Перейти до змісту

Софт для переносу ОСі


Yarchik

Рекомендовані повідомлення

Є дві задачі.

1. На комп'ютері буде замінено вінт, з якого відбувається загрузка, на інший. Стоїть завдання зберегти ОС та всі настройки. Яким софтом можна склонувати ОС на інший вінт, щоб вона нормально працювала при загрузці?

2. Друга задача - складніша. Є комп'ютер, в якому буде замінено ВСЮ апаратну начинку, крім вінта. Чи є якийсь софт, який дасть можливість зберегти ОСю, встановлений софт та його налаштування при такій заміні? Усвідомлюю, що треба буде встановити купу драйверів, в т.ч. системних.

Чув, що ніби можна щось таке робити за допомогою софта від Acronis. Однак там його стільки всяких різновидів - що я не можу збагнути, яка софтіна і для чого в першу чергу призначається.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1. Acronis True Image, Acronis Migrate Easy

2. Скоріш за все, нічого не вийде з ОС. З софтом (деяким) - банальний бекап, ще можна для деякого софту спробувати NikSaver.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

По поводу второй задачи.

AMD. У меня Винда выдержала переход с S754+Sempron на AM2+Athlon X64. Переход был в несколько шагов - сначала глобально поменялась платформа, потом несколько раз менялась материнка и несколько раз процессор. Никаких сбоев не наблюдалось, система работала стабильно и софт не вылетал.

Intel. Другая Винда пережила замену материнки и соответственно процессора с Pentium D на Core 2 Quad (правда, оба процессора - LGA775).

AMD превращается в Intel. А ещё одна Винда безболезненно вынесла замену Athlon 1600 с DDR1 на совершенно другую платформу - Core 2 Quad с DDR2. Софт (там куча спецефического стояла) даже и не думал слетать. Из всех настроек сбились только сетевые. Ну и на звук-видео-чипсет пришлось ставить драйвера.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Значить, теоретично це можливо... ursa, а якісь маніпуляції по застосуванню стороннього софта відбувалися чи тупо мінялося залізо - а система стоїчно це зносила, і воскресала?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Никаких хитромудрых манипуляций - только перетыкание шлейфов :angry:

Ну и, как уже писал, драйвера на материнку (сеть-звук-чипсет) и видео пришлось ставить, но это недолго и не страшно. А так - система сама находила всяческие там контроллеры и проч. дребедень.

Думаю, если платформа останется та же (апгрейд проца при том же сокете), то никаких проблем вообще возникнуть не должно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я же выше писал, что при переходе S754 => AM2 (минуя S939) никаких проблем не возникло. Если Intel такого сделать не позволит - то это будет ещё одним объяснением, почему у меня к нему стойкая неприязнь ещё со времён AMD K6 :angry:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну, в мене випадок важчий :) S478 -> LGA775, так що не знаю.

Intel na Intel має піти.

я з АМД на Інтел пересів і систему не переставляв. працює.

Перше завантаження в Safe-mode. Якщо загрузиться - пробувати в звичайний режим.

Загружатись буде довго, але якщо опізнає апаратну частину - має запуститись.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...