Перейти до змісту

Українська Гельсінська спілка закликає звільнити Медведька


laska

Рекомендовані повідомлення

Звільнити Генерального прокурора України закликає Президента Українська Гельсінська спілка. Їхнє прохання зумовлено рішенням Олександра Медведька передати Росії біжанця Олега Кузнєцова.

Цієї ночі чоловіка відвезли до Москви, незважаючи на те, що на батьківщіні він потерпав від принижень та катувань. Торік 19 липня на прохання російських колег вітчизняні правоохоронці затримали Кузнєцова в Києві. А 5 березня 2008-го українська влада надала йому статус біженця. Пізніше законність цього статусу підтвердив і суд. Однак, генпрокурор всупереч закону "Про біженців" за невідомих поки що обставин наказав направити Олега Кузнєцова до Росії.

Євген Захаров, співголова харківської правозахисної групи: "Стаття третя про права біжанців категорично забороняє передавати людину, яка втікла з країни, побоючись за своє життя, здоров'я, за те, що вона буде піддана катуванням і так далі в ту країну, з якої вона приїхала. Але саме туди Кузнєцова передали всупереч рішенню суду".

Джерело

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Треба спочатку звільнити його (а також Льоні Космоса) "кришу" - преподобного нашого баріна Махатму :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо вникнути в те що сталось, то його здається потрібно судити, але ж по-перше його ніхто не звільнить, бо знову прийдеться ставити Піськуна, по-друге він всім підходить, бо закону в нас ніхто не дотримується і дотримуватись не буде, з кожним роком силові структури все більше будуть перетворюватись в каральні і кришувальні органи з яскраво вираженою політичною забарвленістю.

Мене колись вразила фраза, що Україна історично корупційна країна - це діагноз хронічного і дуже гострого захворювання. Всі хто є при владі, а тим більше хоче при ній залишатись надалі (серед інших Ющенко в вишиванці) є глибоко інфіковані нею і розносять її з швидкістю світла.

Якщо глянути на цей вчинок Медведька,з точки зору міжнародної політики, то це рівень сомалійських піратів, а з точки зору нашої влади - "та все нормально - кожен може помилитись, ми ж всі друзі".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...