Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 13.08.2025 в 22:26, Nokian сказав:

Повторюєшся, весьчас мене цитуєш, 

нецікаво .

Між тим, коли я писав, що ти мабуть давно не лікувався, то мав на увазі, що не стикався з теперішньою медициною. 

Але ти сприйняв це , що я намагаюсь тебе образити.

Тепер я зрозумів таку  болісну реакцію .

Ну твої проблеми.

Цитувати виникла звичка з часу одного учасника форуму, який любив насрати, повитирати повідомлення і робити вигляд що нічого не було. 

А ти далі обговорюєш інших людей.

І я теж. Тільки я не роблю вигляд що вищий від того всього ;)

• +1 2
  • Відповідей 225
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
On 8/13/2025 at 10:34 PM, vampirich said:

Цитувати виникла звичка з часу одного учасника форуму, який любив насрати, повитирати повідомлення і робити вигляд що нічого не було. 

чого зразу насрати, все одно його пости підтримують активність форуму

Опубліковано
В 13.08.2025 в 22:34, vampirich сказав:

Ну я здогадуюсь,хто любив витирати пости. Йому ти вже нічого предявити не можеш, от і чіпляєшсядо мене . Причому дуже гарно завертаєш в одне правду і неправду, і у сторнньої особи виникає зовсім хибне уявлення про мене. Точніше формується вміло.

Точно такий самий принцип пропаганди застосовує дуже ефективно русня.

Щодо обговорення, то яка б не була ідея, вона не може існувати без носія. 

А носій якраз і є людина. 

От і різниця, обговорюється ідея, котру висловила людина, чи самі якості носія.

Дуже легко помітити, як більшість, незгодна з ідеєю, чи вона їй не подобається, чи вона її просто не розуміє-відразу шукає собі просте пояснення , що вся справа у носії.

Ретельніше треба.

• -1 1
Опубліковано
В 14.08.2025 в 22:20, Nokian сказав:

Дуже легко помітити, як більшість, незгодна з ідеєю, чи вона їй не подобається, чи вона її просто не розуміє-відразу шукає собі просте пояснення , що вся справа у носії.

Ретельніше треба.

так ото ж!  Тепер перечитай сам себе.

Цитата

незгодна з ідеєю, чи вона їй не подобається, чи вона її просто не розуміє

Тут потрібно починати з кінця. Пояснити, щоб зрозуміли, максимально доступно для всіх.  Тоді складеться враження, хороша ідея чи ні, але ж погляди у всіх різні, і треба буде напрягтися,  і тоді вже згода, або ні. 

• +1 1
Опубліковано
В 14.08.2025 в 23:20, Nokian сказав:

Щодо обговорення, то яка б не була ідея, вона не може існувати без носія. 

А носій якраз і є людина. 

То носієм якої ідеї великих людей є я, що ти так старанно тут мене продовжуєш обговорювати? ;)

• Ха-ха 1
  • +1 1
Опубліковано

Розповім трохи про своїх "колег по нещастю", маю на увазі людей з інвалідністю. Майже всі хто виїхав на початку повномаштабки, залишились за кордоном, одиниці повернулися. Сидять на соц виплатах.
Маю знайомого який виїхав з Білої Церкви, спочатку був в Польщі, зараз в Німечинні, мова дається йому дуже важко, через не знання мови навіть не ходить в магазин, ниє як все погано але повертатися не хоче. 

Інший знайомий з Маріуполя залишився без квартири, був в окупації, пройшов фільтраційний табір і зміг вирватися в Німечинну з росії. Зараз активно займається громадською діяльністю в місті якому живе. 
Я для себе вирішив що поки в моєму місті спокійно - біженцем не хочу бути, хоча на початку повномаштабки були пропозиції виїзду в Європу. А от що робити якщо Україна зникне, або прийде кацапська влада - не знаю

• +1 4
Опубліковано
On 8/15/2025 at 5:02 PM, VojinSvitla said:

Я для себе вирішив що поки в моєму місті спокійно - біженцем не хочу бути, хоча на початку повномаштабки були пропозиції виїзду в Європу. А от що робити якщо Україна зникне, або прийде кацапська влада - не знаю

Якщо з Білорусі нападу не буде, то влада буде українська, але не народна.

• Збентежений 1
Опубліковано
В 15.08.2025 в 16:02, VojinSvitla сказав:

Розповім трохи про своїх "колег по нещастю", маю на увазі людей з інвалідністю. Майже всі хто виїхав на початку повномаштабки, залишились за кордоном, одиниці повернулися. Сидять на соц виплатах.
Маю знайомого який виїхав з Білої Церкви, спочатку був в Польщі, зараз в Німечинні, мова дається йому дуже важко, через не знання мови навіть не ходить в магазин, ниє як все погано але повертатися не хоче. 

Інший знайомий з Маріуполя залишився без квартири, був в окупації, пройшов фільтраційний табір і зміг вирватися в Німечинну з росії. Зараз активно займається громадською діяльністю в місті якому живе. 

Друже, в Луцьку давно вже не спокійно. 

Ми з тобою не розмовляли на цю тему. Але, пробач, що так скажу, тобі краще буде тут (умовна Німеччина), ніж в Україні. 

Забезпечення і т.д. Лікування, реабілітація. Ти подумай над цим. З рештою, я тобі ніколи нічого погано не радив, бо ти мій друг! 

Подумайте з мамою, напиши мені в телеграм. 

• +1 2
Опубліковано
В 15.08.2025 в 16:45, case_l сказав:

Якщо з Білорусі нападу не буде, то влада буде українська, але не народна.

Ок. Я тобі це пробачу. Бо ти знаєш особисто @VojinSvitla, а я знаю. 

Не ображай людину.  

А тепер я тобі відповім. 

Якщо, (згасне Сонце), і зі сторони Білорусі, все ж, буде напад, то це не буде напад, це буде капітуляція. Білорусії. 

З не офіційних і не дуже офіційних джерел, є інфа, що воюватимуть там лише солдафони рф. Коріні білоруси - ні. 

Якщо буде команда "наступ" на Україну, то через 0,5хв, в Україні про це буде відомо. Більше того, Половина погранців Білорусії, взяли за жінок українок, ну і навпаки! 

Там прикордонні села, просто сім'ї в 3-х поколіннях. В обидві сторони. То хто там проти українців піде? 

рускі регулярні, хіба. І то, .... земля їм залізобетонною-скловатою, підуть на концерт, і так і не зрозуміють звідки і  за що. 

Реальні білоруси ЗА Україну. Решта 50%, хто сцить ввечері з дружиною обсудити ситуацію в країіні, сідає, років на 5-7. 

• +1 2
Опубліковано
В 15.08.2025 в 18:19, Zheny@ сказав:

Друже, в Луцьку давно вже не спокійно. 

Ми з тобою не розмовляли на цю тему. Але, пробач, що так скажу, тобі краще буде тут (умовна Німеччина), ніж в Україні. 

Забезпечення і т.д. Лікування, реабілітація. Ти подумай над цим. З рештою, я тобі ніколи нічого погано не радив, бо ти мій друг! 

Подумайте з мамою, напиши мені в телеграм. 

Не знаю його особисто, але згоден з твоєю думкою на всі 100. Треба вирішувати і їхати вже, поки не прикрили

І лікування, реабілітація та загалом умови - на дві голови вище

• +1 2
Опубліковано

Маю наразі легальну можливість виїхати за ордон, періодично роздумую над цим, але трохи лячно.

От приїзжаю я в якусь країну, виходжу з рюкзаком з автобусу - і що далі? З чого починати, як все правильно робити, де шукати роботу, яку країну, в кінці-кінців, обрати.

Бо, тут якби, хоч і вкрай хєрова, але стабільність. Ну як стабільно - лежиш в теплій ванні з нечистот, але хоч і воняє, зате тепло. Інший момент - що воно може все одномоментно рухнути в значно гірший стан.

Та й лякає розуміння того, що назад дороги вже не буде - принаймні, до закінчення війни/зміни влади/зміни в законах.

А ще й треба нерухомість в Україні на когось переоформити.

• +1 1
Опубліковано
В 16.08.2025 в 15:05, xPON сказав:

Маю наразі легальну можливість виїхати за ордон, періодично роздумую над цим, але трохи лячно.

От приїзжаю я в якусь країну, виходжу з рюкзаком з автобусу - і що далі? З чого починати, як все правильно робити, де шукати роботу, яку країну, в кінці-кінців, обрати.

З мого досвіду найважче було - вибратися з країни. Все інше не так складно, як здається. Тут система відпрацьована і просто неба не залишать.

Звісно, є люди, які не можуть адаптуватися і вертаються, але таких мало.

Країну дійсно варто обирати дуже зважено, тому що тепер переїздити з одної в іншу не вийде. Враховувати варто мову, менталітет, можливості для старту і, звісно ж, перспективи знайти нормальну роботу.

• +1 1
Опубліковано
В 16.08.2025 в 15:05, xPON сказав:

Бо, тут якби, хоч і вкрай хєрова, але стабільність. Ну як стабільно - лежиш в теплій ванні з нечистот, але хоч і воняє, зате тепло. Інший момент - що воно може все одномоментно рухнути в значно гірший стан.

Та й лякає розуміння того, що назад дороги вже не буде - принаймні, до закінчення війни/зміни влади/зміни в законах.

А ще й треба нерухомість в Україні на когось переоформити.

1. Боятися немає чого. Є люди скрізь. Маєш бажання - вперед. 

2. Перш, ніж кудись їхати - потрібно визначитися куди! 

В 16.08.2025 в 21:50, INVICTUS сказав:

Країну дійсно варто обирати дуже зважено, тому що тепер переїздити з одної в іншу не вийде. Враховувати варто мову, менталітет, можливості для старту і, звісно ж, перспективи знайти нормальну роботу.

Тут 100% підтримую, і вже є відповідь на питання. 

3. Дорога назад...

Ти визначся, тобі пересидіти, чи поїхати з кінцями, чи "спробувати" як то воно там у цих ваших заграницях? Щоб потім повернутися. Комусь не зайшло тут, за кордоном, комусь навпаки. 

ТИ перечитай всю тему. Уважно. Двічі.  Багато маєш тоді для себе зрозуміти. 

Там є відповіді майже на всі запитання. 

Якщо ти хочеш чіткий алгоритм, то ок. Я напишу. Хтось доповнить. 

• +1 2
Опубліковано (змінено)
On 8/8/2025 at 3:18 PM, Zheny@ said:

Знаючи його ситуацію,  скажу що - не тре йому ті закордони... ну може тільки на пару місяців щоб просто побувати і побачити на власні очі. Бо, якщо навіть зараз в Україні хєрово, але якщо у нього зараз є власний дім нехай навіть батьківський, поряд є люблячі батьки, брат чи сестра чи навіть інші хороші близькі родичі, знайомі чи друзі... бо там цього не буде. І толку з того що дадуть йому ту якусь соціальну кімнату і трохи на продукти...

Змінено користувачем Waver
  • +1 1
Опубліковано
В 17.08.2025 в 19:05, Waver сказав:

Знаючи його ситуацію,  скажу що - не тре йому ті закордони... ну може тільки на пару місяців щоб просто побувати і побачити на власні очі. Бо, якщо навіть зараз в Україні хєрово, але якщо у нього зараз є власний дім нехай навіть батьківський, поряд є люблячі батьки, брат чи сестра чи навіть інші хороші близькі родичі, знайомі чи друзі... бо там цього не буде. І толку з того що дадуть йому ту якусь соціальну кімнату і трохи на продукти...

Це ти про що ? Бо цитата порожня. І кого стосувалося  ?

Опубліковано (змінено)
On 8/17/2025 at 12:29 PM, Zheny@ said:

Це ти про що ? Бо цитата порожня. І кого стосувалося  ?

Про воїна світла. Ти ж ніби писав шо його персонально знаєш... от і подумай, наскільки в його ситуації йому "легше" буде закордоном, але самому.

Змінено користувачем Waver
Опубліковано
В 17.08.2025 в 15:43, Zheny@ сказав:

Ти визначся, тобі пересидіти, чи поїхати з кінцями, чи "спробувати" як то воно там у цих ваших заграницях? Щоб потім повернутися. Комусь не зайшло тут, за кордоном, комусь навпаки. 

На рахунок виїзду "з кінцями", поки не думаю. Але і "пересидіти", ну я вважаю для себе частково некоректним, бо ті, хто пересиджують, то сидять на соцдопомозі, а мені хотілося б працювати.

В 17.08.2025 в 15:43, Zheny@ сказав:

Якщо ти хочеш чіткий алгоритм, то ок. Я напишу. Хтось доповнить. 

Давай, це цікава та корисна інформація.

Опубліковано
В 17.08.2025 в 21:42, xPON сказав:

Давай, це цікава та корисна інформація.

ок.

1. Країна. Не всі країни приймають біженців. На жаль уже не всі. Та ж Німеччина уже не всі землі. Мусиш визначитися, пошукати інфу куди їхати. Якщо ти для працювати - Польща. Роботи вагон. Агенції по працевлаштуванню пропонують і з житлом, хостели, будинки і т.ін.  Мовний бар'єр мінімальний. 

2. Якщо ти обереш Польщу, то шукай місто, яке тобі +- імпонує. Знаходиш на ФБ групу по пошуку роботи в місті тому, типу "Українці в Лодзі / Вроцлаві / Кракові / Варшаві / Познані " І т.д. Пропозицій багато. Або ж просто "Робота в ..." ті ж міста. 

3. Купуєш квиток їдеш і виходиш з автобусу, тебе навіть можуть зустріти і забрати, завезти в хостел/квартиру і все. Кілька днів і ти працюєш. 

Нідерланди. Там приймають. Житло дороге дуже. Але й роботи вистачає. В основному різні поля, ферми, теплиці і т.п.  Мову там не дуже треба, англійська цілком добре зрозуміла більшості. Таке ж чув і за Бельгію. 

Про Німеччину ти вже читав.

Без мови - немає що робити. Якщо маєш знайомих у тій землі, яка ще приймає, то буде простіше. Можуть підшукати роботу, приютити на перший час. Але знову ж таки, мову вчити доведеться. Саме вчити. Книжки, курси, і т.п. 

щось конкретніше - то питай. 

• Дякую! 1
Опубліковано
В 17.08.2025 в 21:42, xPON сказав:

На рахунок виїзду "з кінцями", поки не думаю.

Якщо ти приїдеш сам, без сім'ї, то важко буде. Хоча, з власного досвіду, сім'я завжди може приїхати до тебе в гості. На кілька днів. 

Якщо з сім'єю, то тим краще. Обоє працюють, грошей вистачатиме на житло, їжу, і навіть відкласти. Якщо не сильно бухати :)

Попри те, що алкоголь Польщі дорожчий, ніж в Україні, наші реально підбухують. Що чоловіки, що жінки. 

Але ж кожному своє. 

Я це до того, що тобі може сподобатися за кордоном. Морально, перший час, важкувато, потім звикаєш. 

опишу плюси (для мене плюси). 

- діючі закони

- всім пофіг на те, як ти одягнений і як виглядаєш

- в магазинах є тупо ВСЕ. Це я до того, що імпорт в Україну з ЄС значно знизився і ціни виросли. 

- Транспорт чітко по графіку

- інфраструктура розвинена. Поїзд в Польщі їде 165км/год. Навіть кава на столі не трясеться. Ті ж туалети в поїздах є, і вони чисті! Власне, як і у невеличких містах, платні туалети є по вулицях і вони чисті, є папір, мило, вода, сушка. 

Мінуси (для мене)

- в неділю закрито ВСЕ. Лише локальні маленькі магазинчики працюють (в Польщі "Жабка" мережа,), в ЄС локальні, що тримають араби чи турки. 

- мова, я писав. 

- Перший час відсутність друзів чи знайомих, але то питання часу. 

- доволі дорогий проїзд в транспорті ( в Німеччині, там де я, проїзд на трамваї вартує 1,9Є. А був 1,8Є. Виросла ціна. Квиток дійсний 45 хвилин. Вистачає, щоб доїхати з одного кінця в інший. Навіть з пересадкою. Маючи проїзний, так званий Дойчетікет, який вартує 58Є, можна їздити без ліміту в регіональних поїздах, автобусах і у всіх видах міського транспорту окрім таксі, цілий місяць) 

- я там писав, що мене повільне життя в НІмеччині трошки харить. Німці плавають, як мухи в сиропі. 

в Польщі трошки живіше. 

Опубліковано (змінено)
On 8/16/2025 at 10:50 PM, INVICTUS said:

З мого досвіду найважче було - вибратися з країни. Все інше не так складно, як здається. Тут система відпрацьована і просто неба не залишать.

а тут цікава ситуація, чоловікам заборонено виїжджати, але є тимчасовий захист у країнах ЄС, як тільки скасують заборону на виїзд не буде і захисту.

Змінено користувачем case_l
Опубліковано
On 8/15/2025 at 7:29 PM, Zheny@ said:

Ок. Я тобі це пробачу. Бо ти знаєш особисто @VojinSvitla, а я знаю. 

Не ображай людину.  

А тепер я тобі відповім. 

Якщо, (згасне Сонце), і зі сторони Білорусі, все ж, буде напад, то це не буде напад, це буде капітуляція. Білорусії. 

З не офіційних і не дуже офіційних джерел, є інфа, що воюватимуть там лише солдафони рф. Коріні білоруси - ні. 

Якщо буде команда "наступ" на Україну, то через 0,5хв, в Україні про це буде відомо. Більше того, Половина погранців Білорусії, взяли за жінок українок, ну і навпаки! 

Там прикордонні села, просто сім'ї в 3-х поколіннях. В обидві сторони. То хто там проти українців піде? 

рускі регулярні, хіба. І то, .... земля їм залізобетонною-скловатою, підуть на концерт, і так і не зрозуміють звідки і  за що. 

Реальні білоруси ЗА Україну. Решта 50%, хто сцить ввечері з дружиною обсудити ситуацію в країіні, сідає, років на 5-7. 

Не зрозуміло де ти там образу видивився і що тебе мотивувало шукати образу. Але то таке. Корінні білоруси давно не розмовляють білоруською і підуть як стадо під дією загороджувальних загонів. Те що там сім'ї, то на Донбасі також сім'ї  і це нікому не завадило. А щодо кацапів то їм без різниці де здихати, на Волині чи на Донбасі, для них різниця між областями України не принципова. Колись наступ на Київ здавався нереальним, тому ніщо не треба відкидати.

Опубліковано
В 18.08.2025 в 09:25, case_l сказав:

а тут цікава ситуація, чоловікам заборонено виїжджати, але є тимчасовий захист у країнах ЄС, як тільки скасують заборону на виїзд не буде і захисту.

З'являться спрощені робочі візи, для тих, хто не отримав ВНЖ або громадянство. 

Політики ЄС хоч і затягнуті, але не дурні. Вкладати мільярди євро в тих, кого через рік вигнати можуть. Де сенс? 

Ми бачимо лише вершину того айсбергу. 

В 18.08.2025 в 09:37, case_l сказав:

Корінні білоруси давно не розмовляють білоруською і підуть як стадо під дією загороджувальних загонів.

Ну.. такоє, немає кому вже, там зеки воюють, корейців на убой присилають. 

Те що там сім'ї, то на Донбасі також сім'ї  і це нікому не завадило.

Трохи не так, Донбас завжди був більше до рашки. Я колись писав, що в Луганську в 2004-2006 році +- , в центрі ТЦ "Роисся". 

Білоруси в свій час не дожали зі своїм протестом.... Хоча була спроба. 

Колись наступ на Київ здавався нереальним, тому ніщо не треба відкидати.

нічого не треба відкидати. Загроза була і є. БІлоруський Гаюн багато розповідав в свій час про це. 

• +1 2
Опубліковано

Саме тому треба шукати роботу і міняти захист на робочий ВНЖ

• +1 1
Опубліковано

Якщо ти мав на увазі чоловіків, які були в Україні, чи вони схочуть виїхати? Одразу.? 

То, вважаю, що певний відсоток так. Таки поїдуть до своїх сімей за кордон, якщо ще не зруйнуються до того часу... 

І якщо їхні сім'ї за кордоном змогли інтегруватися в суспільство. 

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...