Jump to content

Help ! Підсвітка клавіатури Razer Cynosa Lite

Recommended Posts

І сміх і гріх таке запитувати, але допоможіть розібратись чому та клята підсвітка не вимикається ? :D

Вобщем історія така, що клавіатура в мене вже напевне роки 2, і спочатку я сидів на якійсь піратській збірці Win10 і все було норм, жодних непорозумінь у мене з нею не було, час від часу просто змінював колір підсвітки та й усе. А коли комп вимикав тоді і вона собі мирно спала.

Тепер же десь місяць тому я поставив чисту Win10 з офіційного сайту мілких, жодних твіків та прикрас не добавлялось, нічого не перероблялось (залізо теж все те ж саме). Але тепер клавіатура чомусь перестала вимикатись коли виключиш комп ! Тобто буде світити хоч тиждень. Звісно її підсвіткою керує офіційний додаток, що скачується автоматично з офіційного сайту при першому підключенні клавіатури. Тобто ніяких нових/інших додатків я не ставив, драйверів не шукав, все звичайне як і раніше ! В самому додатку 10 раз перерив всі пункти зверху донизу (благо їх там раз два і кінець) і нічого про вимкнення підсвітки після вимкнення комп'ютера там немає !

Фото з додатку вкинув під спойлер.

Спойлер

IMG_20230422_175808.thumb.jpg.2faab11562b26f438c2902710046ebe0.jpgIMG_20230422_175853.thumb.jpg.6ec3c836388964220fe6cfe7bb535264.jpgIMG_20230422_175925.thumb.jpg.9a4ddb07ba64de7a4bdfa4962d761fad.jpgIMG_20230422_175947.thumb.jpg.45a02ab05901b3ca5e204f65338d2670.jpg

Є вимкнення підсвітки при простої і вона чудово виконує цей пункт і тухне точно як вказано ! Але при цьому коли вимикаєш комп то світить далі :blink: :0091:

Все що зміг нарити в гуглі з цього приводу, це 1) або вимикайте фізичною кнопкою на клавіатурі якщо така є (в мене немає). 2) або задавайте в ПО свого девайсу щоб вимикалось програмно (ну що міг - те задав, а нічого іншого немає); 3) і самий радикальний метод - зайдіть в біос і в розширених налаштуваннях увімкніть глибокий сон на виходах південного мосту (ну теж ніби зробив, див. спойлер)

Спойлер

LMC_20230422_175039_R16_NikolasV1.3_5F.thumb.jpg.c7bf05a18394385c6ba979a1535bcba9.jpg

Ну так от, вибачайте за таку простиню, але щоб зразу відсікти можливі версії то старався описати максимально детально. Я вже і pdf інструкцію до неї читав, і там нічого подібного не знайшов. Ну кумедія та й годі, як комп працює але екран погас а я пішов чай пити - то і клава погасла. Як комп виключив нафіг - то клава світиться як дурна, якого ??? :0022::sm128:

Ну і наостанок: звісно неодноразово додаток і скидав до заводських налаштувань, і взагалі його повністю видаляв і ставив заново, теж нічого не дало. Те що там в додатку пише закладка "Профілі", то там все порожньо фактично, я не створював для себе профіль, не задавав в ньому якихось особливих налаштувань. 

Edited by SergLutsk

Можна спробувати вимкнути Windows Fast startup в параметрах електроживлення. Тоді живлення девайсу (швидше за все) буде просто вимикатися.

• Дякую! 1

44 хвилин тому, YVitaliy сказав:

Можна спробувати вимкнути Windows Fast startup в параметрах електроживлення. Тоді живлення девайсу (швидше за все) буде просто вимикатися.

Ріспектіще тобі і уважуха і 185 "бордиків" з нокіановського барського плеча ! :D Потухла нарешті ! Вельми дякую ! :ura:

Правда я ще після того як створив тут тему ще одну маніпуляцію провів: ще в свойствах клавіатури зняв галочку типу "разрешить етому устройству виводить компьютер из спящего режима". Може і це вплинуло, а може те що ти порадив і теж зробив, не знаю, це вже несуттєво, головне що я її нарешті втихомирив. Надіюсь не доведеться знову повертатись до таких чудес. 

• Ха-ха 1

14 хвилин тому, SergLutsk сказав:

185 "бордиків"

Ага. Дуже дякую.<_<

17 хвилин тому, SergLutsk сказав:

разрешить етому устройству виводить компьютер из спящего режима"

Цілком ймовірно.