяць, але може коливатися залежно від спеціалізації, міста та компанії. Наприклад, медіанна зарплата розробників у Києві та Львові становить близько $2500, тоді як у Харкові вона трохи нижча ($2010)

Мабуть важкувато вижити на такі гроші

Опубліковано (змінено)
On 10/24/2025 at 6:04 PM, vampirich said:

дубль

Змінено користувачем case_l
Опубліковано
В 25.10.2025 в 15:09, case_l сказав:

ші пише, що  середня зарплата мідла (Middle) в Україні становить приблизно $2500 на місяць, але може коливатися залежно від спеціалізації, міста та компанії. Наприклад, медіанна зарплата розробників у Києві та Львові становить близько $2500, тоді як у Харкові вона трохи нижча ($2010)

Далеко не всі айтішники це програмісти ;)

• +1 2
Опубліковано
В 25.10.2025 в 14:18, vampirich сказав:

Далеко не всі айтішники це програмісти ;)

я там вище практично те ж саме і сказав :)

В 25.10.2025 в 14:09, case_l сказав:

ШІ багато чого пише... 

Насправді, все це як в анекдоті про середню температуру по палаті, чи середню ЗП по заводу, чи ти їси сухий рис із салатом з капусти, а я їм котлети, але разом ми їмо голубці. 

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти
  • Створити...