Перейти до змісту

Порадьте ноутбук

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
4 годин тому, SergLutsk сказано:

@Dima4s @HWman  а можете глянути що зараз є на олх по Луцьку варте уваги ? Бо є, наприклад, такі девайси з відносно свіжим і трохи ігровим залізом за 22к, такий чи такий вже 28к (хоча ніби й не скажеш щоб там помітним був приріст потужності),  і є такі чи такі взагалі за 34-35к. 

То я до чого веду, як би то мені порадили оту "мінімальну золоту середину" в ціні, коли подальше збільшення вартості покупки не дасть особливого приросту потужності ? Ну тобто, грубо кажучи, якщо девайс за 22к дасть умовних 100 одиниць потужності/продуктивності, а девайс за 32к дасть 110 одииниць потужності, то воно явно недоцільно і неефективно переплачувати 10к за тих примарних 10% приросту потужності, згідні ? От би хто порадив саме отакий апарат, де за свою ціну потужність буде максимально окупна.

Я собі взяв ось цей, ось тут:
https://technokoshyk.com.ua/ua/p1682701738-novij-noutbuk-lenovo.html

Якщо треба - можу зробити всі тести.

Ноут має нюанси(CPU за 90 градусів гріється), але в цілому - мене влаштовує. 
Коли почну відчувати, що 16 гіг оперативки бракує, то доставлять, стару заберуть собі на продаж, а нову поставлять і зроблять знижку за стару оперативку.

P.S. Випадково натрапив на цю контору, в принципі молодці, на питання відповідають оперативно, йдуть на зустріч.

• Відповідей 62
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
4 годин тому, SergLutsk сказано:

Ну тобто, грубо кажучи, якщо девайс за 22к дасть умовних 100 одиниць потужності/продуктивності, а девайс за 32к дасть 110 одииниць потужності, то воно явно недоцільно і неефективно переплачувати 10к за тих примарних 10% приросту потужності, згідні ? От би хто порадив саме отакий апарат, де за свою ціну потужність буде максимально окупна.

Справа не в окупності, технології не стоять на місці, он 5й райзен вже на 7-ми нанометровому техпроцесі, тобто ще більше холодніший і ще більше продуктивніший а ніж аналогічний по продуктивності минулого покоління.

Наприклад - мій старий ноут не тягне 4к 60 фпс, щось там дує дує той вентилятор, а картинка з фрізами, а цей процентів на 10 всього задіяний... Це звісто такі собі аргументи для порівняння, просто на майбутнє, якість ростиме, технології розвиваються, вже 8 гігабайт оперативки це ні про що...

Окупність заключається в тому, що ти економиш час, коли просто втикаєш в екран, поки система там щось собі думає, рахує, наприклад - натискаєш на іконку браузера, і через секунди 3 він відкриває твої учорашні вкладки, а новий зробить це за секунду... Це такі тонкі деталі, які ледь помітні, але в кінечному результаті не менш вагомі а ніж продуктивність в тих ж іграх.

Опубліковано (змінено)
37 хвилин тому, HWman сказано:

Можливо для ігор краще комп?

Та звісно що краще, тут нема про що дискутувати. Але уви, обставини пов'язані із значними по відстані переїздами.

Змінено користувачем SergLutsk
Опубліковано
16 хвилин тому, HWman сказано:

Окупність заключається в тому, що ти економиш час

Ну дивись що я мав на увазі. Для прикладу, я свій старенький проц в домашньому компі купував десь років 5 тому, і вже на той час він був далеко не першої свіжості, вже тоді йому було років 5 на ринку ! Тобто зараз це вже 10 літ десь. Відяха вже теж давно не молодняк. Але до цього часу я спокійно запускаю і проходжу будь-які сучасні ігри на високих налаштуваннях і нічим не парюсь ! Абсолютно ! Жодних тормозів і лагів ! Тобто мене все влаштовує і прекрасно працює, дискомфорту жодного ! То питається: нахріна переплачувати за маркетингово розпіарені супернові комплектуючі, якщо можна отримати без зайвих компромісів якісний результат за значно менші кошти ? Ось цей вибір я мав на увазі. Який мені взяти мінімально необхідний ноут, який витягне поставлені задачі і буде актуальним ще хоча б 2-3 роки, але за який я не переплачуватиму за необов'язкові маркетингові фішки, які більше для понтів, аніж щось дійсно помітно змінять на ділі. 

Опубліковано

Ще до прикладу: от саме ті rtx технології з "трасіровками" променів я і відношу до того абсолютно невиправданого, розпіареного маркетингу, який по своїй суті більше спрямований на витягування додаткових коштів за технологію, аніж дійсно якось радикально якісно впливає на процес гри. З тієї ж когорти і славнозвісна hdr технологія, яку тепер "ліплять" на кожен телевізор, але яка насправді працює так як мала би у від сили 20% телевізорів, а у всіх інших - не більше ніж маркетингова наклейка на коробці (тому що банально бюджетним моделям не дають екрану того рівня яскравості, який мінімально необхідний для реальної роботи технології).

Опубліковано
52 хвилин тому, SergLutsk сказано:

Ще до прикладу: от саме ті rtx технології з "трасіровками" променів я і відношу до того абсолютно невиправданого, розпіареного маркетингу, який по своїй суті більше спрямований на витягування додаткових коштів за технологію, аніж дійсно якось радикально якісно впливає на процес гри. З тієї ж когорти і славнозвісна hdr технологія, яку тепер "ліплять" на кожен телевізор, але яка насправді працює так як мала би у від сили 20% телевізорів, а у всіх інших - не більше ніж маркетингова наклейка на коробці (тому що банально бюджетним моделям не дають екрану того рівня яскравості, який мінімально необхідний для реальної роботи технології).

а ігри створюються не для витягування додаткових коштів?

Опубліковано

Якщо комп все тягне, то бери HP'шку що я кидав вище, буде тобі розділення, дома ігри та розваги, в дорозі саме основне. 

Опубліковано
39 хвилин тому, case_l сказано:

а ігри створюються не для витягування додаткових коштів?

В принципі так, тому я і намагаюсь їхні потуги трохи стишувати :)

29 хвилин тому, HWman сказано:

Якщо комп все тягне, то бери HP'шку що я кидав вище, буде тобі розділення, дома ігри та розваги, в дорозі саме основне. 

Ти не зрозумів, комп то дома, а ноут для сина, котрий студент, але через кляту війну не може навіть на канікули додому поїхати. Тому намагаюсь створити хоч якийсь "псевдокомфорт на виїзді", щоб можна було в ігри пограти на канікулах. За нормальної ситуації я би в жодному разі не розглядав би ноутбук як девайс доя ігор... Але все зараз стало з ніг на голову

Опубліковано
1 година тому, SergLutsk сказано:

В принципі так, тому я і намагаюсь їхні потуги трохи стишувати :)

Ти не зрозумів, комп то дома, а ноут для сина, котрий студент, але через кляту війну не може навіть на канікули додому поїхати. Тому намагаюсь створити хоч якийсь "псевдокомфорт на виїзді", щоб можна було в ігри пограти на канікулах. За нормальної ситуації я би в жодному разі не розглядав би ноутбук як девайс доя ігор... Але все зараз стало з ніг на голову

на 1060 ти зможеш пограти на середніх. на 1660 на високих. на 3060 на ультрах майже всі ігри на ноуті. також є різниця між 144 і 60 герц. між якісним IPS і дешевою TN матрицею екрана..
Я прихильник нових ноутів. краще дешевший але новий. тому що хз звідки ті ноути, чи їх ремонтували/заливали/ вкрали/ ще якась фігня. Куди йти якщо через місяць він в тебе гавкне? Тим більше якщо ноут з ЛОХ ЮА

• Дякую! 1
  • +1 3
Опубліковано
В 09.10.2022 в 20:04, SergLutsk сказал:

rtx так, вкусовщина, а dlss необхідність)

• 1 місяць потому...
Опубліковано
2 годин тому, HWman сказано:

Надибали щось цікаве? 

Ще ні, бо ситуація дещо змінилась і покупка стала більш розтягнуто невизначеною в термінах. Тому як би інколи поглядаю на них, але неспішно...

Доречі ! Ще згадав що хотів запитати. А якщо в ноута пише що батарея незйомна, то це погано ? Краще коли зйомна ? І якщо вона типу незйомна, то що це означає на практиці ? Що вона просто не відщолкується одним легким натисненням кнопавки, а що доведеться ще відкрутити попередньо пару гвинтиків, від'єднати клєми ? Чи це означає, що вона там так запакована в нутрощах ноута, і може бути закрита іншими агрегатами, що потрібно володіти певними навиками щоб її замінити і розібрати ледве не третину ноута ?

Опубліковано

@SergLutsk Зараз практично у всіх ноутах батарея незйомна. Тренд анагічно як в смартфонах.

Хоча замінити значно легше, ніж на смартах. Викрутка і 5 хв. - батарея в доступності.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...