Перейти до змісту

Хто як провів день 23.02.22 і зустрів день 24.02.22??

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Я особисто в ці дні був в Африці в Конго. В столиці , в Кіншасі. Було спекотно, дуже волого і жарко. 23.02 працював , потім в готелі вечеряв, говорив з сімʼєю в Луцьку, потім рано заснув і поставив будинок на 4.30 ранку. Зранку 24.02 зустрівся з своїми колегами в ресторані на першому поверсі снідати. Відкрив планшет і моніторив погодні сайти. Взяв в руку варене яйце , розбив його ложкою і в цей момент подзвонив по вайберу син. Це було десь 5 ранку за місцевим часом .Пару речень і всі за столом їх чули, навушники не вдівав ,бо думав що то глюк вайбера. Так рано син ніколи не дзвонив, бо різниця в часові плюс дві години…. - ТАТУ ВІЙНА! Кацапи обстріляли нашу бригаду на Вишкові! В неті пишуть про масовану ракетну атаку по всій Україні …. Я вже не помню про що говорив, казав що працюю сьогодні , скоро почуємось знову. Всі почали дзвонити додому…..

• +1 1
Опубліковано

Той страшний день запамʼятався тим що всі мовчали. Кожен думав про своє і про своїх і що буде і що може бути …..

Опубліковано

Та нема що казати. Ступор. Дитині декілька місяців від народження - по графіку треба прогулянка, щоб заснула. Їздить туди-сюди чорний бус броньований з військовими всередині. Перетелефонували про всяк випадок в поліцію. Пообіцяли розібратись.

Зараз бачу, що треба було штурмувати кордон краще:(Чомусь сам без сторонніх підказок уявляв, що то все ненадовго.

• Cумний 1
Опубліковано
В 25.09.2024 в 09:07, Fahrenheit сказав:

Та нема що казати. Ступор. Дитині декілька місяців від народження - по графіку треба прогулянка, щоб заснула. Їздить туди-сюди чорний бус броньований з військовими всередині. Перетелефонували про всяк випадок в поліцію. Пообіцяли розібратись.

Зараз бачу, що треба було штурмувати кордон краще:(Чомусь сам без сторонніх підказок уявляв, що то все ненадовго.

Може є варіантом виходу зі ступору призватися самому? Без гордих слів - Добрий день , я доброволець!…… Може знайти частину , взяти відношення і призватися за пропискою….?

• -1 1
Опубліковано
On 9/25/2024 at 9:35 AM, Alex S said:

Може є варіантом виходу зі ступору призватися самому? Без гордих слів - Добрий день , я доброволець!…… Може знайти частину , взяти відношення і призватися за пропискою….?

А, тема таки про мобілізацію? Може тоді краще переназвати? "Що зупиняє вас від мобілізації", наприклад.

Шкода лише, що навіть якби на форумі мільйон сидів - ні до чого ці розмови не привели б.

Опубліковано
В 25.09.2024 в 10:20, Fahrenheit сказав:

А, тема таки про мобілізацію? Може тоді краще переназвати? "Що зупиняє вас від мобілізації", наприклад.

Шкода лише, що навіть якби на форумі мільйон сидів - ні до чого ці розмови не привели б.

Та ні, тема про перший день війни. Хто як її зустрів, і що робив далі ( по бажанню). То ти навіщось розказав в ній як важко сидіти вдома і спостерігати за бусіками. Підтримати розмову хотів, можливо щось порадити. Як вийшло…

Опубліковано

Нема тут БІЛЬШЕ.з ким говорити.

Просто розбіглися в силу об'єктивних причин зміни місць інфотусовок.

Ненависний фейсбук рулить 

• Cумний 1
Опубліковано
В 25.09.2024 в 12:07, Nokian сказав:

Нічим він не рулить. Головну групу на 300 т поклали, залишилися 15 клонів теревенів. Наш Луцьк журнашлюшська група там тільки перепост  шлаку з новинних сайтів місцевого розливу. Пости від рядових фізосіб не пропускаються. 

• +1 1
Опубліковано
On 9/25/2024 at 9:07 AM, Fahrenheit said:

Чомусь сам без сторонніх підказок уявляв, що то все ненадовго.

звісно не на довго, всього лиш з 2014 року

Опубліковано

Цей день пам*ятаю дуже добре.

23-го, в середу, подзвонив військовий і сказав, що імовірно війна почнеться в найближчі 24 години. В ніч 23/24 якраз працював, бачив і чув, як з аєродрому пішли всі літаки, відразу зрозумів причину. Через півгодини після цього появився путлєр і офійіно розпочав вторгнення. Вранці пішов в магазин, скупив продуктів і необхідних речей, познімав всі кошти з карток.

Вдень пішов в військомат, там були нереальні черги(де вони, до речі, поділися? любить в нас дехто казати, що люди не такі, як треба, в 22-му всі були "такі"). Військові з тцк сказали, що хто не має військового досвіду, не варто навіть стояти в черзі.

Після цього пішов зі знайомими насипати мішки з землею для блокпостів.

Ну, а на ніч знову викликали на роботу, бо з*явилися певні трабли з-за кацапів.

• Дякую! 2
  • +1 1
Опубліковано
В 25.09.2024 в 12:07, Nokian сказав:

Ти знаєш ,дядя Вітя, створили ми , ще з одним форумчанином групу у ФБ… як піде не знаєм. Треба хоча б 200 юзерів. Кому тре , і зможе, призначим модерам. А той адмінами. Приєднуйтеся якщо що… там можна буде багато , в основному новини міста і країни. Луцьк Сьогодні назва групи

WWW.FACEBOOK.COM

Melde dich bei Facebook an, um dich mit deinen Freunden, deiner Familie und Personen, die du...

Опубліковано
В 25.09.2024 в 17:44, Alex S сказав:

Ти знаєш ,дядя Вітя, створили ми , ще з одним форумчанином групу у ФБ… як піде не знаєм. Треба хоча б 200 юзерів. Кому тре , і зможе, призначим модерам. А той адмінами. Приєднуйтеся якщо що… там можна буде багато , в основному новини міста і країни. Луцьк Сьогодні назва групи

WWW.FACEBOOK.COM

Melde dich bei Facebook an, um dich mit deinen Freunden, deiner Familie und Personen, die du...

я в фейсбуці не сиджу вже років напевно 3 точно, видалився, і жодного разу не було потреби туди залазити :) думав вже фейсбук вимер по трохи

• +1 1
Опубліковано
В 25.09.2024 в 18:42, MACCEN сказав:

я в фейсбуці не сиджу вже років напевно 3 точно, видалився, і жодного разу не було потреби туди залазити :) думав вже фейсбук вимер по трохи

То залазь , ніколи не пізно повернутися.

Опубліковано

Ніч щ 23 на 24 провів в пологовому з дружиною і новонародженою донечкою. 24 термінові дообстеження і виписка не святкова. Лікарі кажуть виїжджайте звідси. Дружина після кесаревого ні ходити ні сидіти довго не може, ніхто нікуди не поїхав і не шкодуємо. 

• Дякую! 1
  • +1 2
Опубліковано

Ще 23 лютого вважав що вони, підари, не наважаться. Ну не було жодної логіки нападати на багатомільйонну країну силами у 250 тис., як нам казали! І як я зрозумів потім, що логіка все ж таки була: коли ти влаштовуєш поліцейську акцію, вважаєш що всі порозбігаються, то багато військ і не треба. Напевно тому ті підари і назвали війну есвео.

24 число напевно пам'ятатиму все своє життя. Ще вночі стояв гул злітаючих літаків. А під ранок, як зараз пам'ятаю, бо вже йшов на роботу, чую гул реактивного двигуна з незвичним свистом (тепер то розумію що це було!) і чути віддалений вибух після чого гул обірвався. Першою думкою було що не дай Боже! розбився літак. Але буквально через хвилин 10 (суб'єктивно) подібне повторилось і відразу ж немов як по голові вдарило: ВІЙНА!

Пам'ятаю що першим же рухом побіг до банкомату знімати всі гроші, що були на картці. На ходу дзвонив рідним, друзям, на роботу.. Біля банкомату ще нікого не було, але буквально за 10 хвилин вже почали сходитись люди і само собою завелась розмова, від якої ставало дуже страшно: бомбардування наших міст, входження росіян на нашу територію. І практично всі вже розуміли що це війна.

Чи жалію я що не штурмував кордон? :D Не буду брехати, скажу чесно: так, жалію. Але на той момент я не мав жодної можливості швидко дістатись до кордону. Бо вікно можливості закрилось буквально в той же день, коли по інерції ще випускали всіх людей. 

Маю надію що все ж таки у 20-х роках війна припиниться і кордони відкриються (все ж таки я вважаю що Україна буде існувати як держава). І тоді вже побачимо.. 

• Дякую! 1
  • +1 1
Опубліковано
В 25.09.2024 в 17:44, Alex S сказав:

WWW.FACEBOOK.COM

Треба ставити якусь мету, як при зборах донатів

.ціль там мільйон гривень 

Щоб був орієнтир.

Ps. Маніяк там буде?))))

• +1 1
Опубліковано
В 26.09.2024 в 13:09, Nokian сказав:

Треба ставити якусь мету, як при зборах донатів

.ціль там мільйон гривень 

Щоб був орієнтир.

Ps. Маніяк там буде?))))

Та я… не проти… А … він є? Десь? Бо тут його давно не чути.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...