Перейти до змісту

Трошки про життя за кордоном.

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
В 24.07.2025 в 22:15, Nokian сказав:

Що то мені здається,  що українці більш цивілізовані та законослухняні  за румунів та болгар

Ти був Румунії чи Болгарії? 

• +1 1
  • Відповідей 57
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
В 21.07.2025 в 20:16, Zheny@ сказав:

ОЙ.. Признали непридатним і, відповідно, виїзним. Та й інвалідність маю з дитинства.

То нащо виїзджав? Міг би й далі тут жити-працювати.

Опубліковано
В 26.07.2025 в 18:11, nickel сказав:

То нащо виїзджав? Міг би й далі тут жити-працювати.

Я давно мав намір звалити з України. Ще до початку війни. 

Працювати за 20 000 грн, з яких 5000 заплатити за квартиру, а ціни на продукти мало чим дешевші від європейських. Та що там - такі ж самі. 

• Дякую! 1
  • +1 2
Опубліковано
On 7/26/2025 at 8:08 PM, Zheny@ said:

Я давно мав намір звалити з України. Ще до початку війни. 

Працювати за 20 000 грн, з яких 5000 заплатити за квартиру, а ціни на продукти мало чим дешевші від європейських. Та що там - такі ж самі. 

а яка зараз зп в Луцьку в сисадмінів? 

• +1 1
Опубліковано
В 28.07.2025 в 12:14, case_l сказав:

а яка зараз зп в Луцьку в сисадмінів? 

З того що знаю, тисяч 20-25. Тобто 500-600Доларів. Певно є такі, хто й більше заробляє. Але навряд чи хтось має 1600-1800Є ЗП. 

• +1 1
Опубліковано

Розповім трошки про оренду житла в Німеччині. 

Так, як і скрізь, є житло від власника і від агенції. 

Ціни, так само, залежать від району міста і від самої квартири.  Власник може здавати як (частково) вмебльоване житло, так і повністю пусту квартиру.

Агенція ж здає пусту квартиру. Голі стіни, навіть лампочок немає. Головна умова для всіх: Ванна або душ, унітаз, вмивальник. 

Всього решта може тупо не бути. 

Хтось від власника вселяється і має ще кухонні меблі з посудомийкою і шафками, хтось пусту. 

Я вселявся - у мене не було НІЧОГО. Окрім санвузла, як я і казав, це обов'язково. 

Знайомий дав холодильника, продав мікрохвильовку за кілька ойро, чайник. 

На початках посуд мив у ванній, бо нічого в кухні не було. 

Згодом, коли отримав гроші на меблі від держави, про це зараз окремо. 

Так, і таке є. Висилають анкету, де ти маєш вказати, що із необхідного тоді необхідне, і перелік. Звісно, що я відмітив ВСЕ. Бо знав що в хаті не буде нічого. Потім вони ще кілька місяців мусолили мій запит і врешті прислали листа, що такого-то дня, о такій-то годині (від такої до такої, це зветься Термін) вони прийдуть і я маю їх чекати. Все, що зміг винести, а це 2 крісла м'яких, віддали безоплатно, пралку, мусив купити. Мікрохвильовку. Стіл, 2 простих крісла. і ще щось. Лишилося лише: холодильник,  велике 2-спальне ліжко, яке мені віддали німці, бо їм в гаражі заважало. Тут теж цікаво, бо коли мені його віддали, то знайома каже, щоб тобі не зменшили виплату, я напишу листа, що я тобі позичила 200Є, на купівлю необхідного для життя, меблі, холодильник. А ну ще купив плитку, але на неї був чек. 

прийшли "оцінщики" через 2 місяці після того, як я вселився. 2 жіночки із якимось папірцем, щось там відмічали і щось там ще. 

Кажу, що маю листа, даю. Прочитали, сказали відіслати до них. Плюс я там ще написав, що мені тимчасово дали покористуватися старою шафою, і за ліжко і холодильник я маю віддати гроші, про що є відповідний лист. 

Ще за місяць чи 2 прийшло майже 1000Є. ( для 2-кімнатної квартири, ця сума приблизно 1300Є). Тоді я вже купив трошки більше меблів: комод, шафи на кухню, тумбочку з мийкою. Окремо докупляв шланги і все таке. (ну і борги трошки роздав...) 

А, ще купив чудо-річ - аерогриль. Місця в кухні розміром 2х2 немає, Духовку ставити немає де, от я і купив собі аерогриль. 

Не можу натішитися. Для мене самого щось готувати - швидко, економно, смачно і корисно. Котлети без олії, картопля, стейки там всякі. 

Телевізор підігнали на халяву :) Компа зібрав, маю вже 3 різних, ще кілька продав. Ноутів штук 3 валяється, старе, звісно, лайно, але на початках мене виручали. 

• +1 1
Опубліковано
В 28.07.2025 в 23:06, jack74 сказав:

не шкодуєш?

часом шкодую, що не лишився в Польщі. Там роботи вагон. Але, кажу ж - обставини. 

Але якщо порівняти Мінімалку в Польщі і мінімалку тут - 2 ВЕЛИКІ різниці. 

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...