Перейти до змісту

Потрібна порада: апгрейд процесора в старому ноуті

Рекомендовані повідомлення

• Відповідей 182
  • Створено
  • Остання відповідь
Опубліковано
14 хвилин тому, Bliksss сказано:

ну, якщо ще "775 в ходу", тоді - що тут дивного?

в тих, хто мобілку оновлює кожен рік, таке часто буває

Опубліковано

Just now, alexvvv said:

навіть епл вже відмовився від інтела :0016:

ааа, ну раз так, тоді - всі бігом закупатись райзенами 

Опубліковано
7 minutes ago, alexvvv said:

була до райзенів така ситуація

хз, хтось використовує райзени на серверах в промислових масштабах? Під БД, ДНС, 1С ?

Опубліковано
5 хвилин тому, Bliksss сказано:

хз, хтось використовує райзени на серверах в промислових масштабах? Під БД, ДНС, 1С ?

яка 1с, ти шо, от де будуть використовувати:

https://www.ixbt.com/news/2020/03/04/amd-el-capitan-cpu-gpu.html

Опубліковано
8 хвилин тому, Bliksss сказано:

ааа, ну раз так, тоді - всі бігом закупатись райзенами 

Всі так і роблять, крім релігійних фанатиків і малограмотних.

Опубліковано
5 minutes ago, alexvvv said:

Всі так і роблять, крім релігійних фанатиків і малограмотних.

як раз таки, в довгостроковій перспективі - інтелівська платформа себе виправдовує.

Щодо "малограмотних", якраз вони - переходять на образи, коли закінчуються аргументи.

Опубліковано
17 хвилин тому, Bliksss сказано:

як раз таки, в довгостроковій перспективі - інтелівська платформа себе виправдовує.

Тим, що наплодила купу чіпсетів і сокетів на противагу одній платформі амд?  :blink:

Опубліковано
10 минут назад, alexvvv сказал:

Тим, що наплодила купу чіпсетів і сокетів на противагу одній платформі амд?  :blink:

Хтось заставляє постійно міняти чіпсети і сокети? Люди сидять на i7 1-2покоління і лише недавно почали апгрейдитись.
Якщо пр осебе - колись був феном x3, така фігня яку рвали селерони. Після того лише інтел. З відюхами та ж фігня. Може колись червоні за рахунок ціни тащили, зараз вони не дуже дешеві в порівнянні з конкуретном. Я краще раз на 5 років переплачу тих нещасних 20-50 баксів але позбудуся гемору.

Опубліковано
19 minutes ago, alexvvv said:

колись, всі сиділи на 370-му сокеті - інтел, амд, сайрекс (ай-бі-ем) ще якісь були, точно вже не згадаю

чіпсети клєпали - всі кому не лінь, потім - всі пішли своєю дорогою. 

Це називається - прогрес,  типу я у людей еволюція, одні - розвиваються, інші як були мавпами - так ними і залишаються.

P.S. Без образ, я нікого не мав на увазі. Кого мав на увазі - вони в курсі ))

Опубліковано
Щойно, AnimaNoir сказано:

Хтось заставляє постійно міняти чіпсети і сокети? Люди сидять на i7 1-2покоління і лише недавно почали апгрейдитись.

Зараз материнка з чіпсетом b450 підтримує всі покоління райзенів, в інтела гемор з заміною проців. А тут апгрейдь на що хочеш.  

3 хвилин тому, AnimaNoir сказано:

Я краще раз на 5 років переплачу тих нещасних 20-50 баксів але позбудуся гемору.

Не зрозуміло в чому гемор? В тому, що в інтела зоопарк платформ?

4 хвилин тому, AnimaNoir сказано:

З відюхами та ж фігня.

Причому тут відюхи? Інтел доречі також відеокарти скоро вкине в продаж, причому вони будуть повільніші конкурентів.

Опубліковано
4 хвилин тому, Bliksss сказано:

Це називається - прогрес,  типу я у людей еволюція, одні - розвиваються, інші як були мавпами - так ними і залишаються.

це називаєтьс вибивання бабла на нові материнки і чіпсети

4 хвилин тому, Bliksss сказано:

колись, всі сиділи на 370-му сокеті - інтел, амд, сайрекс (ай-бі-ем) ще якісь були, точно вже не згадаю

класно було тоді

Опубліковано
9 хвилин тому, AnimaNoir сказано:

Якщо пр осебе - колись був феном x3, така фігня яку рвали селерони.

Колись було, що амд рвало інтел і шо?

Опубліковано
6 минут назад, alexvvv сказал:

Зараз материнка з чіпсетом b450 підтримує всі покоління райзенів, в інтела гемор з заміною проців. А тут апгрейдь на що хочеш.  

Не зрозуміло в чому гемор? В тому, що в інтела зоопарк платформ?

Причому тут відюхи? Інтел доречі також відеокарти скоро вкине в продаж, причому вони будуть повільніші конкурентів.

Ви елементарно не розумієте або не хочете розуміти як у більшості людей відбувається абгрейд. (Я про інтел) якщо не треба вичислювалюної потужності, беруть спочатку якийсь пеньок целерон, якщо треба з часом потужніше - беруть i5-i7 на ту ж платформу, в чому проблема , вам на 1151 проців мало( а це 2015 рік між іншим), але ні треба заводити шарманку про зоопарк. Особисто стикнувся ( люблю позадротити в ігри) коли вийшла на пк гра Destiny 2, і на райзенах не запускалась, прийшлося чекати поки індуси роздупляться і біос випустять. Чи вартував весь той гемор рандомних 50 баксів? однозначно ні. 

Опубліковано
1 hour ago, alexvvv said:

Інтел доречі також відеокарти скоро вкине в продаж, причому вони будуть повільніші конкурентів.

в інтела були відяхи, i740 здається, випускались на противагу "ріва тнт"... ну, вартували дорожче, тугіші були в ігрушках, не вдався експеримент. Але, вбудована графіка - гуд, як на бюджетний варіант.

Опубліковано
4 minutes ago, alexvvv said:

це називаєтьс вибивання бабла на нові материнки і чіпсети

то хай би амд і залишалась на 370му? Інтел зробив "слот1", амд - "слот А", накуя, якщо і так все було нормально? До речі, в цьому випадку - амд обламались, в них 1-2 моделі прців було, в інтела більше - п2-п3 (з різними частотами) + з перехідником можна було ставити.

Опубліковано
4 хвилин тому, AnimaNoir сказано:

Ви елементарно не розумієте або не хочете розуміти як у більшості людей відбувається абгрейд. (Я про інтел) якщо не треба вичислювалюної потужності, беруть спочатку якийсь пеньок целерон, якщо треба з часом потужніше - беруть i5-i7 на ту ж платформу, в чому проблема

В інтелі так апгрейд і відбувається , тільки в межаш покоління, а в амд апгрейдь хоч в межах 4-ох.

5 хвилин тому, AnimaNoir сказано:

Особисто стикнувся ( люблю позадротити в ігри)

Ти ж ніби писав, що :

16 хвилин тому, AnimaNoir сказано:

Після того лише інтел.

Опубліковано
2 хвилин тому, Bliksss сказано:

то хай би амд і залишалась на 370му?

А нову пам'ять як ставити? 

2 хвилин тому, Bliksss сказано:

До речі, в цьому випадку - амд обламались,

та якось пофіг,  варто брати те, що найбільш актуальне на поточний момент, а не стару та мертву інтелівську  платформу без можливості апгрейду на нове покоління за той самий прайс. Бо з цього ж дискусія почалась?

Опубліковано
13 хвилин тому, Bliksss сказано:

в інтела були відяхи, i740 здається, випускались на противагу "ріва тнт"... ну, вартували дрожче, тугіші були в ігрушках, не вдався експеримент. Але, вбудована графіка - гуд, як на бюджетний варіант.

Це добре, що інтел повертається на ринок дискретних карт, конкуренція  - це завжди плюс для юзерів. 

Опубліковано
7 minutes ago, alexvvv said:

А нову пам'ять як ставити? 

так би і ставили це ж з їхньої подачі придумали дєшманскі плати з дд2+ддр3 / ддр+ддр2 та іншу хрєнь

Опубліковано

Amd хороші для своїх задач, і своїм нетипічним підходом. Інтел більш універсальні. Чому такий хейт в сторону останніх, хз) Я знаю багато випадків коли люди з червоних переходили на синіх і ні одного навпаки. Для мене це щось таки говорить) 

Опубліковано
3 minutes ago, alexvvv said:

Це добре, що інтел повертається на ринок дискретних карт, конкуренція  - це завжди плюс для юзерів. 

для конкуреції - може і добре, але в мене великі сумніви що вийде щось путнє, це вже не друге, це "третє пришествіє" інтела на ринок відеокарт (мож помиляюсь, але вони якусь коротку спробу робили після і740)

Опубліковано
1 хвилина тому, Bliksss сказано:

так би і ставили, ще ж з їхньої подачі придумали дєшманскі плати з дд2+ддр3 / ддр+ддр2 та іншу хрєнь

Ще на Socket 370 були материнки з двома типами пам'яті 

4995.jpg

Опубліковано
1 minute ago, AnimaNoir said:

червоних переходили на синіх і ні одного навпаки.

така сама ситуація, бувало, колись знайомим впихнули амд, типу - "зачєм платіть больше"? через роки 2 - апгрейдилось...матюкалось і згадувалось - "скупий - платить двічі"

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...