Перейти до змісту

Порадьте ноутбук

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано
  В 09.10.2022 в 11:32, SergLutsk сказав:

@Dima4s @HWman  а можете глянути що зараз є на олх по Луцьку варте уваги ? Бо є, наприклад, такі девайси з відносно свіжим і трохи ігровим залізом за 22к, такий чи такий вже 28к (хоча ніби й не скажеш щоб там помітним був приріст потужності),  і є такі чи такі взагалі за 34-35к. 

То я до чого веду, як би то мені порадили оту "мінімальну золоту середину" в ціні, коли подальше збільшення вартості покупки не дасть особливого приросту потужності ? Ну тобто, грубо кажучи, якщо девайс за 22к дасть умовних 100 одиниць потужності/продуктивності, а девайс за 32к дасть 110 одииниць потужності, то воно явно недоцільно і неефективно переплачувати 10к за тих примарних 10% приросту потужності, згідні ? От би хто порадив саме отакий апарат, де за свою ціну потужність буде максимально окупна.

Показати  

Я собі взяв ось цей, ось тут:
https://technokoshyk.com.ua/ua/p1682701738-novij-noutbuk-lenovo.html

Якщо треба - можу зробити всі тести.

Ноут має нюанси(CPU за 90 градусів гріється), але в цілому - мене влаштовує. 
Коли почну відчувати, що 16 гіг оперативки бракує, то доставлять, стару заберуть собі на продаж, а нову поставлять і зроблять знижку за стару оперативку.

P.S. Випадково натрапив на цю контору, в принципі молодці, на питання відповідають оперативно, йдуть на зустріч.

• Відповідей 62
  • Створено
  • Остання відповідь

Топ авторів теми

Опубліковано
  В 09.10.2022 в 11:32, SergLutsk сказав:

Ну тобто, грубо кажучи, якщо девайс за 22к дасть умовних 100 одиниць потужності/продуктивності, а девайс за 32к дасть 110 одииниць потужності, то воно явно недоцільно і неефективно переплачувати 10к за тих примарних 10% приросту потужності, згідні ? От би хто порадив саме отакий апарат, де за свою ціну потужність буде максимально окупна.

Показати  

Справа не в окупності, технології не стоять на місці, он 5й райзен вже на 7-ми нанометровому техпроцесі, тобто ще більше холодніший і ще більше продуктивніший а ніж аналогічний по продуктивності минулого покоління.

Наприклад - мій старий ноут не тягне 4к 60 фпс, щось там дує дує той вентилятор, а картинка з фрізами, а цей процентів на 10 всього задіяний... Це звісто такі собі аргументи для порівняння, просто на майбутнє, якість ростиме, технології розвиваються, вже 8 гігабайт оперативки це ні про що...

Окупність заключається в тому, що ти економиш час, коли просто втикаєш в екран, поки система там щось собі думає, рахує, наприклад - натискаєш на іконку браузера, і через секунди 3 він відкриває твої учорашні вкладки, а новий зробить це за секунду... Це такі тонкі деталі, які ледь помітні, але в кінечному результаті не менш вагомі а ніж продуктивність в тих ж іграх.

Опубліковано (змінено)
  В 09.10.2022 в 16:01, HWman сказав:

Можливо для ігор краще комп?

Показати  

Та звісно що краще, тут нема про що дискутувати. Але уви, обставини пов'язані із значними по відстані переїздами.

Змінено користувачем SergLutsk
Опубліковано
  В 09.10.2022 в 16:23, HWman сказав:

Окупність заключається в тому, що ти економиш час

Показати  

Ну дивись що я мав на увазі. Для прикладу, я свій старенький проц в домашньому компі купував десь років 5 тому, і вже на той час він був далеко не першої свіжості, вже тоді йому було років 5 на ринку ! Тобто зараз це вже 10 літ десь. Відяха вже теж давно не молодняк. Але до цього часу я спокійно запускаю і проходжу будь-які сучасні ігри на високих налаштуваннях і нічим не парюсь ! Абсолютно ! Жодних тормозів і лагів ! Тобто мене все влаштовує і прекрасно працює, дискомфорту жодного ! То питається: нахріна переплачувати за маркетингово розпіарені супернові комплектуючі, якщо можна отримати без зайвих компромісів якісний результат за значно менші кошти ? Ось цей вибір я мав на увазі. Який мені взяти мінімально необхідний ноут, який витягне поставлені задачі і буде актуальним ще хоча б 2-3 роки, але за який я не переплачуватиму за необов'язкові маркетингові фішки, які більше для понтів, аніж щось дійсно помітно змінять на ділі. 

Опубліковано

Ще до прикладу: от саме ті rtx технології з "трасіровками" променів я і відношу до того абсолютно невиправданого, розпіареного маркетингу, який по своїй суті більше спрямований на витягування додаткових коштів за технологію, аніж дійсно якось радикально якісно впливає на процес гри. З тієї ж когорти і славнозвісна hdr технологія, яку тепер "ліплять" на кожен телевізор, але яка насправді працює так як мала би у від сили 20% телевізорів, а у всіх інших - не більше ніж маркетингова наклейка на коробці (тому що банально бюджетним моделям не дають екрану того рівня яскравості, який мінімально необхідний для реальної роботи технології).

Опубліковано
  В 09.10.2022 в 17:04, SergLutsk сказав:

Ще до прикладу: от саме ті rtx технології з "трасіровками" променів я і відношу до того абсолютно невиправданого, розпіареного маркетингу, який по своїй суті більше спрямований на витягування додаткових коштів за технологію, аніж дійсно якось радикально якісно впливає на процес гри. З тієї ж когорти і славнозвісна hdr технологія, яку тепер "ліплять" на кожен телевізор, але яка насправді працює так як мала би у від сили 20% телевізорів, а у всіх інших - не більше ніж маркетингова наклейка на коробці (тому що банально бюджетним моделям не дають екрану того рівня яскравості, який мінімально необхідний для реальної роботи технології).

Показати  

а ігри створюються не для витягування додаткових коштів?

Опубліковано

Якщо комп все тягне, то бери HP'шку що я кидав вище, буде тобі розділення, дома ігри та розваги, в дорозі саме основне. 

Опубліковано
  В 09.10.2022 в 17:58, case_l сказав:

а ігри створюються не для витягування додаткових коштів?

Показати  

В принципі так, тому я і намагаюсь їхні потуги трохи стишувати :)

В 09.10.2022 в 18:09, HWman сказав:

Якщо комп все тягне, то бери HP'шку що я кидав вище, буде тобі розділення, дома ігри та розваги, в дорозі саме основне. 

Показати  

Ти не зрозумів, комп то дома, а ноут для сина, котрий студент, але через кляту війну не може навіть на канікули додому поїхати. Тому намагаюсь створити хоч якийсь "псевдокомфорт на виїзді", щоб можна було в ігри пограти на канікулах. За нормальної ситуації я би в жодному разі не розглядав би ноутбук як девайс доя ігор... Але все зараз стало з ніг на голову

Опубліковано
  В 09.10.2022 в 18:43, SergLutsk сказав:

В принципі так, тому я і намагаюсь їхні потуги трохи стишувати :)

Ти не зрозумів, комп то дома, а ноут для сина, котрий студент, але через кляту війну не може навіть на канікули додому поїхати. Тому намагаюсь створити хоч якийсь "псевдокомфорт на виїзді", щоб можна було в ігри пограти на канікулах. За нормальної ситуації я би в жодному разі не розглядав би ноутбук як девайс доя ігор... Але все зараз стало з ніг на голову

Показати  

на 1060 ти зможеш пограти на середніх. на 1660 на високих. на 3060 на ультрах майже всі ігри на ноуті. також є різниця між 144 і 60 герц. між якісним IPS і дешевою TN матрицею екрана..
Я прихильник нових ноутів. краще дешевший але новий. тому що хз звідки ті ноути, чи їх ремонтували/заливали/ вкрали/ ще якась фігня. Куди йти якщо через місяць він в тебе гавкне? Тим більше якщо ноут з ЛОХ ЮА

• Дякую! 1
  • +1 3
Опубліковано
  В 09.10.2022 в 17:04, SergLutsk сказав:

Показати  

rtx так, вкусовщина, а dlss необхідність)

• 1 місяць потому...
Опубліковано
  В 20.11.2022 в 15:47, HWman сказав:

Надибали щось цікаве? 

Показати  

Ще ні, бо ситуація дещо змінилась і покупка стала більш розтягнуто невизначеною в термінах. Тому як би інколи поглядаю на них, але неспішно...

Доречі ! Ще згадав що хотів запитати. А якщо в ноута пише що батарея незйомна, то це погано ? Краще коли зйомна ? І якщо вона типу незйомна, то що це означає на практиці ? Що вона просто не відщолкується одним легким натисненням кнопавки, а що доведеться ще відкрутити попередньо пару гвинтиків, від'єднати клєми ? Чи це означає, що вона там так запакована в нутрощах ноута, і може бути закрита іншими агрегатами, що потрібно володіти певними навиками щоб її замінити і розібрати ледве не третину ноута ?

Опубліковано

@SergLutsk Зараз практично у всіх ноутах батарея незйомна. Тренд анагічно як в смартфонах.

Хоча замінити значно легше, ніж на смартах. Викрутка і 5 хв. - батарея в доступності.

Для публікації повідомлень створіть обліковий запис або авторизуйтесь

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйте новий обліковий запис у нашій спільноті. Це дуже просто!

Реєстрація нового користувача

Увійти

Вже є акаунт? Увійти до системи.

Увійти

• Створити...