IronSun Опубліковано 5 Серпня, 2008 в 15:28 #1 Опубліковано 5 Серпня, 2008 в 15:28 така ситуація - їхали з друзями на Світязь відпочивати, взяли білети як всі - в касі, заплатили гроші, при посадці підійшла жіночка з бейджиком АС-1 (прізвище запам'ятав на всякий випадок) і сказала, що за кожну одиницю багажу, який здається в багажник, незалежно від його розміру, потрібно платити 1 грн. Я розумію, справа не в ціні, просто в дорозі поламались тарілки і добре прим'ялись продукти (водій напевне подумав, що багажник необмежений в розмірах)По приїзді в Луцьк звернувся до кас, показав чек, про оплату (його видали тоді), але мене культурно послали, сказавши, що та тітонька у відпуску і щоб я приходив у вересні. дуже радий був би за дійсно хорошу пораду.P. S. Цікавий факт, що на АС Світязя нічого не брали
Yarchik Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 05:23 #2 Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 05:23 А квитанцію про оплату 1 грн. за додатковий багаж видали?
Victorius Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 05:34 #3 Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 05:34 Декілька років назад памятаю аналогічну ситуацію.Підійшла тітонька і попробувала збити грошиків за багаж.На що їй був показаний квиток і пояснено, що багаж вже входить у вартість квитка.Тітонька повозмущалася і відвалила шукати більш наївних пасажирів.ІМХУ, це просто є використання службового становища і намагання заробити зайвих грошиків зі сторони співробітників автостанції.Хтось зустрічав задекларовані норми/правила провозу багажу автостанспортом?
zaHARE Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 07:49 #4 Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 07:49 наскільки знаю існують норми щодо багажу,який входить у вартість квитка.Доплаті підлягає негабаритний багаж.Колись з Москви возив коври,то доплачував в метро,бо перевищував норму довжини.
IronSun Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 07:52 Автор #5 Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 07:52 А квитанцію про оплату 1 грн. за додатковий багаж видали?так, є. прізвище та ініціали також запам'ятав
Yarchik Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 08:00 #6 Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 08:00 Пиши претензію перевізнику. Якщо протягом місяця немає відповіді, або відмова - тоді в суд (якщо шкура вичинки варта).
legolas_soi Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 08:10 #7 Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 08:10 1 грн шкура вичинки варта? а суд йому безкоштовно буде чи є якісь платежі за розгляд судом? (опустимо те, що час який людина затратить вартий грошей)
Єретик Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 08:13 #8 Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 08:13 сказала, що за кожну одиницю багажу, який здається в багажник, незалежно від його розміру, потрібно платити 1 грн. Треба перевірити чи незалежно від розміру багажа ціна 1 грн. Якщо так, то наші "бізнесмени" бистро використають цю лазівку. Так можна і пів тонни картошки перевезти за 1 грн.
IronSun Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 08:14 Автор #9 Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 08:14 Пиши претензію перевізнику. Якщо протягом місяця немає відповіді, або відмова - тоді в суд (якщо шкура вичинки варта).ринкова ціна речей невелика, але одна тарілка була дорога як пам'ять. на чию адресу писати претензію?
Yarchik Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 08:14 #10 Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 08:14 Звернення в суд - 1% від ціни позову (але не менше 51 грн). і 30 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу. Якщо позов буде задоволено - ці витрати можуть стягнути з іншої сторони.
Єретик Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 08:17 #11 Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 08:17 Нічого не буде з цієї скарги. Імхо. Перевізник скаже, що вартість мала бути включена в білет. А адміністрація автостанції буде валити все на перевізника. Крайніх як завжди не знайдеться.
IronSun Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 08:18 Автор #12 Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 08:18 сказала, що за кожну одиницю багажу, який здається в багажник, незалежно від його розміру, потрібно платити 1 грн. Треба перевірити чи незалежно від розміру багажа ціна 1 грн. Якщо так, то наші "бізнесмени" бистро використають цю лазівку. Так можна і пів тонни картошки перевезти за 1 грн. дівчина здавала сумочку десь 40х30, а мій друг військовий рюкзак, вагою десь під 50кг., плата за них була однаковою
Yarchik Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 08:18 #13 Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 08:18 Пиши претензію перевізнику. Якщо протягом місяця немає відповіді, або відмова - тоді в суд (якщо шкура вичинки варта).ринкова ціна речей невелика, але одна тарілка була дорога як пам'ять. на чию адресу писати претензію?Перевізнику, я ж написав. Адресу і назву я не знаю, та й не можу знати. В квитанції має бути.Напиши також, що якщо не відшкодують витрат - вимагатимеш перевірки, чи дійсно сплачена тобою гривня пішла в прибуток перевізника, чи лягла в кишеню тьотки.
IronSun Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 08:23 Автор #14 Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 08:23 Звернення в суд - 1% від ціни позову (але не менше 51 грн). і 30 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу. Якщо позов буде задоволено - ці витрати можуть стягнути з іншої сторони.був би вільний час... скоро їду знову в тому напрямку, думаю ще зустрінусь з тією особоюПиши претензію перевізнику. Якщо протягом місяця немає відповіді, або відмова - тоді в суд (якщо шкура вичинки варта).ринкова ціна речей невелика, але одна тарілка була дорога як пам'ять. на чию адресу писати претензію?Перевізнику, я ж написав. Адресу і назву я не знаю, та й не можу знати. В квитанції має бути.Напиши також, що якщо не відшкодують витрат - вимагатимеш перевірки, чи дійсно сплачена тобою гривня пішла в прибуток перевізника, чи лягла в кишеню тьотки.мене це зацікавило. напишу
SunSeth Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 08:24 #15 Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 08:24 Вона ж у відпусті до вересня ?
Єретик Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 08:26 #16 Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 08:26 Перевізник вказується в салоні кожноого пасажирського засобу, до того ж варто переписати номер дозвілу на перевезення. Також варто взнати правила перевезення пасажирів і багажу у міжміських пасажирських засобах, перед тим як взагалі щось писати.
IronSun Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 08:31 Автор #17 Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 08:31 Вона ж у відпусті до вересня ?я ж не їй додому листа писатиму, а офіційному перевізнику (якщо я все правильно зрозумів)Перевізник вказується в салоні кожноого пасажирського засобу, до того ж варто переписати номер дозвілу на перевезення. Також варто взнати правила перевезення пасажирів і багажу у міжміських пасажирських засобах, перед тим як взагалі щось писати.після того, як я побачив стан свого багажу, я спеціально вернувся в салон і все записав, а на рахунок правил перевезення - вони є занальними для всіх такого роду перевезень, наскільки мені відомо
zaHARE Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 18:31 #18 Опубліковано 6 Серпня, 2008 в 18:31 вроде как бесплатно можна провозить только ручную кладь,а за багаж нужно платить в зависимости от растояния,т.е.у пасажиров следующих в разные города,стоимость перевозки багажа разная.
Vaso Опубліковано 7 Серпня, 2008 в 06:09 #19 Опубліковано 7 Серпня, 2008 в 06:09 "Правила надання послуг пасажирського автомобільного транспорту" Затвердені постановою Кабінету Міністрів України від 18 лютого 1997 р. N 176 от що в них пишуть:багаж - вантаж, розміри якого не перевищують 100 х 50 х 30 сантиметрів, вагою від 10 до 40 кілограмів; (п.п. 2 п. 2)ручна поклажа - вантаж, розміри якого не перевищують 60 х 40 х 20 сантиметрів, вагою до 10 кілограмів включно; (п.п. 17 п.2) У салоні автобуса розміщується така інформація: ...3) відомості про розмір штрафу за безквитковий проїзд і перевезення неоплаченого багажу; (пп. 3 ч. 2 п.27) 41. Пасажир повинен мати квиток на проїзд, квитанцію на перевезення багажу міжміськими маршрутами регулярних перевезень, які дійсні тільки на зазначений у них день і рейс автобуса. 75. Плата за перевезення ручної поклажі не справляється у разі перевезення її у салоні автобуса: міжміського або міжнародного сполучення - не більше однієї одиниці ручної поклажі; міського або приміського сполучення - не більше двох одиниць. Ручна поклажа перевозиться у салоні автобуса під наглядом пасажира. За перевезення ручної поклажі у салоні автобуса понад норму з пасажира справляється плата за тарифом, встановленим згідно із законодавством. У разі здавання ручної поклажі до багажного відділення транспортного засобу за її перевезення справляється плата як за перевезення багажу. 76. Багаж пасажирів перевозиться у багажному відділенні автобуса (якщо це передбачено конструкцією автобуса) за плату. У разі відсутності багажного відділення багаж перевозиться в салоні автобуса (одна одиниця - безоплатно, решта - за плату згідно з тарифом). Багаж, що перевозиться в салоні автобуса, повинен бути розміщений так, щоб не заважати вільному проходу пасажирів уздовж салону автобуса та не блокувати доступ до основних і аварійних виходів. 78. Пасажир під час здавання багажу для перевезення має право оголосити його цінність, сплативши встановлену суму. 145. Перевізник зобов'язаний: ...12) компенсувати шкоду, заподіяну здоров'ю та майну пасажирів; 158. Пасажир автобуса зобов'язаний: ...4) оплатити перевезення багажу та ручної поклажі згідно з вимогами цих Правил; 159. Пасажир автобуса має право: ...4) перевозити безоплатно одну одиницю багажу в разі поїздки на маршруті міського або приміського сполучення за умови, що його розміри не перевищують 100 х 50 х 30 сантиметрів, вагою до 20 кілограмів; 5) гарантовано перевозити дві одиниці багажу з оплатою згідно з тарифом за кожну з них та безоплатно перевозити одну одиницю ручної поклажі у салоні транспортного засобу в разі поїздки на маршруті міжміського або міжнародного сполучення; 6) безоплатно перевозити ручну поклажу в кількості не більш як дві одиниці на міських та приміських маршрутах; ...9) оголошувати цінність багажу; ...11) на компенсацію заподіяної шкоди. ІМХО - Звернення в суд тільки 30 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу, оскільки споживачі звільняються від сплати державного мита за позовами, що пов'язані з порушенням їх прав. п. 3 ст. 22 Закону України "Про захист прав споживачів"+написати скаргу в управління у справах захисту прав споживачів, яка може стати підставою для проведення позапланової перевірки
kudrom Опубліковано 7 Серпня, 2008 в 06:30 #20 Опубліковано 7 Серпня, 2008 в 06:30 Дайош скаргу! бери приклад в Ярчика, як він маршрутчика "сдєлав"Ті хто пише, що "нічо не вийде, навіть не рипайся", живуть ще в світі, який був років 10 назад. Головне всьо зробити "чотко". Напиши текст скарги сюди, думаю, Ярчик почитає і скаже, що виправити
Yarchik Опубліковано 7 Серпня, 2008 в 06:35 #21 Опубліковано 7 Серпня, 2008 в 06:35 ІМХО - Звернення в суд тільки 30 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу, оскільки споживачі звільняються від сплати державного мита за позовами, що пов'язані з порушенням їх прав. п. 3 ст. 22 Закону України "Про захист прав споживачів" Точно! Завтикав І плюс моральну шкоду...
Victorius Опубліковано 7 Серпня, 2008 в 06:37 #22 Опубліковано 7 Серпня, 2008 в 06:37 "Правила надання послуг пасажирського автомобільного транспорту" Затвердені постановою Кабінету Міністрів України від 18 лютого 1997 р. N 176Хмм... 97-мий рік...А поправочок щодо провожу багажу до цих правил випадково не приймали?
Vaso Опубліковано 7 Серпня, 2008 в 07:01 #23 Опубліковано 7 Серпня, 2008 в 07:01 "Правила надання послуг пасажирського автомобільного транспорту" Затвердені постановою Кабінету Міністрів України від 18 лютого 1997 р. N 176Хмм... 97-мий рік...А поправочок щодо провожу багажу до цих правил випадково не приймали?Зміни та доповнення були. Останні 27 лютого 2008 р. Витяги наведено в останній редакції яка була доступна в ЛІГА:ЗАКОН ЕЛІТ (станом на 04 серпня 2008р.)
lev Опубліковано 7 Серпня, 2008 в 21:10 #24 Опубліковано 7 Серпня, 2008 в 21:10 Недавно був в такій же самій ситуації...Їхали до Варшави знайомі, я проважав.Підійшла чувіха і почала втирати, що треба втирати про оплату багажу.Я їй об"яснив слідуюче:Коли купували квитки у касі...касир даже не заїкнувся про багаж.Жодного інформаційоного стенду не було.А ви хто така.. Я вас не знаю..Вона постояла попихтіла.. і пішла...Такі ситуації створюють дискомфорт... і треба цих мадам гнати в шию.Хай роблять сервіс..На мою думку це просто на лоха...(вартість стандартного багажу входить у вартість квитка)а з кожного по 1 р. то за день нормальна цифра набіжить.
kudrom Опубліковано 8 Серпня, 2008 в 06:39 #25 Опубліковано 8 Серпня, 2008 в 06:39 ну що? буде продовження історії, чи так залишимо?
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.